Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@02:46:07 GMT

مبارزه با پوره سن غلات در ورامين آغاز شد

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۰۸۱۲

مبارزه با پوره سن غلات در ورامين آغاز شد

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مدير جهاد کشاورزي شهرستان ورامين از آغاز اجراي طرح مبارزه با پوره سن غلات در سطح مزارع اين شهرستان خبر داد.

محمدحسين تاجيک روز يکشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا گفت : در سال زراعي جاري بيش از 20 هزار هکتار از اراضي شهرستان ورامين زير کشت گندم و جو رفته که اين ميزان نسبت به سال زراعي گذشته تغييري نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار کرد: علاوه بر عوامل طبيعي نظير بارش نزولات جوي و شرايط آب و هوايي که بر کميت و کيفيت محصول غلات اثر مستقيم دارد ، مبارزه با علف هاي هرز و آفات زراعي نظير سن غلات مي تواند به افزايش کيفيت کمک شاياني کند.
وي تأکيد کرد: عدم توجه به مبارزه با آفت سن غلات مي تواند محصول يک مزرعه را به طور کامل نابود کند.
تاجيک گفت : امسال مراکز دولتي خريد تضميني گندم ، محصولاتي که بيش از 2 درصد سن زدگي داشته باشد را خريداري نمي کند و اين امر لزوم مبارزه جدي کشاورزان با اين آفت را مي رساند.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان ورامين اظهار کرد: اجراي جزيره اي مبارزه با آفت سن غلات نمي تواند اهداف مبارزه با آن را محقق کند ، اگر حتي يک مزرعه نسبت به اين امر مبادرت نکند ، آفت مي تواند از آن مزرعه به ساير محصولات آسيب وارد کند.
وي با اشاره به اين که آفت سن مادر از جوانه مرکزي گندم تغذيه مي کند و مي تواند مزرعه گندم به علفزار تبديل کند اظهار کرد: با هماهنگي هاي به عمل آمده ، اکيپ ترويجي و عملياتي در مناطق مختلف شهرستان ورامين نسبت به مبارزه با آفت سن غلات اقدام مي کنند که همکاري کشاورزان مي تواند اجراي اين طرح را با موفقيت همراه سازد.
سن مادر، خرطوم خود را در هر قسمت از گياه گندم که بيرون ازخاک قرار دارد وارد مي کند و خسارت مي زند ، از محل ورود خرطوم حشره به بالا، به رنگ زرد تا زرد مايل به قهوه اي در مي آيد و خوشه ها سفيد رنگ مي شوند .
پوره هاي سن غلات با وارد کردن ماده اي در دانه گندم، کيفيت نانوايي محصول را پايين مي آورند.
اگر از هر صد دانه گندم 5 دانه آلوده به سن باشد اين گندم کيفيت لازم جهت تهيه نان را نخواهد داشت ، آفت سن در اين مرحله مي تواند تا 100 درصد به دانه هاي گندم حمله کند و آنها را نابود کند.
شهرستان ورامين بيش از 80 هزار هکتار اراضي قابل کشت دارد که به دليل محدوديت منابع آبي تنها 38 هزار هکتار آن زير کشت انواع محصولات زراعي و باغي مي رود.
تهرام/7254 / 1539
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی

رحیم زاده با بیان اینکه کشت پاییزه کلزا در آذربایجان شرقی از ۲۰ شهریور آغاز می شود و تا نیمه اول مهر ماه ادامه خواهد داشت گفت: کلزا محصولی راهبردی است که کشت آن به صورت قراردادی در استان انجام می‌شود. 

وی افزود: پیش بینی می‌شود از کشت پاییزه امسال حدود ۵۶۰۰ تن کلزا برداشت شود. 

عباسی رئیس جهادکشاورزی جلفا گفت: یکی از طرح‌های حمایتی دولت در بخش کشاورزی توسعه کشت دانه روغنی کلزاست و کشت این محصول به سبب بهره‌وری بیشتر، رشد در فصل بارش باران، نیاز کمتر به آبیاری و خرید تضمینی آن در چند سال اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

 وی افزود: کشت بیش از ۸۵ هکتار دانه روغنی کلزا در مزارع شهرستان جلفا که در این فصل به مرحله گلدهی رسیده علاوه بر جلوه طلایی و طبیعت بی‌نظیر منطقه بر حاصلخیزی و بهره‌وری مزارع شهرستان نیز افزوده است. 

عباسی با بیان اینکه دانه روغنی کلزا که هر سال در اواسط شهریور کشت می‌شود و برداشت آن خرداد سال بعد صورت می‌گیرد گفت: در سال زراعی امسال در ۸۵ هکتار از اراضی زراعی شهرستان دانه روغنی کلزا کشت شده و با توجه به مطلوب بودن مزارع کلزا پیش بینی می‌شود امسال شاهد برداشت بیش از ۴ تن محصول در هر هکتار از مزارع شهرستان باشیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مزارع گندم برای بهره‌وری بیشتر نیاز به تناوب کشت دارند از مدت‌ها قبل کشاورزان به دنبال کشت جایگزینی بودند که بتواند از زمین بهره مناسبی بگیرند و از این رو برای تولید پایدار گندم کشت دانه روغنی کلزا توصیه می‌شود زیرا این محصول در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت برگخوار ذرت و تمهیدات لازم برای برداشت گندم اُرزوئیه
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • جلسه ستاد برداشت سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ برگزار شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • توقیف ۲۸ تن گندم خارج از شبکه توزیع 
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر