Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@05:09:00 GMT

این خوراکی‌ها را در یخچال نگذارید

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۸۸۲۲

وقتی صحبت از نگهداری مواد غذایی می‌شود ایده‌ها و نظرات مختلفی وجود دارد. به نظر شما نان را باید در یخچال نگه داشت یا در فریزر یا ظرف مخصوص نان؟ در مورد گوجه‌فرنگی چه نظری دارید؟ در ادامه به ۱۰ ماده‌ی غذایی که نباید در یخچال نگه دارید اشاره شده است. با «چطور» همراه باشید.
به گزارش صدای ایران،به عنوان مثال، کره یکی از غذاهایی است که معمولا درمورد نحوه‌ی نگهداری آن دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا می‌توان کره را خارج از یخچال نگه داشت؟ اگر بله، تا چه‌مدت می‌تواند بیرون از یخچال باشد؟ برش کره‌ای که تازه از یخچال بیرون آورده شده بسیار سخت است. به همین دلیل باید آن‌ را به صورت بسته‌بندی در یخچال قرار داد و ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از استفاده از یخچال بیرون آورد. البته در بعضی از غذاها از کره‌ای که یک هفته بیرون از یخچال مانده استفاده می‌کنند.   از آنجا که کره از شیر پاستوریزه تولید می‌شود، احتمال آلودگی آن پایین است. با‌این‌حال همیشه خطر وجود دارد. خطر آلودگی کره‌ی نمکی به‌دلیل داشتن نمک و آب کمتر است. نمک به حذف باکتری‌ها کمک می‌کند. نبودِ نمک میزان ماندگاری کره را پایین می‌آورد. درمجموع نمی‌توان پیشنهاد کرد کره را تمام هفته بیرون از یخچال نگه دارید، اما اگر این اتفاق برای چند ساعت افتاد (مخصوصا کره نمکی) نگران نباشید. علی‌رغم نظرات متفاوت درمورد نگهداری کره، بعضی از مواد غذایی هستند که به‌طور قطع نباید در یخچال نگهداری شوند. نگه داشتن این دسته از مواد غذایی در یخچال سبب می‌شود طعم آن غذا تغییر کند یا سریع کهنه و فاسد شود. حالا بیایید ببینیم شرایط خوراکی‌هایی دیگر چگونه است؟

۱. گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی تمام عطر و طعم‌ خود را در یخچال از دست می‌دهد و چه اتفاقی از این بدتر؟ سرمای درون یخچال روند رسیده شدن گوجه را متوقف می‌کند و می‌دانیم که طعم گوجه‌فرنگی رسیده بسیار بهتر است. یخچال بافت گوجه را نیز تغییر می‌دهد. سرما غشای دیواره‌ی میوه را می‌شکند و مزه‌ی آن را عوض می‌کند. گوجه‌فرنگی را در کاسه یا سبدی درون کابینت نگه دارید.

۲. ریحان

ریحان به سرعت در یخچال پلاسیده می‌شود و بوی تمام مواد غذاییِ موجود در یخچال را به خود جذب می‌کند. بهتر است ریحان را بیرون از یخچال بگذارید و مانند گل درون فنجان آب تازه قرار دهید. اگر می‌خواهید ریحان را برای مدت‌زمان طولانی‌تری نگه دارید آن را بپزید و در فریزر نگه دارید.

۳. سیب‌زمینی

نگه داشتن سیب‌زمینی در دمای پایین سبب می‌شود نشاسته‌ی درون آن به‌سرعت به قند تبدیل شود و شما یک سیب‌زمینی شیرین داشته باشید. به‌جای نگهداری سیب‌زمینی در یخچال آن را در پاکت‌های کاغذی در جای خنک (نه سرد) بگذارید. بهترین جا برای نگه داشتن سیب‌زمینی، زیرزمین است. اگر زیرزمین ندارید می‌توانید آن را در محلی تاریک مثل قفسه نگه دارید. استفاده از پاکت‌های کاغذی بهتر از پلاستیک است زیرا هوا را بهتر منتقل می‌کنند و سیب‌زمینی سریع جوانه نمی‌زند. تا حدامکان سیب‌زمینی را در دمای نزدیک ۸ درجه‌ی سانتی‌گراد نگه دارید. از این روش‌ها می‌توان برای سیب‌زمینی شیرین هم استفاده کرد.

۴. پیاز

اگر پیاز را در یخچال نگه دارید، در نهایت رطوبت داخل یخچال پیاز را نرم و کهنه می‌کند. پیاز را در جای خشک و خنک نگه دارید (می‌توانید پیازچه را در یخچال بگذارید زیرا آب فراوانی دارد). جای سیب‌زمینی و پیاز باید مجزا باشد؛ در صورتی که این مواد را باهم نگه دارید زودتر خراب می‌شوند.

۵. آووکادو

اگر می‌خواهید آووکادویی که خریده‌اید رسیده شود، به‌طور قطع نباید آن را در یخچال بگذارید. اما اگر آووکادوی شما رسیده است می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید.

۶. سیر

سیر در یخچال جوانه می‌زند و ممکن است حالت چروکیده و کهنه پیدا کند. باید سیر را در محیط خشک و خنک نگه دارید.

۷. نان

نان به‌سرعت در یخچال خشک می‌شود. اگر می‌خواهید کمی بعد نان را مصرف کنید آن را در یخچال بگذارید. در غیراین‌صورت آن را در کابینت یا فریزر نگه دارید. برای قرار دادن نان در فریزر آن را بسته‌بندی کنید تا رطوبت آن باقی بماند و زمانی که برای مصرف آن را از فریزر خارج می‌کنید اجازه دهید یخ آن به‌آرامی و به‌طور کامل باز شود.

۸. روغن زیتون

روغن زیتون را باید در جای خنک و تاریک غیر از یخچال قرار دهید. زیرا این روغن در محیط یخچال مثل کره متراکم و سخت می‌شود.

۹. قهوه

اگر قهوه را در یخچال قرار دهید نه‌تنها طعمش را از دست می‌دهد، بلکه بوی سایر غذاها را به خود می‌گیرد. قهوه را در جای خنک و تاریک نگه‌ دارید تا طعم و تازگی آن باقی بماند.

۱۰. عسل

نیازی نیست عسل را در یخچال بگذارید. اگر در آن را محکم ببندید برای همیشه خوب باقی می‌ماند. نگه داشتن عسل در یخچال سبب می‌شود عسل شکرک بزند.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۸۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود اقدام به انتشار جزییات تورم در فروردین ۱۴۰۳ کرده است. آمار و ارقام جدید اما نشان می‌دهد در فروردین امسال، تورم ماهانه مناطق شهری و روستایی افزایش یافته و بر عکس تورم در بلندمدت کاهشی شده است.

به گزارش اعتماد، به بیان دیگر سطح عمومی قیمت کالاها و اقلام خوراکی و غیرخوراکی در این بازه زمانی، در مناطق شهری و روستایی نسبت به اسفندماه سال گذشته بیشتر شده، اما در بازه یکساله تورم رو به پایین رفته است. در فروردین امسال، تورم ماهانه مناطق شهری با افزایش ۰.۵ واحد درصدی به ۲.۵ درصد رسیده است. این بدان معناست که در فروردین ۱۴۰۳، قیمت یک سبد یکسان و متنوع از اقلام خوراکی و غیرخوراکی، ۲.۵ درصد بیشتر از سطح عمومی قیمت آن در اسفند ۱۴۰۲ بوده است.

این عدد در مناطق روستایی با ۱.۳ واحد درصد افزایش به ۳.۱ درصد رسیده است. بدین ترتیب میزان تورم ماهانه فروردین در مناطق روستایی سطح بالاتری نسبت به مناطق شهری داشته است. این در حالی است که در اسفند ۱۴۰۲، این رویه معکوس بوده و فشار تورمی بر دوش شهرنشینان سنگین‌تر بوده است.

مقایسه‌های موجود حاکی از آن است که در مناطق روستایی، تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در سطوح بالاتری نسبت به نرخ مشابه در خوراکی‌ها قرار داشته است. در مقابل در مناطق شهری، تورم ماهانه خوراکی‌ها بیشتر از غیرخوراکی‌ها بوده است. اما یک نگاه کلی نشان می‌دهد که تورم در بخش خوراکی‌ها در ماه اول سال، با شوک بالایی مواجه شده است. به‌طور مثال، تورم بخش سبزی و حبوبات فقط در یک ماه، نزدیک به ۹.۵ درصد بالا رفته. یا انواع گوشت قرمز و سفید نزدیک به ۳ درصد رشد تورم ماهانه داشته‌اند.

طبق داده‌های مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه به کمترین میزان خود در ۲۱ ماه اخیر رسیده است و رقم ۳۸.۸ درصد را به ثبت رسانده. بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی متولی اصلی انتشار آمار نرخ تورم، شاخص قیمت مصرف‌کننده در پایان سال گذشته به ۲۳۶.۳ واحد رسیده است. به این ترتیب، نرخ تورم سالانه در فروردین‌ماه عدد ۳۸.۸ درصد را ثبت کرده که این رقم در مقایسه با اسفند ۱۴۰۲ کاهشی ۱.۹ واحد درصدی پیدا کرده است.

به علاوه، مقایسه نرخ تورم سالانه فروردین‌ماه امسال با فروردین‌ماه سال گذشته، از کاهش ۸.۸ واحد درصدی این متغیر حکایت دارد. افزون بر این، بررسی‌ها نشان می‌دهند با تداوم روند نزولی نرخ تورم ۱۲ماهه، این نرخ در پایان فروردین‌ماه به کمترین میزان خود از تیرماه ۱۴۰۱ به این سو رسیده است.

حرکت یکساله نرخ تورم در حال معکوس شدن است

سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید چمران اهواز در مورد کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ و افزایش تورم ماهانه خانوارهای کشور به ۲.۶ درصد به «اعتماد» گفت: کاهش نرخ تورم سالانه به دلیل تمرکز بانک مرکزی بر روی کاهش نرخ نقدینگی بوده؛ اما افزایش ماهانه نرخ تورم به این معنی است که حرکت یکساله نرخ تورم در حال معکوس شدن است و سیاست کاهش نقدینگی نیز شکست خورده است. این استاد دانشگاه در ادامه افزود: هر چند کاهش نقدینگی باعث افت تورم شده اما رکود را هم به همراه داشته است که منجر به تعطیلی برخی از کارخانجات و بنگاه‌های کوچک و متوسط شده که به دلیل کاهش نقدینگی دچار آسیب شده‌اند.

پیش‌بینی دولت دستیابی به نرخ تورم ۳۰ درصدی بود

افقه تصریح کرد: کاهش یکساله نرخ تورم نشان‌دهنده آن است که دولت تا حدودی به اهداف خود نزدیک شده اما پیش‌بینی دولت برای دستیابی نرخ تورم ۳۰ درصدی تا پایان سال ۱۴۰۲ بود که عملا فاصله زیادی با این پیش‌بینی داریم. ضمن اینکه، افزایش ماهانه نرخ تورم نشان‌دهنده معکوس شدن این رویه است.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: سیاست انقباضی بانک مرکزی در خصوص کنترل نقدینگی در کاهش نرخ تورم موثر بوده اما نرخ تورم سالانه ۳۸.۸ درصدی هم رقمی نیست که دولت وعده آن را داده بود چرا که وعده رییس‌جمهور در ابتدای دولت سیزدهم نصف شدن نرخ تورم و در نهایت تک‌رقمی کردن آن بود که نه تنها میزان تورم نصف نشده بلکه در دو سال اخیر تنها ۶ تا ۷ درصد افت داشته است.

اثر مستقیم نرخ دلار بر میزان تورم

افقه در ادامه با اشاره به نوسان نرخ دلار در کانال ۶۵ هزار تومانی گفت: رسیدن نرخ دلار به ۷۰ هزار تومان به دلیل تنش‌های منطقه‌ای بود که پس از آن مجددا نرخ دلار به ۶۵ هزار تومان افت کرد که نمی‌توان افت تورم یکساله را به این مساله ارتباط داد؛ چرا که در دو هفته اخیر این اتفاقات افتاده است و در نرخ‌های آتی تورم اثرگذار بوده است.

ضمن آنکه تا پیش از این نرخ دلار ۵۵ هزار تومان بود که با رشد ۱۰ هزار تومانی به ۶۵ هزار تومان رسیده است که باز هم این رقم باعث افزایش تورم می‌شود. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: متاسفانه دولت با تنش‌های اجتماعی مانند موضوع حجاب این روزها باعث فراری دادن سرمایه‌گذاران شده است و هنوز هم تنش‌های ایران و اسراییل در سایه وجود دارد و این موارد کمکی به کاهش نرخ ارز و افت تورم نخواهد کرد.

اثرات روانی تورم در مورد انتخابات در امریکا رو به افزایش است

افقه با بیان اینکه مسائل بین‌المللی بر میزان تورم کشور اثرگذار است، افزود: احتمال انتخاب دونالد ترامپ در امریکا به عنوان رییس‌جمهور باز هم وجود دارد و تا آن زمان هر چقدر نظرسنجی‌ها به سمت قطعیت این موضوع پیش برود اثرات روانی بر روی نرخ ارز و فرار سرمایه و نرخ تورم خواهد داشت، ضمن آنکه در کشور جناح تندرویی در مجلس مستقر شده که معمولا اولویت این جناح مسائل ایدئولوژیک است تا مسائل معیشتی و رفاهی که باعث می‌شود شاخص‌های اقتصادی و به خصوص نرخ تورم افزایشی باشد و نرخ ارز هم رو به بالا شود.

چرا باید تورم وجود داشته باشد؟

آلبرت بغوزیان، اقتصاددان در مورد افزایش نرخ تورم ماهانه و افت نرخ تورم سالانه به «اعتماد» گفت: ممکن است تا سه ماه آینده شاخص تورم باز هم افت کند چرا که نسبت به یک زمان پایه آن را می‌سنجند و اگر ماه بعد نسبت به ماه قبل این تورم افزایش پیدا کند مسلما تورم سالانه هم مثبت خواهد بود و در خاتمه میانگین این ماه‌ها را در نظر می‌گیرند. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: آنچه انتظار می‌رود این است که نرخ تورم از سوی دولت کنترل شود نه اینکه با اعلام نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه صرفا یک آماری اعلام شده باشد؛ چراکه مشغول کردن اذهان عمومی با کاهش یا افزایش نرخ تورم چندان اهمیتی ندارد. سوال اصلی این است که چرا باید تورم وجود داشته باشد؟

تورم روزانه هم مهم است

بغوزیان خاطرنشان کرد: اینکه در فروردین ماه میزان تورم رشد کرده به دلیل افزایش نرخ ارز بود و اینکه برخی اقلام هم گران شدند و اینکه آیا در اردیبهشت ماه هم این تورم رشد خواهد کرد یا خیر مهم است و اینکه هر ماه تا پایان سال میزان تورم چقدر خواهد شد، بحث اصلی به رضایت مردم برمی‌گردد چرا که بازی با اعداد تنها باعث سردرگمی مردم می‌شود.

این اقتصاددان ادامه داد: در بحث تورم تنها میزان تورم سالانه مطرح نیست و تورم روزانه هم مهم است. به دلیل اینکه نرخ تورم به صورت متوسط اعلام می‌شود پس مردم در طول سال این میزان گرانی را تحمل کرده‌اند و هزینه این تورم را پرداخت کرده‌اند و به جز خوراکی‌ها در بخش اجاره‌بها و پوشاک و لوازم‌تحریر هم این تورم از سوی مردم پرداخت شده است.

او افزود: نقش بانک مرکزی این است که بتواند نقش خود را در کنترل نرخ ارز مدیریت کند و به دلیل اینکه پایه پولی به دلیل کسری بودجه دولت افزایش پیدا می‌کند باعث تورم بیشتر می‌شود و بانک مرکزی هم پاسخگوی نیاز دولت است، این در حالی است که بانک مرکزی باید از هرگونه استقراض دولت جلوگیری کند و اینکه دولت نباید بیشتر از درآمدی که دارد خرج کند، چرا که این انباشت بدهی‌ها هیچ‌وقت بازگردانده نشده در غیر این صورت این تورم منفی می‌شد.

دیگر خبرها

  • چرا رونالدو زیادی مهربان شده است؟!
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • تست شخصیت با کلید؛ انتخاب کلید دلخواه از شخصیت پنهان شما می گوید!
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • اگر به خودرو علاقه دارید این ویدئو را با صدای بلند ببینید! (فیلم)
  • اهل‌شاخه: فرزندان خوزستان را مقابل سپاهان تنها نگذارید
  • ترفندی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال