Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- محمد زیار استاد دانشگاه، مرحوم داریوش شایگان را حلقه پیوند اندیشه های خاور و باختر دانست و گفت: نقش او در تقریب و ترویج دیدگاه دو علامه از ایران و اروپا، علامه طباطبایی و هانری کربن، بر کسی پوشیده نیست.

محمد زیار در یادداشتی که عصر پنجشنبه در اختیار ایرنا گذاشت، نوشت: داریوش شایگان بامداد امروز از میان ما رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی گمان او دانشی مردی تکرار ناشدنی است. گونه گونی آثار او در زمینه های فلسفی و ادبی از شایگان گنجی شاهوار ساخته که کان جهان به خون دل در خود پرورده بود. او براستی حلقه پیوند اندیشه های خاور و باختر بود. نقش او در تقریب و ترویج دیدگاه دو علامه از ایران و اروپا، علامه طباطبایی و هانری کربن، بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: روش او یادآور فیلسوفان روشنگر سده هجدهم است: در عین پرداختن به مقوله های پیچیده فلسفی هرگز از گرایش های ادبی او کاسته نشد. در جوانی انتشار اشعاری به زبان فرانسوی با مقدمه ی هانری کربن از پیدایی فیلسوفی شاعر خبر می داد که هم خردگرا بود، هم بیان احساسات را به نیکی می دانست.
زیار افزود: ترجمه های او از شعر هم روزگار فارسی به زبان فرانسوی جای خالی هانری ماسه، سیلوستر دو ساسی و بسیاری از فارسی دانان گذشته را در روزگار ما پر کرد. به لطف داریوش شایگان طعم شعر سهراب سپهری را دلبستگان به عرفان و ادب ایرانی چشیده اند.
وی گفت: ترجمه ها و تحلیل های او پارسی زبانان را هم سودمند افتاده است. از چند سال پیش داریوش شایگان به انتشار آثاری پرداخته است که بزرگان ادب فرانسوی را به ایرانیان بهتر می شناساند: شارل بودلر در کتاب جنون هشیاری ، مارسل پروست در فانوس جادویی زمان.
این استاد دانشگاه نوشت: احاطه شایگان بر نظم و نثر و گزینش های او دین بزرگی بر گردن کتابخوانی در ایران دارند. کاش در میان کارهای هنوز منتشر نشده شایگان همانند این آثار بسیار باشد.
به گزارش ایرنا، شایگان روز پنجشنبه 5 بهمن ماه در سن 82 سالگی دچار سکته مغزی گسترده شد. وی در بیمارستان فیروزگر بستری بود.
شایگان که متولد سال 1314 تهران و دانش آموخته دانشگاه سوربن فرانسه و استاد فلسفه ادیان هند و زبان سانسکریت بود. ساعت هفت ونیم بامداد امروز دوم فروردین دار فانی را وداع گفت. مراسم تشییع و تدفین پیکر وی دوشنبه ششم فروردین برگزار می شود.
فرآهنگ**6984**2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ادبي داريوش شايگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۷۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داریوش ارجمند: تمدن‌ها با کاهش جمعیت از بین می‌روند

داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: همگان این را می‌دانند که هر کشوری همچون یک تمدن اگر دوران کودکی، نوجوان، جوانی و پیری نداشته باشد، خواهد مرد. در واقع مرگ یک تمدن زمانی اتفاق می‌افتد که ما تصور کنیم دیگز نیاز به ازدیاد نسل نداریم در حالیکه همیشه باید این مراتب را رعایت کنیم، هر چند با گفتن مسائل حل نمی‌شود باید به مرحله عمل رسید.

وی در ادامه تأکید کرد که راهکار‌هایی برای تقویت این فرهنگ وجود دارد چرا که امری تربیتی و فرهنگی است و باید با مدیریت قوی از خانواده و آموزش و پرورش ورود کنیم.

ارجمند اظهار داشت: کودکی که در مدرسه تحصیل می‌کند باید بداند که چقدر تشکیل خانواده و ارزش خانواده مهم است، وگرنه این کودک زمانی که دانشجو می‌شود ترجیح می‌دهد به جای فرزندآوری در بزرگسالی سگ و گربه نگهداری کند مثل خیلی از کشور‌های خارجی!

این بازیگر پیشکسوت اظهار داشت: امر تربیتی یعنی خانواده و سپس مدرسه، در کنارش هنرمند هم می‌تواند تلاش کند تا کار‌هایی برای همین نسل نو انجام دهد، مثلا همین جشنواره رشدی که در مدرسه‌ها برگزار می‌شود خودش می‌تواند رشد جمعیت باشد و کودک و نوجوان ما را نسبت به آینده امیدوار کند و خانواده را بهترین مکان برایش بداند.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: همه اینها را گفتیم، اما این را هم باید تأکید کنم که ازدیاد جمعیت وابستگی زیادی به اقتصاد هم دارد و باید این را در نظر گرفت که خیلی از افراد هستند به خاطر مسائل اقتصادی دست به فرزندآوری یا فرزندآوری بیشتر نمی‌زنند، از شیرخشک و پوشک گرفته تا چیز‌های دیگر که تأمین کننده کودک است، اینها هم باید مدنظر دولت باشد.

ارجمند یادآور شد: البته کار‌هایی از سوی دولت مثل توزیع شیرخشک و اعطای مسکن و زمین به خانواده‌های چند فرزند برای سیاست تشویقی صورت می‌گیرد که اینها هم خوب است منتها باید بیشتر شود وتوجه مردم را جلب کند.

وی با گلایه از اینکه ما فرهنگمان را گم کرده ایم و باید کتاب بخوانیم تا ببینیم کجا بودیم و به کجا می‌خواهیم برویم، گفت: همه اینها از خانواده شروع می‌شود، اینکه چه چیز‌هایی به کودک یاد بدهند و سپس او را راهی مدرسه کنند، بعد می‌توانیم از هنرمند هم توقع داشتیم که کار تولید کند و خوراک فرهنگی و فکری به کودک و نوجوان ما بدهد تا اینها در بزرگسالی تفکرشان نسبت به ازدیاد جمعیت مناسب و درست شده باشد.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

منبع:روابط عمومی دومین جایزه ملی جوانی جمعیت

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است
  • دانشگاه علامه‌طباطبایی میزبان ۱۵ هزار و ۳۰۵ داوطلب کنکور سراسری
  • بزرگ‌ترین گنج گمشده ایران کجاست؟
  • (تصویر) تیپ ورزشی جدید بهنوش طباطبایی
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود
  • عکس| تصویر جدید عموپورنگ در آغوش امیرمحمد/تعجب کاربران از تغییرات داریوش فرضیایی
  • داریوش ارجمند: تمدن‌ها با کاهش جمعیت از بین می‌روند
  • دانشگاه آزاد با ارائه راهکارهای تحول‌آفرین به حل مسائل استان کمک کند
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • رونمایی از دو رقم گندم جدید در استان یزد