Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@20:28:48 GMT

علت صدای غرغر شکم چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۰۶۷۳

علت صدای غرغر شکم چیست؟

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صدای غرغر شکم صداهای ساخته شده در داخل روده کوچک و بزرگ است. این صداها معمولا در طول هضم غذا شنیده می شوند. صدای داخل شکم، شبیه صداهای توخالی و یا صدایی چیزی است که در داخل آب در حال حرکت است. در حالی که صداهای روده اغلب یک اتفاق عادی و مکرر است، اما صداهای غیر منتظره یا صدای بلند ممکن است یک بیماری زمینه ای در دستگاه گوارش را نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدای غرغر شکم صداهای ساخته شده در داخل روده کوچک و بزرگ است. این صداها معمولا در طول هضم غذا شنیده می شوند. صدای داخل شکم، شبیه صداهای توخالی و یا صدایی چیزی است که در داخل آب در حال حرکت است. در حالی که صداهای روده اغلب یک اتفاق عادی و مکرر است، اما صداهای غیر منتظره یا صدای بلند ممکن است یک بیماری زمینه ای در دستگاه گوارش را نشان دهد.

علائم خطرناک همراه با صدای غرغر شکم

غرغر شکم به تنهایی معمولا دلیلی برای نگرانی ندارد. با این حال، حضور سایر علائم که همراه با این صدا است، ممکن است دلیل بر وجود یک بیماری زمینه ای باشد. این علائم عبارتند از:

گاز فراوان معده
حالت تهوع
استفراغ
اسهال
یبوست
مدفوع خونی
سوزش سر دل که به درمان ها پاسخ نمی دهد
کاهش وزن ناخواسته و ناگهانی
احساس سیری

اگر شما تجربه هر یک از این علائم را همراه غرغر و درد شکم داشتید، به پزشک مراجعه کنید. مراقبت های پزشکی فوری می تواند به اجتناب از عوارض بالقوه جدی، کمک کنند.

علت صدای غرغر شکم

اگر صدای غرغر شکم را می شنوید، به احتمال زیاد به حرکت غذا و هوا در روده تان مرتبط است. هنگامی که مواد غذایی در روده حرکت می کنند ممکن است صدا تولید کنند. دیواره های دستگاه گوارش عمدتا از عضلات ساخته شده است.

هنگامی که شما چیزی می خورید، دیواره های اندام های دستگاه گوارشی، ترکیبی از انقباضات و فشار را برای هضم غذا به کار می برد. این فرآیند به نام حرکات حلقوی شناخته می شود.

به طور کلی این حرکت است که مسئول صدای غرش شکم شما پس از خوردن است. این صدا ممکن است چند ساعت بعد از خوردن غذا و حتی در شب، زمانی که در حال خواب هستید رخ دهد.

گرسنگی هم می تواند صدای غرغر شکم را ایجاد کند. با توجه به مقاله منتشر شده در Endocrinology and Metabolism Clinics of North America، زمانی که شما گرسنه هستید، مواد شبه هورمونی میل به غذا در مغز فعال شده و سپس این هورمون ها به صورت سیگنال به روده و معده فرستاده می شود. در نتیجه، عضلات در اثر قرار گرفتن در معرض این هورمون ها ، صدا تولید می کنند.

بسیاری از صداهای تولید شده در معده و روده به دلیل هضم طبیعی است. ولی غرغر شکم با علائم همراه ممکن است به علت وجود یک بیماری زمینه ای جدی تر و یا استفاده از داروهای خاص باشد. صدای بیش از حد از دستگاه گوارش ممکن است به یکی از بیماری های زیر مرتبط باشد:

زخم

یک عفونت که باعث مشکلاتی در اعصاب روده شده
فتق که زمانی رخ می دهد که بخشی از یک عضو بدن به دلیل ماهیچه های ضعیف اطرافش، از منطقه خود بیرون می زند.
وجود لخته خون
کاهش پتاسیم خون و یا هیپوکالمی
یک تومور
انسداد روده

علل دیگر صداهای زیاد روده عبارتند از:

حساسیت غذایی
عفونت هایی که منجر به التهاب یا اسهال می شوند
استفاده از ملین ها
خونریزی در دستگاه گوارش
بیماری التهابی روده، به خصوص بیماری کرون
مصرف برخی از داروها، مانند کدئین
بیهوشی عمومی
جراحی شکم
قرار گرفتن در معرض اشعه
آسیب به روده

آزمایشاتی که برای غرغر شکم لازم است

اگر غرغر شکم با سایر علائم رخ دهد، دکتر ممکن است چندین آزمایش را برای تشخیص علت زمینه ای تجویز کند. دکتر شما همچنین ممکن است از ابزاری مانند مرور سابقه پزشکی شما، پرسیدن چند سوال در مورد فراوانی و شدت علائم و گوشی طبی برای گوش دادن به هر گونه صدای غیر طبیعی روده، استفاده کند.

انسداد روده معمولا صدای بسیار بلندی تولید می کند. این صداها اغلب می تواند بدون استفاده از گوشی پزشکی شنیده شود.

آزمایشاتی که برای تشخیص علت غرغر شکم تجویز می شوند عبارتند از:

سی تی اسکن برای گرفتن تصاویر اشعه ایکس از ناحیه شکم.

اندوسکوپی که با استفاده از یک دوربین متصل به یک لوله کوچک انعطاف پذیر به ضبط تصاویر در داخل شکم می پردازد.

آزمایش خون برای رد کردن احتمال عفونت و یا آسیب به ارگان های دیگر بدن

درمان غرغر شکم

درمان به علت علائم شما بستگی دارد. صداهای عادی روده نیازی به درمان ندارد. اما اگر صداهای تولید شده در دستگاه گوارشتان باعث خجالتتان است مصرف غذاهایی که ممکن است نفخ و گاز بدنتان را بیشتر کند را محدود کنید.

این غذاها عبارتند از:

میوه ها
لوبیا
شیرین کننده های مصنوعی
نوشیدنی های گازدار
غلات کامل

اگر شما دچار عدم تحمل لاکتوز هستید از خوردن لبنیات با لاکتوز خودداری کنید. همچنین خوردن سریع غذا، نوشیدن مایعات با نی و خوردن آدامس باعث می شود مقدار بیشتری هوا ببلعید. پس این موارد را نیز به حداقل برسانید.

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف پروبیوتیک ها می توانند صداهای روده را بیشتر کند. این را هم در نظر داشته باشید که به دلیل آنکه این صداها در بدن شما اتفاق می افتد، ممکن است بسیاری از آنها تنها توسط شما شنیده شوند و افراد دیگر آن را نشنوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر نشانه های اورژانسی، مانند خونریزی، آسیب روده یا انسداد شدید داشتید، باید به پزشک مراجعه کنید. در بیمارستان ممکن است از طریق دهان یا بینی شما لوله ای را به معده یا روده بفرستند و آن ها را شستشو داده و خالی کنند. در این حالت توصیه می شود مدتی چیزی نخورید و ننوشید تا عضلات روده استراحت کنند.

برخی افراد ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای مثال، اگر روده به طور کامل مسدود شده باشد، به جراحی برای حذف انسداد و بخشی از روده که آسیب دیده است، نیاز می باشد.

داروهایی نیز برای بیماری های خاص دستگاه گوارش مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو در دسترس هستند. اگر دکتر تشخیص داد که شما به یکی از این بیماری ها مبتلا هستید و غرغر شکم و روده بر اثر آن هاست، این داروها را تجویز می کند.

در موارد نادر، در صورت عدم درمان غرغر شکم که با علائم همراه است، عوارض خاصی پیش می آید که می تواند مرگبار باشد. به عنوان مثال انسداد روده، می تواند خطرناک باشد.

در این بیماری اگر جریان خون به روده قطع شود، در دیواره رود بافت مرده ایجاد شده و به عفونت در حفره شکمی منجر می شود. این موضوع می تواند کشنده باشد. سایر شرایط و بیماری ها مانند تومورها و یا بیماری کرون ممکن است درمان و کنترل طولانی مدت نیاز داشته باشند.

منبع:جام جم

انتهای پیام/

علت غرغرشکم می تواند وجود یک بیماری زمینه ای باشد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۰۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص یک بیماری از روی انگشتان

به گزارش خبرآنلاین، قلب بین ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه، خون را از طریق شریان‌ها پمپ می‌کند تا به تمام قسمت‌های بدن برسد و فشاری که بر دیواره رگ‌ها وارد می‌شود، فشار خون نام دارد.

ایسنا در گزارشی نوشت: فشار خون طبیعی کمتر از ۱۲۰ سیستولیک و ۸۰ دیاستولیک یا ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه است. هر رقم بالاتر از آن به معنای فشار بیشتر بر شریان‌هاست که باعث می‌شود در طول زمان خاصیت ارتجاعی کمتری داشته باشند و این مورد می‌تواند منجر به گردش خون کمتر در بدن، حمله قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی شود.

انجمن قلب آمریکا می‌گوید که فشار خون بالا تقریبا نیمی از جمعیت ایالات‌متحده را گرفتار کرده است و بسیاری از این افراد از وضعیت خود آگاه نیستند زیرا اغلب علائمی ندارند. با این حال، بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی افرادی که فشار خون ۱۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه دارند ممکن است سردردهای شدید، مشکل در تنفس، تاری دید، گیجی یا وزوز در گوش را تجربه کنند و یکی دیگر از علائم فشار خون بالا ممکن است تورم انگشتان و پاها باشد.

اگر فشار خون بالا دارید ممکن است انگشتان شما متورم شوند

قلب برای پمپاژ خون در بدن باید سخت‌تر کار کند و گاهی اوقات خون به سختی از اندام‌ها به قلب باز می‌گردد که می‌تواند باعث شود انگشتان متورم شوند. فشار خون بالا اغلب به دلیل مقادیر بالای سدیم در رژیم غذایی ایجاد و باعث می‌شود آب بیشتری در خود نگه دارید. این مایع اضافی می‌تواند موجب تورم شود و اگر اغلب این اتفاق برای شما رخ می‌دهد، فشار خون خود را چک کنید.

فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند منجر به بیماری کلیوی شود. کلیه‌های شما وظیفه حذف مواد زائد از خون و حفظ تعادل مایعات را بر عهده دارند. اگر کلیه‌های شما خون کافی نداشته باشند، نمی‌توانند کار خود را انجام دهند و این مورد می‌تواند منجر به ادم یا تجمع مایع در بافت‌های بدن شما شود. تورم ناشی از ادم معمولا در پاهاست، اما ممکن است آن را در بازوهای خود نیز احساس کنید. حتی داروهای فشار خون بالا می‌تواند باعث تورم انگشتان و دستان شما شود.

اقداماتی که می‌توانید برای کنترل فشار خون بالا انجام دهید

رژیم‌های غذایی سرشار از سدیم و چربی اشباع شده در حالی که میوه‌ها و سبزیجات کم دارند می‌توانند شما را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار دهند. مصرف الکل و دخانیات، چاقی، افزایش سن، سابقه خانوادگی و ورزش نکردن نیز می‌تواند در خطر ابتلا به فشار خون بالا موثر باشند.

پزشک اغلب هر زمانی که به وی مراجعه کنید فشار خون شما را بررسی می‌کند، اما دفتر پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سلامت ایالات‌متحده توصیه کرد اگر سن شما زیر ۴۰ سال است و در معرض خطر نیستید، فشار خون خود را هر ۳ تا ۵ سال یکبار چک کنید. برای فشار خون بالا افراد ۴۰ سال و بالاتر باید سالی یک بار فشار خون خود را چک کنند.

اگر فشار خون شما بالا باشد، گروه پزشکی ممکن است تغییرات سبک زندگی را برای کاهش فشار خون بدون دارو پیشنهاد کند که شامل کاهش سدیم در رژیم غذایی یا اتخاذ برنامه غذایی دش (DASH ) است. همچنین باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید تا فشار خون خود را کاهش دهید. حتی اگر نیاز به مصرف داروهای فشار خون داشته باشید، این تغییرات سبک زندگی می‌تواند دارو را موثرتر کند.

آیا افت فشار خون نیز خطرناک است؟

داشتن فشار خون پایین همیشه نگران‌کننده نیست. با این حال، افت فشار خون شدید می‌تواند باعث عدم جریان خون به مغز، سرگیجه، سیاهی یا از دست دادن هوشیاری شود و حتی ممکن است در موارد شدید تهدیدکننده زندگی باشد. فشار خون پایین یا افت فشار خون وضعیتی است که در آن فشار سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به زیر ۹۰ و ۶۰ میلی‌متر جیوه می‌رسد. فشار خون طبیعی ۱۲۰ و ۸۰ میلی‌متر جیوه است. فشار سیستولیک فشاری است که در شریان‌ها هنگام ضربان قلب و پر شدن آنها از خون وجود دارد و فشار دیاستولیک فشار در شریان‌ها در زمانی است که قلب بین ضربان‌ها استراحت می‌کند. معمولا فشار خون پایین نشانه‌ای از شرایط پزشکی زمینه‌ای یا مرتبط با سن است. توجه به علائم و نشانه‌های فشار خون پایین در مراحل اولیه آن ضروری است. علائم فشار خون پایین عبارتند از سبکی سر یا سرگیجه، حالت تهوع یا استفراغ، خستگی یا ضعف، عرق سرد، تپش قلب، تنفس کم عمق و سریع، سردرگمی یا مه مغزی، از دست دادن هوشیاری، ضربه مغزی، نبض ضعیف، گرفتگی گردن، پوست رنگ‌پریده و تشنج است.

چه نوع غذایی برای کنترل فشار خون توصیه می‌شود؟

با توجه به اطلاعات انجمن قلب آمریکا و کالج قلب و عروق آمریکا، اگر فشار خون فرد به‌طور مداوم بالاتر از ۱۳۰/۸۰ باشد، فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود. چند نکته رایج رژیم غذایی و مواد غذایی که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند در ذیل ذکر شده است.

روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌هاست که فواید سلامتی مختلفی ازجمله کاهش فشار خون دارند. پختن سبزیجات در روغن زیتون همچنین به بدن اجازه می‌دهد تا ویتامین‌های محلول در چربی K، A، D و E را جذب کند.

دانه‌های کتان، ابرغذای قدرتمند برای کاهش فشار خون بالا هستند. آنها حاوی α-لینولنیک اسید هستند که اسید چرب ضروری امگا ۳ است و برای کنترل فشار خون مفید خواهد بود.

محدود کردن نمک در رژیم غذایی بهترین راه برای حفظ سلامت کلیه است بنابراین مصرف روزانه نمک را زیر ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارید.

غذاهای غنی از پتاسیم ازجمله اسفناج و موز در تحقیقات نشان داده‌اند که فشار خون را کاهش می‌دهند. پتاسیم به کلیه‌ها کمک می‌کند تا سدیم را از بدن دفع کنند و می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. برخی دیگر از غذاهای پر پتاسیم شامل خربزه، پرتقال، زردآلو، سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، لوبیا، دانه‌ها، سبزی سوئیس چارد و لوبیا سفید است.

منیزیم ممکن است به شل شدن رگ‌های خونی کمک و عبور خون را آسان‌تر کند. غذاهای غنی از منیزیم شامل سبزیجات، لبنیات، مرغ، حبوبات و غلات کامل است.

جدای از این موارد، محدود کردن مصرف الکل و اجتناب از سیگار بهترین راه برای کنترل فشار خون است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904172

دیگر خبرها

  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها