Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-24@11:03:10 GMT

ظرفیت ها و موانع روابط اقتصادی ایران و روسیه چیست؟

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۱۵۸۶۴

ظرفیت ها و موانع روابط اقتصادی ایران و روسیه چیست؟

شعیب بهمن کارشناس مسائل روسیه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، درباره ظرفیت های میان ایران و روسیه برای داشتن روابط در زمینه های مختلف گفت: ظرفیت های مختلفی در روابط دو کشور وجود دارد؛ در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری هایی که روس ها علاقه مندند در ساختار های زیربنایی ایران مانند حمل و نقل و صنایع نفت و گاز بکنند ظرفیت های فراوانی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فرصت هایی که جمهوری اسلامی ایران برای صادرات کالا به ویژه در حوزه کشاورزی به روسیه دارد از جمله ظرفیت های روابط دو کشور در حوزه اقتصادی است.

بهمن ادامه داد: دو کشور در حوزه های دیگر مانند نظامی و تسلیحاتی قرار دادهایی را امضاء کرده اند؛ در آینده نیز این ظرفیت وجود دارد که این معاملات به طور گسترده تری انجام بشود.

این کارشناس با اشاره به روابط سیاسی ایران و روسیه گفت: روابط سیاسی تا به این لحظه برای هر دو کشور سود آور بوده است؛ روس ها از طریق رابطه خوب با ایران این فرصت را پیدا کردند که در تحولات خاورمیانه به یک بازیگر موثر تبدیل شوند. از سویی دیگر ایران هم از طریق رابطه با روسیه این فرصت را پیدا کرده که در برخی از مسائل منطقه ای و بین المللی از ظرفیت روس ها استفاده بهینه بکند.

وی با بیان این که هنوز از برخی ظرفیت های موجود میان ایران و روسیه استفاده نشده است تصریح کرد: نمونه این ظرفیت ها در حوزه مسائل اقتصادی است؛ روس ها از گذشته تمایل داشتند در حوزه نفت و گاز، ترانزیت و حمل نقل جاده ای و ریلی ایران سرمایه گذاری بکنند اما خب موانع مختلفی تا به امروز بر سر راه این مسئله بوده است.

بهمن اظهار داشت: صادرات اقلام کشاورزی ایران به روسیه، عملا به دلیل فقدان زیر ساخت های مناسب در ایران و همچنین عدم هماهنگی با استاندارهای کشور روسیه ناکام مانده است؛ این ها موانعی ست که روابط اقتصادی میان دو کشور را به خوبی فعال نکرده است.

این کارشناس با اشاره به این که میزان روابط اقتصادی ایران و روسیه زیر 2 میلیارد دلار بوده است خاطرنشان کرد: این رقم بسیار اندکی برای روابط دو کشور است؛ از یاد نبریم که روابط روسیه و ترکیه با تمام مشکلات وچالش ها به مبلغی حدود 40 میلیارد دلار نزدیک شد.

وی در پایان غرب گرایی برخی مسئولان را یکی از موانع روابط اقتصادی خوب ایران با روسیه دانست و اذعان داشت: موانع دیگری نیز در حوزه بانکی و گمرکی وجود دارد که سدی برای روابط اقتصادی با روسیه است.

302

ایران روسیه گمرک اقتصاد بانک شعیب بهمن

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران روسیه گمرک اقتصاد بانک شعیب بهمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۵۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 

در اتفاقی نادر، یک وزیر کره شمالی در راس هیات اقتصادی به ایران سفر می کند.

به گزارش عصرایران ، خبرگزاری دولت کره شمالی  اعلام کرد  هیاتی از پیونگ یانگ به ریاست وزیر تجارت بین‌الملل سفر به ایران را آغاز کرد.

خبرگزاری مرکزی کره (خبرگزاری دولت کره شمالی) گزارش داد "یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی دیروز سه شنبه در رأس یک هیات ، پیونگ یانگ را به صورت هوایی به مقصد ایران ترک کرد. این خبرگزاری جزئیات دیگری ارائه نکرد.

این نخستین سفر اعلام شده یک وزیر کره شمالی به ایران بعد از گذشت سال هاست.
در سال های اخیر هیچ وزیری از ایران و کره شمالی به پیونگ یانگ و تهران سفر نداشته اند.

آخرین سفر یک وزیر کره شمالی به ایران مربوط به مرداد سال 97 است که وزیر خارجه کره شمالی به تهران سفر کرد.

خبرگزاری رویترز با انتشار خبر وزیر اقتصادی کره شمالی به تهران تلاش کرد احتمال ارتباط این سفر با روابط نظامی میان دو کشور را مطرح کند. رویترز نوشت: کره شمالی و ایران مدت‌هاست که مظنون به همکاری در برنامه‌های موشکی بالستیک هستند.

رویترز در فوریه گزارش داد که ایران تعداد زیادی موشک بالستیک را برای استفاده در جنگ با اوکراین در اختیار روسیه قرار داد. خبری که هیچ یک از کشورهای امریکا، روسیه، اوکراین و ایران آن را تایید نکردند.

کره شمالی همچنین مظنون به تامین موشک و توپخانه برای روسیه است اگرچه هر دو کشور این اتهام را رد کرده اند.

سایت اطلاع رسانی دولت کره جنوبی نشان می دهد که این وزیر کره شمالی ("یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی) قبلاً برای تحکیم روابط کره شمالی با سوریه تلاش کرده بود.

ایران در کنار سوریه و چین و بلاروس و روسیه از معدود کشورهای جهان هستند که کره شمالی با آنها روابط سیاسی - اقتصادی عادی دارد. این کشورها در مجامع بین المللی و موضع گیری های سیاسی نیز از یکدیگر حمایت می کنند.

بررسی خبرهای خبرگزاری دولت کره شمالی نشان می دهد این وزیر همچنین نقش فعالی در معاملات رو به رشد بین کره شمالی و روسیه داشته است، زیرا در این ماه او در راس هیئتی به روسیه سفر داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعلام همدردی رهبر کره شمالی با پوتین افتتاحیه عجیب چند آپارتمان در کره شمالی با آتش بازی و آکروبات هوایی (فیلم) کره شمالی باز هم تسلیحات جدید رونمایی کرد

دیگر خبرها

  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • سفر رئیس‌جمهور به پاکستان موانع توسعه روابط را از بین می‌برد
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد
  • رئیس‌ جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای حجم مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان