Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@13:45:45 GMT

روح ماجراجوی شایگان به خانه بازنگشت

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۰۲۳۹۹

روح ماجراجوی شایگان به خانه بازنگشت

فرهنگ > ادبیات - محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای اسلامی شهر تهران از «افسوس‌ خوردن‌هایِ همواره‌ داریوش شایگان از وخیم بودن و بی‌قواره شدن فضای شهری و معماری معاصرمان» گفت.

محمدجواد حق شناس: از شمار دو چشم يک تن كم/ وز شمار خرد هزاران بيش

داریوش شایگان متولد ١٣١٣ بيش از چند هفته‌ای بود که بر اثر سکته مغزی در بیمارستان بستری شده بود و عليرغم همه چشم انتظاری‌ها و آرزوها و تلاش ارزشمند گروه پزشكى و كادر درمانى و پرستارى در آغاز سال نو، جان به جان آفرين تسليم كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایگان را می‌توان از جهانی‌ترین متفکران متاخر ما برشمرد. او دلش همواره براى تاریخ و فرهنگ این سرزمین تپیده، همواره دغدغه میراث عرفانی و فرهنگی ما را داشته و جست‌وجوگر مداوم روح ایرانی و اسلامی و شرقی در فضاهای مدفون و در میراث ادبی و تاریخی و معماری‌مان، بوده است.

آثار او، به زبان فارسی و فرانسه، بخشی از میراث تاریخی و فرهنگی ماست و به همه این دلایل، عجیب نبود که فرو رفتن او به یک خواب عمیق،‌ پس از سکته مغزی، بسیاری ار اصحاب فكر و دانش را متاثر و نگران کرده بود.

او با روایت‌های خواندنی‌اش از گنبد مینایی و تصویر بهشت در فرهنگ و معماری ایرانی و افسوس‌ خوردن‌هایِ همواره‌اش از وخیم بودن و بی‌قواره شدن فضای شهری و معماری معاصرمان، به راستی همچون مادرى دلسوز براى فرهنگ ميهنمان و ناسازوارى شهرهايمان دل سوزاند.

جالب است که بگویم، او که همواره با ما از فضاهای گمشده و از هاله‌های ازدست رفته در فرهنگ و معماری‌مان گفته و نوشته، فقط یک فیلسوف و متفکر و يا يك ادیب نبود كه تنها در حوزه نظر و انديشه سهم خود را ادا كرده باشد.

دكتر داريوش شايگان سهامدار شرکت شایگان هم بود؛ اين شرکت ساختمانی که 9 دهه پیش بوسيله پدربزرگ او پایه‌گذارى شد، از قدیمی‌ترین شرکت‌های ساختمانی و عمرانیِ ایران است.

شاید کمتر کسی بداند که شایگان‌‌ها پروژه‌های عمرانی و زیرساختی مهم و ده‌ها پل و صد‌ها کیلومتر راه و راه‌آهن در تهران و فراتر از تهران در ایران، ساخته‌اند؛ از جمله در شهر ما تهران، ساختمان دانشگاه شهید بهشتی، مجتمع مسکونی بهجت‌آباد و پل نیایش [آیت‌الله هاشمی] از یادگارهای شایگان‌‌هاست...

و حال روح ماجراجوی داریوش شایگان كه بيش از يک ماه در سیر و سلوک ماندن يا رفتن بود رفتن را برگزيد. شايگان با قلمِ به‌راستی توانایش برايمان از دغدغه هايش نوشت تا همچنان میراث فرهنگی و معماری ما راست قامت و استوار بماند. او میراث شهر ما و میراث کشور بود.

در زمانى كه ما بيش از هر موقعيت ديگرى به او نیاز داشتيم رفتن از ميان دوستان و دوستدارانش را ترجيح داد.  روانش شاد و يادش جاودانه باد.» 

58242

 

کلید واژه‌ها : داریوش شایگان - ادبیات - فلسفه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۲۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای سامی بیگی، یک ملت به خاطر تو، به جان هم افتادن

آفتاب‌‌نیوز :

به تازگی تصاویری از حضور سامی بیگی، عضو سابق گروه «بلک‌کتس» در «امی گالا» که مراسمی مربوط به مد و فشن است منتشر شده و ظاهرا این خواننده جایزه‌ی ستاره شب مراسم را نیز از آن خود کرده است. صفحه «طراحان لباس» نیز به این سوژه پرداخته و در بررسی استایل او در این مراسم نوشته: امی گالا، ایونتی در فشن، ۴ سال است که در فستیوال سیتی دبی به مدت دو روز برگزار می‌شود. در این مراسم ستاره‌های زیادی از جمله طراحان لباس مطرح، اینفلوئنسر‌های فعال در زمینه میکاپ و فشن، طراحان اکسسوری و جواهر و... حضور پیدا می‌کنند.

اوت‌فیتِ سامی بیگی در امی گالا ۲۰۲۴

این خواننده با دو لوکِ مختلف در این ایونت حاضر شد. لوکِ اول کت و شلوار سفید با پترن راه‌راه بود که با یک جفت کتانی تکمیل شده. مدل کفش و لباسِ زیر کت، استایل را به سمت اسمارت کژوال برده بود.

دومین لوک رسمی‌تر و شاملِ کت زرشکی رنگ مخمل با تزئیناتی در قسمت یقه و آستین بود. این اوت‌فیت هماهنگیِ بیشتری با فضای پر زرق و برق مراسم داشت.

در هر دو لوک اکسسوری‌هایی مثل گردنبند و انگشتر به چشم می‌خورد که بخشی از استایل شخصی این خواننده هستند و با دقت به استایل این خواننده می‌توان فهمید که به کفش‌های طرح‌دار علاقه زیادی دارد و استفاده از این مدل کف‌ها را در هر دو اوت‌فیت خود لحاظ کرده است.

سامی بیگی؛ ملغمه‌ای از محبوبیت و شیطنت.

اما نکته‌ای که در حاشیه انتشار تصاویر او خیلی برجسته شده، واکنش‌هایی‌ست به استایل او، که همواره محل بحث کاربران بوده. اغلب کاربران معتقدند که این استایل فقط به او می‌آید و دیگران هم حق نزدیک شدن به چنین استایلی را ندارند و عموم صحبت‌ها روی جنبه‌ی «کراش بودن» او می‌گذرد. در واقع ظاهرا سامی بیگی به نوعی محبوب دل عده زیادی دختران سرزمین است و فارغ از حرفه خوانندگی با استایلش توانسته از دیگر هم‌قطارانش پیشی بگیرد. به هر حال تیپ و استایل سلیقه‌ای‌ست و برخی نیز سامی بیگی را بیشتر از بقیه می‌پسندند. یک نکته درباره کاراکتر سامی بیگی که خیلی بحث ایجاد کرده، این است که برخی پسر‌هایی با این استایل را پسر‌های متعهدی نمی‌دانند و اعتقاد دارند، پسری که استایل این شکلی دارد، پرس متعهدی نیست، برخی از پسر‌ها هم به! کنایه می‌گویند دختر‌ها پسر‌های این شکلی که متعهد نیستند را بیشتر دوست دارند، از آن بحث‌های خاله زنکی تمام نشدنی

حالا و به همین بهانه قصد داریم به سراغ چند سلبریتی با متفاوت‌ت‌ترین استایل‌های ممکن برویم که در ادامه می‌خوانید:

خب صابر ابر سلطان استایل‌های جنجالی‌ست. او همواره تلاش می‌کند از سخت‌ترین راه‌ها به نقطه ایده آل خود در پوشش برسد، اما خب هیچ‌وقت اوت‌فیت‌هایش مورد وثوق مخاطبان نبوده و در تصاویری که از او به یاد داریم همواره با نوعی تشکیک روبروییم که نکند شاید ما اشتباه لباس می‌پوشیم و اصلا صابر ابر در درست‌ترین نقطه ممکن ایستاده باشد!

اما درباره نوید محمودزاده موضوع کمی منطقی‌تر است. سبک پوشش‌های او همواره مخالفینی سر سخت را به دنبال دارد که به هیچ وجه از این نوع پوشش حمایت نمی‌کنند و همواره سعی در نقد این سبک دارند. نوید محمدزاده با استفاده از لباس‌های خاص تلاش می‌کند بخش بیشتری از اخبار را به خودش اختصاص دهد و این موضوعی است که هر سلبریتی به آن توجه می‌کند. شاید استدلال محمدزاده این باشد که چنین پوشش‌هایی کمک به دیده شدن لباس‌های خاصی‌ست که می‌توانند در طول زمان به لباس‌های عادی ما تبدیل شوند. کسی چه می‌داند؟

شاید درباره رهام هادیان باید مسعود فراستی می‌بود و با چند اصطلاح منحصر به فردش او را نقد می‌کرد، اما درباره امیر مقاره و البته با احترام به تمام هواداران این بند موسیقی باید گفت که هنوز یادمان هست روزی فاز BTS بودن برداشته بود و همان موقع هم یادآور شدیم که کپی کردن به معنای پیشرو بودن نیست. شما هم BTS نیستی جناب و البته که ما هم هوادار سرسخت این گروه کره‌ای نیستیم فقط خواستیم یادآوری کنیم که در کجا ایستاده‌اید.

خب رامین رضاییان از معدود میلیاردی‌بگیرهایی‌ست که خروجی کارش واقعا فوتبال است و به لحاظ فنی یک سر و گردن بالاتر از لیگ ایران هم هست، اما نکته‌ای که همیشه درباره رامین بیرون از زمین فوتبال شتوی ذوق می‌زند، انتخاب لباس‌هایش است! به هر حال رضاییان چهره جوان‌پسندی دارد و همچنین اندام ورزیده‌اش مستعد این است که یک پسر شیک و خوشپوش را در فوتبال ایران به معرض نمایش بگذارد، اما خب او ترجیح می‌دهد از درب دیگری وارد دنیای مد شود و این سلیقه‌اش نیز برای ما محترم است!

کاربران درباره سامی بیگی چه می‌گویند؟

کاربری به نام خوشنویس چراغ اول را روشن کرده: به خدا اگه همین تیپ‌ها رو ما می‌زدیم هزاربار کنسل می‌شدیم، اما ایشون گویا فرق داره.

این توئیت بازخورد زیادی داشت، به خصوص دختران که شاید از انتشارش کمی هم شاکی شده باشند:

پانته‌آ در پاسخ نوشته: شما با چه منطقی خودتون رو با سامی بیگی مقایسه می‌کنید آخه برادر؟

حس میکنم همه دخترای توییتر باهم بستن واسه سامی اکلیل برینن به من نگفتن

اسلحه: حس می‌کنم همه دختران سرزمین با هم قرار گذاشتن برای سامی غش و ضعف برن.

رها: به طرز عجیبی این پسر شیرینه با اینکه ابدا تایپش رو نمی‌پسندم!

اما غزال این فضا را شکسته: فکر کنم من تنها دختری‌ام که از این مرد متنفره. نه استایلش جذابه نه اکت‌هاش. درباره موزیکش هم نظری ندارم؛ و در نهایت نیکو: دوستان پول! پول تمام تعاریف رو عوض می‌کنه. تاکید میکنم تمام تعاریف رو می‌تونه عوض کنه!

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • شایگان: حسن یزدانی به بوداپست می‌رود، مگر آنکه آماده نباشد
  • تغییر چهره بازیگر مهمان مامان مهرجویی بعد از ۲۰ سال | ببینید
  • آقای سامی بیگی، یک ملت به خاطر تو، به جان هم افتادن
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود