Web Analytics Made Easy - Statcounter

الجزیره-ایرنا- دولت اریتره، سودان و قطر را به حمایت از مخالفان دولت این کشور و کمک مالی و نظامی به آن ها در منطقه ای دور افتاده در سودان متهم کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبری «سودان تریبون» وزارت اطلاع رسانی اریتره با صدور بیانیه ای، تاکید کرد «محمد جمعه» روحانی اهل اریتره که از جمله مخالفان دولت این کشور است، اوایل ماه فوریه گذشته دفتری در سودان افتتاح کرده و از آنجا اقدام به سازماندهی برنامه های سیاسی، نظامی و آموزشی ضد« اسمره» می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزارت اطلاع رسانی اریتره ادعا کرده است سفارت قطر در خارطوم به این دفتر کمک مالی می کند و سازمان اطلاعات و امنیت سودان نیز اقدام به آموزش مخالفان این کشور می کند و کمک های لجستیکی در اختیار آن ها قرار می دهد.
دولت اریتره در این بیانیه تصریح کرده است، قطر در ماه ژانویه گذشته سه فروند هواپیمای ' میگ' در اختیار ارتش سودان قرار داد و این هواپیماها برای ماموریت هایی در استان «کسلا» واقع در مناطق مرزی سودان با اریتره و جهت خنثی کردن هر نوع حمله اریتره به سودان با حمایت امارات، به کار گرفته شده است.
اسمره ، دوحه را به کمک مالی به نیروهای مشترک سودان و اتیوپی متهم و اعلام کرد گروهی از افسران قطری تحت نظارت «راشد بن عبدالرحمن النعیمی » سفیر این کشور در سودان، اول ماه مارس از این نیروهای مشترک در کسلا بازدید کرد.
اسمره در این بیانیه اخبار منتشر شده در رسانه های منطقه مبنی بر استقرار نیروهای نظامی مصری در پایگاه 'ساوا » را ساختگی و آن را بهانه ای از سوی سودان برای بستن مرزهای خود با اریتره دانست .
مقام های اریتره در حالی سودان و قطر را به حمایت از مخالفان دولت این کشور متهم می کنند که دو ماه پیش اخباری مبنی بر رسیدن کمک های نظامی مصری به پایگاه ساوا واقع در نزدیکی استان کسلا سودان منتشر شد و برخی رسانه ها اعلام کردند «ایسایاس آفورکی» رئیس جمهوری اریتره دیداری محرمانه از امارات داشته است.
سودان ژانویه گذشته تجهزیات نظامی زیادی به استان مرزی کسلا منتقل کرد و پس از آن مقام های مصری در این منطقه حالت فوق العاده اعلام کردند و مرزهای سودان با اریتره را بستند.
رسانه های سودانی آن زمان که روابط این کشور با مصر پرتنش شده بود، نوشتند، اریتره با کمک مصر قصد حمله به منطقه مرزی کسلا را دارد .
سودان در بحران به وجود آمده در روابط قطر با عربستان، امارات، بحرین و مصر، اعلام کرده است بی طرف می ماند.
اریتره کشوری است واقع در کرانه دریای سرخ در شمال شرقی آفریقا که در سال 1993 با جدا شدن از اتیوپی مستقل شد.
اریتره کشوری بر کرانه دریای سرخ در شمال شرقی آفریقاست که در سال 1993 پس از جدایی از اتیوپی مستقل شد. پایتخت آن اسمره است.
اریتره از شمال و غرب با سودان، از جنوب با اتیوپی و جیبوتی و از شرق با دریای سرخ هم‌مرز است.
این کشور بیش از 900 کیلومتر در کرانه دریای سرخ ساحل دارد. نام اریتره از واژه‌ای یونانی به معنای «سرزمین سرخ» گرفته شده‌است.
اریتره و اتیوپی بین سال‌های 1998 تا 2000 میلادی درگیر جنگ مرزی بودند که این جنگ، حدود 80 هزار کشته برجا گذاشت.
خاورم **2041**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اريتره سودان قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۰۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس

در حالی‌که کمیته حقوقی پارلمان گرجستان لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد تا بعد به تصویب نمایندگان برسد، گروهی از مردم تفلیس در حمایت از این قانون در مقابل پارلمان تجمع کردند و اعتراضات مخالفان این لایحه نیز همچنان ادامه دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان شب گذشته در پایان نشست ویژه خود لایحه جنجال برانگیز مربوط به «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد.

کمیته حقوقی این ابتکار عمل را به مدت 10 ساعت مورد بررسی قرار داد. در طول این نشست مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت. به دلیل نقض قوانین پارلمان، 14 نماینده مخالف از حضور در سالن محروم شدند.

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

همزمان با این نشست، در خیابان مرکزی تفلیس، تجمع حامیان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" در حمایت از تصویب لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" برگزار شد. ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر گرجستان در این گردهمایی سخنرانی کرد.

این در حالی است که یک روز قبل تظاهرات اعتراض آمیز دیگری علیه تصویب قانون عوامل خارجی در تفلیس برگزار شد و در جریان آن هزاران نفر در میدان جمهوری پایتخت تجمع کردند.

در اوایل ماه آوریل، حزب حاکم گرجستان اعلام کرد که قصد دارد لایحه مربوط به عوامل خارجی را بار دیگر به پارلمان ارائه دهد که در مارس سال 2023 به دلیل اعتراضات گسترده از دستور کار پارلمان خارج شده بود. این لایحه در نخستین قرائت در 17 آوریل به تصویب رسید. 83 نماینده به تصویب رای دادند و هیچ رای مخالفی وجود نداشت. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان گفت که این لایحه را وتو خواهد کرد.

پس از آن، نخست وزیر گرجستان، زورابیشویلی را عامل نفوذ خارجی خواند. سپس تظاهرات کنندگان در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس یک ساعت به مقامات فرصت دادند تا لایحه را پس بگیرند. چند هزار نفر در این تظاهرات تجمع کرده بودند که تجمع به خشونت کشیده شد و پلیس 14 نفر از معترضان را بازداشت کرد.

نخست وزیر گرجستان خواستار پذیرش این کشور در اتحادیه اروپا با در نظر گرفتن حاکمیت آن شد

ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  گرجستان شب گذشته در تجمع بزرگ حامیان لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» تاکید کرد که تفلیس  قصد دارد و حق دارد به اتحادیه اروپا بپیوندد، ولی خواهان آن است که حاکمیت و ارزش‌های این کشور مورد توجه و احترام قرار گیرد.

او گفت:  امروز گرجستان یک کشور مستقل و دارای حاکمیت است. جامعه گرجستان دارای ارزش‌های قوی است و ما می خواهیم با استقلال، حاکمیت و ارزش‌های خود عضو اتحادیه اروپا شویم.

نخست وزیر یادآور شد: ادعاهای متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا تنها در صورتی گرجستان را می پذیرد که از حاکمیت دولتی و ارزش‌های ملی خود چشم پوشی کند، ولی هرگز چنین نخواهد شد. وی همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا مذاکرات برای پیوستن گرجستان به این سازمان را در سال جاری آغاز کند.

گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کردنخست وزیر گرجستان: به دنبال توسعه روابط با ایران هستیمقانون «عوامل خارجی»دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟-بخش پایانی

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند
  • دولت نتانیاهو از درون فروپاشیده است/ خیزش دانشجویان غربی به سایر کشور‌ها کشیده می‌شود
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد گنبدکاووس از جنبش ضدصهیونیستی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا +فیلم
  • بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت