Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@14:14:15 GMT

مجید قناد: دهـــه ۶۰ خنداندن بچه‌ها سخت‌تر بود

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۳۲۳۰۸

مجید قناد: دهـــه ۶۰ خنداندن بچه‌ها سخت‌تر بود

مجید قناد که امسال و در آستانه نوروز ۹۷ باید ۶۴ سالگی‌اش را جشن بگیرد، حالا چهار دهه‌ای می‌شود که نقش عموی بچه‌ها را ایفا می‌کند و هنوز احساس وظیفه می‌کند که نسل دیگری از بچه‌ها را تربیت و مخصوصاً شاد کند. ۰۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۸ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، برخی از اصطلاحاتی هم که به کار می‌برد، بعدها بین بچه‌ها رواج پیدا کرد و اصطلاح «بریم یه برنامه ببینیم» و حرکت دست‌های عمو قناد به یک شوخی بین بچه‌ها نیز تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شنیدن حرف‌های مجید قناد از سال‌ها کار در تلویزیون و برای کودکان و نوجوانان خالی از لطف نیست؛ مردی که همچون مخاطبان آثارش پر از شور و انرژی است.

برای شما که همیشه خواستهاید کودکان را شاد و سرگرم کنید چه تفاوتی بین بچههای دهه 60 که جنگ و بمباران را تجربه کردند، با بچههای دهههای دیگر وجود دارد؟

بیشتر پدرهای بچه‌های آن نسل جبهه بودند و مادرهایشان در پشت جبهه‌ها کار پشتیبانی می‌کردند و بچه‌ها از خیلی چیزها مثل بمباران و جنگ می‌ترسیدند. در نتیجه دهه شصت خنداندن بچه‌ها خیلی سخت بود. البته ما همه سعی خود را می‌کردیم برای این بچه‌ها برنامه بسازیم و کاری کنیم تا با همین برنامه‌ها شاد باشند و کمتر بترسند.

چقدر برنامهسازی در آن دوران برای شما سختی داشت و مثلاً خط قرمزهایی بود که کارتان را دچار محدودیت میکرد؟

برنامه‌سازی برای بچه‌ها یک سختی کلی و همیشگی دارد.

چرا؟

دلیلش این است که باید خود را جای کودکان بگذاریم، ولی در آن دوران چون حدود 5 سال از انقلاب گذشته بود هنوز تکلیف خیلی چیزها مشخص نبود و این مسئله کار ما را سخت‌تر می‌کرد. مثلاً در آن دوران بچه‌ها حتی نمی‌توانستند در برنامه‌ها دست بزنند؛ بااین‌حال با همه این مسائل سعی می‌کردیم بچه‌ها را در فضای جنگ شاد کنیم.

در آن دوران بیشتر سراغ بازی‌های جمعی و حرکتی و پرجنب و جوش رفتیم، چون دوست نداشتیم کودکان فقط یک گوشه بنشینند؛ بلکه می‌خواستیم به طور دسته‌جمعی شاد باشند و تحرک داشته باشند.

بچههای خودتان هم این برنامهها را دنبال میکردند؟

اولین فرزند من در سال 63 و در سال 69 هم فرزندان دیگرم که یک دوقلو بودند، به دنیا آمدند و همیشه بیشترین بازخوردها برای من از سوی بچه‌هایم بود. چون برنامه‌های ما ضبطی بود، من می‌توانستم بعداً در منزل واکنش‌های بچه‌هایم را ببینم.

یادش به خیر! برنامه «بازی، شادی، تماشا» هم ازجمله برنامههایی بود که در دهه 60 توانست دل بسیاری از بچهها را شاد کند...

«بازی، شادی، تماشا» را که ساختیم موسیقی و رنگ لباس‌ها بیشتر شده بود و ما از طریق همین برنامه با لباس‌های محلی، رنگ را به تلویزیون آوردیم. آن‌طور که پدر و مادرها می‌گفتند آن زمان بچه‌ها به منزل که می‌رسیدند، کیف‌هایشان را پرت می‌کردند و مقابل تلویزیون می‌نشستند.

شاید همه ندانند که شما در «محله بروبیا» هم در پشتصحنه برنامه حضور داشتید. بد نیست کمی هم از آن برنامه و حضورتان تعریف کنید...

بله، بیژن بیرنگ نویسنده این برنامه بود و عوامل بسیار خوبی دور هم جمع شده بودند. بیرنگ در همه کارهایی که داشته همیشه موفق بوده است، مثل «خانه سبز» و بر اساس تحقیق و کارشناسی کارش را انجام می‌دهد.

درحالیکه تلویزیون بعد از انقلاب در خیلی از ساختارها هنوز بهدرستی دچار تحول نشده بود و تازه جنگ هم شروع شده بود، ولی مدیران آن روزها ضرورت توجه به بچهها در تلویزیون را درک کرده بودند. شما که از همان دوران در تلویزیون حضور داشتید، فکر میکنید چرا آن زمان اینقدر به برنامههای کودک توجه میشد؟

برنامه‌های بزرگ‌سال بعد از انقلاب محدودیت‌هایی داشت و برنامه‌های کودک برای فعالیت راحت‌تر بود. آن زمان گروه‌های کودک خیلی فعال‌تر بود و اکثر هنرمندان ما از همین حوزه به ستاره تبدیل شدند.

چه شد که شما در همه این سالها در حوزه کودک و نوجوان ماندید؟

من کار کردن برای بچه‌ها را دوست دارم و هیچ‌گاه دوست نداشتم این حوزه را ترک کنم.

فکر نمیکنم دیگر کسی به شما آقای قناد بگوید و شما همیشه عموقناد هستید. درست است؟

بچه‌ها و پدر و مادرها که همیشه مرا عموقناد صدا می کنند و شاید باورتان نشود که حتی مدیران هم به من عموقناد می‌گویند.

بعضیها فکر میکنند مجریگری برنامههای کودک که کاری ندارد. شما که چهار دهه در این حوزه کار کردهاید فکر میکنید مجری کودک باید حواسش به چه چیزهایی باشد؟

باید خیلی ظریف نگاه کرد و حتی حواستان باشد که چطور به بچه‌ها توصیه می‌کنید. مثلاً من اگر بخواهم بگویم بچه‌ها دروغ نگویید، هیچ‌گاه از این لفظ استفاده نمی‌کنم و همیشه می‌گویم بچه‌ها راستش را بگویید. یا در دهه 60 که اکثر پدرها به جبهه رفته بودند، هیچ‌گاه در برنامه‌ها حال پدر و مادر را به‌صورت مستقیم نمی‌پرسیدم، همیشه می‌گفتم «بزرگ‌ترها چطورن» و موارد دیگری که باید همیشه در صحبت با بچه‌ها رعایت کنیم.

من به‌عنوان مجری باید به بچه‌ها کمک کنم چه ببینند، چه بخورند، چه بازی‌ای بکنند. من باید درباره کارهایی که بچه‌ها می‌توانند انجام بدهند، صحبت کنم؛ به‌جای اینکه بخواهیم دائم به آن‌ها بگویم چه کارهایی را انجام ندهند.

لابد پدر و مادرها وقتی شما را میبینند درخواست دارند که بچههایشان را به برنامه ببرید!

من در این شرایط شماره تلفن برنامه را می‌دهم و می‌خواهم که خودشان تماس بگیرند و اقدام کنند. البته گاهی هم خودم اقدام کرده‌ام. گاهی شده مثلاً در یک بیمارستان به پرسنل گفته‌ام که بچه‌هایشان را معرفی کنند تا به برنامه ببرم. کسانی را که احساس می‌کردم خودشان نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند، برایشان این کار را می‌کردم.

حرف آخرتان برای بچهها و پدر و مادرها چیست؟

نوروز را به همه بچه‌های اکنون و آینده تبریک می‌گویم و از پدرومادرها تقاضا دارم که انتظار نداشته باشند فقط تلویزیون بچه‌ها را راهنمایی کند، بلکه خودشان هم درزمینهٔ تربیت و آموزش فرزندان مطالعه داشته باشند.

منبع:جام جم

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۳۲۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد

وزیر بهداشت در حکمی، دکتر مجید احمدی را به عنوان سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت در حکمی، دکتر مجید احمدی را به عنوان سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب کرد.

متن این حکم به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر مجید احمدی

با سلام 

خدمتگزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم و نعمتی بزرگ است که خداوند متعال به بندگان خویش اعطاء فرموده و شکر نعمت است که از این فرصت گرانقدر در جهت خدمت به مردم شریف میهن اسلامی نهایت استفاده بعمل آید. در این راستا و با توجه به تعهد، تخصص و سوابق علمی و اجرائی ارزنده جنابعالی، بموجب این ابلاغ به عنوان "سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی" منصوب می‌شوید تا با رعایت مقررات قانونی و شرعی انجام وظیفه نمائید. 

امید است با اتکال به خداوند متعال، حمایت و پشتیبانی دولت مردمی، فسادستیز و عدالت محور و با استفاده از نیروهای متخصص، متعهد و انقلابی در انجام این رسالت خطیر موفق و موید باشید. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجید اکبرشاهی «دبیر ستاد اربعین» سیما شد
  • مجید اکبرشاهی «دبیر ستاد اربعین سیما» شد
  • انتصاب مجید اکبرشاهی به عنوان «دبیر ستاد اربعین سیما»
  • سکانس‌هایی از فیلم تورقوزآباد
  • نعیمه نظام‌دوست؛ دوست دارم با مهران مدیری ازدواج کنم (فیلم)
  • توصیف جالب سوگل طهماسبی از مردم اهواز (فیلم)
  • ببینید | دعوای فیتیله‌ای‌ها با مجید قناد بالا گرفت؛ پاسخ محمد مسلمی به آقای مجری
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • مجید و آقا معلم قصه‌های مجید پس از ۳۴ سال (فیلم)
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد