Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس دیده‌بان شفافیت و عدالت با اشاره به ادعایی که در بحث نبود آزادی بیان در کشور پس از سخنان نوروزی رهبر معظم انقلاب از سوی عده‌ای مطرح شده، گفت: در بحث آزادی بیان  در مجموع اینگونه نیست که ما آزادی بیان در کشور نداشته باشیم، اگرچه شاهد برخی رفتارهای سلیقه‌ای از سوی دستگاه‌های مختلف در بحث پیاده سازی آزادی بیان هستیم ولی در عین حال باید میان تحرکات قانون شکنانه با آزادی بیان تفاوت قائل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی افزود:‌ همانطور که  رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروزی خودشان  اشاره کردند، نظام اسلامی  تاکنون هیچ شخصی را صرفا به دلیل اختلاف نظر با حکومت تحت تعقیب قرار نداده است.
به گفته عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، استراتژی برخی دستگاه‌ها این است که بعضی وقت‌ها  جهت استفاده ابزاری از  واژه آزادی، تعبیر آزادی بیان را با مضامینی خلاف واقع ارائه کرده و اینگونه وانمود کنند که تفسیر آنها، مصداق واقعی آزادی بیان است. 
توکلی خاطر نشان کرد‌: البته پیاده شدن برخی رویکردهای سلیقه‌ای در بحث آزادی بیان  باعث شده تا عده‌ای با سخت‌گیری‌هایی رو به رو شوند از سویی شاهد این مساله هم هستیم که برای برخی افراد در نقد سیاست‌های دولت، سخنی بیان کرده‌اند، بعضا محدودیت‌هایی ایجاد شده است.
رئیس دیدبان شفافیت و عدالت با اشاره به برخی مصداق‌های آزادی بیان در کشور گفت:‌  اگر بخواهیم مثالی برای پیاده سازی آزادی بیان در کشور بیاوریم، می‌توانیم به مجله‌های هفتگی و ماهانه رسانه‌های اصلاح طلب اشاره کنیم که پر است از تحلیل‌هایی در دفاع از لیبرالیسم و علیه نظام و علی رغم اینکه این رسانه‌ها بعضا ریشه نظام را هدف  قرار می‌دهند، هیچ نهادی با ‌آنها برخورد نمی‌کند. 
توکلی در واکنش  به نامه اخیر احمدی نژاد به رهبر انقلاب و ادعای اینکه دستگیری بقایی و مشایی تنها به دلیل انتقادات این دو از عملکرد قوه قضاییه بوده نه اتهامات مالی آنها گفت:‌ امیر المومنین می‌فرمایند: «کلمة الحق یراد به الباطل» یعنی کلمه حقی که از آن نتیجه باطل می‌گیرند بنابراین آن شخصی که باید از اینگونه حرفها بزند قطعا ایشان نیست چراکه آقای احمدی نژاد به مدت 8 سال تصدی تمامی امور اجرایی کشور را در دست داشت و متاسفانه بعضا لطماتی را به نظام وارد کرد که آثار آن همچنان باقی است.
وی افزود:‌ فردی که در مواجهه با قوانین تصویبی مجلس که مورد تایید شورای نگهبان نیز قرار گرفته بود، روحیه استکباری داشت و می‌گفت که اگر قوانین مجلس را قبول نداشته باشم، اجرا نخواهم کرد، نباید به خود اجازه دهد که درباره کلماتی چون قانون و آزادی بیان صحبت کند.
 رئیس دیدبان شفافیت و عدالت همچنین با اشاره به علت بازداشت حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی در هفته‌های اخیر گفت:  این دو،‌ جرایمی را مرتکب شده‌اند عمدتاٌ مالی بوده و  به  آزادی بیان هیچ ارتباطی ندارد.

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: آزادی اشاره شفافیت عدالت انقلاب پیاده اینگونه قانون بقایی رهبر مشایی رئیس توکلی هستیم افزود احمدی نوروز قوانین اینکه دیدبان عده ای تشخیص نباید ندارد اتهامات مصلحت نوروزی نداشته بیان توکلی سلیقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۱۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • احمدی‌نژاد در بوداپست چه می‌کند؟ دولت مجارستان: سفر دانشگاهی است و به ما ربطی ندارد
  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • روایت دبیر از تصمیم اتخاذ شده برای «یزدانی»/ربطی به «تیلور» نداشت
  • هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم/ هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • رانگنیک: رد پیشنهاد بایرن ربطی به اظهارات هوینس نداشت
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد