Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@19:52:24 GMT

آستان امامزاده شاهزاده علی (ع) طبس ملجا محبین اهل بیت

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۱۰۱۷

آستان امامزاده شاهزاده علی (ع) طبس ملجا محبین اهل بیت

خبرگزاری شبستان: امامزاده شاهزاده علی(علیه السلام) طبس از مقبولیت زیادی نزد مردم برخوردار است و در تمام ایام سال به ویژه در ایام نوروز و فصل بهار میزبان زائرین زیادی از شهرهای دور و نزدیک است.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ امامزادگان همواره مأمنی برای انسان‌هایی هستند که دل در گرو اعتقادات و باورهای دینی داشته و ارادتی ویژه به نوادگان ائمه‌اطهار (علیهم السلام) دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

نقش امامزادگان در القاء آرامش و تقویت باورهای دینی در بین مردم بر کسی پوشیده نیست به طوری که از قدیم‌الایام اقشار مختلف مردم پس از حضور در بارگاه و آستان امامزادگان و تبرک و توسل به آنها، به آرامش خاطر رسیده و گویی بار سنگین مشکلات و ناملایمات را به یک باره زمین گذاشته‌اند.

 

امامزادگان و بقاع متبرکه مأمن و پناهگاهی برای مردم هستند و اغلب افراد برای آرامش یافتن به این اماکن پناه برده و آرامش لازم را به دست می‌آورند. 

 

آستان امامزاده شاهزاده علی (علیه السلام) در شهرستان طبس روستای شاهزاده علی در 115 کیلومتری شرق شهر طبس و در 25 کیلومتری شمال شهر دیهوک در مسیر جاده دیهوک ـ بشرویه و در فاصله 50 کیلومتری جنوب بشرویه واقع است.

 

 

روستای شاهزاده علی در موقعیت 33 درجه و 28 دقیقه عرض شمالی و 57 درجه و 24 دقیقه طول شرقی و در ارتفاع 1500 متری از سطح دریا و در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته است. بانی اولیه و زمان ساخت آن به درستی مشخص نیست، آنچه در منابع تاریخی آمده ساختمان قبلی آن به صورت گلی و خشتی و چار ترک و متعلق به دوره خوازرمشاهیان بوده است.

 

در زلزله مخرب سال 1347 که شهر فردوس و روستاهای آن تخریب شد قسمتی از ساختمان زیارتگاه آسیب دید و در زمان بازسازی تصمیم بر توسعه بنا گرفته شد.

 

هنوز زخم های زلزله 1347 التیام نیافته بود که زلزله 1352 ساختمان نوساز زیارتگاه را تخریب نمود و مجدداً در سال 1353 با کمک خیرین بشرویه، دیهوک و ارسک این زیارتگاه بازسازی شد و طولی نکشید که زلزله مخرب 1357 شهرستان طبس این زیارتگاه را نابود کرد.

 

بعد از سال 57 ساختمان فعلی احداث شد، ساختمان فعلی به صورت چهار ضلعی بوده که طول هر ضلع آن 8/5 متر می باشد، گنبد زیارتگاه حدود 9 متر بلندی دارد و در ارتفاع 4 متری طاق نماهای بزرگ به 8 ضلعی تبدیل و گنبد نیم دایره ای بر روی آن بنا شده است.

 

صحن امامزاده حدود 900 متر مربع وسعت دارد و در این صحن درخت کهنسالی دیده می شود که قطر تنه آن 3/20 متر و ارتفاع آن به 25 متر می رسد و بیش از 1000 سال عمر دارد که بر سر زائران سایه می افکند.

 

چشمه آبی در کنار این زیارتگاه دیده می شود که آب آن را به عنوان تبرک زائران جهت شفای بیماران با خود می برند و ارزش بالای این آب در بین مردم سرایان ضرب المثل است که می گویند «آب شاهزاده علی که نیست.»

 

 

در محل حرم امامزاده تعدادی عَلَم دیده می شود که از گذشته های دور زوّار با نیّات مختلف آنها را به دور ضریح می چرخاندند، یکی از این عَلَم ها که به عَلَم «کفگیر» معروف می باشد بر توق آن علامتی نصب شده که مردم بر توق آن آب می ریزند و آب آن را به عنوان تبرّک و تیمّن و شفای بیماران به شهر و دیار خود می برند. 

 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس بقعه متبرکه امامزاده شاهزاده علی(علیه السلام) را یکی از بقاع شاخص و محوری شهر طبس دانست و اظهار داشت: این امامزاده از نوادگان امام زین العابدین (علیه السلام) با یازده واسطه است.

 

حجت الاسلام دادخدا خدائی گفت: بیشترین زوار این امامزاده افرادی‌ اند که در قالب کاروان های پیاده در حال عبور از میقات الرضای طبس به سمت حرم علی بن موسی الرضا(ع) هستند.

 

وی به موقوفات امامزاده اشاره کرد و بیان داشت: شش سهم از مدار 12 چشمه که در جوار زیارتگاه قرار دارد و یک سهم از مزرعه موسوم به کوه برمن از توابع ارسک از میاه و اشجار و اراضی بیوتات و جمیع متعلقات وقف بر امامزاده است.

 

 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس اعلام کرد: امامزاده شاهزاده علی(علیه السلام) از مقبولیت زیادی نزد مردم برخوردار است و در تمام ایام سال به ویژه در فصل بهار و تابستان و در ایام محرم و صفر و شهادت معصومین میزبان زائرین زیادی از شهرهای بشرویه، دیهوک، طبس، فردوس، سرایان و روستاهای اطراف است.

 

حجت ا لاسلام خدائی به امکانات رفاهی و خدماتی امامزاده اشاره کرد و توضیح داد: در سمت غرب صحن امامزاده 59 زائرسرا قرار دارد که 14 حجره آن به امورات آستانه و مابقی در اختیار زوار قرار می‌گیرد.

 

وی از وجود کتابخانه ای با سه هزار جلد کتاب در این امامزاده خبر داد و گفت: همچنین دو باب وضوخانه، 6 سرویس ظرفشویی، 8 چشمه دستشویی از دیگر امکانات امامزاده شاهزاده علی(ع) است.

 

 

 

 

پایان پیام/70

منبع: شبستان

کلیدواژه: ایام نوروز نوروز دولت رئیس جمهور مقام معظم رهبری حسن روحانی عید نوروز خطبه نماز جمعه مناطق زلزله زده مسافران نوروزی امامزادگان و بقاع متبرکه بیرجند خراسان جنوبی کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۱۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای برنامه‌ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های گروه ۶ (اردبیل، البرز، قزوین، مازندران و گیلان) با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی ۵ استان کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در این مراسم با گرامیداشت مقام و منزلت معلم، گفت: گمشده‌ای که جامعه بشریت امروز با آن مواجه است داشتن یک زندگی انسانی و داشتن یک زندگی الهی و بندگی خداوند متعال بوده و انسان برای رسیدن به این هدف مقدس منتظر و همواره در حال انتظار است که منجی عالم بشریت ظهور و دنیا را پر از عدل و داد کند؛ ضمن اینکه ظلم را از بین برده و مردم و بشریت را بنده واقعی خدا قرار بدهد، طبیعی است که اگر ما بنشینیم و دست روی دست بگذاریم و منتظر باشیم چه زمانی اتفاقی خواهد افتاد؟

سیدجواد جعفری افزود: جامعه منتظر یعنی جامعه در حال آماده‌باش و جامعه‌ای که آستین همت را بالا زده و تلاش می‌کند مقدمات کار را مهیا کرده و در مسیر اهدافی گام بردارد که اگر به ظاهر حضرت ولی‌عصر(عج) بین ما بود همان هدف را دنبال و پیگیری می‌کرد و امروز قلب حضرت مهدی(عج) زمانی از ما خشنود خواهد شد که ما تمام تلاش‌مان را به کار گیریم که در مسیر هدف آن حضرت قدم برداریم و قلم بزنیم.

وی تأکید کرد: کاری که امروز دانشگاه آزاد اسلامی در قالب جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام می‌دهد، در حقیقت تلاش در این مسیر است، همانطور که به فرموده امام رضا علیه‌السلام خدا رحمت می‌کند کسی را که امر ما را احیا می‌کند و اینکه اگر جامعه امروز بشریت گرفتار انواع ناهنجاری‌ها و مصیبت‌ها و گرفتاری‌هاست، به‌این دلیل است که دنبال مکتب اهل بیت (ع) نبودیم و این مکتب را به خوبی ترویج نکردیم و مردم را با کلام ائمه اطهار علیهم‌السلام آشنا نکردیم و طبیعی است جامعه‌ای که ارتباط خود را با فرهنگ و مکتب اهل بیت(ع) قطع کند نباید انتظاری جز این داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت افزود: جشنواره علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت از این منظر در دانشگاه آزاد اسلامی در حال دنبال شدن است و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بنیان امامت و مهدویت را گذاشتند تا کارها سرعت بگیرد و بر این اساس مؤسسه بنیاد فرهنگی هنری امامت و مهدویت تشکیل شد و نخستین پروژه این مؤسسه طرح برگزاری جشنواره علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت بود.

جعفری متذکر شد: تمامی استان‌های کشور برای دو ماه مبارک رجب و شعبان برنامه‌های خود را تعریف خواهند کرد و ماه مبارک رجب و شعبان ذاتاً ماه‌های پربرکت و دارای اهمیت مضاعف هستند که برگزیدگان الهی در این ماه متولد می‌شوند؛ مانند تولد مولای متقیان امام علی علیه‌السلام، تولد امام حسین علیه‌السلام، تولد حضرت ابوالفضل علیه‌السلام، تولد امام سجاد علیه‌السلام، بنابراین طبیعی است برنامه‌ای که در ماه مبارک رجب و شعبان برگزار شود از یک برکت مضاعف نیز برخوردار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع تأثیرگذاری بیشتری در جامعه خواهد داشت؛ به همین دلیل برای هر استان یک برنامه‌ای تعریف شد که یک فرآیند ۳۶۵ روزه دارد تا بتوانند در ماه مبارک رجب و شعبان، همه کشور صاحب برنامه باشد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با برشمردن مأموریت‌های جدید این بنیاد متذکر شد: تا این زمان مأموریت داشتیم تا در چهار دیواری دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنیم، اما در سال جدید با توجه به دستور دکتر طهرانچی این برنامه‌ها باید در دانشگاه‌ها و مدارس سراسر کشور گسترش پیدا کند و در نتیجه این جشنواره مختص جامعه خواهد بود و به هر صورت دانشگاه آزاد یک دانشگاه اجتماعی بوده که در حال ایفای نقش برای ارتقای جامعه است.

جعفری تبیین کرد: برنامه‌هایی که در جشنواره امامت و مهدویت اجرا می‌شود باید برای توده‌های مختلف مردم و مخاطبین باشند و در این رابطه دارای تجربیات گرانسنگی هستیم و طبیعی است که هرسال باید نسبت به سال قبل شرایط بهتری داشته باشیم، به همین دلیل این نشست‌های منطقه‌ای برگزار می‌شود که هم مروری بر آنچه که انجام داده‌ایم، داشته باشیم و اگر برنامه در یک نقطه به اشباع رسید با برنامه‌ریزی مناسب، نوع برنامه تغییر می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناذران از راه دور و نزدیک در تأمین نیازهای حرم مطهر رضوی شریک‌اند
  • رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • امتداد «زیارت» با تدارک ۳۸۰ برنامه / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت ۱۴۰۳
  • امتداد «زیارت» با تدارک 380 برنامه در دهه کرامت / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت 1403
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) برگزار می‌شود
  • ادعای انبارلوئی درباره ایده «از شاهزاده تا تاجزاده» مهدی نصیری /حرف او نیست، هم لطف الله میثمی گفته بود هم فرخ نگهدار!
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب