Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای برنامه‌های ویژه در استان‌های ساحلی کشور در حوزه پسماند خبر داد.

ژیلا آقایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برنامه ۱۰۰ روزه دفتر مشارکت‌های مردمی که موضوع پسماند برای آن انتخاب شده است، گفت: این برنامه ۱۰۰ روزه از اول دی‌ماه ۹۶ آغاز شد و تا پایان ۱۳ فروردین‌ماه تداوم خواهد داشت که به دلیل تقارن این صد روز با نوروز و بر اساس توافق معاون آموزش و پژوهش و مدیران محور پسماند برای این دوره ۱۰۰ روزه مورد توجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه بخش قابل توجه برنامه ۱۰۰ روز معاونت آموزش و پژوهش مربوط به تعطیلات نوروز است، گفت: برش‌های استانی این برنامه روی نوروز تمرکز بیشتری دارد و برنامه‌های مدیریت پسماند در ابعاد مختلف با جدیت در سطح استانی، به ویژه برای استان‌های ساحلی اجرا می‌شود.  

مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هر ساله در تعطیلات نوروز به دلیل افزایش حجم مسافر به استان‌های ساحلی شاهد تولید مقدار زیادی زباله هستیم، گفـت: برای این استان‌ها برنامه خاصی داریم و قرار شده طرح‌های پاکسازی سواحل و آموزش چهره به چهره مردم و برنامه‌های تشویقی برای مدیریت پسماند و تفکیک زباله در سفرها با همت ادارات محیط زیست و سمن‌ها اجرایی شود.

پلاستیک محور اصلی مدیریت پسماند

آقایی اظهار کرد: متاسفانه هر ساله بعد از پایان تعطیلات نوروزی حجم عظیمی از پلاستیک در کنار ساحل و جاده جمع می‌شود که فاجعه‌بار است؛ چراکه پلاستیک یکی از خطرناک‌ترین زباله‌ها برای طبیعت است که عمر طولانی ۵۰۰ تا هزار سال دارد. برای همین زباله‌های پلاستیکی در ایام نوروز مورد توجه استان‌های مختلف به ویژه استان‌های ساحلی قرار می‌گیرد.

کمک معاونت دریایی برای جمع‌آوری پلاستیک در سواحل

وی با بیان اینکه معاونت‌های مختلف سازمان محیط زیست هم در موضوع مدیریت پسماند همکاری دارند، تصریح کرد: معاونت محیط زیست دریایی سازمان، برنامه‌های خود را در بخش سواحل ارائه داده و به کمک ما آمده‌اند و روی بحث پلاستیک مانور و تمرکز خوبی دارند تا شهروندان حداقل پلاستیک‌ها را جمع‌آوری کرده و از انداختن آن در طبیعت خودداری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۶۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است