Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@09:38:45 GMT

بزرگترین تولیدکنندگان زغال‌سنگ را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۰۲۲۰۹

بزرگترین تولیدکنندگان زغال‌سنگ را بشناسیم

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، زغال سنگ که از کربن تشکیل شده است، از زمانی که کشف شد به عنوان شکلی از انرژی که گرما تولید می‌کند، مورد استفاده بشر قرار گرفت و پس از آن در تولید برق و سپس به عنوان یک منبع انرژی برای اهداف صنعتی مصرف شد.

زغال سنگ همچنین بزرگترین منبع انتشار دی اکسید کربن است که عامل بزرگ آلاینده محیط زیست به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این‌همه کشورهای جهان طرح‌هایی را برای کاهش آلایندگی زغال سنگ طراحی می‌کنند. پایگاه "انرژی بیزنس ریویو" به استناد آمار شرکت BP به معرفی بزرگترین کشورهای تولیدکننده زغال سنگ جهان پرداخته است که عبارتند از:

۱- چین

چین با تولید حدود ۳۴۱۱ میلیون تن زغال سنگ در سال ۲۰۱۶، در صدر فهرست بزرگترین تولیدکنندگان زغال سنگ جهان قرار دارد. پرجمعیت‌ترین کشور جهان همچنین بزرگترین مصرف کننده این سوخت فسیلی نیز به شمار می‌رود. عمده ذخایر زغال سنگ چین در شمال و شمال غربی این کشور واقع شده است. معدن زغال سنگ روباز بزرگ چین در هائرووسو در منطقه خودمختار مغولستان داخلی قرار دارد. این معدن که توسط گروه شنهوآ اداره می‌شود تولیدش را در اکتبر سال ۲۰۰۸ آغاز کرد. چین سومین ذخایر بزرگ زغال سنگ جهان را در اختیار دارد و بیش از نیمی از زغال سنگ تولید شده در این کشور برای تولید برق مصرف می‌شود.

۲- هند

تولید زغال سنگ هند در سال ۲۰۱۶ به بیش از ۶۹۰ میلیون تن رسید و این کشور را در رتبه دوم فهرست بزرگترین کشورهای تولیدکننده زغال سنگ جهان قرار داد. این کشور همچنین سومین واردکننده بزرگ زغال سنگ جهان پس از چین و ژاپن است. بیش از دو سوم ذخایر زغال سنگ هند در ایالت‌های شرقی بنگال غربی، چاتیسگار، جهارخند و اوریسا واقع شده‌اند. ماهاراشترا، آندراپرادش و مادهیاپرادش ایالت‌های دیگری هستند که ذخایر زغال سنگ قابل توجهی دارند.

۳- آمریکا

آمریکا که تا چند سال قبل با تولید بیش از ۹۰۰ میلیون تن زغال سنگ در رتبه دوم قرار داشت، با تولید بیش از ۶۶۰ میلیون تن زغال سنگ در سال ۲۰۱۶ در رتبه سوم قرار گرفت. "پادر ریو باسین" وایومینگ و مونتانا، آپالاچیان باسین و ایلینویز باسین، مناطق بزرگ تولید زغال سنگ در آمریکا هستند. آمریکا بزرگترین ذخایر زغال سنگ جهان را در اختیار دارد که میزان آن حدود ۲۵۱ میلیارد تن در سال ۲۰۱۶ برآورد شد. زغال سنگ در ۲۵ ایالت آمریکا تولید می‌شود و وایومینگ، تگزاس، کنتاکی، وست ویرجینایا و پنسیلوانیا بزرگترین ایالت‌های تولیدکننده زغال سنگ این کشور هستند.

۴- استرالیا

استرالیا با تولید حدود ۴۹۲.۸ میلیون تن زغال سنگ در سال ۲۰۱۶، چهارمین تولیدکننده بزرگ جهان شناخته شد. زغال سنگ تقریبا در همه ایالت‌های استرالیا استخراج شده و بخش اعظمی از آن به خارج صادر می‌شود. عمده تولید زغال سنگ استرالیا در کوئینزلند و نیوساوت ولز است در حالی که ذخایر زغال سنگ قهوه‌ای عمدتا در ویکتوریا یافته می‌شود.

۵- اندونزی

اندونزی حدود ۴۳۴ میلیون تن زغال سنگ در سال ۲۰۱۶ تولید کرد و در رتبه پنجم فهرست بزرگترین کشورهای تولیدکننده زغال سنگ جهان جای گرفت. این کشور ۲۵.۵ میلیارد تن ذخایر زغال سنگ تا پایان سال ۲۰۱۶ داشت. بزرگترین منطقه تولیدکننده زغال سنگ در اندونزی، منطقه کالیمانتان شرقی است که حدود دو سوم از زغال سنگ اندونزی را تولید می‌کند و پس از آن سوماترا و کالیمانتان جنوبی قرار دارند.

۶- روسیه

روسیه با تولید ۳۸۵.۴ میلیون تن زغال سنگ در سال ۲۰۱۶ در رتبه ششم جهان قرار گرفته است. بزرگترین مناطق تولیدکننده زغال سنگ روسیه، کوزباس، سیبری شرقی و کانسک آشینسک هستند. بیش از نیمی از زغال سنگ روسیه از معادن روباز استخراج می‌شود. بزرگترین معدن زغال سنگ روسیه، معدن راسپادس کایا در منطقه کِمِروو است.

۷- آفریقای جنوبی

هفتمین کشور تولیدکننده بزرگ زغال سنگ جهان، آفریقای جنوبی با تولید ۲۵۱.۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ است. این کشور عمده زغال سنگ خود را به اروپا، هند و چین صادر می‌کند. آفریقای جنوبی بیش از ۹۰ درصد برق خود را از زغال سنگ تولید می‌کند. عمده زغال سنگ این کشور نزدیک سوازیلند که بخش شرقی آفریقای جنوبی است، تولید می‌شود. بزرگترین معدنکاران زغال سنگ آفریقای جنوبی، آنگلوامریکن، ایکس استراتا کول، بی اچ پی بیلیتون و اکسارو هستند.

۸- آلمان

آلمان با تولید ۱۷۶.۱ میلیون تن در سال ۲۰۱۶، هشتمین تولیدکننده بزرگ زغال سنگ جهان است. آلمان بزرگترین تولیدکننده زغال سنگ قهوه‌ای جهان است و تا پایان سال ۲۰۱۶ حدود ۳۶.۲ میلیارد تن ذخایر قطعی زغال سنگ داشت. زغال سنگ منبع تولید حدود ۵۰ درصد برق آلمان است. بیش از سه چهارم زغال سنگ سخت آلمان در ایالت نورث راین وست فالیا و سار باسین در جنوب غربی این کشور تولید می‌شود در حالی که بزرگترین ذخایر لیگنیت در منطقه راین لند یافت می‌شود. معدن زغال سنگ روباز گارزویلر (Garzweiler) بزرگترین معدن لیگنیت آلمان است.

۹- لهستان

لهستان با تولید بیش از ۱۳۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۶، نهمین تولیدکننده بزرگ زغال سنگ جهان است. این کشور که بیش از دو میلیارد تن ذخایر قطعی زغال سنگ دارد، دومین تولیدکننده بزرگ زغال سنگ اروپا پس از آلمان است. عمده زغال سنگی که در لهستان تولید می‌شود، در داخل کشور به خصوص برای تولید برق به مصرف می‌رسد. شهر بلچاتو در لهستان، بزرگترین نیروگاه زغال سوز اروپا را دارد.

۱۰- قزاقستان

قزاقستان با تولید بیش از ۱۰۲ میلیون تن زغال سنگ در سال ۲۰۱۶، در رتبه دهم قرار گرفت. بیش از ۸۰ درصد برق قزاقستان با استفاده از زغال سنگ تولید می‌شود زیرا این کشور ذخایر زغال سنگ وسیعی دارد که عمدتا در مرکز و شمال این کشور واقع شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۲۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، امروز کشاورزی جهان در راستای تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت جامعه انسانی و غیرانسانی از تولید محصولات ارگانیک عبور کرده و تولیدات بر اساس استانداردهای گلوبال گپ انجام می‌شود.

استاندارد گلوبال گپ یک برنامه تضمین مزرعه است که نیازهای مصرف کننده را به شیوه‌های کشاورزی خوب تبدیل می‌کند. G.A.P مخفف کلمه Good Agricultural Practices ( شیوه خوب کشاورزی) است که در سال ۱۹۹۰ میلادی از سوی برخی سوپر مارکت‌های زنجیره‌ای در اروپا به نام استاندارد Eurep GAP نامیده شد.

امنیت غذایی محدود به تولید محصولات نشده و تولید کالاهایی سالم در کنار حفظ محیط زیست مدنظر مدیران کشاورزی در کشورهای پیشرفته است. در دوره‌ای صحبت از محصولات ارگانیک می‌شد اما امروز شیوه تولید از این امر عبور کرده و استانداردها سخت‌گیرانه‌تر شده است.

در تولید محصولات ارگانیک هیچ مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود. کود و سمی که استفاده می‌شود کاملاً ارگانیک و پایه گیاهی داشته و بیولوژیک محسوب می‌شوند. بنابراین کودها و سمومی که مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز باید دارای گواهی ارگانیک باشند.

در استانداردهای گلوبال گپ زمین مورد استفاده باید تغییر کاربری نداشته و بیش از ۳ سال در آن از محصولات شیمیایی استفاده نشده باشد. اگر کود حیوانی استفاده می‌شود نخست باید با استانداردهای جهانی منطبق بوده و بر اساس شاخص‌های استاندارد آمریکا ۶ ماه پیش از برداشت محصول استفاده شود. استفاده از کود حیوانی در زمین‌های کشاورزی اروپا باید به شکل کمپوست باشد و ۴ تا ۵ ماه قبل از برداشت محصولات انجام شود. این کودها نباید از دامداری‌های صنعتی باشد و حیوانات نباید از علوفه تراریخته استفاده کرده باشند.

در گلوبال گپ یک محصول برای اینکه در رسته سالم قرار گیرد، باید ۲۱۰ آیتم را پاس کند؛ در محصولات ارگانیک این عدد بیش از ۱۰۰ مؤلفه است.

ایران در هرم سلامت غذا کجا ایستاده است؟

محمدحسین محمدی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی درباره غذاهای ارگانیک و تأمین امنیت غذایی به مهر گفت: هنگامی که در کشور صحبت از محصولات ارگانیک شد تولیدکنندگان نهاده‌های کشاورزی به دنبال این بودند که برای برخی محصولات گواهی bcs آلمان دریافت کنند. چند سالی از این موضوع گذشته و مشخص شد تولیدکنندگان داخلی خیلی دنبال نهاده‌های ارگانیک نیستند. در واقع خیلی از مجوزهای ارگانیک صوری صادر شده و واقعی نیستند.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان خیلی به دنبال استفاده از مواد عاری از مواد شیمیایی نیستند، افزود: هنگامی که گواهی‌های ارگانیک در کشور صادر می‌شود بر اساس روالی که در سایر کشورها برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌شود صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که نهاده‌های بیولوژیک عامل اصلی حاصلخیزی خاک‌ها بوده و مواد شیمیایی مصرفی طیف تکنوفلور خاک را از بین می‌برند. با از بین رفتن مواد آلی حاصلخیزی خاک نیز از دست می‌رود و نهایتاً کشاورزی ما به یک کشاورزی ناسالم تبدیل می‌شود.

این کارشناس حوزه کشاورزی ادامه داد: امروز در کشور کشاورزانی هستند که با اجاره زمین و مصرف بی رویه کودهای شیمیایی مثل اوره اراضی کشاورزی را از بین می‌برند و متأسفانه هیچ مرجعی برای رسیدگی به این مساله وجود ندارد. به عنوان مثال کشاورز برای یک هکتار زمین تولید پیاز یک تن اوره مصرف کرده در حالی که باید ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم در هر هکتار کود اوره مصرف شود.

محمدی عنوان کرد: انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی تلاش کرد که کشاورزی تلفیقی را ترویج کند و شیمیایی و بیولوژیک با هم مصرف شود علاوه بر تولید محصولات سالم، سلامت خاک هم مورد توجه قرار گیرد. متأسفانه در وزارت جهاد کشاورزی مرجعی که سلامت محصول کشاورزی را ترویج کند که کشاورز راغب شود محصول مناسب تولید کند دارای اشکال بوده و این یک چرخه معیوب است.

وی اظهار کرد: کشاورز پایش نمی‌شود و به دلیل عدم آگاهی، هر نوع مدل رفتار را در حوزه خاک که سرمایه ملی و امانتی در دست ما است را در بخش کشاورزی شاهد هستیم.

عضو هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی با بیان اینکه خلأ آموزش، ترویج و عدم پایش سبب وضعیت فعلی کشاورزی شده است، گفت: وزارتخانه به دنبال تولید محصول است و تفاوتی نمی‌کند، این محصول به هر شکلی تولید شود.

وی اظهار کرد: مهم نیست محصولات با چه کیفیتی تولید می‌شود. پرسش این است که پیاز و سیب زمینی و محصولات گلخانه‌ای چگونه تولید می‌شود که فقط مصرف داخلی دارند؟

محصولات کشاورزی زیر ذره‌بین

محمدی با بیان اینکه این موضوع بارها مطرح شده است، در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در مقطعی سازمان میادین میوه و تره بار تهران، پایشی روی محصولات ورودی تهران گذاشت. نتایج حاکی از این بود که بخش زیادی از محصولاتی که وارد میادین تهران می‌شوند آلوده به باقی مانده سموم و عناصر سنگین هستند. به عنوان مثال هندوانه سموم باقی مانده نداشت اما فلزات سنگین بالایی داشت.

این فعال حوزه کشاورزی با بیان اینکه متأسفانه آماری درباره امنیت غذایی در جایی درج نمی‌شود، ادامه داد: اگر واحدی ایجاد شود که بتواند محصولات کشاورزی را پایش و ردگیری کند مثل بقیه کشورها، حتی مانند کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس، اینکه کشاورز در مزرعه ملزم شود محصولی که تولید می‌کند و به مصرف مردم می‌رساند محصول سالم باشد رسالت را در حوزه امنیت غذایی به سرانجام رسانیده‌ایم.

گفتنی است؛ در حال حاضر ایران برای بازار اتحادیه اروپا، کانادا و آمریکا خرما، کیوی، زعفران، گیاهان دارویی، عسل و.... بر پایه استانداردهای گلوبال گپ تولید و صادر می‌کند. این محصولات مصرف داخل نداشته و فقط برای صادرات تولید می‌شوند.

کد خبر 6098961 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود