Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-29@20:05:39 GMT

روحانی:باید موانع رونق تولید را برطرف کنیم

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۱۹۳۹

روحانی:باید موانع رونق تولید را برطرف کنیم

به گزارش«نماینده»، حسن روحانی رئیس‌جمهور در نخستین روز کاری سال 1397 و در دیدار نوروزی جمعی از وزرا، مدیران و کارکنان دستگاه های اجرایی، مسئولین را به خدمت بیشتر به مردم فرا خواند و اظهارداشت: اجر خدمت و دستگیری از مردم، ماندگار بوده و از بین نمی‌رود و ضروری است که مسئولین از هر فرصتی برای خدمت بیشتر به مردم استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی روز یکشنبه در این دیدار با آرزوی سالی سرشار از موفقیت، خیر، سلامتی و شادی برای همه ملت ایران گفت: در سال 96 خداوند توفیقات زیادی را در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی نصیب مردم ایران کرد.

وی در تشریح بخشی از این دستاوردها در حوزه داخلی و افق‌های فراروی کشور در سال 97 گفت: کنترل و حفظ تورم تک رقمی، تلاش برای اشتغال‌زایی و فراهم کردن شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری و افزایش صادرات غیرنفتی در کنار ایجاد روابط اقتصادی مناسب با جهان، می‌تواند برای مردم احساس آرامش و اطمینان خاطر ایجاد کند و نظام بانکی کشور برای جلب اعتماد و اطمینان مردم و آرامش اقتصادی، مسئولیت مضاعفی بر عهده دارد.

رئیس جمهور تاکید کرد: در سال گذشته گام‌های بسیار خوبی در بخش‌های مختلف توسط کارگزاران نظام در کنار مردم برداشته شد و شاهد رشد فراگیری در همه حوزه‌ها بودیم و این گام‌ها در سال جاری نیز با تلاش مضاعف ادامه خواهد یافت.

دکتر روحانی با اشاره به تلاش دولت برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه گفت: برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی مستمری ضعیف‌ترین اقشار جامعه در سال گذشته بیش از 3 برابر افزایش یافت و به فضل الهی امسال هم گام‌هایی در این زمینه برخواهیم داشت و فقرزدایی، هدف بلندمدت دولت دوازدهم است و گام به گام در این زمینه پیش خواهیم رفت و همه تلاش‌مان این است که تا پایان دولت دوازدهم فقرمطلق در کشور به طور کامل حذف شود.

رئیس جمهور لزوم ایجاد فضای مناسب برای جذب سرمایه داخلی و خارجی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه همه قوا باید دست به دست بدهیم تا فضای کسب و کار بهتری ایجاد شده و سرمایه‌های داخلی و خارجی را جذب کنیم.

روحانی با بیان اینکه در سال گذشته در عرصه های علمی و فرهنگی هم توفیقات خوبی داشتیم، گفت: در سال گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور 4.7 و در چهار سال گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور 4.8 درصد بوده که این رقم نسبت به 4 سال پیش از آن که 2.3 درصد بود، بیش از دو برابر ارتقا یافته و از متوسط نرخ رشد جهانی نیز بالاتر است، همچنین در سال 96 با ایجاد 960 هزار شغل یک رکورد برجا گذاشتیم که امیدواریم امسال وضعیت باز هم بهتر شود.

رئیس جمهور اضافه کرد: البته در عرصه اشتغال هنوز مشکلات زیادی داریم و باید برای 3 میلیون جمعیت بیکار کشور که سرریز جمعیت جویای شغل کشور در سالهای گذشته بوده اند فکری بشود. ایجاد رونق در فضای کسب و کار یکی از موثرترین اقداماتی است که باید برای رفع مشکل اشتغال انجام شود.

روحانی با اشاره به نامگذاری سال 1397 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام "حمایت از کالای ایرانی" ، بر نقش مهم تولید کنندگان کشور در تحقق و اجرای سریع تر  این شعار تاکید کرد و اظهار داشت: این تولیدکنندگان هستند که باید در وهله اول جنس با کیفیت و با قیمت رقابتی تولید کنند و آن وقت مردم نیز تعصب خود نسبت به تولید داخل را نشان داده و تولیدات با کیفیت داخلی را به نمونه های خارجی ترجیح خواهند داد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه فضای مناسبی که برای رشد و تحرک و تحول اقتصادی فراهم است، تصریح کرد: باید موانع رونق و ارتقای کیفیت تولید را برطرف کنیم، اما تاکید می کنم که مسئولیت اصلی در ترجیح تولیدات داخلی به تولیدات خارجی با تولیدکنندگان است که کالای با کیفیت و قیمت رقابتی به مردم و مصرف کنندگان عرضه کنند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با آرزوی اینکه مردم در سال 97 احساس رضایت و آسایش بیشتری داشته باشند، گفت: وقتی مردم ببینند که مسئولان در قبال مشکلات بی تفاوت نبوده و در حال کار و تلاش برای حل مشکلات هستند، با آنها همراهی کرده و احساس رضایتمندی خواهند کرد؛ هر چند رفع برخی مشکلات زمانبر هم باشد، اما مردم وقتی ببینند نمایندگان آنها در بخش های مختلف دولت در تلاش برای حل مشکلات هستند، احساس مطلوبی خواهند داشت.

روحانی با تشکر از مردم که در سال گذشته در مواقع بروز مشکلات و رخدادهای ناگوار، خیلی خوب و صمیمانه به میدان آمدند، اظهارداشت: مردم و مسئولان در مواقعی که غم و رنجی به کشور وارد شد، خیلی خوب به میدان آمدند و وقتی این واکنش را با دیگر کشورها مقایسه می کنیم ، می بینیم که در جایگاه بسیار خوبی به لحاظ همگرایی در چنین مواقعی قرار داریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه می‌توان با تدبیر، برنامه‌ریزی و تعقل بر خشکسالی غلبه کرد، تصریح نمود: از حالا مشخص است که سال 97 در زمینه آب مشکلات بیشتری از قبل خواهیم داشت و لذا باید برای تطبیق خودمان در مصرف آب با وضعیت جدید تلاش بیشتری کنیم و روش های جایگزینی در عرصه های کشاورزی، صنعتی و شرب به کار بگیریم.

روحانی اظهار داشت: در عرصه سیاست خارجی نیز جمهوری اسلامی ایران توفیقات بسیار چشمگیری داشت. در تاریخ سابقه نداشت که آمریکایی ها در رویارویی با ایران در سازمان ملل و شورای امنیت شکست بخورند، اما در ایام اخیر آمریکایی ها بارها تلاش کرده اند پرونده های جدیدی علیه ایران در سازمان ملل باز کنند که هر بار ناموفق بوده اند.

رئیس جمهور با بیان اینکه اعلام مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر پایبندی جمهوری اسلامی به تعهداتش، از لحاظ اخلاقی و سیاسی بسیار مهم و ارزشمند است، خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در 14 ماه گذشته خیلی تلاش کردند که ما را اذیت کنند، اما امروز وضعیت تغییر کرده و میان نتیجه کارشان با آنچه مدنظرشان بود ، بسیار فاصله وجود دارد.

وی با بیان اینکه آمریکایی ها در طول 14 ماه گذشته تلاش زیادی برای تضعیف و از بین بردن برجام انجام داده و تا امروز نتوانستند در این زمینه کاری از پیش ببرند، گفت: برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی است که در یک مسأله بسیار مهم با آمریکا اختلاف نظر داریم و برغم همه تبلیغاتی که علیه برجام انجام می‌دهند، اکثریت قاطع کشورهای جهان و افکار عمومی دنیا، حق را به ایران می‌دهد و این موفقیت بسیار بزرگی برای سیاست خارجی و دولت جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس جمهور اظهار داشت: در زمینه امنیت و روابط سیاسی نیز در سال 96 در منطقه توفیقات بسیار خوبی حاصل شد به گونه ای که امروز روابط ما با عموم کشورهای همسایه و منطقه بهتر از قبل است و در زمینه امنیت نیز قدمهای موثری برداشته شده است.

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو

وزیر صمت با اشاره به افزایش تولید ۵ هزار دستگاه خودرو، گفت: باید آمار تولید خودرو را به حدود ۲۰ درصدی افزایش دهیم؛ تاکسی‌های برقی نیز وارده شده و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند.

به گزارش مشرق، عباس علی‌آبادی وزیر صمت در گفت‌وگویی رادیویی گفت: اجلاس آفریقا را داشتیم، آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ماست، از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به‌صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد.

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به‌خوبی برگزار شد که می‌تواند تأثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به‌جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم، به‌عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمّیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وی عنوان کرد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل‌ونقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به‌معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

این مقام مسؤول در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا، گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به‌نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی را که در مسیر صادرات است، برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات‌محور و دانش‌بنیان هستند، شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

وی گفت: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند، به‌زودی اطلاعیه‌ها دراین‌باره منتشر خواهد شد، اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به‌معنای واقعی و الگوی تازه محقق می‌کنیم.

علی‌آبادی موضوع مزاحمت رقیبان ایران را در تجارت عنوان کرد و گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل‌ونقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوب آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند، همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است؛ تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به‌سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به‌مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی‌آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه‌ای گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را وارد کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کنند و بخرند.

دیگر خبرها

  • وزیر تعاون: کارگر از منظر اسلام ابزار نیست
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳