Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-08@14:51:38 GMT

کدام کشورها در ایام نوروز تعطیل هستند؟

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۴۵۹۳۰

سازمان ملل متحد در ۲۳ فوریه سال ۲۰۱۰(۴ اسفند ۸۸) سرانجام ۲۱ مارس را به عنوان روز بین‌المللی نوروز در تقویم خود ثبت کرد تا جشن سال نوی بیشتر از ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا به صورت رسمی جهانی شود.به گزارش بلاغ، سازمان ملل متحد در ۲۳ فوریه سال ۲۰۱۰ (۴ اسفند ۸۸) سرانجام ۲۱ مارس را به عنوان روز بین‌المللی نوروز در تقویم خود ثبت کرد تا جشن سال نوی بیشتر از ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا به صورت رسمی جهانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با قطعنامه سازمان ملل همه کشور‌های عضو این سازمان موظف شدند که در تقویم‌های رسمی شان روز ۲۱ مارس را به عنوان نوروز ثبت کنند.

همه چیز درباره نوروز
در متن به تصویب رسیده در مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز، جشنی با ریشه ایرانی که قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد توصیف شده‌است.
در ایران و افغانستان نوروز آغاز سال جدید محسوب می‌شود. غیر از ایران که تعطیلات رسمی و غیر رسمی نوروز در آن بیشتر از هر کشور دیگری است، اما کشور‌های دیگری هم هستند که نوروز هر چند در آن‌ها آغاز سال نو نیست، اما برای آن تعطیلات رسمی دارند.

افغانستان:
نوروز در افغانستان، همچون ایران، آغاز سال نو بوده و روز ۲۱ مارس در این کشور تعطیل است. در بلخ و مرکز آن مزار شریف جشن نوروز با شکوه خاصی و معمولاً به مدت دو هفته برگزار می‌شود.
افغان‌ها مراسم‌ها و جشن‌های مختلفی مانند جشن گل سرخ برای سال نو دارند. جشن گل سرخ (میله گل سرخ) یک جشن خاص است که در مزار شریف در ۴۰ روز اول سال و به مناسبت روییدن گل‌های سرخ برگزار می‌شود.
در طول این ۴۰ روز مردم از همه جا برای حضور در این جشن به مزار شریف می‌آیند. جشن دهقان یکی دیگر از مراسم‌هایی است که در روز اول سال با حضور مقام‌های بلندپایه دولتی برگزار می‌شود. در افغانستان مردم به جای هفت سین، هفت میوه دارند.
هفت میوه چیزی شبیه به سالاد میوه است که از هفت نوع میوه خشک (کشمش، سنجد، پسته، فندق، قیسی و گردو یا آلو) مختلف تشکیل شده است.

آذربایجان:
در این کشور نوروز بزرگترین و باشکوه‌ترین جشن مردم به حساب می‌آید. درجمهوری آذربایجان نوروز بر اساس تاریخ شمسی جشن گرفته می‌شود. اگر سالی کبیسه باشد روز ۲۲ مارس به عنوان روز عید جشن گرفته می‌شود.
در کشور آذربایجان به صورت رسمی همانند ایران از ۲۹ اسفند تا ۴ فروردین (۲۰ مارس تا ۲۴ مارس) تعطیل است، اما معمولاً دولت چند روز به این تعطیلات اضافه می‌کند.

ترکمنستان:
در مجموع ۴ روز از ۲۰ تا ۲۳ مارس در این کشور برای جشن نوروز تعطیل است. در ترکمنستان طبق رسم قدیم و جدید دوبار در سال جشن نو گرفته می‌شود.
یکی از این جشن‌ها با استناد به تقویم میلادی که به تایید سازمان ملل رسیده به عنوان جشن بین‌المللی (سال نو) شناخته می‌شود و دیگری برگزاری عید نوروز به نشانهٔ احیای دوبارهٔ آداب و رسوم دیرینه مردم ترکمنستان است.
مردم ترکمنستان دراین ایام با پختن غذا‌های معروف نوروزی مثل نوروز کجه، نوروز بامه، سمنی (سمنو) نوروز را جشن می‌گیرند. مسابقات اسب دوانی، کشتی، پرش برای گرفتن دستمال از بلندی، خروس جنگی، شاخ زنی میش‌ها هم از مراسم نوروز در این کشور است.

تاجیکستان:
مانند ترکمستان در این کشور هم از ۲۰ تا ۲۳ مارس تعطیل است. مردم تاجیکستان به ویژه بدخشانیان تاجیک در ایام عید نوروز خانه را به اصطلاح پاک کرده و خانه تکانی می‌کنند.
جشن نوروز برای مردم تاجیکستان به عنوان رمز دوستی و زنده شدن کل موجودات است و به نام خیدیر ایام یعنی جشن بزرگ معروف است.

قزاقستان:
مردم این کشور ۴ روز تعطیلی از ۲۱ تا ۲۴ مارس دارند. در شب سال تحویل صاحبخانه دو شمع در بالای خانه‌اش که حسابی آن را تمیز کرده روشن می‌کند.
مردم قزاقستان اعتقاد دارند که تمیز بودن خانه در آغاز سال نو باعث می‌شود افراد آن خانه دچار بیماری و بدبختی نشوند.
پختن غذایی به نام نوروز گوژه (کوژه = آش) که تهیه آن به معنی وداع با زمستان و غذا‌های زمستانی است و از هفت نوع ماده غذایی تهیه می‌شود در این ایام جزو آیین و رسوم مردم این کشور است.

ازبکستان:
مردم این کشور برای نوروز یک روز تعطیلی در ۲۱ مارس دارند. مراسم ویژه‌ای به مناسبت نوروز در ازبکستان برگزار می‌شود. مردم این کشور در نوروز اگر رنجشی از هم دارند، یکدیگر را می‌بخشند.
مراسم ویژه نوروز با حضور مقام‌های ارشد دولتی در میدان پارک مرکزی شهر تاشکند برگزار می‌شود.

آلبانی:
۲۲ مارس در کشور آلبانی برای برگزاری جشن ملی نوروز تعطیل است. سلطان نوروز به عنوان یک جشن ملی هر ساله با شکوه برگزار می‌شود.
باشکوه‌ترین مراسم در تکیه اصلی بکتاشی‌ها در تیراناست و صبح روز بیست و دوم مارس، مردم در باغ تکیه جمع می‌شوند.

کوزوو:
در این کشور هم ۲۱ مارس تعطیل است و مانند آلبانی جشن سلطان نوروز در این کشور برگزار می‌شود. در ابتدای این جشن به احترام کشته‌شدگان جنگ کوزوو یک دقیقه سکوت می‌شود.

مناطق کردنشین عراق و ترکیه:
در منطقه خودمختار کردستان عراق روز ۲۱ مارس به صورت رسمی تعطیل است، اما این تعطیلی در مناطق دیگر غیر رسمی است.
کرد‌های عراق در نوروز رسم دارند که اگر کسی در طول سال عزیزش را از دست داده باشد، در خانه خود می‌ماند و اقوام و دوستانش برای به اصطلاح ابلاغ جای خالی عزیز از دست رفته‌اش، به دیدن وی می‌آیند.
دولت ترکیه در راستای اصلاحا برای ورود به اتحادیه اروپا از چند سال پیش نوروز را به صورت رسمی پذیرفته است.
در اساسنامه جدید آموزش‌و پرورش ترکیه، عید نوروز به عنوان عید رسمی این کشور پذیرفته شده و به مراکز آموزشی ابلاغ شده که جشن‌هایی برای بزرگداشت این عید برگزار شود.
در شهر‌های جنوب شرقی ترکیه مانند دیاربکر، اورفا، ماراش، و مرسین، نوروز مراسم باشکوهی دارد.

جغرافیای جشن نوروز
نوروز از دیرباز در جغرافیای ایران زمین به عنوان جشن رسمی برگزار می‌شده است. امروزه نوروز را در بیشتر کشور‌های خاورمیانه، آسیای میانه، قفقاز، شبه قاره هند و بالکان جشن می‌گیرند؛ و به تدریج دامنه جغرافیایی حوزه نوروز بیشتر می‌شود.
جغرافیای پهناور نوروز و همزمانی آن با بهار طبیعت در نیمکرهٔ شمالی و پیشینهٔ باستانی آن و تأکید این جشن بر نوع‌دوستی و مهرورزی در میان جهانیان، باعث توجه سازمان ملل متحد و دیگر کشور‌ها به نوروز شد.
در ۱۰ مه سال ۲۰۱۰ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل با گذراندن قطع‌نامه‌ای نوروز را به خاطر بزرگداشت آن توسط بیش از ۳۰۰ میلیون تن در بیش از ۱۱ کشور جهان به رسمیت شناخت.
همچنین همایشی با نام جشن جهانی نوروز پدید آمده‌است که در آن سران کشور‌هایی که نوروز را جشن می‌گیرند گردهم می‌آیند و این بهار طبیعت را گرامی می‌دارند.
در برخی جا‌ها نیز با وجود رسمی نبودن هر ساله شمار زیادی از مردم مراسمات نوروز را برگزار می‌کنند. همانند سوریه که جشن نوروز نزد کرد‌های ساکن سوریه از اعتبار و احترام ویژه‌ای برخوردار است. این جشن امروزه یکی از جشن‌های بنیادین آسیا شناخته می‌شود.
نوروزستانیا جغرافیای فرهنگ نوروز به کشور‌هایی گفته می‌شود که نوروز را جشن می‌گیرند؛ این اصطلاح اولین بار توسط باقر معین، یکی از روزنامه‌نگاران فارسی‌زبان برای اشاره به همکاری‌های اقتصادی این کشور‌ها در سازمان اکو مطرح شد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۵۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری حجت الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه کرامت (صبح امروز، ۱۸ اردیبهشت ماه) در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام خداداده، دهه کرامت را یکی از مهمترین و جریان آفرین ترین مناسکی دانست که در اقصی نقاط کشور دنبال می‌شود؛ گفت: شاید بتوان گفت دهه کرامت بعد از ماه‌های محرم و صفر و برخی از مناسبت‌های ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین جریانات فرهنگی کشور محسوب می‌شود که در همه محلات، مساجد و هیئات مذهبی برنامه‌های ویژه ای به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و ولادت امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

مراسم ویژه در بقاع متبرکه و امامزادگان و مساجد

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت با اشاره به وجود ۸۰ هزار مسجد و هفت هزار بقعه متبرکه در کشور که محل نور، تجمع مردم و هویت منطقه و شهرها هستند، افزود: در این دهه در بقاع متبرکه و امامزادگان مساجد مراسم‌های ویژه و تجلیل از این مکان‌های مقدس (امامزادگان) صورت می‌گیرد.

توجه ویژه به خانواده در دهه کرامت

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه کرامت افزود: اگر حجم بزرگ برنامه‌ها و جریان آفرینی این ایام با برنامه ریزی و دقت لازم صورت گیرد، می‌تواند در فرهنگ عمومی تأثیرگذاری بسیاری داشته باشد؛ ضمن اینکه تلاش شده است در این ایام به موضوع «خانواده» از سوی دستگاه‌ها و متولیان فرهنگی اهتمام ویژه ای صورت گیرد چرا که این دهه بهترین زمان برای ارائه مفهوم خواهری، دختری، برادری، مادر و پدر بودن است و لازم است، خانواده‌ها نسبت به مناسبت‌های این ایام اهتمام داشته باشند.
وی ادامه داد: این موضوع مهم است که بدانیم احمد بن موسی (ع) چه رابطه عاطفی با برادرشان داشتند تا ما با الگوبرداری از این بزرگوار محبت خود را نسبت به برادر بیشتر کنیم و چه روزی بهتر از روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) برای نشان دادن ارادت خود نسبت به برادر؛ از این رو ضرورت دارد که جامعه اسلامی نسبت به این روزها بازآفرینی، مرور و بازشناسی داشته باشند و این الگوها به جامعه ما معرفی شود.

حجت الاسلام خداداده با اشاره به عنوان شعار امسال دهه کرامت در سال ۱۴۰۳ با عنوان «با شما سربلندیم» برگرفته از روایتی از امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: ستاد بزرگداشت دهه کرامت برای هر روز این دهه نیز عنوانی را انتخاب کرده است، تا بتوانیم در سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) جایگاه ایشان را معرفی کنیم، زیرا کریمه اهل بیت (ع) هجرت‌شان به قم علاوه بر دیدار با برادر یک هجرت سیاسی و احیای شریعت و مبارزه سیاسی تلقی می‌شد.

وی با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: ایشان احیاگر دین، عالمه دینی، مفسره و شخصیتی بودند که وجود نورانی شأن در کشور ما آثار تمدنی داشته است.

وی با اشاره به اینکه تمدن غرب به دنبال وارد کردن روزهایی به عنوان روز دختر، روز عشق و روز زن برگرفته از فرهنگ خودشان در کشور ما است، افزود: دهه کرامت بهترین فرصت برای اصلاح نظام مهندسی فرهنگی کشورمان محسوب می‌شود.

۴۰ نهاد دینی و اجتماعی عضو دهه کرامت

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۴۰ نهاد دینی و اجتماعی عضو ستاد بزرگداشت دهه کرامت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: همه اعتاب مقدسه و دستگاه‌های فرهنگی در یک اتاق عملیات تمام عیار برای عملیات بزرگ فرهنگی در دهه کرامت برنامه ریزی کردند، تا سرور و نشاط و بعد معنوی زیبایی‌های این ایام در عرصه فرهنگی مورد توجه قرار گیرد، چرا که برخی ما را متهم می‌کنند، مجالس عزا در جامعه رونق دارد و با شکوه برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت می‌تواند ضمن بار معنوی در جامعه نشاط و سرور هم به همراه داشته باشد.

تدارک بیش از ۱۲۰ هزار عنوان برنامه در سراسر کشور

وی از تدارک بیش از ۱۲۰ هزار عنوان برنامه فرهنگی، علمی، ورزشی و خدماتی همزمان با ایام دهه کرامت در سراسر کشور خبر داد و افزود: آئین آغاز جشن‌های دهه کرامت صبح روز ۲۰ اردیبهشت در آستان حضرت فاطمه معصومه (س) با سخنرانی حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری آغاز می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از تدارک ۳۶۰ عنوان برنامه از سوی آستان مقدسه کریمه اهل بیت (ع) خبر داد و گفت: پنجمین کنگره بین المللی امام رضا (ع) ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت با حضور شخصیت‌های علمی، بین المللی و دینی در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

اجتماعات چندهزارنفری دخترانه

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت از برگزاری جشن‌های بین المللی کاروان‌های زیر سایه خورشید در دو هزار نقطه ایران و جهان با حضور خادمان رضوی خبر داد و گفت: جشن تکلیف دختران و اجتماع دخترانه در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) و ۲۰۰ نقطه کشور به صورت همزمان به صورت همزمان برگزار می‌شود؛ ضمن اینکه اجتماع بهترین دختر دنیا و نیز اجتماع پنج هزار نفری دانشجویان دختر در شهرهای مختلف برپا می‌شود.

وی از اجتماع دو هزار خادم افتخاری آستان حضرت شاهچراغ (ع) در روز ششم ذی القعده (روز بزرگداشت آن حضرت (ع)) خبر داد و تصریح کرد: تقدیر از خادمان پیشکسوت و برگزاری مراسم یادمان برای شهدای حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) از جمله برنامه‌های روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) است.

حجت الاسلام خداداده در ادامه از برگزاری جشن سه هزار نفری دختران در آستان حضرت عبدالعظیم (ع) خبر داد و تصریح کرد: در مسجد مقدس جمکران نیز با توجه به حضور میلیونی مردم امکان اسکان و نیز برنامه‌های محتوایی تدارک دیده شده است.

وی تصریح کرد: امسال تمرکز ویژه برنامه‌های دهه کرامت بر موضوع خانواده است و تلاش داریم نگاه تمدنی به این موضوع در ایام دهه کرامت داشته باشیم زیرا ما شرافت و عزت خودمان را مدیون اهل بیت (ع) می‌دانیم.

کد خبر 6099648

دیگر خبرها

  • کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • سفر به کدام کشورها برایمان ارزان‌تر تمام می‌شود؟
  • جزئیات برنامه دهه کرامت
  • تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور
  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند