Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:15:19 GMT

پناهگاه حیات وحش و تالاب «کانی برازان» مهاباد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۸۲۹۰

پناهگاه حیات وحش و تالاب «کانی برازان» مهاباد

این تالاب در 30 کیلومتری شمال شهر مهاباد و بین روستاهای خورخوره و قره داغ واقع گردیده است. این تالاب در آبان ماه سال 86 به عنوان اولین سایت پرنده نگری کشور معرفی شده است.

به گزارش ایسنا، تالاب کانی برازان در قسمت شمالی حوزه آبریز رودخانه های مهابادچای و سیمینه رود واقع است که در شمال و شرق روستای قره داغ گستره شده و تا تالاب گروس امتداد می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در منطقه کانی برازان تاکنون 45 گونه گیاهی از 35 جنس و 17 خانواده شناسایی شده است که این گیاهان 21 جامعه گیاهی را تشکیل می‌دهند. بیشتر گونه‌های شناسایی‌شده از خانواده اسفناج و گندمیان می‌باشند.

در این تالاب تعداد 75 گونه پرنده آبزی و کنار آبزی متعلق به 11 خانواده شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونه‌های خشکی‌زی این تعداد به بیش از 180 گونه خواهد رسید.

گونه در خطر انقراض اردک سرسفید پلیکان خاکستری و گونه‌های حمایت‌شده اردک مرمری، فلامینگو، درنای طناز، قوی فریادکش، حواصیل‌ها، لک‌لک، باکلان، اردک تاجدار و گونه‌های غیر حمایت‌شده کشیم ها– غازها –مرغابی‌ها –آنقوت- چنگر –گلاریول – انواع پاشلک –چنگر نوک سرخ- انواع آبچلیک – خروس کولی و...در این تالاب زیست می‌کنند. بیش از 10 هزار قطعه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی سالانه به این تالاب مهاجرت می‌کنند.

صدای همهمه و فریاد پرندگان، انعکاس کم​نظیر مناظر در آب تالاب، بازی نی‌های بلند و زیبا با امواج کوچک آب، سنگ‌ها و صخره‌های پوشیده از خزه گلسنگ که حتی در اوج سرمای زمستان سبز و زیبا مانده‌اند و صدها جلوه طبیعی منحصربفرد دیگر در اطراف تالاب کانی برازان، ساعت‌ها شما را در آرامشی طبیعی غرق می‌کند.

تالاب مرزی بورالان از محل مرز مشترک ایران – ترکیه در ضلع جنوبی رودخانه قره‌سو در شمال روستای دیم قشلاق شروع و در امتداد مرز ایران و ترکیه تا ناحیه‌ای موسوم به چشمه ثریا که سرچشمه رودخانه قره‌سو است امتداد می‌یابد.

این تالاب زیستگاه انواع مختلف گونه‌های آبزی و کنار آبزی بوده و از تنوع بسیار غنی گونه‌های پرندگان برخوردار می‌باشد و یکی از زیباترین جاذبه  طبیعی در منطقه است که می‌تواند مورد بازدید دوستداران طبیعت قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشایرنقده ؛آماده کوچ به مراتع میانبند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  فرماندار نقده با اشاره به بیانات  رهبرمعظم انقلاب  درخصوص جایگاه ویژه عشایر   افزود : عشایردر تامین گوشت و لبنیات جایگاه راهبردی در کشور و نقش مهمی در تحقق شعار سال دارند .

محمد نوبخت نیا با اشاره به فرا رسیدن فصل کوچ افزود: : سرکشی و کمک به عشایر و رفع مشکلات آنان درافزایش  تولیدات غذایی کشور موثر است و  موجب دلگرمی آنان می شود.

رئیس اداره امور عشایر نقده در خصوص توزیع نهاده در سال ۱۴۰۲ گفت : ۴۷۰ تن جو ۳۰۰ تن کنسانتره ، ۱۶۰ تن ذرت و ۳۰۰ تن آرد بین عشایر منطقه توزیع شده است.

  بهروز قنبری در خصوص تقسیم بندی مناطق ییلاقی گفت :۲ منطقه شاهین دژ ، بیجار ، لیگ بن کانی زرد کانی هوارجو و ۳ منطقه پیرانشهر قمطره -کفارستان و کلاشین، اشنویه می باشد .

وی با بیان اینکه   هزار و ۶۸۲ نفراز عشایر عضو شرکت تعاونی هستند افزود:  ایل مامش با ۳ طایفه ، قره پاپاق ۳۲  طایفه و شاهسون دو تیره دارند.

بهروز قنبری افزود: از  ۱۵ اردیبهشت کوچ میان بند عشایر شروع  می شودواز ۱۵ خرداد    کوچ اصلی  آغاز می شود که  تا ۱۵ شهریور ادامه دارد .

ارایه خدمات به کوچندگان ، رفع مشکل آرد ، توزیع پنل های خورشیدی ۳۷ مورد ،اجرای  طرحهای عمرانی ۳ کیلومتر ونیم با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان لوله گذاری در شیخ معروف ، توزیع ۲ هزارو ۷۰۰ متر لوله بین عشایر برای انتقال آب از چشمه ، توزیع آبشخور ۱۴ مورد ، ۵ تانکر بصورت امانی ، ۲۰ کیلومتر مرمت جاده های عشایری ، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی ازتبصره ۱۶ به مبلغ ۶ میلیارد ۷۰ میلیون تومان از مهمترین  اقدامات این اداره در سال گذشته است.

 

 

 

دیگر خبرها

  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران
  • استفاده از گونه‌های گیاهی خشک منظر در فضای سبز مشهد
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • بازدید کارشناسان مرکز بهداشت مهاباد از پناهگاه حیات وحش تالاب بین المللی کانی برازان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • عشایرنقده ؛آماده کوچ به مراتع میانبند
  • طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟