Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@03:31:09 GMT

گوار روستایی با چشمه ساران و باغات آباد

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۴۴۱۰

گوار روستایی با چشمه ساران و باغات آباد

به گزارش ایرنا، وجه تسمیه و نام گذاری گوار به دلیل ایجاد و حفر یک رشته قنات بسیار طولانی به نام قنات گوار بوده است به دلیل آب بسیار گوارایی که از این قنات جاری بوده این روستا به نام گوارشناخته شده است.
این روستا به لحاظ موقعیت جغرافیایی درمنطقه قره کهریز واقع شده و با داشتن آب و هوای مطلوب، مناظر طبیعی بکر و باغات زیبا مقصد مناسبی برای گذران اوقات مسافران نوروزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


منطقه گردشگری خورزن و قشلاق با طبیعت زیبا، دره ها و چشمه سارهای طبیعی در شمال این روستا از موقعیت بسیارمطلوبی برای گردشگری و تفریح به شمار می رود.
وجود باغات، قنوات، چشمه سارها همچنین وجود بقعه مبارک امام زادگان قاسم وعلی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) هرساله پذیرای زوار بسیاری است.
روستای گوار جمعیت ساکنی بالغ بر سه هزار و 400 نفر دارد و با احتساب جمعت غیرساکن که اغلب به صورت فصلی به این روستا می آیند، جمعت گوار به مرز هشت هزار نفر نیز می رسد.
تاریخچه گوار به صورت مدون و مشخص موجود نیست و این روستا در ابتدا به صورت سه قلعه معروف، چیزی که اکنون هم در روستای گوار آثار آن وجود دارد، بوده و این قلعه ها به نام شمس آباد، خیرآباد و ضییاء مطرح است.
آثار باقی مانده از جمله آسیاب های آبی قدیمی واقع در حاشیه مرز بین گوار و روستای بان، آسیاب آبی واقع در حاشیه رودخانه قشلاق مزرعه معروف به زمین گردله، آسیاب آبی واقع در پشت مسجد جامع گوار محله سرآسیاب در مسیر آب قنات گوار حکایت از موقعیت استرتژیک و رونق اقتصادی این روستا در گذشته بوده است.
کشف سکه های قدیمی در ساخت و سازهای صورت گرفته در محل سه قلعه یاد شده و نیز آثار باقی مانده از تونل محافظتی و برج های دیدبانی در محله ای به نام سرتپه، حکایت از قدمت و اصالت این روستای کهن دارد.
دهیار روستای گوار معتقد است: گوار بزرگترین روستای منطقه قره کهریز است و آب معدنی گوارا در جنوب این روستا پذیرای گردشگران، به ویژه ایام تعطیلات نوروز است.
ابوالفضل منصوری افزود: این روستا سال 87 به عنوان روستای نمونه هدف گردشگری از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی شناخته شد.
وی اظهار کرد: با وجود ظرفیت های مطلوب گردشگری همچون مشاهیر، قنوات، امامزادگان و کوهستان های زیبا اما با قرار گرفتن این روستا در فهرست روستاهای نمونه هدف گردشگری، تاکنون از وجود برخی از زیرساخت ها بی بهره بوده است.
دهیار روستا گوار گفت: بوم گردی در روستا گوار شناخته شده نیست و نیاز در این خصوص اطلاع رسانی بیشتری شود.
رئیس شورای اسلامی روستای گوار نیز با یادآوری وجه تسمیه نام گذاری روستای گوار گفت: 2 رشته قنات قزل کهریز و قنات حسین آباد از جمله قنوات این روستای آباد است.
حسین خانی افزود: آب معدنی این منطقه از سرشاخه های قنات های قزل کهریز و گوار برداشت می شود.
وی اظهار کرد: در گوار طایفه های زیادی زندگی می کنند و منصوری های بگ؛ قدیمی ترین و بزرگترین طایفه ساکن این روستا هستند و بنابر نقل قول های گفته شده خاندان این طایفه از شخصی به نام اردشیر بوده که از نجف اشرف به این دیار کوچ کرده است.
رئیس شورای اسلامی روستا گوار گفت: روستای گوارمدفن علمای بزرگی از جمله عالم ربانی ملا محمدرضا خیرخواه، آقامحمدعلی مدد مرادی، ملاعلی اعتضادی ملقب به صدرالعلماء و شیخ مهدی خیرخواه ملقب به شمس الشعرا است.
خانی افزود: روستا گوار هم جوار با روستاهای عقیل آباد، علی آباد، گوشه، سیرکند، چشمه پهن، بان و خورزن علیا است.
وی بیان کرد: اهالی روستای گوار به لهجه ترکی محلی صحبت می کنند و مردمانی خونگرم و مهماندوست هستند.
روستای گوار در15 کیلومتری جنوب غربی شهر اراک واقع شده است.
6991/3075
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری رفراندوم گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال استان مرکزی ایام تعطیلات نوروز رئیس شورای اسلامی زمین کوهستان موسسات مالی و اعتباری رفراندوم گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۴۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اعلام کرد: به علت طغیان چشمه کاوات و بالا رفتن کدورت آب این چشمه که یکی از منابع اصلی تأمین آب شهر جوانرود و روستا‌های مسیر روانسر است، این چشمه تا اطلاع ثانوی از مدار بهره برداری خارج شده است
به همین منظور تأمین آب شهر جوانرود و روستا‌های مسیر روانسر از سایر منابع شامل: چاه‌های مناطق بله زین، سردم و همچنین به مدار آوردن چاه شماره ۱ تم تم صورت می‌پذیرد؛ لذا با توجه به محدود بودن ظرفیت تأمین منابع مذکور احتمال افت فشار و کمبود آب وجود دارد.
در این اطلاعیه از شهروندان خواسته شده در مصرف آب صرفه جویی کرده و از مصارف غیر ضروری اجتناب کنند.

دیگر خبرها

  • بارش تگرگ به باغات و مزارع شهرستان پاوه خسارت وارد کرد
  • بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • شکوفه درختان گلابی باغات روستای جغدان به روایت تصویر
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره