Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@03:02:22 GMT

چگونه از گل لاله سفره هفت سین مراقبت کنیم

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۰۳۳۳۶

چگونه از گل لاله سفره هفت سین مراقبت کنیم

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با آمدن فصل نو و سال جدید، طبیعت جان دوباره می‌گیرد و گیاهان و گل‌ها از درون خاک بیرون می‌آیند. یکی از این گیاهان بهاری که در عید نوروز نیز بسیار به چشم می‌خورد، گل لاله است. هم در پارک و فضاهای شهری و هم درون گلدان‌های کوچک می‌توان این گیاه زیبا را به‌وفور مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر دوست دارید از این گیاه برای حیاط و یا فضای داخلی خانه خود و یا حتی سر سفره هفت‌سین استفاده کنید، بهتر است موارد این مطلب را فراموش نکنید.

شناسنامه گل لاله

نام: لاله 
نام علمی: Tulip pulchella 
نام انگلیسی: Tulip
خانواده: Liliaceae- (خانواده سوسن)
بومی منطقه: ایران و ترکیه

مشخصات کلی گیاه لاله

لاله گیاهی چندساله و پیازی است. این گیاه گل‌های متنوع و با رنگ‌های گوناگون دارد که از خانواده سوسنیان هستند. انواع هیبرید این گیاه به شکل مصنوعی پرورش داده شده‌اند. این گیاه را به شکل گلدانی، باغی و یا شاخه بریده مورداستفاده قرار می‌دهند.

پیاز لاله در شرایط نامساعد آب و هوایی درون خاک قرار گرفته و می‌تواند در شرایط مطلوب دوباره به زندگی بازگردد. پیاز دارای برگ‌های رشدنیافته ضخیمی است که آب و غذا را ذخیره می‌کنند و به نام فلس مشهور هستند. زمانی که گیاه کامل شده باشد، ساقه آن یک یا چند گل خواهد داشت که تعدادی برگ نیز در امتداد ساقه قرار می‌گیرند.

گل لاله دارای ۶ قطعه بوده که شامل سه گلبرگ بیرونی و سه گلبرگ آن درونی است. با توجه به گونه گیاه، ارتفاع لاله از ۷۰-۱۰ سانتی‌متر متغیر است. از زمانی که پیاز لاله کاشته می‌شود، حدود ۵ سال زمان نیاز است تا به گلدهی برسد. در حالت معمول، گیاه لاله در بهار گل می‌دهد. جالب است بدانید که کشور هلند اصلی‌ترین تولیدکننده گل لاله در جهان است.

لاله‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کنند: لاله‌های دارای ساقه بلند که برای گل شاخه‌ بریده مناسب بوده و لاله‌های دارای دمگل کوتاه که برای کشت در گلدان مورداستفاده قرار می‌گیرند.

خاک، آب، نور و مواد غذایی موردنیاز گل لاله

لاله به سرما مقاوم است و برای اینکه پیاز آن به گل برسد، در یک سال زراعی باید سرمای زمستان، گرمای بهار و فصل تابستان را پشت سر بگذارد؛ بنابراین اگر این گلدان را درون فضای خانه نگهداری می‌کنید، توالی دمایی موردنیاز لاله را با قرار دادن آن پشت پنجره یا بالکن رعایت کنید.

گیاه لاله را باید در آفتاب قرار دهید و نباید حتی سایه گیاهان دیگری بر روی آن بیفتد. در نور کم، برگ افزایش و گلدهی کاهش می‌یابد.

خاک موردنیاز لاله، خاک سبک؛ یعنی مخلوطی از ماسه و خاک معمولی با زهکش مناسب است.

بعدازاینکه برگ‌ها ظاهر شدند، می‌توانید کوددهی با نیتروژن کم را انجام دهید. کود دامی استفاده نکنید مگر آنکه کاملاً پوسیده باشد. به‌طورکلی گیاه لاله نیاز دمایی کمی دارد.
بعدازآنکه پیاز را در فصل پاییز درون خاک کاشتید، آن را یک بار آبیاری کرده و در طول زمستان آبیاری را متوقف کنید. به‌طورکلی نیاز به آب زیادی ندارد و باید بین دو آبیاری خاک خشک شود.

چگونه از گل لاله نگهداری کنیم؟

در زمان کاشت پیاز یا همان سوخ، بهتر است گندزدایی آن به‌خوبی انجام شود. برای جلوگیری از بیماری، محلول سم فربتم، زینب یا کاپتان را با غلظت ۲-۱ در هزار را بعد از کاشت انجام دهید.
اگر می‌خواهید گل لاله را برای گل شاخه بریده برداشت کنید، زمانی که جوانه گل به‌خوبی رنگ گرفته است، آن را جدا کنید، در غیر این صورت باز نمی‌شود.
اگر ساقه در چند سانتی‌متر پایین‌تر از گل خم شده باشد، نشان‌دهنده فقر کلسیم است. می‌توانید با ایجاد جریان هوا در اطراف آن، انتقال کلسیم را در حین تعرق بهبود ببخشید. کود کلسیم‌دار نیز در این زمان توصیه می‌شود.

غرقابی شدن گیاه و نبود زهکش مناسب، باعث پوسیدگی گل‌ها می‌شود. پیازها نیاز به تهویه مناسب دارند.

آیا می‌توان گلدان کوچک لاله را تکثیر کرد؟

گیاه لاله را می‌توانید توسط بذر و پیاز یا همان سوخ تکثیر کنید. اگر بذر را کشت نمایید، دو سال بعد سوخ می‌دهد و حدود ۵ تا ۸ سال برای گلدهی زمان نیاز دارد. گاهی در کنار گیاه مادری چند سوخ تولید می‌شود که قابلیت گلدهی و زندگی جدید و مستقل را دارند.

 

 

منبع: چیدانه  

انتهای پیام/

اصول نگهداری از گل‌های لاله سفره هفت‌سین

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۳۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان

ذائقه افراد متفاوت است. بعضی از مردم خوردن سیر و پیاز خام را پوست ندارند و برخی دیگر آن را مفید دانسته و از آن لذت می‌برند.

به گزارش الف، این مطلب برای کسانی مناسب است که خوردن سیر و پیاز خام را دوست دارند و در عین حال به دنبال یافتن راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان خود هستند. اگر از این دسته افراد هستید با ما همراه باشید.

بعد از خوردن غذا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

بیشتر باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، در زیر خط لثه و در پلاک‌های روی دندان‌ها زندگی می‌کنند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از خوردن پیاز یا سیر می‌تواند به از بین بردن باکتری‌های ایجاد‌کننده‌ی بو و همچنین پاک کردن بقایای غذا از دهان کمک کند.

زبانتان را تمیز کنید

بیشتر افراد از تمیز کردن زبان و سقف دهان غافل می‌شوند، در حالی که زبان مکان ایده‌آلی برای جمع شدن باکتری‌ها است. باکتری‌ها در عقب زبان رشد می‌کنند و در جایی که مسواک نمی‌تواند به آن برسد، تکثیر می‌شوند.

استفاده از پاک‌کننده یا مسواک مخصوص زبان می‌تواند سلول‌های مرده‌ی پوست، میکروب‌ها و ذرات ریز غذا را از بین ببرد. برای تمیز کردن زبان، از عقب آن شروع کنید و به‌آرامی به سمت جلو بیایید. سپس دهان را آبکشی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که اثری از باکتری و ذرات غذا روی مسواک باقی نماند. شما می‌توانید هر روز یا بعد از خوردن غذا‌های حاوی سیر و پیاز از پاک‌کننده‌ی زبان استفاده کنید.

از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید

خوردن محصولات تازه همراه با غذا یا بعد از آن به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می‌کند. برای مثال اگر یک وعده غذای حاوی سیر مصرف کردید، برای دسر سیب بخورید یا برگ‌های تازه‌ی نعناع را بجوید.

یک مطالعه نشان داده است که ترکیبات شیمیایی سیب خام یا پخته، کاهو و نعنا باعث خوشبو کردن دهان می‌شوند. جعفری هم از جمله گیاهانی است که از دیرباز برای کاهش بوی سیر و پیاز استفاده می‌شود. این گیاه دهان را تمیز می‌کند و بوی نامطبوع را از بین می‌برد.

از بین بردن بوی سیر دهان با نعناع

کلروفیل موجود در نعنا بوی بد سیر را از بین می‌برد. چند برگ نعنا بجوید یا چای نعنا بنوشید. همچنین، برگ نعنای له‌شده را روی دستانتان بمالید تا از شر بوی بد خلاص شوید.

از بین بردن بوی سیر دهان با هل

عطر قوی هل بوی سیر را خنثی می‌کند. چند دانه سبز هل را بجوید. یا می‌توانید یک لیوان شیر را با دانه‌های هل میکس کنید و بنوشید.

یک لیوان چای سبز بنوشید

نوشیدن چای سبز به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می‌کند. شما می‌توانید بعد از غذا یک لیوان چای سبز بنوشید تا بوی بد به‌طور موقت و تا زمانی که بتوانید مسواک بزنید، برطرف شود.

تحقیقات نشان داده‌اند که چای سبز می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند و بوی بد دهان را کاهش دهد. در یک مطالعه، چای سبز نسبت به سایر راهکار‌ها مثل خوردن نعناع، جویدن آدامس و استفاده از محصولات حاوی روغن جعفری تأثیر بیشتری در کاهش بوی بد دهان داشت.

البته فواید چای سبز برای سلامت دهان به خوشبو کردن آن ختم نمی‌شود. به گفته‌ی محققان، دهانشویه‌ی حاوی کاتچین (ترکیب مفید موجود در چای سبز) می‌تواند به اندازه‌ی دهانشویه‌ی ضدعفونی‌کننده به کاهش پلاک‌های دندان کمک کند.

آدامس بجوید

جویدن آدامس با طعم نعناع بو‌های نامطبوع را از بین می‌برد. همچنین با تحریک ترشح بزاق به شست‌وشوی باکتری‌ها و ذرات غذا کمک می‌کند. علاوه بر این، به گفته‌ی انجمن دندانپزشکی آمریکا، جویدن آدامس بدون قند به‌مدت ۲۰ دقیقه بعد از صرف غذا می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد.

آب لیموترش بخورید

آب لیموترش به خنثی کردن بوی پیاز یا سیر کمک می‌کند. برای امتحان کردن این روش باید کمی آب لیموترش تازه (تقریباً یک قاشق غذاخوری) را به یک لیوان آب اضافه کنید و بعد از یک وعده‌ی غذایی سرشار از پیاز یا سیر بنوشید.

از بین بردن بوی سیر دهان با سیب

سیب حاوی آنزیم‌های اکسیدکننده است که به رفع بوی سیر کمک می‌کند. همچنین، ترکیبات فنولیکی در سیب هم با بوی نامطبوع سیر مبارزه می‌کند. پس از مصرف سیر، یک عدد سیب بخورید یا یک لیوان آب سیب تازه بنوشید.

از بین بردن بوی سیر دهان با جوش‌شیرین

جوش‌شیرین بوی سیر را از دهان و دست‌ها از بین می‌برد. همچنین سطح PH را کنترل کرده و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین و کمی نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دهان خود را با این محلول بشورید. می‌توانید دستانتان را به مدت یک تا دو دقیقه در آن قرار دهید تا بوی سیر از بین برود.

شیر بنوشید

نوشیدن یک لیوان شیر بعد از خوردن یک وعده غذای پر از سیر، توصیه می‌شود. این کار، باعث می‌شود غلظت ترکیبات حاوی سولفور که عامل ایجاد بوی تند سیر هستند، در دهان شما کاهش پیدا کند. برای از بین بردن بوی سیر، نوشیدن شیر پرچرب موثرتر و مفیدتر است. همان‌طور که در مطالب قبلی الف اشاره کردیم؛ اگر کلسترول بالایی دارید به هیچ وجه از شیر و ماست پرچرب استفاده نکنید.

جویدن دانه قهوه

دانه‌های قهوه اثر معجزه آسایی در رفع بوی بد دارند. اگرچه کافئین موجود در قهوه عاملی مهم در شدت دادن بوی بد دهان به حساب می‌آید، اما شما می‌توانید با انتخاب دانه‌های قهوه و جویدن آن، مدت کوتاهی دانه‌های قهوه را در دهان خود نگه دارید. در این شرایط اثر واقعی قهوه در رفع بوی بد دهان ظاهر خواهد شد. پس از آن شما دیگر بوی بد سیر را در دهان خود استشمام نخواهید کرد.

آب بنوشید

شاید شما هم دنبال راهکار‌های پیچیده یا مواد غذایی عجیب و غریب برای رفع بوی بد سیر در دهان باشید. اما باید بگوییم که دست نگه دارید. کافی است لیوان خود را بردارید و با استفاده از همان آب سرد شیر آب، یک لیوان آب خنک بنوشید.

با دانستن راه‌حل‌های بالا هم می‌توان از مزیت سیر و پیاز خام بهره برد و هم می‌توان بوی بد ناشی از آن را از بین برد.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • اجرای ترمیم روکش آسفالت محور اسپاین به سمت برج مراقبت فرودگاه امام
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • (ویدئو) برداشت و فرآوری جالب هزاران تن پیاز