Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از روزنامه الشرق قطر، تعدادی از کارشناسان فرانسوی در زمینه ممنوعیت سلاح اتمی، با ابراز نگرانی از برنامه هسته‌ای عربستان و تعمد دولت آمریکا بر وخیم‌تر کردن اوضاع خاورمیانه، تأکید کردند عربستان به‌دنبال سلاح اتمی برای رویارویی با ایران است نه تولید انرژی جایگزین و کاهش و وابستگی به نفت.

حمایت از برنامه‌ای هسته‌ای عربستان، اقدامی فوق‌العاده خطرناک

به‌عقیده این گروه از کارشناسان، آمریکا با حمایت از برنامه هسته‌ای عربستان که گامی بسیار خطرناک است، اوضاع خاورمیانه را بدتر می‌کند، زیرا هرچند استفاده مسالمت‌آمیز از برنامه هسته‌ای حق عربستان است اما حقی که عربستان با استفاده از آن به‌دنبال باطل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌عبارت بهتر هدف ریاض از پافشاری بر برنامه هسته‌ای به‌خلاف آنچه در مورد تولید انرژی‌های جایگزین و کاهش وابستگی به نفت اعلام می‌کند، رویارویی با ایران است که از آن تحت عنوان دشمن سرسخت یاد می‌کند بنابراین پافشاری عربستان در این زمینه بسیار خطرناک است به‌ویژه اینکه تجربه سه سال گذشته نشان داد دولت جدید سعودی فاقد حکمت و مهارت لازم برای در اختیار داشتن این سلاح خطرناک است و آنچه در یمن رخ داد از جمله نابودی این کشور و کشتار گروهی مردم آن بهترین دلیل بر این موضوع است.

در همین ارتباط "گی دکوکتو" کارشناس ممنوعیت سلاح اتمی در فرانسه گفت: هدف عربستان از پافشاری بر داشتن سلاح اتمی برای همه روشن و واضح است و اظهارات رهبران سعودی بیانگر اصرار برای آغاز برنامه هسته‌ای و دستیابی به سلاح اتمی است.

استفاده مسالمت‌آمیز از انرژی هسته‌ای، دروغ ریاض و آمریکا

به‌گفته او، این وضعیت برای همه ناظران و اعضای کنگره آمریکا نگران‌کننده است، زیرا گزارش‌های امنیتی و اطلاعاتی حاکی از این است که عربستان به‌طور علنی در تلاش برای در اختیار داشتن سلاح اتمی برای رویارویی با ایران است و ادعای حامیان برنامه هسته‌ای سعودی در دولت آمریکا مبنی بر اینکه هدف از آن استفاده مسالمت‌آمیز است، ادعایی دروغین است.

این کارشناس فرانسوی افزود: حمایت کسانی مانند "جرج نادر" تاجر لبنانی با تابعیت آمریکایی از برنامه هسته‌ای آمریکا نیز اقدامی سالم نیست زیرا او کسی است که در کاخ سفید و کنگره آمریکا در تلاش برای اجرای دستور کار سعودی و اماراتی بود بدون اینکه صلح و امنیت جهانی را در نظر داشته باشد.

دکوکتو افزود، روشن است که عربستان از افرادی مانند نادر استفاده کرده و با استفاده از پول آنها را برای تحقق اهداف خود به‌کار می‌گیرد که مهم‌ترین اهداف آن همین برنامه هسته‌ای است.

وی  ادامه داد: معاهده منع توسعه سلاح اتمی در جهان کاملاً روشن است و باید به آن پایبند بود به‌ویژه اینکه همه ما شاهد میزان سردرگمی و بی‌برنامه بودن عربستان در استفاده از سلاح در یمن بودیم و اینکه کشتار جمعی برایش گزینه اول به‌شمار می‌آید و  دوراندیشی و تدبیر در جنگ یمن جایی نداشت.

خطر جنگ در خاورمیانه

به‌گفته او در اختیار داشتن سلاح اتمی از سوی عربستان به‌معنی جنگ قریب الوقوع بین ایران و عربستان به‌میزان 90 درصد است و این چیزی است که گزارش‌های امنیتی  و مطالعات سیاسی به آن اشاره داشته‌اند از همین رو اوضاع کاملاً خطرناک خواهد بود و چنانچه عربستان نیروگاه اتمی بسازد حتی اگر با ادعای استفاده مسالمت‌آمیز همراه باشد، هیچ کس قادر به مهار تحولات حاصل از آن نخواهد بود.

از سوی دیگر "لوئیس لافونتین" کارشناس ممنوعیت استفاده از سلاح اتمی و مدیر مرکز "پیتر جان" دست‌اندرکار آشنایی با خطرات سلاح اتمی در پاریس تأکید کرد، در اختیار داشتن برنامه اتمی از سوی عربستان بر اساس هر معاهده و یا تعهدی بسیار خطرناک خواهد بود، زیرا تمام این معاهدات قابل نقض است و اگر اکنون چنین نشود در آینده این اتفاق خواهد افتاد.

سلاح هولناک در اختیار عربستان

به‌گفته او سوء استفاده عربستان از پول می‌تواند به‌راحتی مهر تأییدی بر این باشد که برنامه اتمی این کشور در آینده نزدیک به سلاح اتمی هولناکی تبدیل خواهد شد زیرا منابع اطلاعاتی اروپا و آمریکا تأکید کردند عربستان به‌دلیل رویارویی با ایران به‌دنبال سلاح اتمی است.

علاوه بر این در شرایطی که درخواست ممنوعیت توسعه سلاح اتمی و زیان‌های زیست‌محیطی حاصل از آن مطرح است، به هیچ وجه نمی‌توان مشوق برنامه اتمی جدیدی در خاورمیانه بود.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۴۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا از تاس، زاخارووا تصریح کرد: ما به این دلیل با این پیش‌نویس مخالفت کردیم که آمریکا تلاش کرد در شورای امنیت سازمان ملل تعهدات حقوقی جدیدی درباره امنیت فضا ایجاد کند که فراتر از پیمان‌ها و توافقنامه‌های فعلی است؛ که مهمترین آنها پیمان ماورای جو ۱۹۶۷ است.

روسیه چهارشنبه شب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

این رای‌گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد. آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

مسکو این ادعاها را رد کرده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

دیگر خبرها

  • سیرسکی: اوضاع اوکراین وخیم است
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد