Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@08:34:13 GMT

جرائم اینترنتی در کرمانشاه افزایش یافته است

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۹۹۹۴

جرائم اینترنتی در کرمانشاه افزایش یافته است

کرمانشاه- ایرنا- رئیس پلیس فتا کرمانشاه با اشاره به نظارت پلیس بر هکرهای 'کلاه سفید'، اعلام کرد که میزان وقوع جرائم اینترنتی در استان در سال 96 بیش از 80 درصد نسبت به سال 95 افزایش یافته است.

سرهنگ علی کریمی روز جمعه در گفت و گو با خبر ایرنا اظهار داشت: در سالی که سپری شد، 91 درصد پرونده های جرائم اینترنتی که پلیس فتا بررسی آنها را بر عهده داشته است، کشف شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه جرائم فضای مجازی هر روز متنوع تر می شوند، گفت: امروز جرائم از فضای فیزیکی و واقعی در حال ورود به فضای مجازی هستند.
به گفته رئیس پلیس فتا کرمانشاه، برداشت مالی غیرمجاز، هتک حیثیت، اخاذی و نشر اکاذیب بیشترین جرایم اینترنتی رخ داده در این استان هستند.
کریمی عنوان کرد: مردم کرمانشاه نسبت به دیگر نقاط کشور کمتر مرتکب جرائم اینترنتی می شوند و در بیش از 90 درصد موارد طعمه مجرمان دیگر استان ها هستند.
به گفته این مقام انتظامی، عمده مجرمان فضای مجازی در استان کرمانشاه جوانان بین 20 تا 35 سال هستند که در برخی موارد به دلیل ناآگاهی دست به جرم می زنند.

**حمله هکرها به شرکت های کرمانشاهی
براساس اعلام کریمی، در سال گذشته 2 شرکت اقتصادی استان کرمانشاه مورد حمله هکرهای دیگر کشورها قرار گرفتند که خوشبختانه مشکل آنها برطرف شد.
رئیس پلیس فتا کرمانشاه نام این شرکت ها را ذکر نکرد اما توضیح داد: هکرها اطلاعات این شرکت ها را با استفاده از باج افزارها در اختیار گرفته بودند و متاسفانه شرکت ها نیز به دلیل اینکه نسخه پشتیبان از سیستم های خود نداشتند، در مقابل باج افزارها نتوانستند کاری کنند.
کریمی تصریح کرد که با وجود حمله هکرها به شرکت های استان تاکنون حمله سایبری گسترده ای در استان کرمانشاه توسط پلیس فتا ثبت نشده است.

**هکرهای کلاه سفید
رئیس پلیس فتا در بخش دیگری از صحبت های خود در رابطه با شناسایی هکرها در کرمانشاه گفت: هکرهای بسیاری در استان حضور دارند اما به دلیل اینکه دست به خلاف و جرمی نمی زنند آنها را به اصطلاح 'هکرهای کلاه سفید' خطاب می کنیم.
کریمی با بیان اینکه پلیس کارشناسان زبده ای در زمینه فضای مجازی دارد، افزود: شایعه همکاری پلیس فتا با هکرها به منظور شناسایی و برخورد با مجرمان به هیچ عنوان صحت ندارد.

**گشت های مجازی پلیس
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه نیروی انتظامی فضای مجازی را رصد می کند، گفت: پلیس فتا به صورت مداوم در فضای مجازی اقدام به گشت زنی می کند و در صورت بروز جرم، متهمان را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی خواهد کرد.
این مقام انتظامی یادآور شد: گشت زنی پلیس فتا در فضای مجازی به معنی نقض حریم خصوصی افراد نیست و تنها در فضاهای عمومی انجام می شود.
به گفته کریمی، عربده کشی، فحاشی و انتشار مطالب خلاف اخلاق و قانون در فضای مجازی جرم محسوب می شود و پلیس فتا براساس قانون با آنها برخورد خواهد کرد.

**کلاهبرداری از طریق نرم افزارهای جعلی
رییس پلیس فتا کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود به ارائه چند هشدار پرداخت و گفت: مجرمان به تازگی با طراحی و انتشار برنامه های جعلی با عنوانی چون 'ماهواره جیبی' و نرم افزار 'صیغه یاب' در شبکه های اجتماعی و فریب کاربران با تبلیغات چشم گیر به اطلاعات حساب بانکی قربانیان دسترسی و از آن ها برداشت انجام می دهند.
کریمی اظهارداشت: کاربران فضای مجازی با احساس اینکه هر اپلیکیشنی که در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشاهده می کنند سالم و کاربردی است؛ دست به دانلود آن‌ها زده و سپس به درگاه بانکی برای خرید برنامه ارجاع داده می شوند که این صفحات جعلی بوده که در اصطلاح به آن فیشینگ می‌گویند.
این مقام انتظامی اضافه کرد: فیشینگ به معنای ساخت سایتی کاملاً مشابه با سایت بانک با ظاهری کاملاً یکسان می‌باشد، اگر افراد قربانی از طریق لینکهایی، به اشتباه به چنین سایتهایی هدایت شوند، ممکن است در نگاه اول تصور کنند که وارد سایت درست شده و اطلاعات کارت خود را وارد کنند، اما در واقع وارد کردن اطلاعات کارتهای بانکی در چنین سایتهایی مساوی با تقدیم اطلاعات به مجرمان است.
کریمی با بیان اینکه برنامه هایی که با اطلاعات محرمانه از جمله شماره حساب های بانکی و یا رمزهای عبور سروکار دارند را از منابع معتبر و رسمی دانلود کنید توصیه کرد: سایت هایی که با امور مالی یا اطلاعات حساس افراد سرکار دارند از پروتکل SSL استفاده می نمایند و مشخصه آن ها این است که در کنار آدرس سایت، عبارت https:// ذکر شده باشد.

**سیم کارت های فعال نخرید
رئیس پلیس فتا کرمانشاه در ادامه گفت: با توجه به مشکلاتی که خرید سیم کارت های فعال برای افراد دارد، افراد باید از خرید آن اجتناب کنند.
کریمی افزود: در این موارد صاحبان اصلی سیم کارت ها می توانند با دریافت سیم کارت جدید به حساب های افراد در شبکه های مجازی دسترسی پیدا کنند و اطلاعات آنان را تخلیه کنند.
رئیس پلیس فتا کرمانشاه با بیان اینکه تخلیه اطلاعات فضای مجازی افراد زمینه اخاذی را برای بزهکاران فراهم می کند، گفت: علاوه بر این استفاده از سیم کارت های ثبت نام شده از نظر حقوقی نیز مشکلاتی دارد که دستگاه قضایی با آنان برخورد خواهد کرد.
کریمی به مردم توصیه کرد: از سیم کارت های فعال استفاده نکنید و اگر می خواهید، با شماره اصلی خود وارد شبکه های اجتماعی نشوند، یک سیمکارت جدید به نام خود ثبت و از آن استفاده کنید.
وی به مردم توصیه کرد که در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش تماس با ما و یا شماره تلفن 0832188190 در میان گذارند.
7445/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پليس فتا هكر كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۹۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!

«نصف حقوقم را به عنوان بیعانه کارت به کارت کردم تا خانه را اجاره ندهد؛ اما دیگر جواب تلفنم را نمی‌دهد»؛ این جمله را آقای مردانی می‌گوید که با دیدن آگهی اجاره آپارتمان با شرایط و قیمت مناسب در دیوار و صحبت با آگهی‌دهنده، ۱۰ میلیون تومان بیعانه واریز کرده است.

به گزارش فارس، «با آغاز فصل اجاره و نقل و انتقالات مسکن، شاهد افزایش ثبت آگهی‌های دروغین در پلتفرم‌های سایت‌های واسطی مانند دیوار هستیم»؛ سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا این جمله را گفته و می‌افزاید که افراد سودجو با سوءاستفاده از موقعیت و با ثبت آگهی‌های جعلی در سایت دیوار با «قیمت‌های پایین‌تر از عرف تعیین‌شده» و استفاده از ترفند‌های خاص و جلب نظر مشتریان در خصوص تضمین معامله، «مبالغی را تحت عنوان بیعانه از مشتریان دریافت می‌کنند و پس از واریز وجه دیگر پاسخگوی تعهدات خود نیستند».

مجرمان فضای مجازی با مهندسی مسائل روز و نیاز‌های مخاطب و بکارگیری انواع روش و ترفند‌ها از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند؛ اجاره و فروش ارزان قیمت منزل، خودرو و کالا، ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا، کالابرگ الکترونیکی، کارت سوخت، اینترنت رایگان و برنده شدن در انواع قرعه‌کشی‌های رادیویی و تلویزیونی و … از جمله ترفند‌های کلاهبرداران مجازی است.

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه میزان کلاهبرداری اینترنتی حدود ۳۷ درصد است، معتقد است که یکی از مهمترین دلایلی که مجرمان سایبری می‌توانند در رسیدن به اهداف مجرمانه خود موفق باشند اعتماد هموطنان است؛ این در حالی است که سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم می‌گوید که «طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است».

کلاهبرداری اینترنتی و سایبری مختص ایران نیست؛ اف‌بی‌آی (FBI) اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار خسارت به‌خاطر کلاهبرداری آنلاین به مردم آمریکا وارد شده است.

راهرو‌های پلیس فتا پر است از مالباختگانی که برای پیگیری پرونده خود از این اتاق به آن اتاق می‌روند؛ با اینکه تعدادی از شاکیان و مالباختگان از پیگیری و حصول پرونده کلاهبرداری ناامید بوده و پول خود را از دست رفته می‌دادند، اما سردار منتظر المهدی سخنگوی پلیس از کشف ۸۷ درصدی جرایم سایبری خبر داده و می‌گوید که تعداد پرونده‌های مکشوفه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده و در جریان رسیدگی به پرونده‌های سایبری تعداد ۴۲۳ فقره پرونده مهم، عمده و کثیرالشاکی یابش و ۹۰۵ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

احمد موقری سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی می‌گوید که «تعلیق حساب‌های بانکی و انسداد شماره تلفن‌های در اختیار کلاهبرداران، به روز رسانی و تکمیل مشخصات دقیق حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی، ارسال پیام‌های انبوه هشدار و تهیه و تولید محتوای آموزشی مناسب از جمله راهکار‌های مبارزه و کاهش جرایم سایبری است».

وی همچنین بر تقسیم کار دستگاه‌های دولتی با هدف پیشگیری از کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی و نیز استفاده از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی برای جلوگیری از بروز جرایم مربوطه تاکید دارد.

دیگر خبرها

  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور
  • دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری
  • افزایش پایش تصویری مناطق جرم‌خیز اهواز
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف
  • مسدود شدن ۸۴ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در بوشهر
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن
  • آیا زورگیری و جرائم خشن در تهران افزایش داشته است؟