Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@03:46:27 GMT

زنگ خطر چاقی کودکان به صدا درآمد

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۸۹۲۲

تعداد نوزادان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی و همچنین کودکان از ۳۲ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۱۹۹۰ به ۴۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ افزایش داشته است. حتی در کشورهای آفریقایی به تنهایی تعداد کودکان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی از چهار میلیون به ۹ میلیون نفر افزایش یافته است. بر اساس آمارجهانی بیش از ۸۱ درصد از کودکان سنین پیش دبستانی دارای اضافه وزن در کشورهای در حال توسعه بوده که سهم قاره آسیا بیش از ۴۱ درصد است، این در حالی است که روند افزایش چاقی در کشوهای فوق به نسبت کشورهای توسعه یافته نیز سرعت بیشتری داشته و ۳۰ درصد سریع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر روند کنونی اضافه وزن و چاقی در کودکان بدون هیچ افزایشی پیش رود، در کمتر از ۱۰ سال آینده بیش از ۷۰ میلیون کودک درسطح جهان دارای اضافه وزن یا چاقی خواهند بود.

مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بیشترین شیوع چاقی کودکان در غرب آسیا و شرق اروپا و منطقه مدیترانه است. در ایران نیز بر اساس مطالعات کشوری انجام شده روی کودکان و نوجوانان شش تا ۱۸ ساله، در حال حاضر میزان کمبود وزن و اضافه وزن و چاقی از میزان یکسانی برخوردار است. به طوری که ۱۳.۹ درصد کمبود وزن و ۱۳.۴ درصد اضافه وزن دارند. اضافه وزن در استان‌های شمالی کشور و در چهارمحال و بختیاری بیشتر است در حالی که در استان‌های جنوبی به ویژه سیستان و بلوچستان کمبود وزن بیشتر یدده می‌شودو همچنین پسرها از اضافه وزن و چاقی بیشتری نسبت به دختران برخوردارند.

با توجه به کاهش سن ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر، این روند افزایش چاقی در دنیا و کشور زنگ خطری است که باید قبل از بروز معضلات جدی‌تر نسبت به پیشگیری و یافتن چاره و درمان آن اقدام کرد و به همین دلیل نقش والدین به عنوان ستون اصلی غیرقابل چشم‌پوشی است.

دکتر رویا کلیشاری در کتاب « پیشگیری و درمان چاقی کودکان و نوجوانان» می‌گوید که عوارض چاقی کودکان و نوجوانان تنها محدود به اضافه وزن نیست و تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که چاقی و اضافه وزن در کودکی و نوجوانی با بروز عوارض متعدد در سیستم‌های مختلف بدن مانند فشار خون، اختلال در سطح چربی‌های خون و دیواره رگ‌های خونی، افزایش سطح انسولین و بروز سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲، عوارض کلیوی، مشکلات تنفسی، افزایش خطر کیست‌های تخمدان در دختران و کاهش توان جنسی در پسران و مشکلات استخوانی عضلانی مرتبط است.

کاهش وزن در بروز یا درمان بیماری های مختلف تاثیر زیادی دارد. برای مثال می‌تواند ۵۵ درصد در کاهس استرس و افسردگی، ۸۲ درصد در کاهش بیماری‌های قلبی،۸۵ درصد از مرگ ومیر،۸۳ درصد در بهبود دیابت نوع ۲، ۹۵ درصد در بهبود کیفیت زندگی، ۵۷ درصد در بهبود میگرن و ۳۷ درصد در کاهش التهاب کبدی موثر باشد.

دلایلی همچون وضعیت دوران بارداری مادر، وراثت و ژنتیک، تغذیه دوران شیرخوارگی، اختلالات غددی و هورمونی، مصرف دارو، رژیم و عادات غذایی، کم تحرکی، میزان خواب، علل روحی و روانی و مشکلات خانوادگی در این بروز چاقی کودکان موثر است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۸۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سد دز عادی است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عباس صدریان فر در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دریچه‌های سد دز برای رهاسازی آب در حد ایمن باز هستند و آب اضافه در حد سیلاب نیست و باتوجه به ظرفیت سد مشکل خاصی وجود ندارد.

وی نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز عنوان کرد و افزود: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود، بنابراین خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان با بیان اینکه وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنی، ادامه داد: از مردم خواهشمندیم در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوط نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سد‌های استان ۸۱ درصد افزایش یافته است، اضافه کرد: این میزان در سد‌های زنجیره‌ای کارون ۹۱ و سد دز ۱۰۰ درصد است.

دیگر خبرها

  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • وضعیت سد دز استان خوزستان عادی است
  • وضعیت سد دز عادی است