Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «گلبدين حکمتيار» رهبر حزب اسلامي افغانستان اعلام کرد که ايجاد منطقه امن براي مخالفان مسلح دولت افغانستان را دنبال مي کند 
اظهارات «گلبدين حکمتيار» رهبر حزب اسلامي مبني بر تلاش وي براي ايجاد مناطق امن براي طالبان جهت در امان ماندن از حمله‌هاي هوايي و تعقيب و بازداشت نشان مي دهد که حکمتيار خيز بلندي را براي پيروزي در انتخابات آتي رياست جمهوري و شوراهاي ملي و ولايتي با جلب نظر پشتونها برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته وي اين تلاش خود را کتمان نمي کند اما اظهار نظرها و مداخلاتش به موضوع جنجالي در افغانستان تبديل شده است.
«محمد اشرف غني» رئيس جمهوري افغانستان انتظار داشت با امضاي قرار داد صلح با حکمتيار موقعيت خود را در ميان پشتونها تحکيم بخشد تا در انتخابات آينده رياست جمهوري شانس پيروزيش افزايش يابد.
در همان حال اشرف غني تصور مي کرد، صلح با حکمتيار الگوي مناسبي براي صلح با ساير گروههاي شبه نظامي بخصوص طالبان باشد، اما حکمتيار از بدو ورود به کابل همواره سخنان جنجالي در مورد تحولات داخلي افغانستان و همسايگان اين کشور مطرح کرده که منجر به بروز جنجال سياسي در افغانستان شده است. از جمله در چندين ولايت پشتون نشين افغانستان که حضور طالبان در آنها چشمگير است.
هر چند اين گروه اين درخواست حکمتيار را رد کرده است و وي نيز مدعي تحريف درخواستش شد اما حکمتيار نشان داده است که مي کوشد به عنوان شخصيتي فراحزبي در افغانستان عمل نمايد تا بتواند ابتکار عمل تحولات اين کشور بخصوص روند صلح را در اختيار داشته باشد.
«لياقت علي» اميني کارشناس مسايل سياسي در اين باره گفت:
"در شرايط جديد و با پيوستن گلبدين حکمتيار به برنامه صلح و آمدن وي به کابل انتظار مي رفت که او بتواند در رابطه با پيوستن گروه هاي مسلح مانند طالبان هم قدمي بردارد و موثر باشد و اثرات مثبتي بر وضعيت امنيتي افغانستان بگذارد اما چنين نشد و تنش هاي تازه اي در اين کشور ايجاد شده است. زيرا وي به اختلافات حزبي و گروهي، قومي و زباني دامن زده است."
حکمتيار در حالي نسخه هاي مختلف براي روند صلح افغانستان تجويز مي کند که در مورد ماهيت و فعاليت قانوني حزبش شائبه وجود دارد، زيرا حزب اسلامي به رهبري «عبدالهادي ارغنديوال»، اخيراً اعلام کرد، حزب اسلامي به نام وي در وزارت عدليه ثبت شده است و اگر گلبدين حکمتيار مي‌خواهد فعاليت سياسي کند، بايد به نام ديگري حزبش را به ثبت برساند.
اگر چه وي اين موضوع را رد کرد، اما بسياري از محافل سياسي در افغانستان بر اين باورند که وزارت کشور بايد وضعيت و نحوه فعاليت گلبدين حکمتيار را در عرصه سياسي افغانستان مشخص نمايد.
«مجب خلوتگر» کارشناس مسايل سياسي نيز معتقد است:
"حکمتيار مدت زيادي خارج از افغانستان بوده و در وضعيت نااگاهي از وضعيت اين کشور به سر مي برد. مردم افغانستان صلح و امنيت مي خواهند و هر اتفاقي در روند صلح بيافتد نبايد دستاوردهاي مردم افغانستان از جمله در بخش آزادي بيان از بين برود."
در هر حال، حکمتيار در حالي در امور مربوط به روند صلح افغانستان طرح هاي خود را پيشنهاد مي کند که شوراي عالي صلح اين کشور به طور رسمي روند ترغيب طالبان براي پيوستن به صلح را پي گيري مي کند و پيشنهادهاي حکمتيار صرفا موجب اختلاف افکني و پيچيده تر شدن وضعيت مي شود. زيرا گروه طالبان در موضع گيري هايش نشان داده که حکمتيار را نيز به عنوان ميانجي صلح نمي پذيرد.
نويسنده: مجيد وقاري
114/116

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۱۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  در چند روز گذشته چند شهرستان استان بدخشان افغانستان شاهد تجمع و اعتراضات مردمی بود اعتراضاتی که به دنبال تخریب مزارع کشت شده خشخاش آغاز شد نا آرامی‌ها تا جایی پیش رفت که حکومت سرپرست افغانستان هیاتی برای رسیدگی به این موضوع تشکیل داد و گفت: از تصمیم خود برای مقابله با کشت خشخاش کوتاه نخواهد آمد در همین حال مبارزه طالبان با کشف مواد مخدر و انهدام آن نیز در افغانستان ادامه دارد مسئولان حکومت سرپرست افغانستان می‌گویند: هیچ همکاری از ناحیه جامعه جهانی و کشور‌های منطقه و همسایه برای کشت جایگزین خشخاش در افغانستان انجام نشده است از سویی دیگر به نظر می‌رسد هنوز برخی کشور‌ها به جدیت طالبان برای مقابله با خشخاش با دیده شک و تردید نگاه می‌کنند آمار‌ها از افزایش کشفیات مواد مخدر به ویژه صنعتی از مبدا افغانستان در کشور‌های همسایه و منطقه حکایت دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


شات لیست
-مولوی حمدالله (معاون فرماندهی پلیس شهرستان غورک استان قندهار)
- عبدالمتین قانع (سخنگوی وزارت کشور افغانستان)
-----

دیگر خبرها

  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • بیانیه طالبان در مورد اتفاقات بدخشان
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌