Web Analytics Made Easy - Statcounter

انزلی – ایرنا- فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت : یکهزار لاک پشت خزری و 250 مار آبی ضبط شده از قاچاقچیان جانوران در 11 نقطه تالاب بین المللی انزلی رهاسازی شد.

ساسان اکبرپور روز یکشنبه در مصاحبه با ایرنا در این باره اظهار داشت : برابر بررسی به عمل آمده تعدادی مارو لاکپشت که به صورت غیر مجاز صید و زنده گیری شده بود توسط ماموران یگان حفاظت استان تهران از داخل یک دستگاه 206 ضبط و به همراه متخلف جهت طی مراحل قانونی تحویل مراجعه قضایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به غیر سمی و بی خطر بودن مارهای آبی گیلان خاطرنشان کرد: با توجه به نوع این لاکپشتها که از گونه ی برکه ای و خزری است با هماهنگی اداره حیات وحش محیط زیست گیلان برای رها سازی در طبیعت به شهرستان انزلی منتقل و در 11 نقطه در تالاب از جمله منطقه سیاه درویشان و سرخانکل و سلکه و نهنگ روگا و تالاب غرب و اسپند رها سازی شد.
این مسئول محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد : هر نوع زنده گیری و جابه جایی جانوران حیات وحش بدون رعایت ضوابط تخلف زیست محیطی است و اثرات بسیار بدی بر روی زیست بوم منطقه خواهد گذاشت به طوری که کاهش و یا افزایش تعداد یک گونه جانوری در تالاب ها به صورت مستقیم در چرخه غذایی و زندگی سایر گونه ها که به صورت طبیعی در حال حیات در تالاب هستند موثر می باشد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان افزود : پرونده تشکیل شده برای این قاچاقچیان جانوران در اداره کل محیطزیست استان تهران در حال پیگیری است.
از سویی متخصصان کنترل و پیشگیری بیماری ها هشدار داده اند از جمله حیواناتی که نگهداری از آنها می‌تواند احتمال بیمار شدن کودکان را افزایش دهد، خزندگانی چون لاک‌پشت، مارمولک، مار، و دوزیستانی چون قورباغه و سمندر است.
بر اساس بررسی های علمی صورت گرفته این جانوران باید در محیط زیست طبیعی زندگی کنند و در تماس با انسان می‌توانند میکروب سالمونلا را منتقل کنند.
تالاب انزلی با مساحتی در حدود 20هزار هکتار وسعت از بزرگترین و مهم ترین زیستگاه‌های طبیعی جانواران ایران محسوب می‌شود و هر ساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگان مهاجر از سرزمین های شمالی است . این تالاب با بیش از 100 گونه پرنده 50 گونه ماهی صدها گونه موجودات گیاهی و جانوری زیست بوم بی نظیری دارد .تالاب انزلی از سال 1354 جزو تالاب‌های بین‌المللی تحت حفاظت شد و مهمترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر است.
6030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست گيلان تالاب انزلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان