Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@14:29:31 GMT

رویداد‌های نجومی در فروردین ماه ۹۷

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۸۹۷۰۴

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: پس از رسیدن خورشید به نقطه اعتدال بهاری و آغاز فصل شادابی و سرزندگی، اولین رخداد نجومی سال نو پنجشنبه دوم فروردین ماه رخ می هد.

مهندس مسعود عتیقی ادامه داد: ساعت 3 و 3 دقیقه بامداد جمعه سوم فرودین هم نشینی ستاره چشم گاو(دبران) با ماه به کمترین فاصله می رسد و با جدایی زاویه ای تنها 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 درجه این ستاره در جنوب ماه قبل از تربیع اول قرار می گیرد.

وی افزود: شنبه چهارم فروردین ماه ساعت 20 و 5 دقیقه ماه به تربیع اول می رسد؛ دوشنبه ششم فروردین 97 ساعت 21 و 47 دقیقه ماه به حضیض زمینی (کمترین فاصله با زمین ) رسیده و 369 هزار و 104 کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت.

عتیقی گفت: سه شنبه هفتم فروردین نیز ساعت 5 و 22 دقیقه بامداد M44 که همان خوشه ستاره ای زیبای کندوی عسل است در 2.2 درجه شمال ماه قرار می گیرد در ضمن ساعت 15 و 26 دقیقه همین روز ماه به گروه صعودی می رسد.

وی ادامه داد: چهارشنبه هشتم فرودین ماه ستاره دل شیر در ساعت 18 و 8 دقیقه تنها یک درجه جنوب کوژ ماه افزاینده است و در طول این شب کمترین جدایی را با ماه خواهد داشت.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، شنبه 11 فروردین ساعت 17 و 7 دقیقه این روز ماه کامل خواهد شد؛ شبانگاه سه شنبه 14 فروردین هم نشینی مه و مشتری روی خواهد داد و سیاره غول پیکر برجیس به شکل یک جرم ستاره مانند حدود چهار درجه در جنوب کوژ ماه کاهنده قرار می گیرد. همچنین ساعت 21 و 30 دقیقه این تاریخ سیاره کیوان به اوج خورشیدی می رسد و بیشترین فاصله را با خورشید خواهد داشت.

عتیقی خاطرنشان کرد: در علم هیات قدیم (دانشی از زیرشاخه های علم نجوم که پیرامون احوال اجرام آسمانی و قواعد حرکات ظاهری و حقیقی و فواصل و خصوصیات طبیعی آنها بحث می‌کند) مشتری به عنوان سعد اکبر (نیکی بزرگ) و زحل به عنوان نحس اکبر (شومی بزرگ) شناخته می شدند.

وی گفت: شنبه 18 فروردین در این شب سیاره حلقه بر گردن کیوان کمترین فاصله زاویه ای را با ماه دارا خواهد بود که حدود 2 درجه است؛ این در حالی است که سیاره سرخ بهرام نیز در 3 درجه ای جنوب ماه قرار دارد. یکشنبه 19 فروردین کره ماه در ساعت 10 و 2 دقیقه به اوج زمینی می رسد و 404 هزار و 145 کیلومتر با کره خاکی ماه فاصله دارد.

به گفته عتیقی، ساعت 11 و 48 دقیقه ظهر یکشنبه 19 فروردین، ماه در وضعیت تربیع آخر است، سه شنبه 21 فروردین ساعت 12 و 39 دقیقه ظهر این روز ماه در گره نزولی قرار می گیرد و با توجه به انحراف 5 درجه ای مدار ماه با مدار زمین تقاطع صفحه مداری ماه با مدار زمین در دو نقطه که به آنها گره یا عقده می گویند، ایجاد خواهد شد. به نقطه ای که ماه به بالای صفحه مداری زمین می آید، گره صعودی و در نقطه مقابل که به پایین صفحه مداری زمین می رود، گره نزولی می گویند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: شنبه 25 فرودین ساعت 13 و 54 دقیقه سیاره تیزپای تیر 3.9 درجه شمال ماه قرار دارد و این در شرایطی است که تیر صبحگاهی است و قبل از طلوع خورشید در سمت چپ ماه طلوع می کند؛ این بامداد آخرین فرصت برای دیدار ماه است.

عتیقی ادامه داد: دوشنبه 27 فرودین ساعت 6 و 27 دقیقه بامداد، ماه نو می شود؛ هرچند که احتمال رویت هلال شامگاهی شعبان در غروب این روز دور از انتظار است. سه شنبه 28 فروردین، ملکه آسمان شامگاهی سیاره ناهید در غروب این روز حدود 5 درجه شمال کمان ابروی آسمانی قرار دارد و جلوه باشکوهی برای عکاسان نجومی ایجاد می کند. این هلال خبر از آغاز ماه جدید قمری (شعبان 1439) می دهد.

وی خاطرنشان کرد: چهارشنبه 29 فروردین سیاره سبز آبی اورانوس ساعت 19 و 30 دقیقه به مقارنه می رسد و سمت دیگر خورشید نسبت به زمین قرار دارد و طبیعتا قابل رصد نیست.

به گفته عتیقی پنجشنبه 30 فروردین ساعت 9 و 15 دقیقه صبح ستاره چشم گاو دوباره همنشین ماه خواهد شد و در 1.1 درجه جنوب ماه قرار می گیرد، با توجه به موقعیت روز در این ساعت، در شامگاه این روز ستاره مذکور در نزدیکی هلال ماه دیده خواهد شد؛ جمعه 31 فروردین آخرین رویداد فروردین 97 رخ می دهد و ساعت 19 و 14 دقیقه ماه دوباره به کمترین فاصله با زمین رسیده و در 368 هزار و 713 کیلومتری زمین قرار می گیرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اعلام رویدادهای نجومی فروردین ماه و با استقبال از روز جهانی ستاره شناسی در روز اول اردیبهشت 97 (شنبه 21 آوریل 2018)، ابراز امیدواری کرد که با استفاده از تعطیلات نورزو فرصت را مغتنم شمرده و با این اطلاعات کامل زیبایی های آسمان را بیش از پیش بشناسیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۹۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی یکشنبه، نهم اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، فردا یکشنبه، نهم اردیبهشت، نوزدهم شوال و بیست و هشتم آوریل است.
هنگام اذان صبح در شیراز ساعت ۳ و ۵۶ دقیقه
طلوع آفتاب ساعت ۵ و ۲۰ دقیقه
اذان ظهر ساعت ۱۱ و ۵۷ دقیقه
اذان مغرب ۱۸ و ۵۳ دقیقه
و نیمه شب شرعی امشب شیراز هم ۲۳ و ۱۵ دقیقه است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • اوقات شرعی یکشنبه، نهم اردیبهشت