Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@17:09:44 GMT

ملایر بزرگترین تولیدکننده مرواربافی در کشور

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۱۷۲۵۸

ملایر بزرگترین تولیدکننده مرواربافی در کشور

ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ملایر در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان اظهار کرد: 340 اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری در شهرستان ملایر شناسایی شده است که از این تعداد 200 اثر ثبت ملی شده است.
وی با بیان اینکه دستکند زیرزمینی سامن و ارگ باستانی نوشیجان کاندیدای ثبت جهانی است افزود: موزه لطفعلیان، یخدان میرفتاح، پارک تاریخی سیفیه، بازار تاریخی ملایر، اتلال تاریخی پری، گوراب، انوج و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله آثار تاریخی این شهرستان است.
جلیلی اضافه کرد: در حوزه صنایع دستی نیز بیش از 12 رشته فعال در شهرستان وجود دارد که صنعت منبت با 4 هزار و 300 کارگاه و 8 هزار و 300 صنعتگر به صورت مستقیم و 20 هزار نفر غیر مستقیم شاخص‌ترین صنعت در ملایر است.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه شهرستان ملایر پایتخت مبل و منبت کشور است ادامه داد: بیش از 50 نمایشگاه در روستا‌ها به مجموعه نمایشگاه‌های مبل منبت شهرستان اضافه شده است.
وی گفت: مرواربافی، قلم زنی، گیوه دوزی، گلیم بافی، سبد بافی، معرق، جاجیم بافی، ساز سنتی و ... از دیگر صنایع دستی این شهرستان است، گفتنی است ساز سنتی ملایر دارای دو مهر اصالت از سوی سازمان یونسکو و نشان ملی دارد.


بزرگترین مشکل صنعت مرواربافی؛ نبود نیروی کار متخصص
جلیلی با بیان اینکه مرواربافی یکی دیگر از صنایع دستی مطرح و فعال در شهرستان است ادامه داد: مرواربافی عبارت است از بافت اشیاء و وسایل مختلف با استفاده از ساقه های تازه ی گیاهان یا ترکه که مروار نام دارد، ملایر بزرگترین تولیدکننده صنعت دستی مرواربافی در کشور است که مروار آن نیز از خود شهرستان تامین می‌شود و در حال حاضر بیش از 600 نفر در این رشته فعالیت دارند.
رئیس میراث فرهنگی ملایر عنوان کرد: نبود نیروی کار متخصص در مرواربافی از جمله مشکلات این صنعت در ملایر است که با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در روستا‌ها و مناطق مختلف شهر به دنبال جذب نیروی کارآمد در این حوزه هستیم در صنعت قلم زنی نیز 12 کارگاه در سطح شهرستان مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: پروانه ساخت دو خانه بوم گردی در روستا‌های مانیزان و طجر شهرستان ملایر صادر شده است که اولین روستای هدف گردشگری با اعتباری بالغ بر 300 میلیون تومان افتتاح و دومین خانه بوم گرد با 170 میلیون تسهیلات سال آینده افتتاح می‌شود.


جلیلی از کلنگ‌زنی رستوران و آکواریوم در زمینی به مساحت یک‌هزار و 500 متر در مجتمع الماس ملایر خبر داد و گفت: این طرح با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال ساختن است.
این مقام مسئول اشاره ای به تسهیلات بخش اشتغال در حوزه میراث فرهنگی داشت و اظهار کرد: دولت تسهیلات بسیار خوبی با عناوین مختلف، مشاغل خانگی، اشتغال پایدار روستایی و عشایری، اشتغال فراگیر، اشتغال در حوزه گردشگری و ... با سود پایین جهت ایجاد اشتغال به ویژه در روستا‌ها پرداخت می‌کند.

اشتغالزایی برای 375 نفر در حوزه مشاغل خانگی
وی با بیان اینکه در سال جاری برای 375 نفر اشتغال ایجاد شده است ادامه داد: در حوزه مشاغل خانگی از ابتدای سال جاری تا کنون 176 پرونده کاری در این مجموعه تشکیل شده است که از این تعداد 156 پرونده با اعتباری بالغ بر 1 میلیارد و 560 میلیون تومان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند گفتنی است تسهیلات این حوزه متناسب با طرح‌های قابل اجرا متفاوت است.
جلیلی اضافه کرد: در حوزه اشتغال پایدار روستایی و عشایر 160 پرونده تشکیل شده است که از این تعداد 103 پرونده مورد تایید اداره کار و 57 پرونده دیگر مورد تأیید کمیته فنی استان قرار گرفت.
رئیس میراث فرهنگی ملایر گفت: تشکیل 28 پرونده در حوزه اشتغال فراگیر و معرفی 15 پرونده به بانک‌ها جهت دریافت تسهیلات، ثبت نام 11 نفر در سامانه بهین یاب و 370 نفر در سامانه رصد جهت دریافت تسهیلات اشتغال همگی تحقق یافته است.

همدان میزبان دو رویداد گردشگری آسیایی است
وی اظهار کرد: همدان در سال 2018، میزبان دو رویداد پایتخت گردشگری آسیا و میزبانی نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری UNWTO است که این رویدادهای بین‌المللی می‌تواند فرصت مناسبی برای معرفی همدان و شهرستان ملایر در جوامع ملی و بین‌المللی باشد.
جلیلی اضافه کرد: برگزاری جشنواره مبل و منبت، افتتاح دستکند شهر سامن، برگزاری جشنواره شیره پزی و جشن ثبت انگور ایران با محوریت ملایر در سازمان جهانی غذا از برنامه‌هایی است که می‌توان در رویداد همدان 2018 جهت معرفی هرچه بیشتر ملایر و جذب گردشگران به این شهرستان از آن بهره گرفت.
انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۷۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • حوزه انتخابیه ملایر
  • مرکز مازندران بر مدار توسعه گردشگری قرار گرفت
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • ۱۰۸ درصد تعهدات اشتغال در رودسر محقق شده است
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است