Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ميدل ايست آي نوشت: با وجود دهها سال سرکوب در داخل عربستان و حمايت اين کشور از اقتدارگرايي وحشيانه و افراط گرايي خشونت بار در خارج از مرزهاي خود، حمايت آمريکا از عربستان سعودي هيچ گاه مانند امروز نگران کننده نبوده است.
اين پايگاه اينترنتي در تحليلي به قلم عبدالله العاريان نوشت: از زماني که عبدالعزيز ابن سعود، بنيانگذار پادشاهي عربستان سعودي با فرانکلين روزولت، رئيس جمهور وقت آمريکا بر روي عرشه کشتي يو اس اس کوئينسي شام خوردند، ديدار با روساي جمهور آمريکا هميشه اتفاق مهمي براي حاکمان سعودي بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 آن ديدار رابطه ويژه ميان اين دو کشور را که منافعشان در هفتاد سال گذشته با يکديگر بسيار هم راستا بوده است، تقويت کرد.
سفر محمد بن سلمان، وليعهد عربستان در اين هفته به واشنگتن و ديدار وي با دونالد ترامپ، رئيس جمهور کنوني اين کشور همان اتفاق تکرار شد. هدف محمد بن سلمان اطمينان از ادامه حمايت آمريکا از تثبيت قدرت وي و سياست هاي خطرناکش در منطقه بود. ديدارهاي گذشته مقامات اين دو کشور هميشه به همراه تجديد تعهدات براي تقويت سلطه سعودي بر منطقه در ازاي حفظ منافع آمريکا در خاورميانه بوده است که شامل جريان مداوم نفت عربستان به بازارهاي جهاني در ازاي سرازير شدن دائمي سخت افزارهاي نظامي آمريکا به اين کشور و متحدانش در همسايگي آن بوده است.
اما با وجود دهها سال سرکوب در داخل عربستان و حمايت اين کشور از اقتدارگرايي وحشيانه و افراط گرايي خشونت بار در خارج از مرزهايش، حمايت آمريکا از عربستان سعودي هيچ گاه مانند امروز نگران کننده نبوده است. محمد بن سلمان در سه سال گذشته مراکز قدرت رقيب را خنثي و قدرت هاي اقتصادي، نظامي،‌ داخلي و امنيتي را در اطراف خود متمرکز کرد.
محمد بن سلمان که از سوي پدرش ملک سلمان به عنوان جانشين وي معرفي شد، جنگ مخربي را در يمن به راه انداخت که تاثيرات فاجعه باري بر غيرنظاميان داشته است. وي قطر را محاصره کرد که موجب افزايش تنش ها در منطقه شد. وليعهد عربستان همچنين در ماه هاي اخير مخالفان را سرکوب و دهها فعال مستقل، روشنفکران، عالمان مذهبي و روزنامه نگاران را بازداشت کرد. نوامبر گذشته نيز به بهانه مبارزه با فساد سعي کرد مراکز باقيمانده قدرت را در ميان خاندان حاکم و ثروتمندان کشور به صورت گسترده تضعيف کند. وي دستور بازداشت شخصيت هاي مهم کشورش را صادر کرد و در ازاي آزادي آنها ميلياردها دلار پول و سرمايه طلب کرد.
در گذشته، رژيم سعودي با محدوديت هاي قابل توجهي در سياست هاي داخلي و منطقه ايش مواجه بود و در نتيجه انجام دادن چنين اقدامات بدون کنترلي در داخل و خارج از اين کشور و در قبال همسايگانش غيرقابل تصور بود. اما همه اين ها پس از سفر ترامپ به رياض در بهار گذشته تغيير کرد. اين ديدار و اتحاد منافع محمد بن سلمان و جارد کوشنر، داماد و مشاور معتمد ترامپ به وليعهد عربستان جسارت بيشتري بخشيد. جاه طلبي هاي منطقه اي وي موجب بحران سياسي در لبنان شد، زماني که وي نخست وزير لبنان را در رياض نگه داشت و او را مجبور کرد در يک برنامه زنده تلويزيوني استعفا کند.
در پشت درهاي بسته،‌ محمد بن سلمان لطف خود را شامل تصميم ترامپ براي انتقال سفارت اسرائيل به (شهر اشغالي) قدس کرد و از آن حمايت کرد و در نتيجه به پنج دهه سياست به دقت طراحي شده آمريکا براي حفظ ظاهر بي طرفانه در مسئله اشغال فلسطين از سوي اسرائيل پايان داد. در پي سفر مشابهي از سوي عبدالفتاح السيسي، رئيس جمهور مصر در بهار گذشته، استقبال از محمد بن سلمان در واشنگتن بدون شک به حاکمان مستبد منطقه که بدترين تجاوزاتشان نيز مورد حمايت قرار گرفته است، جسارت بيشتري مي دهد.
ترامپ از تشديد سياست هاي عربستان سعودي در قبال ايران، يمن و قطر با کمترين ترديد حمايت کرد، حتي تا جايي پيش رفته است که اعضاي دولت خود را در اين روند تضعيف مي کند. پيش از سفر محمد بن سلمان به واشنگتن، برخي از رسانه ها در آمريکا از وي به عنوان يک اصلاح طلب شجاع ياد کردند که آينده اميدوارکننده اي را نه فقط براي کشورش بلکه براي خاورميانه به ارمغان خواهد آورد.
توماس فريدمن، در مقاله اي در نشريه نيويورک تايمز با ناديده گرفتن اقدامات رژيم سعودي در نابودي يمن و بدون توجه به نقش اين کشور در تعميق اختلافات فرقه اي و حمايت از حکومت هاي ديکتاتوي ظالم، از سعودي ها به عنوان چراغ راه روشنگري نئوليبرال و ميانه روي مذهبي حمايت کرد. اصلاحات اعلام شده بن سلمان در عربستان تحقق انتظارات غرب از آن کشور به عنوان يک متحد ميانه رو است. آن چه استقبال از اصلاحات عربستان را نگران کننده مي کند اين است که حاکمان سعودي بيش از هفتاد سال است که سياست هاي سرکوبگرانه خود را در داخل و در سراسر منطقه ادامه داده اند. در واقع، اين روند که به اهداف سياسي راهبردي آمريکا در خاورميانه کمک کرده است، ادامه خواهد يافت البته با هزينه بسيار بيشتر.







­

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۶۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد

به گزارش جام جم آنلاین، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

دیگر خبرها

  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان