Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-09@02:28:25 GMT

توصیه نوروزی وزیر کتاب‌خوان کابینه

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۸۶۹۳۶

توصیه نوروزی وزیر کتاب‌خوان کابینه

رکنا: مسعود کرباسیان که در میان وزرای دولت دوازدهم به وزیر کناب‌خوان کابینه معروف است می‌گوید برای نوروز کتاب کژرفتاری ریچارد تالر نوبلیست اقتصادی ۲۰۱۷ را توصیه می‌کند.

به گزارش گروه سیاسی رکنا، قبل از اینکه وزیر شود، اغلب درباره آخرین کتاب‌هایی که خوانده و فیلم‌هایی که دیده با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد و درباره آخرین کتاب فلان انتشارات و فلان فیلم برنده جایزه جشنواره‌های بین‌المللی اظهارنظر می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته شش ماه است که مسعود کرباسیان از گمرک به وزارت اقتصاد کوچ کرده و البته در این مدت چندان فرصت مصاحبه و گفت‌وگو با خبرنگاران فراهم نبوده که معلوم می‌شد هنوز عادت مصرف مرتب کالای فرهنگی وی بر قرار بوده است یا خیر؟
در آستانه‌ی عید نوروز و در گفت‌وگوی مفصلی که با وزیر اقتصاد دولت دوازدهم انجام دادیم از وی پرسیدیم که با مشغله پست وزارت هنوز فرصت کتابخوانی دارد؟ و پیشنهاد نوروزی وی برای کتاب‌خوانان چیست؟
او به این سوال چنین پاسخ داد:
من سعی می‌کنم که این عادت خوب را از دست ندهم و توصیه‌ام این است که کسی با کتاب قهر نکند. در نظر داشته باشید که اکنون من با بیش از ۵۰ سازمان در زیرمجموعه وزارت اقتصاد در ارتباط هستم و حداقل روزانه حدود ۳۰۰ با ۴۰۰ نامه باید ارجاع دهم و در هفته بیش از ۱۵ جلسه ثابت سه ساعته دارم و به این ترتیب ۹۰ ساعت من در هفته فقط در جلسه می‌گذرد و من سعی کرده‌ام به این ترتیب از خواب هفتگی خود کم کنم با این حال همچنان سعی می‌کنم در حداقل وقت موجود کتابخوانی را کم نکنم.
اخیرا کتابی چاپ شده به اسم «کژرفتاری» از ریچارد تالر که نوبلیست اقتصادیامسال بود. این کتاب به اقتصاد رفتاری اختصاص دارد که چند سال است مطرح شده است. علاوه بر این کتاب، از ریچارد تالر کتاب «تلنگر» هم ارزشمند است که البته هنوز ترجمه نشده.
در حوزه ادبیات هم کتاب‌های خوبی به بازار Store آمده برای اینکه تبلیغات نشود اسم نمی‌برم ولی کتاب‌های خوبی داریم که ضمن ابراز تاسف از تیراژ پایین باید بگویم که ارزش خواندن دارند.
کرباسیان در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار نظر خود را درباره برخی اسامی موثر در کار و زندگی سیاسی خود چنین اظهار کرد:
ترکان: دوست بیش از ۴۰ ساله من. من به ترکان و به ویژه دو برابر شهید وی و به طور کلی خانواده‌ی وی همواره ارادت داشته‌ام.
علی طیب‌نیا: استاد، اندیشمند، رئیس سابق و دوست من. متخصص و اقتصاددان.
ولی‌الله سیف: دوست سی و خورده‌ای در ساله. ان‌شالله در کار خود موفق شود.
گمرک: زحمات زیادی برایش کشیدیم ولی مظلوم واقع شد. همکاران من زحمت بسیاری برای گمرک کشیده‌اند ولی همواره مسائلی که به گمرک ربط نداشت پای آن نوشته شد.
خزانه: چون اصفهانی هستم علاقه زیادی به آن دارم. (با خنده)
دلار: اشتباه اقتصادی ما این است که با دلار کاری نداریم، ولی آن در اقتصاد ما نقش پر رنگی پیدا کرده است. اگر اقتصاد ما به ارزهای خارجی باشد آن یورو و ارزهای دیگر است ولی متاسفانه حتی در قانون‌نویسی ما دلار مطرح شده است.
مناطق آزاد:امیدوارم جایگاه ارزشمندتری در اقتصاد ما پیدا کند.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سقوط هواپیما سلامت نوروز 97 مهم ترین های 24 ساعت سقوط جت شخصی در ایران سیاسی فیلم اقتصاد اقتصادی بازار Store دولت نوروز توصیه کتاب وزیر عکس من زندگی فیلم حادثه ایران بازی مرگ قتل دختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چگونه متحول شویم؟ علم تغییر از کسی که هستید به کسی که می‌خواهید باشید» نوشته کیتی میلکمن به‌تازگی با ترجمه نرگس حق‌مرادی و فاطمه حق‌مرادی توسط موسسه فرهنگی دکسا منتشر و راهی بازار نشر شده است.

کیتی میلکمن نویسنده این‌کتاب، اقتصاددان و پژوهشگر آمریکایی است که به‌خاطر نوشتن کتاب «چگونه تغییر کنیم؟» یا «چگونه متحول شویم؟» شناخته می‌شود. او درباره نوشتن این‌کتاب می‌گوید وقتی دانشجوی کارشناسی بوده و بعدها دانشجوی دکترای مهندسی، مشکلات انسانی که او و دوستانش نمی‌توانستند از آن‌ها چشم‌پوشی کنند، عمیقا آزارش می‌داده‌اند. میلکمن می‌گوید همیشه برایش سوال بوده چرا نمی‌تواند دست از سریال «گمشده» (لاست) بردارد و برای امتحاناتش درس بخواند؟ یا این‌که چرا نمی‌توانسته خود را مقید کند به باشگاه برود و چرا هم‌اتاقی‌هایش همیشه انجام تکالیفشان را تا دقیقه آخر به تعویق می‌اندازند و به‌جای وعده غذایی هله‌هوله می‌خورند؟

مولف کتاب پیش‌رو می‌گوید «یک‌روز، در طول دوره تحصیلی خود در کلاس اقتصاد خرد، با اقتصاد رفتاری آشنا شدم؛ اقتصاد رفتاری به بررسی رفتار مردم در زمینه تصمیم‌های ناقص می‌پردازد. در این‌درس «نظریه تلنگر» را شناختم که در آن تلنگر عاملی برای تحریک افراد به سوی انتخاب‌های بهتر است. از نظر کاس سانستین و ریچارد تیلر بنیانگذاران «جنبش تلنگر»، انسان‌ها تصمیم‌های ناقصی می‌گیرند؛ در این‌میان مدیران و سیاست‌گذاران می‌توانند و باید به آن‌ها کمک کنند تا از اشتباه‌های رایج جلوگیری شود. ایده جنبش این بود که با تشویق افراد به سمت انتخاب‌های هدفمند و بهتر (مثلا در کافه‌ها به‌جای غذاهای ناسالم و هله‌هوله، غذای سالم در معرض دید مشتریان قرار بگیرد، یا برای تشویق مردم به کمک‌های دولتی روند کاغذبازی خذف یا کم شود)، می‌توان سطح زندگی آن‌ها را بدون هیچ هزینه‌ای و بدون محدودکردن آزادی‌شان بهبود بخشید.»

میلکمن می‌گوید با آشنایی با این‌فضا، شروع به کار و مطالعه کرده و ساعت‌های بیداری خود را به بررسی مقالات تحقیقاتی قدیمی و جدید علم تغییر رفتار اختصاص داده است. به این‌ترتیب کتاب «چگونه متحول شویم؟» متولد شده است. او در این‌کتاب عوامل تحول و موانع آن را معرفی می‌کند.

کتاب پیش‌رو ۸ فصل دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: شروع، تکانشگری، به تعویق انداختن، فراموشکاری، تنبلی، اطمینان، انطباق، تغییرات خوب.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

گرچه همه دوست دارند خودشان را در دسته «مردمان پیشرفته» بگذارند، جهان پر از «ساده‌لوح» است. این‌حقیقت، در کنار ترس از شکست‌های هزینه‌دار، بهترین توضیح برای این‌مساله است که، گرچه ابزار تعهد پولی بسیار موثر است، خیلی‌ها حاضر به استفاده از آن نیستند. ساده‌لوحان هنوز به این‌نتیجه نرسیده‌اند که ابزارهای تعهد، گرچه از دور عجیب به نظر می‌آیند، ابزارهای قدرتمندی برای مهار مشکلات خودکنترلی هستند. اگر این‌طور نبود، اگر همه مردم جهان پیشرفته بودند، هر روز می‌دیدیم عده زیادی از دکتر، مربی و مشاور تغذیه‌شان درخواست می‌کردند برایشان یک ابزار تعهد برنامه‌ریزی کند و البته، اگر جهان پر بود از مردمان پیشرفته، برای حل مشکلات افراد فقط کافی بود به آن‌ها یک ابزار تعهد پیشنهاد بدهیم تا در برابر وسوسه‌هایشان مقاومت کنند. اگر همه ما مردمانی پیشرفته بودیم کسانی که به ابزار تعهد نیاز داشتند از آن استفاده می‌کردند و کسانی که نیاز نداشتند به زندگی‌شان با خوشحالی ادامه می‌دادند. در چنین جهانی، هم به محدودیت‌هایی نظیر ممنوعیت نوشیدن حین رانندگی، یا جریمه‌های رانندگی نیازی نخواهیم داشت.

این‌کتاب با ۲۲۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6097988 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • وزیر صهیونیست: تنها منبع خبری‌ام در جنگ، الجزیره است!
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • تصویب حمله به رفح در کابینه نتانیاهو/ مقاومت فلسطین هشدار داد
  • اسموتریچ: ارتش باید امروز وارد رفح شود
  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار
  • حضور ۴ نونهال فارس در اردوی تیم ملی بوکس