Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  برخی بیماری‌ها سبب ایجاد نشانه‌هایی در بدن می‌شوند، از جمله این مشکل‌ها بیماری قلبی است که قبل از وقوع اتفاق هایی همچون حمله قلبی، گرفتگی عروق یا ضعف ماهیچه عضله قلب خود را نشان می‌دهند و معمولاً افرادی که دچار سکته و بیماری‌های قلبی می‌شوند این نشانه‌ها را در بدن خود نادیده گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های قلبی، بیماری عروق کرونر قلب است که همه ساله سبب مرگ عده زیادی از مردم در سراسر جهان می‌شود.

از جمله نشانه‌های این بیماری (CHD) درد در قفسه سینه، حمله قلبی و نارسایی قلبی را می‌توان نام برد؛ بیماری عروق کرونر زمانی رخ می‌دهد که قلب دچار خونریزی شود یا به دلیل تجمع چربی در دیواره رگ‌ها پمپاژ خون به سختی رخ دهد.

خطر ابتلا به این بیماری را می‌توان با داشتن رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات تازه، مواد لبنی کم چرب، فعالیت جسمی و ورزش منظم، خودداری از استعمال مواد دخانی، پرهیز از موقعیت‌های تنش زا، حفظ تناسب اندام و کنترل منظم کلسترول، قند و فشارخون از خود دور کرد.

از جمله نشانه‌هایی که در بدن بر اثر بروز بیماری‌های قلبی عروقی رخ می‌دهد و باید به آن توجه کرد می‌توان موارد زیر را نام برد.

رویش موی زائد روی گوش

یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های ابتلا به بیماری‌ها قلبی عروقی رویش موی زائد روی گوش است که  بیشتر در سالمندان شایع است؛ همچنین چین و چروک روی لاله گوش نیز می‌تواند نشان دهنده خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی باشد و توصیه می‌شود فرد در صورت وجود چنین علامت‌هایی به متخصص مراجعه کند.

بروز لکه‌های زرد رنگ چربی بر روی بدن

یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، بروز نوعی زائده‌های چربی با نام علمی (xanthomas) برروی مناطقی از بدن، چون آرنج، زانو، باسن و حتی پلک چشم است.


این زائده‌ها به ظاهر بی ضرر هستند، اما می‌توانند نشان دهنده خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و وجود میزان بالایی از کلسترول در خون افراد باشند.

ناخن های خمیده به سوی داخل

ناخن‌های شکسته، ضخیم، خمیده به داخل پوست و دارای گوشه نیز یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی است و بانوانی که به ویژه به کاشت ناخن علاقه دارند قادر به مشاهده وضعیت ناخن‌های خود نیستند و امکان پیشرفت بیماری در آن‌ها وجود دارد.


کارشناسان علت بروز این مشکل را ضعف در خون و اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن به ویژه ناخن‌های دست می‌دانند که در دراز مدت سبب ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

ایجاد حلقه‌ای خاکستری در اطراف عنبیه چشم

یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، که از سال‌ها پیش در طب باستانی ارتباط آن با بیماری‌های قلبی به اثبات رسیده است ایجاد حلقه‌ای خاکستری در اطراف عنبیه چشم است.

این حلقه در اطراف عنبیه، بخش رنگی چشم وجود دارد و در اصطلاح به آن (arcus senilis) گفته می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند درحدود ۴۵ درصد از افراد بالای ۴۰ سال دارای این حلقه خاکستری در اطراف عنبیه چشم خود هستند که البته مشکلی برای بینایی آن‌ها ایجاد نمی‌کند، اما نشان دهنده خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به دلیل تجمع چربی در بدن است.

عفونت لثه و خرابی دندان‌ها

بی توجهی به سلامت و بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند سبب ابتلای فرد به بیماری‌های قلبی عروقی شود، باکتری‌های مفید و بد هردو به وسیله جریان خون و بزاق دهان وارد دستگاه گوارش و اعضای درونی بدن می‌شوند.

لثه و دندان‌های عفونی به شکل مستقیم، عوامل عفونت زا را وارد جریان خود می‌کنند که این باکتری‌ها با اثرگذاری بر عضله قلب سبب آسیب دیدن شدید این عضو حساس از بدن انسان می‌شوند.

رنگ آبی و غیر طبیعی لب‌ها

یکی دیگر از نشانه‌های آشکار ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، آبی به نظر رسیدن لب‌ها و بی رنگ شدن آن‌هاست؛ کارشناسان دلیل آن را بروز مشکل در خون‌رسانی به اندام‌های مختلف بدن از سوی قلب می‌دانند.

البته در کشور‌های سردسیر، افرادی که در مناطق مرتفع زندگی می‌کنند نیز به دلیل کاهش میزان دریافت اکسیژن کافی برای بدن معمولاً لب‌هایی کم رنگ و یا آبی دارند، محققان همچنین دریافتند اهالی این نوع مناطق بیشتر از سایر کشور‌ها به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا می‌شوند.

با اهمیت دادن به نشانه‌های بالا می توانید در بازه زمانی مناسبی احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را شناسایی کنید و با مراجعه به متخصص راهکار‌های درمانی مورد نیاز را انجام دهید.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

نشانه‌های غیر طبیعی در بدن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۵۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها

نسیم بهنیافرد رئیس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان بیمارستان شهید صدوقی یزد گفت: این مرکز با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص و با تجهیزات پیشرفته در زمینه تشخیص سرطان، آماده ارائه خدمات به مراجعان است. خدمات انجام شده در این مرکز با تعرفه دولتی و تحت پوشش بیمه‌های پایه و بسته‌های حمایتی صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: شهروندان می‌توانند برای دریافت خدمات آموزشی و مشاوره، ویزیت و اقدامات تشخیصی (ماموگرافی، سونوگرافی، وکیوم بیوپسی، پاپ اسمیر، اندوسکوپی، کولونوسکوپی و …) به صورت مستقیم به مرکز مراجعه کنند یا اینکه از طریق مراکز بهداشتی تست‌های اولیه غربالگری را انجام داده تا در صورت نیاز به این مرکز ارجاع داده شوند.

بهنیافرد ادامه داد: همچنین مشاوره‌های تخصصی از جمله مشاوره تغذیه، درمان‌های حمایتی، تسکینی، لنفوتراپی و روانپزشکی و… در مرکز تشخیص زودهنگام سرطان بیمارستان شهید صدوقی به بیماران ارائه می‌گردد.

وی با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان گفت: خوشبختانه درباره سرطان‌هایی که در استان شایع است (سرطان روده بزرگ، پروستات، پستان، تیروئید، دهانه رحم و…) تست‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام وجود دارد که در مراحل اول امکان تشخیص سرطان و درمان به موقع آن را فراهم می‌آورد.

رییس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان افزود: اگر سرطان در مراحل اول تشخیص داده شود و درمان‌های پیشرفته و به موقع جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی و.. صورت گیرد احتمال بقای عمر قابل قبول بیماران از ۷۵ درصد به ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.

بهنیافرد خاطر نشان کرد: تغذیه ناسالم و چاقی، کم‌تحرکی، مصرف کم سبزیجات، مصرف الکل و دخانیات، مواجهه با امواج رادیو اکتیو و آلاینده‌های محیط (آب، خاک و هوای آلوده) و استرس از عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند.

وی ادامه داد: دو عامل دیگر از جمله افزایش سن و سوابق فامیلی مثبت (ژنتیک) هم از عومل مهم ابتلا به سرطان هستند که با توجه به اینکه اقدام موثری جهت کاهش نفوذ این دو عامل در بروز سرطان نمی‌توان انجام داد، تنها راه کاهش اثر این دو عامل در میزان مرگ و میر و ناتوانی‌های ناشی از بیماری سرطان انجام تست‌های غربالگری و اقدامات تشخیصی سرطان در مراحل اولیه می‌باشد.

رییس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان به روند رو به رشد ابتلا به سرطان درایران و سایر کشور‌ها هم اشاره کرد و گفت: اگر چه میزان ابتلا به سرطان و سرعت رشد آن در استان یزد و کشورمان ایران بالاست و شیب تندی دارد ولی میزان ابتلا نسبت به بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکا کمتر است.

وی اظهار داشت: در کشور‌های توسعه یافته، با وجود افزایش و رشد میزان ابتلا به سرطان، نسبت مرگ و میر سرطان در این کشور‌ها با آموزش عوامل خطر و علائم هشدار دهنده و همچنین انجام تست‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان رو به کاهش است و میزان موفقیت در درمان و میانگین بقای عمر بیماران افزایش داشته است.

بهنیافر افزود: سرطان پروستات در استان یزد از سرطان پوست پیشی گرفته‌است و مقام اول کشوری را دارد. سرطان پستان در بانوان هم در استان مقام اول و در کشور نیز رتبه‌های اول و گاهاً دوم را داراست.

وی خاطرنشان ساخت: کارشناسان مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در بیمارستان شهید صدوقی یزد از طریق ارائه خدمات مشاوره تلفنی در ساعات اداری پاسخگوی سوالات شهروندان هستند. شماره‌های ۰۳۵- ۳۱۸۳۴۲۴۵ و ۰۳۵- ۳۱۸۳۴۲۴۶ برای نوبت دهی و مشاوره تلفنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است