Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@15:58:02 GMT

آیا درمان ام‌.اس ممکن می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۸۷۲۱

آیا درمان ام‌.اس ممکن می‌شود؟

"ام‌.اس" از بیماری‌هایی است که هنوز درمان شناخته‌شده‌ای ندارد اما پژوهشگران، هر ساله بررسی‌های گوناگونی را برای یافتن یک روش درمانی انجام می‌دهند. ۰۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، "ام‌.اس" یا "تصلب بافت چندگانه"(Multiple sclerosis)، یک بیماری التهابی است که در آن غلاف‌های میلین سلول‌های عصبی در مغز و نخاع آسیب می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آسیب دیدگی می‌تواند در توانایی بخش‌هایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند، اختلال ایجاد ‌کند و باعث به وجود آمدن علائم و نشانه‌های زیاد جسمی شود.

با این که هنوز درمان قطعی و مشخصی برای این بیماری وجود ندارد، در سالی که گذشت مانند هر سال، پژوهش‌های بسیاری برای درمان ام‌.اس صورت گرفت که در اینجا به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود.

میکروب روده

دانشمندان در آمریکا نوعی میکروب روده را کشف کردند که می‌توان از آن برای درمان بیماری‌های خارج از دستگاه گوارش استفاده کرد. دانشمندان "کلینیک مایو"(Mayo Clinic) در آمریکا، سه گونه باکتری را بر روی موش‌های مبتلا به ام‌.اس‌ آزمایش کردند و دریافتند که یکی از آنها، بیماری‌های ایمنی را سرکوب می‌کند.

میکروب مورد مطالعه در این تحقیق که "Prevotella histicola" نام دارد، از روده انسان کشت داده شد. این میکروب با اعمال به موش‌های مبتلا به ام‌.اس‌، عملکرد دو سلولی را که معمولا به التهاب می‌انجامد، کاهش داد. این میکروب در عین حال، باعث تقویت گروهی از سلول‌ها مانند "سلول‌های تی" (T cell) و "سلول‌های دندریتیک"(Dendritic cells) شد که با بیماری ام‌.اس مبارزه می‌کنند.

مطالعه میکرویبوم‌های ام‌.اس، فقدان این میکروب را در افراد مبتلا به این بیماری و همچنین افزایش حضور آن را در روده هنگام درمان بیماران با داروهای اصلاح‌کننده این بیماری نشان می‌دهد.

به گفته دانشمندان، این میکروب ممکن است تاثیرات مشابهی روی بیماری‌های دیگر سیستم عصبی و بیماری‌های خودایمنی داشته باشند.

سلول‌های پوست

دانشمندان "دانشگاه کمبریج"(University of Cambridge) در انگلستان، در بررسی اخیر خود، از سلول‌های پوست برای درمان ام‌.اس در موش‌ها استفاده کردند.

این دانشمندان، سلول‌های پوست موش‌های بزرگسال مبتلا به ام‌.اس را گرفتند و سپس آنها را دوباره به صورت "سلول‌های بنیادی عصبی"(NSCs)برنامه‌ریزی کردند.

 

این "سلول‌های بنیادی عصبی تحریک شده" (iNSCs) که به مایع مغزی نخاعی این جوندگان پیوند زده شدند، توانستند التهاب را کاهش دهند و آسیب وارد شده به "سیستم عصبی مرکزی" (CNS)را ترمیم کنند.

تاثیر نوعی پروتئین در بیماری ام‌اس

دانشمندان دانشگاه "آلبرتا"(University of Alberta) و دانشگاه "مک‌گیل" (McGill) کانادا بر روی یک پروتئین که می‌تواند یک هدف برای درمان بیماری ام.اس باشد، متمرکز شده‌اند.

محققان، آزمایش را با بررسی بافت مغزی اهداء شده شروع کردند، که برخی از این بافت‌ها متعلق به افراد مبتلا به بیماری ام‌.اس و برخی متعلق به افراد فاقد این بیماری بود.

آنچه که محققان کشف کردند این بود که سلول‌های "اندوتلیال"(endothelial) مغز افراد مبتلا به ام‌.اس سطوح بالاتری از پروتئین "کالنکسین"(calnexin)را دارا بودند.

این باعث شد که دانشمندان، حساسیت موش‌هایی را که از نظر ژنتیکی فاقد پروتئین کالنکسین بودند، نسبت به بیماری ام‌.اس انسانی، مورد آزمایش قرار دهند.

بر خلاف گروه کنترل شده که در بدن آنها پروتئین کالنکسین وجود داشت، این موش‌ها کاملا نسبت به آن مقاوم بودند.

تستوسترون

پژوهشگران "دانشگاه نورث‌وسترن"(NU)، در پژوهش جدید خود دریافتند احتمال بروز ام‌.اس در زنان، سه تا چهار برابر بیش از مردان است و با این که دانشمندان، مدت‌های طولانی با تردید می‌دانستند که تستوسترون عامل مهمی است، مکانیزم‌ این تاثیر را درک نکرده‌ بودند.

آنها دریافتند که تستوسترون چگونه از مردان در مقابل بیماری ام‌.اس محافظت می‌کند.

تستوسترون در موش‌های نر، به تولید مولکولی موسوم به "سیتوکین اینترلیکوئین 33 (cytokine IL-33) " منجر می‌شود که به نظر می‌رسد راهی برای جلوگیری از تولید "Th17" به وجود می‌آورد.

هنگامی که پژوهشگران، موش‌های ماده را با "اینترلیکوئین 33" درمان کردند، تاثیر مخرب "Th17" بر غلاف میلین، به طور موثر برعکس شد.

 

همچنین، آزمایش‌های انسانی کوچک نشان داده‌اند که درمان تستوسترون در مردان، تا اندازه‌ای نشانه‌ها را تسکین می‌دهد اما عوارض قابل توجهی هم برای مردان و هم زنان وجود دارند؛ یعنی که این روش، هنوز درمان قابل اعتمادی نیست.

اکنون، پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن امیدوارند که کشف این روش خاص، امکان گسترش درمان‌های مورد نظر را فراهم ‌کند.

این پژوهش نشان می‌دهد که امکان دارد روش حفاظتی مبتنی بر تستوسترون، دلیل بیماری‌های خودایمنی باشد که در زنان برجسته‌تر از مردان هستند.

ژن‌درمانی

محققان "دانشگاه فلوریدا"(University of Florida)، یک روش ژن درمانی جدید را توسعه داده‌اند که می‌تواند با بیماری ام‌.اس مبارزه کند.

محققان، ژن خاصی را که سوار بر یک ویروس بی ضرر است، به کبد موش‌ها ارائه کرده و در آنجا آن ژن برای پروتئینی به نام "میلین الیگودندروسیت گلیکوپروتئین"(myelin oligodendrocyte glycoprotein) " کدگذاری می‌شود.

از آنجایی که کبد، نقش کلیدی در تحریک تحمل ایمنی ایفا می‌کند، این پروتئین تولید سلول‌های تی را تشدید کرده و حمله سیستم ایمنی به بدن را سرکوب می‌کند.

محققان با آزمایش این روش جدید بر روی موش‌های مبتلا به ام‌.اس، دریافتند که این روش درمانی می‌تواند تمامی علائم بیماری را در این حیوانات معکوس کند و حتی با گذشت هفت ماه از انجام این آزمایش، باز هم علائمی از این بیماری در موش‌ها دیده نشد.

در دور دیگری از آزمایشات، مشخص شد که اگر این پروتئین با داروی به نام "راپامیسین"(rapamycin) ترکیب شود، درمان موثرتر خواهد بود. راپامیسین اغلب برای جلوگیری از رد اندام‌های پیوند زده شده به بدن بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۸۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟

آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب‌ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند. برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

به گزارش همشهری آنلاین، از جمله فواید آب زرشک می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، درمان سرماخوردگی، بهبود عملکرد گوارش، تقویت استخوان‌ها و ... اشاره کرد.

حال به توضیح بیشتر خواص آن در هر حیطه می‌پردازم:

خواص زرشک برای کبد:

زرشک به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند، التهاب کبد را کاهش داده، از آسیب‌های کبدی جلوگیری کرده و سم‌زدایی کبد را تسریع می‌کند.

فواید آب زرشک ناشتا:

مصرف ناشتای آب زرشک با تحریک ترشح صفرا، باعث دفع سموم و مواد زائد از کبد شده و هضم و جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد.

درمان مشکلات پوستی:

زرشک با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، برای درمان آکنه، التهابات، جوش و زخم‌های پوستی مفید است.

درمان اسهال:

پکتین و فیبر موجود در زرشک باعث جذب بهتر آب و متوقف کردن اسهال می‌شود.

کاهش قند خون:

زرشک حاوی ترکیباتی است که باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات‌ها در روده می‌شود و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. اثر کاهش قند خون توسط بربرین در زمانی کشف شد که بربرین برای درمان اسهال در افراد دیابتی در چین استفاده شد. بربرین ممکن است کمی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. یک مطالعه آزمایشی از ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو تا سه بار در روز تا سه ماه استفاده کرد؛ محققان کنترل قند خون توسط این ماده شیمیایی را به اندازه متفورمین که یک درمان خط اول برای دیابت نوع ۲ است، پیشنهاد کردند.

جلوگیری از سرطان:

خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی زرشک باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی کند که این امر در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.

کاهش کلسترول:

فیبر و پکتین موجود در زرشک با کاهش جذب چربی و کلسترول، از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری می‌کند. شواهد اولیه وجود دارد که بربرین می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کند. مصرف ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو بار در روز به مدت سه ماه باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می‌شود. مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم بربرین همراه با دارو‌های کاهش دهنده کلسترول (مانند سیمواستاتین) در کاهش کلسترول موثرتر از استفاده از دارو به تنهایی بود.

کمک به لاغری:

زرشک با کاهش اشتها و جلوگیری از جذب و ذخیره‌سازی چربی، به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می‌کند.

درمان کبد چرب:

آنتی‌اکسیدان‌های زرشک با کاهش التهاب کبدی، از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و در درمان کبد چرب مفید است.

درمان PCOS:

زرشک با تنظیم سطح هورمون‌های زنانه، به درمان علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک کمک می‌کند.

درمان افسردگی:

ترکیبات زرشک اثرات ضدافسردگی داشته و مصرف آن می‌تواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

درمان عفونت‌ها:

زرشک به دلیل داشتن ویتامین C فراوان، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

خواص آب زرشک برای غلظت خون:

یکی از فواید آب زرشک کاهش غلظت خون است. مخصوصا زرشک پفکی باعث کاهش غلظت خون در بیماران قلبی و عروقی می‌شود؛ و به طور کلی آب زرشک باعث رقیق شدن خون و کاهش فشار خون می‌شود البته اگر بدون نمک مصرف شود. چون استفاده با نمک باعث افزایش فشار خون خواهد شد

عوارض جانبی زرشک چیست؟

زرشک را در مقادیر زیاد بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید؛ به خصوص اگر از دارو‌های ضد انعقاد (رقیق کننده‌های خون)، دارو‌های فشار خون، دارو‌های دیابت یا دیورتیک‌ها استفاده می‌کنید.

عوارض جانبی رایج زرشک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

استفراغ

اسهال

عوارض جانبی شدید

عوارض جانبی شدید زرشک شامل موارد زیر است:

تحریک شدید کلیه و پوشاندن علائم UTI ۴ مانند ادرار خونی، درد هنگام ادرار، درد کمر یا معده و تب

تشنج

افت خطرناک فشار خون، ضربان قلب و تنفس

در صورت بروز این علائم پس از مصرف زرشک فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی نباید زرشک بخورند؟

هنگام استفاده از زرشک نکات احتیاطی زیر را در نظر داشته باشید:

واکنش آلرژیک شدید: اگر به زرشک یا مواد تشکیل دهنده آن حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. در صورت نیاز به توضیح، از داروساز یا پزشک خود بخواهید لیست کاملی از مواد تشکیل دهنده را ارائه دهد.

بارداری: افراد باردار نباید از زرشک استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث تحریک انقباضات رحمی و سقط جنین شود.

تغذیه با شیر مادر: ایمنی زرشک در شیردهی ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

بزرگسالان بالای ۶۵ سال: مطالعاتی در مورد استفاده از زرشک در بزرگسالان بالای ۶۵ سال انجام شده است. قبل از استفاده از زرشک حتما با پزشک خود صحبت کنید.

کودکان: ایمنی زرشک در کودکان ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

سایر تغییرات: زرشک نباید جایگزین درمان‌های معمولی شود. به ویژه، آن را نباید به عنوان یک درمان خانگی برای UTI استفاده کرد. اگر باکتری‌های عامل عفونت ادراری به طور کامل ریشه کن نشوند، عفونت ممکن است به کلیه‌ها سرایت کند، حتی اگر علائمی مانند ادرار کردن دشوار یا دردناک ناپدید شوند.

زرشک را با چه دارو‌هایی نخورم؟

تداخلات زیر با زرشک امکان پذیر است:

دارو‌های ضد انعقاد (رقیق کننده‌های خون): زرشک ممکن است اثربخشی دارو‌های رقیق کننده خون را تغییر دهد. در صورت مصرف دارو‌های ضد انعقاد از مصرف زرشک خودداری کنید.

دارو‌های فشار خون: زرشک ممکن است اثرات دارو‌های فشار خون را افزایش دهد. در صورت مصرف زرشک از آن‌ها اجتناب کنید.

دیورتیک‌ها (قرص‌های آب): زرشک ممکن است اثرات این دارو‌ها را افزایش دهد. قبل از استفاده از این دو با پزشک خود صحبت کنید.

دارو‌های دیابت: زرشک ممکن است قند خون را کاهش دهد و اثرات این دارو‌ها را قوی‌تر کند. در صورت مصرف دارو‌های دیابت از خوردن زرشک پرهیز کنید.

سایر دارو‌های متابولیزه شده توسط کبد: از آنجایی که زرشک روی کبد اثر می‌گذارد، ممکن است نحوه عملکرد بسیاری از دارو‌ها را که توسط کبد متابولیزه می‌شوند در بدن شما تغییر دهد.

آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

بهترین زمان مصرف آب زرشک برای کنترل غلظت خون صبح روز است. این به دلیل این است که صبح، معمولاً فاصله زمانی طولانی‌تری بین وعده شبانه‌روزی و صبحانه وجود دارد و بدن نیاز به انرژی دارد. مصرف آب زرشک در صبح، می‌تواند به فعالیت متابولیسم و پاکسازی بدن از مواد مضر کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند. همچنین، مصرف آب زرشک بهتر است قبل از صرف وعده غذای اصلی یا حداقل ۳۰ دقیقه بعد از آن باشد. این اقدام می‌تواند به هضم بهتر غذا و جذب مواد مغذی کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند.

دیگر خبرها

  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود