Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@19:08:06 GMT

کلاهبرداران آکادمیک حرفه‌ای شده‌اند

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۰۲۱۹۶

کلاهبرداران آکادمیک حرفه‌ای شده‌اند

فاضلی معاون حسام الدین آشنا در مرکز بررسی‌های استراتژیک است، یعنی کارمند دولت در سطح بالا و دستیار طراح امنیتی و جنگ روانی آن به حساب می‌آید.

سرویس سیاسی فردا: فایلی صوتی از محمد فاضلی در تلگرام منتشر شده که بیش از دو میلیون بازدید داشته، عداه‌ای هم به آن پاسخ داده‌اند، این میزان از استقبال طبیعتا نشان دهنده جنجالی، سیاسی یا عوامانه بودن محتوا است و جمع بندی فاضلی که در پایان یک همایش ارائه می‌شود هر سه تای این خصوصیات را دارد، فاضلی معاون حسام الدین آشنا در مرکز بررسی‌های استراتژیک است، یعنی کارمند دولت در سطح بالا و دستیار طراح امنیتی و جنگ روانی آن به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشابه این جنجال سازی‌های آکادمیک را قبلا از کسانی مثل سریع‌القلم و رنانی هم داشته‌ایم، تکنیک همه این جنجال‌ها ثابت است: اشاره مکرر به بحران‌ها و قرار گرفتن در موضع منجی بیگناه که فقط دستان آلوده دیگران را نشان می‌دهد و کلید شروع به حل مشکلات را هم در دستش دارد. کشور در همین سال‌های اخیر این پدیده شبه آکادمیک، اما آلوده به [..]و [..]را با هزینه بسیار سنگین تجربه کرده و حالا کارمندانش اصرار به ادامه همان روش و همان حرف‌ها دارند.

تصور می‌کردم سخنان فاضلی جدی‌تر باشد، اما بعد از شنیدنش تا حدودی ناامید شدم، چون چیز تازه‌ای از آن تکنیک ندیدم و از سر علاقه و توصیه دوستان این توضیحات را می‌آورم. بنده شخصا نسبت به شرایط کشور بسیار بدبین هستم یعنی اصلا از آن‌ها نیستم که شرایط را خوب و زیبا توصیف می‌کنند، حتی به اندازه فاضلی که امیدوار است با «پژوهش» در زیر دست آشنا به «کشور» کمکِ «استراتژیک» کند امیدواری ندارم، جولان کلاهبرداران آکادمیک را هم به بحران‌های یاد شده توسط او اضافه می‌کنم.

پاسخ به سخنان فاضلی را باید از آخرش شروع کرد، آخرش به چه می‌رسد؟ حضرت منجی چه راهِ گشایشی پیشنهاد می‌فرمایند؟ «گفتگو»! و این دری که نشان می‌دهند هیچ گریزی از آن نداریم، اما گفتگو با که؟ برای چه؟ گفتگو با مردم (به نمایندگی آشنا و فاضلی) برای اینکه تسلیم بدون قید و شرط را بپذیریم؟ که قبول کنیم آن‌ها منجیانی هستند که باید بهشان اختیارات بیشتری بدهیم؟ یا گفتگو صرفا یک تعبیر زیبا از دعوای دولت برای فرار به جلو و طلبکاری در قدرت است؟

روایت این «استاد دانشگاه» از تصمیمات سخت به خوبی مضحک بودن روایتش را نشان می‌دهد، در چهل سال گذشته تنها سه تصمیم سخت سراغ دارد که همه‌شان را هم نابود شده می‌داند: قبول قطعنامه، هدفمندی یارانه‌ها، و برجام. چه چیز‌هایی را کنار این تصمیمات سخت می‌گذارد؟ یکی از موارد مربوط به سبک زندگی و نشان دادن ساز و شجریان در تلویزیون است! این‌ها مسائل اساسی کشورند؟ و حل شدنشان قرار است ما را از «همایندی بحران‌ها» نجات بدهد؟

حتی توضیح این که چرا چنین موردی در میان «تصمیمات سخت» قرار گرفته احساس حماقت به انسان می‌دهد. این مسائل در ماه‌های گذشته در توییتر و تلگرام پررنگ شد و عملا ابزار جنگ روانی دولت و طرفدارانش بود. بنده صرفا سه تصمیم سخت را که فاضلی جا انداخته (و احتمالا حالش را بد می‌کند) یادآوری می‌کنم تا ناقص بودن روایتش را بیشتر نشان بدهم: شکستن پلمپ خاتمی و صنعتی کردن هسته‌ای، بازدارندگی موشکی، و ورود علنی به ماجرای سوریه.

وقتی روایتی عمدا ناقص و کاریکاتوری طرح می‌شود بخش‌هایی هم که از واقعیت وام گرفته (بحران آب و شفافیت بودجه و فساد و...) ارزشش را از دست می‌دهد. فاضلی صراحتا «سرمایه‌دای» را سیستم موفقی می‌داند، درست مثل رنانی و دیگران، جالب است که این‌ها از یک طرف برای سرمایه‌داری سینه می‌زنند و از طرف دیگر برای مردم، عدالت، محیط زیست و زمین و هوا گریه می‌کنند! توضیح این تناقض و تبعاتش در کشوری مثل ایران واقعا ملالت بار و کسل کننده است.

فاضلی روی مصالحه حاکمیت با مردم اصرار دارد که پیش فرض آن منازعه است. خلاصۀ تمثیل‌های عوامانه او (فیل و پراید و گاو و شیر و پیچ و میل‌گرد و...) تناقض بین ادعا و واقعیت است، اما همزمان که از خستگی و عصبانیت مردم حرف می‌زند (و خودش را سخنگوی همه مردم جا می‌زند) به سیاست انقباضی هم اصرار دارد و در خلال صحبت‌هایش به افزایش حقوق کارمندان و کارگران هم معترض است!

پرداختن به مسخرگی‌های این سخنرانی حوصله بیشتری می‌طلبد که واقعا از قلم بنده خارج است. فقط در پایان لازم می‌دانم برای اینکه موافقت اکیدم با شفاف‌سازی را نشان بدهم یک چالش کوچک به فاضلی، رنانی، سریع القلم، آشنا و باقی آکادمیک‌هایی پیشنهاد کنم که احیانا هم برای دولت کار می‌کنند و هم گفتگو با خودشان را راه گشایش می‌دانند: حل مسئله و شفاف سازی را از مدرک روحانی آغاز کنید. تکلیف مردم را مشخص کنید که آیا روحانی واقعا تقلب کرده؟ و اگر بله چرا نباید مثل کشورهایِ شفاف برکنار شود؟     مجتبی دانشطلب لینک کوتاه خبر: farda.fr/003L1O

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۲۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی از بودجه عمرانی دستگاهها صرف آموزش کارگران می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد عظیمی پیش از ظهر سه شنبه در همایش روز جهانی کارگر که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: هرچقدر از اقتصاد دولتی فاصله بگیریم و بخش خصوصی را فعال کنیم موفق‌تر خواهیم بود.

وی با بیان اینکه عملکرد وزارت کار در بخش‌های مختلف قابل توجه بوده است، افزود: در کاهش نرخ بیکاری شاهد اتفاقات موثری در این دولت بوده‌ایم.

معاون ویزر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اذعان کرد: در راستای توجه به امنیت معیشتی مردم نیز کالابرگ الکترونیکی را پیش بردیم و کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار یک رقم چشمگیر است.

عظیمی آموزش مهارت را رسالت اصلی سازمان فنی حرفه‌ای کشور خواند و گفت: تلاش این است که ۵۰ درصد ظرفیت جوارکارگاهی را توسعه دهیم.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور خاطر نشان کرد: اساسنامه سازمان در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و یکی از بندهای آن، این است که دولت مکلف شده بخشی از بودجه عمرانی سالانه دستگاهها را صرف آموزش مهارت کارگران کند.

وی با بیان اینکه کردستان دارای ظرفیت‌های اثرگذاری است، اظهار کرد: نیروی انسانی بهترین و ارزشمندترین ظرفیت کردستان محسوب می‌شود.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: نقش ممتاز و برجسته مردم کردستان غیرقابل انکاری است و با افتخار ایرانی جماعت به وجود کردستان قهرمان افتخار می‌کند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در عرصه های مختلف کردستانی ها درخشیده اند، گفت: کردستان بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ شهید را تقدیم انقلاب کرده و باید در مورد آن بیشتر صحبت شود.

عظیمی اعلام کرد: برگزاری آیینهای سنتی و محلی کردستان فرصت ارزشمندی برای معرفی ظرفیت‌های کردستان است و باید همه مردم در معرفی ظرفیت‌های استان نقش ایفا کنند.

کد خبر 6093051

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاهبرداران ۲۰۰ میلیاردی در دیواندره
  • بخشی از بودجه عمرانی دستگاهها صرف آموزش کارگران می‌شود
  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است
  • دستگیری کلاهبرداران ۲۰۰ میلیاردی با ۱۹ شاکی در کردستان
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری