Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جریان ناآرامی‌های دی‌ماه سال گذشته، تلگرام را به‌طور کامل فیلتر کردیم و سرعت اینترنت را به پایین‌ترین حد خود رساندیم. آن‌چنان که از ابتدای انقلاب هم دوره‌ای ویدیو را ممنوع کردیم. آفتاب‌‌نیوز : رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس با بیان اینکه مردم به پیام‌رسان‌های داخلی اعتماد ندارند، تاکید کرد که بهترین راه ممکن ایجاد فضای رقابتی در تمامی شقوق اطلاع‌رسانی، ایجاد بسترهای نقد درون‌سرزمینی و پرهیز از نگاه امنیتی به فعالان و کنش‌گران سیاسی در فضای مجازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عبدالکریم حسین‌زاده با اشاره به اهمیت فضای مجازی و نقش پیام‌رسان‌های تلفن همراه در جامعه، اظهار داشت:‌ وضعیت اینترنت ما در مقایسه با کشورهای جهان در سرعت دانلود و آپلود در شرایط غیرقابل قبولی قرار دارد.

سرعت اینترنت ایران در رده ۱۵۰ دانلود و ۱۳۰ آپلود در میان ۲۰۰ کشور جهان است

او با اشاره به رتبه‌های نازل ایران در رده‌بندی کشورهای جهان به‌لحاظ سرعت دانلود و آپلود اینترنت گفت: رتبه ایران به‌لحاظ سرعت دانلود اینترنت در حدود ۱۵۰ از میان ۲۰۰ کشور جهان است و حتی عراق از این حیث در رتبه‌ای بهتر نسبت به ما قرار دارد و از نظر سرعت آپلود نیز در رتبه ۱۳۰ از میان این ۲۰۰ کشور جهان قرار داریم.

سرعت اینترنت تلفن همراه ایران در رده ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان است

وی افزود: همچنین ما به‌لحاظ سرعت اینترنت تلفن همراه در رتبه ۹۸ از ۱۱۴ کشور قرار داریم که به این اعتبار، تنها ۱۵ رده بالاتر از آخرین کشور جهان ایستاده‌ایم.

ایران یکی از گران‌ترین کشورهای جهان به‌لحاظ بهای اینترنت

نماینده اصلاح‌طلب مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، به‌لحاظ بهای اینترنت تلفن همراه نیز جزء کشورهای گران دنیا محسوب می‌شویم و در رده ۴۶ از میان ۶۲ کشور این جدول حضور داریم و عملاً در میان گران‌ترین کشورهای دنیا به‌لحاظ بهای اینترنت تلفن همراه در رتبه شانزدهم از آخر ایستاده‌ایم.

روش برخورد مدیریتی نادرست با پدیده‌هایی همچون ویدئو، ماهواره و اینترنت

نایب رییس فراکسیون امید مجلس دهم به نحوه مدیریت اینترنت در ایران اشاره کرد و گفت: در جریان ناآرامی‌ها و اعتراض‌های دی‌ماه سال گذشته، تلگرام را به‌طور کامل فیلتر کردیم و سرعت اینترنت را به پایین‌ترین حد خود رساندیم. آن‌چنان که از ابتدای انقلاب هم دوره‌ای ویدیو را ممنوع کردیم اما فیلم و‌ ویدیو کرایه داده می‌شد و بعدها با همان رویکرد، آنتن‌های ماهواره را پایین آوردیم. حال سوال این است که آیا با پاک کردن صورت مسئله، دردی از ما دوا خواهد شد؟! آیا با حذف ویدیو، مردم دیگر از آن استفاده نکردند؟!

حسین‌زاده با طرح این سوال که آیا با جمع‌آوری آنتن‌های ماهواره بر تعداد تماشاگران شبکه‌های صداوسیما افزوده شد یا ارجاع مردم به شبکه‌های فارسی‌زبان خارج کشور کاهش یافت؟ ادامه داد: آیا با فیلتر کردن کانال‌های تلگرامی در جریان همین اعتراض‌های اخیر، مردم از فیلترشکن استفاده نکردند؟! آیا رفرنس و محل دریافت خبر و اطلاعات مردم کانال‌های داخلی و خبرگزاری‌های داخلی بود یا رسانه‌های خارجی؟!

مردم به پیام‌رسان‌های داخلی هیچ اعتمادی ندارند

این نماینده مجلس با بیان اینکه هنوز زیرساخت‌های لازم را برای فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی نداریم، تاکید کرد: این یک واقعیت هرچند تلخ است ولی مردم به پیام‌رسان‌های داخلی هیچ اعتمادی ندارند و این مسئله با یک نظرسنجی از مردم مشخص خواهد شد.

جریمه ناچیز ۲ اپراتور معروف برای درز اطلاعات کاربران تلفن همراه

رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی به برخی موارد نقض حقوق شهروندان ازسوی اپراتورهای تلفن همراه اشاره کرد و گفت: چندی پیش در جریان برخورد با تخلف ۲ اپراتور معروف کشور که اطلاعات شهروندان را درز داده بودند، برای این شرکت‌ها تنها ۴ میلیارد تومان جریمه درنظر گرفته شد، ولی پرسش این است که آیا خسارت معنوی و حضور در حریم خصوصی شهروندان با این جریمه‌ها باز خواهد گشت و حقوق شهروندی تضییع‌شده آنان جبران خو‌اهد شد و آیا این قبیل موارد خود بر دامنه بی‌اعتمادی مردم نمی‌افزاید؟!

نایب رییس فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: روش‌هایی از نوع فیلترینگ و غیره به هیچ وجه پاسخگو نبوده و راهکار مناسبی نیست. امروز دست هر کودک ایرانی، یک گوشی نسل جدید مجهز به تلگرام و هزاران اپلیکیشن دیگر است و با نصب فیلترشکن‌ها به تمامی کانال‌های غیراخلاقی که آنها تا دیروز دسترسی نداشتند، دسترسی خواهند داشت و این یعنی ندیدن آسیب‌های اجتماعی در روش‌های به اصطلاح مدیریتی ما!

نماینده اصلاح‌طلب مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در جریان توسعه فناوری، جهان منتظر ما نمی‌ماند و یقین داشته باشیم حتی اگر فیلترینگ را انجام بدهیم، دیگران روش‌هایی برای دور زدن فیلترینگ را جایگزین خواهند کرد.

فیلترینگ اینترنت در آینده نه‌چندان دور ناممکن می‌شود

او با بیان این‌که در آینده‌ای نه‌چندان دور حتی نیازی به فیلترشکن هم نخواهد بود، توضیح داد: نمونه بارز این شیوه‌های نوین، تامین اینترنت آفریقا توسط پهباد خورشیدی فیس‌بوک آمریکا است.

رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درمجموع به نظر می‌رسد، ایزوله کردن کشور و مردم راهکار درستی برای مقابله با کسانی که علیه ما برنامه‌ریزی می‌کنند، نیست؛ هرچند می‌تواند کوتاه‌ترین و راحت‌ترین راه ممکن باشد اما خود هزینه‌های گزافی در پی خواهد داشت.

ایجاد فضای رقابتی در تمامی شقوق اطلاع‌رسانی و حرکت به سمت چندصدایی

این عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: یقین داشته باشیم، بهترین راه ممکن ایجاد فضای رقابتی در تمامی شقوق اطلاع‌رسانی است، به گونه‌ای که مردم محل رجوع و رفرنس‌شان صداوسیمای واقعاً ملی ما باشد؛ آن‌هم با خروج آن از تک‌صدایی و حرکت به سمت چندصدایی، و حتی با ایجاد و توسعه تلویزیون‌ها و رادیوهای بخش خصوصی درون‌سرزمینی.

حسین‌زاده در پایان تصریح کرد: در خصوص تلگرام و سایر پیام‌رسان‌ها باید تنها و تنها اعتماد ملی را بالا ببریم تا مردم خود به کانال‌های دشمنان این آب و خاک مراجعه نکنند و راه آن نیز بسط و گسترش آزادی بیان، ایجاد بسترهای نقد درون‌سرزمینی و پرهیز از دید امنیتی به فعالان و کنش‌گران سیاسی در فضای مجازی درون‌سرزمینی است.

منبع:ایلنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۳۷۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپراتور‌ها چقدر به تعهدات خود عمل کردند؟/ مردم بهبود کیفیت اینترنت را احساس نمی‌کنند

خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روز‌ها همه مسائل اقتصادی و اجتماعی به سرعت اینترنت گره خورده و دغدغه دولت سیزدهم بهبود کیفیت با ایجاد زیرساخت مناسب است. در همین راستا تلاش شده با توسعه پروژه فیبر نوری و افزایش سرعت اینترنت ثابت، زیرساخت لازم جهت توسعه ‌اینترنت همراه را به صورت یکسان در سرتاسر کشور برقرار و با حمایت از افزایش تعرفه اپراتور‌ها این اتفاق را تسریع کند.

از سال ۹۶ تا سال گذشته هیچ گونه تغییری در تعرفه‌های اینترنت انجام نشده بود که این امر موجب نارضایتی اپراتور‌ها و کاهش کیفیت خدمات رسانی به کاربر‌ها شد؛ چرا که آنها لازمه افزایش کیفیت را ارتقا تجهیزات می‌دانستند. از این رو با درخواست‌های متعددی که از سوی اپراتور‌ها به وزارت ارتباطات روانه شد خواستار افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه‌ها بودند، اما با جمع بندی‌های صورت گرفته توسط وزارت ارتباطات در نهایت با افزایش ۳۴ درصدی تعرفه‌ها موافقت شد؛ اما به این شرط که اپراتورها در راستای ارتقاء کیفیت اینترنت قدم بردارند.

از این رو تعهداتی از اپراتور ها دریافت و الحاقیه پروانه آن شد تا در بازه زمانی شش ماهه سرعت اینترنت افزایش یابد. این تعهدات عبارتند از:

۱- سایت‌های نسل پنجم تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۰ درصد برسد.

۲- افزایش پوشش نسل ۴ در کشور ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳

۳- افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت تا ۳ ماه آینده

 ۵ درصد درآمد اپراتورها جریمه پایبند نبودن به شروط

در ادامه افزایش تعرفه اپراتور‌ها که با مخالفت و نارضایتی اذهان عمومی مواجه شد شروط و شاخص‌های کیفی ارتقای شبکه به اپراتور‌ها اعلام شد که در صورت عدم رعایت آن منجر به جریمه آنها می‌شود و اپراتور‌ها موظف به رعایت آن هستند.

از سوی دیگر این تغییر تعرفه مشروط بر این است که سازمان تنظیم مقررات بداند که اپراتور این افزایش درآمد را چگونه هزینه می‌کند، بنابراین از اپراتور‌ها برنامه توسعه‌ای خواسته شد و شاخص‌های ارتقای کیفیت شبکه را به آنها اعلام گردید.

در این راستا امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: قرار نیست تعرفه‌ای را تغییر بدهیم و اپراتور هیچ تغییری در زیرساخت و کیفیت شبکه نداشته باشند.ما اصرار داریم که این شاخص‌ها باید الحاقیه پروانه شود که وقتی اپراتور تعهدی که داده را انجام ندهد می‌تواند جریمه شود. اپراتور در روز بار‌ها می‌تواند جریمه شود و هر بار هم تا ۵ درصد درآمد اپراتور را می‌توان جریمه کرد.

افزایش۳۰ درصدی سرعت اینترنت تا خرداد ماه 

اخیر نیز عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات اعلام کرد: با توجه به افزایش تعرفه اپراتور‌ها این انتظار می‌رود که هرچه سریع‌تر این اتفاق بیفتند و ما طبق تعهدی که از اپراتور‌ها گرفتیم قرار است تا پایان خرداد ۳۰ درصد و تا پایان پایان سال ۵۰ درصد سرعت اینترنت افزایش پیدا کند.

از طرفی نمی‌توان تلاش‌های دولت سیزدهم در جهت ارتقا کیفیت زیرساخت‌های اینترنتی و توسعه پروژه فیبرنوری را نادیده گرفت، زیرا برنامه اجرای توسعه فیبرنوری طبق اعلام وزیر ارتباطات در حالت عادی نزدیک به ۱۰ سال باید طول می‌کشید، اما این پروژه قرار است در سه سال در کشور به اتمام برسد و می‌تواند پاسخگوی نیاز مردم در جهت تامین اینترنت باشد.  

توسعه فیبرنوری تا پایان سال ۱۴۰۲ به بیش از هفت میلیون و ۷۹ هزار پوشش فیبرنوری برای هر خانوار رسید و این تعداد قرار است تا پایان سال ۱۴۰۳ دو برابر شود و به ۷۰ درصد برسد طبق قانون برنامه هفتم توسعه تا پایان برنامه باید همه ساختمان‌های کشور از طریق فیبر نوری متصل شوند و افزایش صد برابری سرعت را احساس کنند.

توسعه شبکه فیبرنوری توسط وزارت ارتباطات و افزایش تعرفه اپراتور‌ها و توسعه زیرساخت ارتباطی کشور همه و همه در راستای افزایش کیفیت ارتباطات کشور است، اما موضوعی که مطرح می‌شود این است که این تلاش‌ها نتیجه مطلوبی نداشته و نارضایتی مردم از سرعت، اختلالات اینترنت ادامه دارد و چه زمانی باید شاهد این افزایش کیفیت باشیم همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

کلام آخر 

در نهایت با در نظر گرفتن این موضوع که فقط افزایش تعرفه می‌تواند تنها راه چاره حل سرعت اینترنت باشد، موضوعی منطقی به نظر نمی‌رسد چرا که در این بازه زمانی که افزایش نرخ تعرفه صورت گرفت مردم بهبود کیفیتی در ارائه خدمات و سرعت اینترنت احساس نکردند! حال باید منتظر باشیم و ببینیم که تا پایان خرداد با توجه به فرصت ۶ ماهه داده شده به اپراتور‌ها تحولی در ارتقا کیفیت اینترنت خواهیم داشت یا خیر؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!
  • پیام تشکر بیت آیت‌الله امامی کاشانی از رهبر انقلاب و آحاد مردم
  • پیام تشکر بیت آیت الله امامی کاشانی ازرهبر معظم انقلاب وآحاد مردم
  • همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!
  • مدیر عامل تلگرام : اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • بهره مندی مردم سفید دشت از فیبر نوری
  • اپراتور‌ها چقدر به تعهدات خود عمل کردند؟/ مردم بهبود کیفیت اینترنت را احساس نمی‌کنند