Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پدیده دفاع مقدس به تنهایی برای الگو گرفتن در حل مشکلات اقتصادی کفایت می‌کند. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم اهتزاز پرچم حرم رضوی در یادمان ثامن الائمه خراسان در شهر «حمیدیه» با بیان اینکه قصد اصلی ما از این گردهمایی، شناخت بهتر از دوران دفاع مقدس است اظهار داشت: دوران دفاع مقدس به عنوان پدیده‌ای که در ابتدای پیروزی انقلاب اتفاق افتاد و ۸ سال ادامه یافت، به تنهایی کفایت می‌کند که این دوره ۸ ساله الگویی برای زندگی ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: لازم نیست برویم کشور‌های دیگر و حوادث دیگر را نگاه کنیم. اگر دستاورد‌های دوران دفاع مقدس را ملاک عمل مان قرار دهیم، برای موفقیت و حل همه مشکلات و چالش‌هایی که امروز در کشور داریم، کفایت می‌کند. البته من مخالف استفاده از تجربه دیگران نیستیم، اما پدیده دوران دفاع مقدس نزدیک ترین، بهترین و مانوس‌ترین الگو برای ماست که ما از آن درس بگیریم.

قالیباف ادامه داد: دفاع مقدس هم از بعد مادی و هم معنوی و اخلاقی درس‌های زیادی برای ما دارد. نباید فکر کنیم اصول و مبانی اداره دوران دفاع مقدس، چون محیط نظامی بوده نمی‌تواند در عرصه فرهنگی یا اقتصادی یا اجتماعی یا علم و فناوری الگو باشد.

وی افزود: در بعد معنوی و اخلاقی وقتی به دوران دفاع مقدس نگاه می‌کنیم، می‌بینیم یکی از ویژگی‌های دوران دفاع مقدس توجه به خدا بود. در این محیط نمی‌شد با کسی روبه رو شویم که به یاد خدا نباشد. البته این درست است، چون در دوران دفاع مقدس، احتمال شهادت زیاد بود و برای همین انسان‌ها بیشتر به یاد خدا بودند؛ این حرف درستی است، اما سوال این است چرا هر کجا هستیم به یاد مرگ و قیامت و معاد نباشیم؟ آیا وقتی جنگ و جبهه نیست همه ماندگار هستند و یا آیا همه آن‌ها که به جبهه آمده بودند به شهادت رسیدند؟ پس باید این درس را از دوران دفاع مقدس بگیریم که هر کجا هستیم به یاد خدا باشیم. یکی از راه‌هایی که به یاد خدا باشیم یاد مرگ است. یکی دیگر از ویژگی‌های دوران دفاع مقدس توکل به خدا بود.

قالیباف گفت: همین نقطه‌ای که اکنون ما در آن نشسته‌ایم، زیر آتش دشمن بود. هیچ سر و سامانی در ماه‌های اول جنگ نبود. اگر به لحاظ مادی می‌سنجیدیم، واقعا هیچ نقطه امید بخشی نبود. آنچه باعث امید به رزمندگان می‌شد، توکل به خدا بود.

آیا امروز در زندگی مادی و معنوی مان توکل مان به خدا هست؟ رزمندگان توکل بر خدا را باور داشتند. هرچه برای شان پیش می‌آمد ولو سختی و عدم موفقیت، اما باور داشتند خیرشان در آن است. در دوران دفاع مقدس رزمندگان به سنت‌های الهی که لا یتغیر هستند ایمان داشتند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: قالیباف با تاکید بر اینکه امکانات کم مادی در دوران جنگ به دلیل توکل بر خدا و باور سنت‌های الهی از سوی رزمندگان اسلام، خللی در اراده و روحیه رزمندگان ایجاد نمی‌کرد، تصریح کرد: باور جنگیدن در جبهه حق، باعث پیروزی ما شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بعد از اتمام جنگ در هفته دفاع مقدس در دهه ۷۰ در مناظرات و صحبت‌ها خیلی از تحلیلگران سوال شان این بود که چرا بعد از عملیات دفاع مقدس جنگ را ادامه دادید؟ اگر ادامه نمی‌دادید، این همه شهید نداشتیم و در دوران دفاع مقدس به پیروزی کامل نرسیدید. بنا بود حزب بعث را از بین ببرید و راه کربلا را باز کنید و ملت ایران و عراق کنار هم باشند، اما به کدام یک از این موفقیت‌ها دست یافتید؟ اما آیا امروز هم می‌توانند همان حرف‌های ۲۰سال پیش را بزنند؟

قالیباف با بیان اینکه روز قبول قطعنامه ۵۹۸ روز سختی برای همه ما بود و امام (ره) فرمودند: «من جام زهر را سرکشیدم» تاکید کرد: تا آن روز وظیفه ما جنگ بود و آن روز پذیرش قطعنامه. چون به وظیفه عمل کردیم و توکل داشتیم و معتقد بر سنت‌های الهی حرکت کردیم همه موفقیت‌ها را نصیب مان کرد و امروز می‌بینیم به همه اهداف دوران دفاع مقدس رسیدیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به هدف آمریکا و اسراییل برای ایجاد ناامنی برای کشورم ان با حضور در مرز‌ها از طریق کردستان و غرب کشور گفت: حتی داعش تا مرز‌های جلولا در ۲۵ کیلومتری مرز ما هم حضور یافتند، اما امروز رزمندگان ما در ارتفاعات جولا هستند و این همان تفسیر امام راحل است که فرمودند: راه قدس از کربلا گذشته و دغدغه دشمنان ما پیشرفت انقلاب اسلامی است و همه این‌ها الگوگیری از دوران دفاع مقدس است و سنت‌های الهی پابرجاست.

قالیباف گفت: اگر ما در راه خدا مقاومت کنیم ولو اینکه جمعیت اندکی باشیم، پیروزی نهایی از آن ماست. آنچه لازم است، صبر است. خداوند تا بندگانش را امتحان نکند و تا صف ایمان آورندگان از منافقان جدا نشود، پیروزی را نصیب نمی‌کند. انسان‌ها امتحان پس می‌دهند.

وی با بیان اینکه در بعد اخلاقی در دوران دفاع مقدس گذشت و محبت از ویژگی‌های رزمندگان بود، گفت: آیا امروز در زندگی مان اهل گذشت هستیم؟ آیا وقتی حق با شماست، با بزرگواری از حق خودت می‌گذری؟ در مشکلات و ناملایمات اهل محبت هستیم؟ در دوران دفاع مقدس دروغ، غیبت و تهمت جایی در زندگی رزمندگان نداشت.

قالیباف دوران دفاع مقدس را به عنوان الگوی جامعه در بحث علم و فناوری خواند و گفت: امروز وقتی حرف از توان موشکی زده می‌شود و پرتاب ماهواره، نانو و پیشرفت‌های علمی و وقتی در تجهیزات نظامی بدون شک جزو ۱۰کشور اول دنیا محسوب می‌شویم، همه این‌ها وام دار دوران دفاع مقدس است و در ان زمان پایه گذاری شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پیچیده‌ترین موضوعات علمی در عرصه مسائل نظامی است، تاکید کرد: پیشرفت قابل توجه ما در عرصه نظامی بی شک به دلیل دوران دفاع مقدس است. در حوزه مدیریتی مسیر کارسازی، دوران دفاع مقدس است. شهدای عزیز ما همگی در همین مسیر شایسته سالاری شایسته گزینی و شایسته پروری که ارکان اداره یک مجموعه است، قرار داشتند و این‌ها در دوران دفاع مقدس به بهترین شکل ممکن اتفاق می‌افتاد.

وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس عدالت برقرار بود. فرهنگ سازی نیز همین طور. امروز اگر فرهنگ بسیج و جهادی و روحیه خدمت را داریم همه به برکت دفاع مقدس بود. دفاع مقدس بزرگ‌ترین پدیده‌ای بود که برای خود تولید فرهنگ می‌کرد و این فرهنگ برای همیشه ماندگار است. چون منطبق بر فرهنگ قرانی و اهل بیت است.

قالیباف با تاکید بر اینکه پدیده دفاع مقدس به تنهایی برای الگو گرفتن در حل مشکلات اقتصادی کفایت می‌کند، اظهار کرد: اداره دفاع مقدس اداره مردمی بود. تا زمانی که بنی صدر در مسند بود و فرمانده کل قوا بود و با سیستم سنتی سازمانی و کلاسیک می‌خواست جنگ را اداره کند هیچ موفقیتی در جنگ نداشتیم، چون مردم در اداره جنگ نقشی نداشتند. در همان ماه‌های اول جنگ اجازه ورود ما به جبهه را نمی‌دادند، چون می‌گفتند شما جنگ را نمی‌شناسید و ما ناگزیر بودیم از راه‌های مختلف دژبانی‌های مستقر را دور بزنیم تا بتوانیم وارد جبهه شویم، اما وقتی بنی صدر عزل شد و امام راحل دستور دادند مردم وارد دفاع مقدس شدند، پیروزی‌های عظیمی اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: نمونه آن را در زلزله کرمانشاه هم می‌توان دید. البته وقتی مردم پای کار بیایند قدرت سازماندهی و مدیریت باید باشد. باید از همان دوران دفاع مقدس یاد بگیریم که آنموقع هم حضور مردم سازماندهی شده بود. امروز هم اگر مردم امدند باید ساختار سازی و سازماندهی شده باشد. امروز مردم باید اقتصاد را اداره کنند نه یک عده خاص.

قالیباف افزود: قبل از دوران دفاع مقدس شهدایی که باعث افتخار هستند کجا بودند و چه می‌کردند. آیا امروز هم در حوزه‌های مختلف مردم ما نقشی دارند؟ هرچه هست دولتی و رسمی است. کار دولتی بدون حضور مردم کاری از پیش نمی‌برد همه اش ناکارامدی است و فساد از همین جا شروع می‌شود.

قالیباف با بیان اینکه انقلاب ما دو رکن و دوبال دارد؛ اسلام و مردم تصریح کرد: هریک از این دو بال حذف شود انقلاب توان حرکت ندارد. ما در بعضی موارد اسلام را حذف می‌کنیم و در برخی مردم را. البته عده‌ای هم هستند که نه به اسلام و نه به مردم اعتقاد ندارند و یک مسیر دیگری را می‌روند.

شهردار سابق تهران با بیان اینکه هرجا هستیم خود را مدیون شهدا و، اما م. شهدا دانسته و در سایه مقام معظم رهبری راه آن‌ها را ادامه دهیم، گفت: همه بچه‌هایی که به جنگ می‌امدند الزاما همه حزب الهی یک دست و نماز شب خوان نبودند. اما وقتی وارد جبهه می‌شدند تا فرماندهی هم پیش می‌رفتند و این می‌شود شایسته سالاری، تقویت انسان، مدیریت، اخلاق و... که امروز در زندگی مان نیازمند این فرهنگ هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود

معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین کشور گفت: ما ۱۸۸ هزار شهید را تقدیم اسلام کردیم تا اجازه ندهیم دست بیگانه به سرزمین و دامان پاک ناموس ایرانی برسد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو؛ سردار حسین معروفی معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین کشور در یادواره شهدای روستای عیش‌آباد رفسنجان از توابع استان کرمان که در مسجد شهید سلیمانی این روستا با حضور پیکر مطهر یک شهید گمنام برگزار شد؛ گفت: یادواره‌ها و اجلاسیه‌های شهدا مراسم ختم نیست این برنامه‌ها فتوحات نظام اسلامی است.
وی افزود: شهیدان با تقدیم جانشان به حقیقت دین خدا و اسلام اهل بیت (ع) حقیقت بخشیدند، شهدا متعلق به یک خانواده نیستند متعلق به همه ایران اسلامی و ملت بزرگ ایران هستند.
او بیان کرد: شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند هر کس بخواهد ملت بزرگ ایران را بشناسد بایستی به ۱۸۰ هزار قهرمانی که در کوره آتش هشت سال از حقیقت دین از انقلاب و ناموس دفاع کردند رجوع کند و این عقبه بزرگ را ملاحظه کند و تاریخ بزرگ ایران را ورق بزند.
فرمانده سپاه ثارالله با بیان اینکه شهیدان تربیت شده مکتب عاشورا هستند، یادآور شد: حقیقت شهدا هستند نه آن چیزی که دشمن در فضای مجازی به جوانان القا می‌کند؛ شهیدان به هیچکس بدهکار نیستند ما‌هایی که ماندیم بدهکار هستیم و نمی‌دانیم عاقبت بخیر می‌شویم یا نه.
وی خاطرنشان کرد: یادوراه شهدا باید در وجود ما نهادینه شود و از این شهیدان الگو بگیریم؛ چیزی که در جبهه شهیدان را پیروز کرد استحکام درونی جبهه اسلام بود.
سردار معروفی عنوان کرد: اولین مولفه‌ای که باعث پیروزی نبرد دفاع مقدس شد ایمان واقعی و توکل حقیقی بود؛ شهیدان وعده الهی را باور داشتند و این مهم در جبهه ملموس و نهادینه بود.
وی گفت: بصیرت دومین مولفه در دوران دفاع مقدس بود هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود، بصیرت از ایمان واقعی است. صبر و بردباری رزمندگان سومین مولفه بود که در جبهه موج می‌زد.
معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین ولایت باوری و ولایت پذیری سومین مولفه دوران دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: ولایت باوری رمز پیروزی دوران دفاع مقدس بود رزمندگان با میل واقعی، حجت و منظومه فکری امام راحل کار انجام می‌دادند.
وی صداقت در جبهه را از دیگر مولفه‌های دوران دفاع مقدس دانست و افزود: اخلاص در عمل در دوران دفاع مقدس موج می‌زد و این را می‌شود از دیگر مولفه‌های مهم جنگ دفاع مقدس عنوان کرد.
سردار معروفی با تاکید براینکه فرهنگ حاکم بر دفاع مقدس فرهنگ عاشورا بود، گفت: مکتب شهید حاج قاسم در حقیقت بیانگر این است که ما ملت شهادتیم ما ملت امام حسین (ع) هستیم و تفکر امام حسینی داریم و زیر بار ظلم نخواهیم رفت و با تحریم زمین گیر نخواهیم شد.
وی بیان کرد: در دفاع مقدس خروجی بسیاری داریم، هزاران مولفه‌های بزرگ و شرف به خاطر شجاعت در دفاع مقدس برای ما به ارمغان آمده است ناموس پرستی یکی از این مولفه هاست.
معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین عنوان کرد: ما شهیدان زیادی تقدیم اسلام کردیم تا اجازه ندهیم دست بیگانه به سرزمین و دامان پاک ناموس ایرانی برسد.
او ادامه داد: ناموس پرستی را از گودال پر افتخار عاشورا یاد گرفتیم، همین برایمان کافی است که غیرت ما غیرت عاشوراست.
سردار معروفی با اشاره به موضوع وعده صادق و مسائل غزه و اسرائیل گفت: امروز به واسطه طوفان الاقصی هیمنه اسرائیل کودک کش درهم شکسته شده و وجدان‌های ملل دنیا بیدار شده است دنیا حرکت کرد ه و وجدان‌های بیدار زنده شده است.
وی تاکی کرد: به واسطه مظلومیت مقتدر مردم غزه جنبش‌هایی در دنیا به راه افتاده است و وعده‌های الهی را مشاهده می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • یادواره شهدای روستای عیش آباد رفسنجان
  • مجموعه انتظامی در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • تشییع پیکر شهید دوران دفاع مقدس در بوشهر+ تصاویر
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران به خاک سپرده شدند
  • تشییع دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران آرام گرفتند