Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: دونالد ترامپ، در ادامه تغییرات جنجالی اخیر، این بار جان بولتون، سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل از نیروهای بسیار تندرو جمهوریخواه، را به سمت مشاور امنیت ملی خود منصوب کرد. بعد از این انتخاب واکنش های مختلف نسبت به آن آغاز شد. انگیزه های اصلی ترامپ از این انتصاب جنجالی را در پیگیری چند هدف باید برشمرد:
1- ایجاد خطای محاسباتی در داخل ایران
آنچه که بیش از همه در خصوص بولتون مطرح شد، جنبه ایران ستیزی اوست و تاثیری که بر خروج احتمالی امریکا از برجام خواهد داشت، بویژه آن که یکی از کسانی که بر خروج ترامپ از برجام اصرار دارد همین آقای بولتون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جنگ روانی که جنبه های ایران ستیزی، مشاور جنگ دولت بوش و... را برجسته می سازد،به طور کلی القای این نکته مد نظر امریکایی هاست که جنگ امریکا علیه ایران قریب الوقوع خواهد بود تا از این طریق مقامات ایرانی را دچار اشتباه محاسباتی نمایند. توضیح این که بهمن ماه سال 96 نشستی در محل کنگره آمریکا با حضور برخی دیپلمات های کار کشته سابق ایالات متحده برای اعضای کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای این کشور، با عنوان «چالش های جهانی و راهبرد امنیت ملی آمریکا» برگزار شد. کیسینجر یکی از اعضای این نشست، با اشاره به انطباق سیاست های ایران با رویه های بین المللی بر مقابله با سیاست های ایران در چارچوب راهبردهای دوران جنگ سرد تاکید کرد. در واقع امریکا در دوران جنگ سرد رفتار دوگانه ای را در پیش گرفت تا از یک طرف با ایجاد فضای امنیتی و ارعاب، زمینه تاثیرگذاری را برای تصمیم سازان و تصمیم گیران و تغییر محاسبات آنان را فراهم سازند و سپس در قالب مذاکرات و توافقات مختلف شوروی را روز به روز تضعیف نمایند.
انتخاب جان بولتون را باید در همین راستا تحلیل کرد، یعنی انتصابی که برای ایجاد خطای محاسباتی در ایران انجام می گیرد تا با استفاده از سایه جنگ، مقامات ایرانی را به پای میز مذاکره برای برجام های 2 و 3 بکشانند و محدودیت های جدید از جمله در راستای موشکی  را ایجاد کنند.
2- حفط فضای امنیتی در منطقه غرب آسیا
سیاستی که امریکا در غرب آسیا دنبال می کند، امنیتی ماندن فضای این منطقه است. هرچه فضای منطقه امنیتی باشد، امریکا سلاح بیشتری خواهد فروخت. به همین دلیل است که در منطقه کشورهای حاشیه خلیج فارس و به خصوص عربستان جزء کشورهایی محسوب می شوند که بیشترین حجم سلاح را از امریکا خریداری می کنند. در چنین حالتی حفظ فضای امنیتی برای امریکا بسیار مهم است. ترجمان این داد و ستد در فضای مجازی به دوشیدن منطقه مشهور شده است. بنابراین امریکا نمی خواهد با جنگ احتمالی این فضا را بر هم بزند، بلکه این انتصاب می تواند فقط با ایجاد فضای روانی در جهت امنیتی ماندن فضای منطقه مؤثر باشد. از آنجایی که بولتون به ایران ستیزی مشهور است، فضای ایران هراسی برای امریکا توسط تیم جدید امریکا می تواند عواید بیشتری داشته باشد.
3- انتقال فضای نابسامان سیاسی امریکا به خارج از مرزها
اخراج پر سروصدای "اندرو مک کابی" معاون FBI تنها دو روز مانده به بازنشستگی اش و تحقیقات دامنه دار "رابرت مولر" دادستان ویژه بررسی دخالت های احتمالی روسیه در انتخابات اخیر ریاست جمهوری که روز به روز به مراحل حساس تر وارد می شود، سبب گردیده که تیم ترامپ به جهت برون رفت از این گرداب به سمت رادیکال تر شدن پیش رود ،هرچند نفراتی چون هربرت مک مستر در سمت پیشین مشاور امنیت ملی، رکس تیلرسون در سمت پیشین وزارت خارجه و جیمز متیس در سمت فعلی وزارت دفاع دارای سیاست های ضد ایرانی و اتخاذ مواضعی محکم در مناسبات بین المللی بودند، اما ترامپ برای رفع چالش های داخلی خود در آمریکا نیاز به تیمی بسیار تندرو دارد، از این روی بود که وی، مایک پمپئو را به سمت وزارت خارجه و جان بولتون را به سمت مشاور امنیت ملی برگزید تا با روی آوردن به سیاست های تندروانه در مناسبات و روابط بین الملل و ایجاد فضایی جدیدتر مسائل داخلی را تحت تاثیر قرار دهد. در این راستا احتمال برکناری جیمز متیس در سمت وزیر دفاع هم چندان دور از انتظار نخواهد بود!

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: امریکا بولتون ترامپ منطقه امنیتی ایجاد آمریکا مشاور امنیت برجام ایرانی محاسباتی سیاست احتمالی ستیزی بسیار مقامات وزارت ماندن راستا تصمیم تواند خارجه مناسبات داخلی پیشین سیاسی مشهور دوران بیشتری روانی جنجالی نیروهای دنبال الوقوع برکناری انتظار تندرو مختلف نمایند اعضای احتمال اشتباه انتصاب المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم

وزیر ارتباطات تاکید کرد: ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

به گزارش دانشجو، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات گفت: با تلاش‌های جهادگرانه متخصصان ایرانی، در افق برنامه ۱۰ساله صنعت فضایی کشور، شاهد خودکفایی و تبدیل شدن ایران به قطب فضایی منطقه خواهیم بود.

وی افزود: با وجود تثبیت فناوری‌ها در برخی حوزه‌ها، تمرکز اصلی بر بازاریابی خدمات فضایی ایران در سطح جهانی، به خصوص در زمینه پرتابگرهای سبک و ماهواره‌های کوچک است.

زارع‌پور اظهار داشت: ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

وی افزود: برای رسیدن به خودکفایی کامل و چرخش خودجوش صنعت فضایی، نیازمند سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف این حوزه هستیم.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای فضایی، به دنبال جذب شرکای بین‌المللی و توسعه همکاری‌ها در این زمینه است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی
  • تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی براى حمله قريب الوقوع به رفح
  • تسلیت فرمانده سپاه امام رضا (ع) در پی رحلت سردار ایافت
  • فرمانده سپاه امام رضا (ع) رحلت سردار «ایافت» را تسلیت گفت
  • توافق میان حماس و اسرائیل قریب‌الوقوع است
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است