Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:15:01 GMT

گردشگری هرمزگان در کیش و قشم خلاصه نشود- فاطمه حسینی*

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۴۶۱۱۰

گردشگری هرمزگان در کیش و قشم خلاصه نشود- فاطمه حسینی*

بندرعباس - ایرنا - بدون شک امروزه عنوان صنعت به درستی به مبحث سودآور گردشگری الحاق شده و بسیاری از شهرها و کشورها به دنبال تقویت این بخش و ایجاد زیرساخت های مرتبط با آن هستند.

در یکی دو دهه اخیر برنامه ریزان بسیاری از کشورها و شهرهای ایران سعی در نهایت استفاده از این صنعت با توجه به تاثیر آن در اقتصاد و اشتغالزایی داشته و دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بسیاری از مناطق در دنیا دارای ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و طبیعی هستند که مسئولان این مناطق به منظور جذب هر چه بیشتر گردشگر، سعی در اطلاع رسانی در خصوص این ظرفیت ها و فراهم سازی زیرساخت های لازم و ایجاد جاذبه های تفریحی و توریستی هستند.
در واقع گردشگری فرهنگی، اکوتوریسم، ژئوتوریسم (گردشگری زمین‌شناسی، یکی از رشته ‌های گردشگری وابسته به طبیعت یا طبیعت ‌گردی ) از جمله حوزه های گردشگری هستند که با کمترین هزینه از طرف کشورهای برخوردار می تواند این کشورها را در ارتقای سرانه درآمدی بهره مند سازد.
هرمزگان به طور طبیعی در بخش های فرهنگی، طبیعی و تاریخی دارای ظرفیت های بالقوه ای است؛ ظرفیت هایی همانند تالاب های بین المللی، ارتفاعات، سواحل و آب های نیلگون که در بسیاری از روزهای نیمه دوم سال به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی نسبت به دیگر نقاط کشورمان ، می تواند بسیاری از گردشگران علاقمند به این مباحث را روانه این بخش از خاک ایران کهن کند.
اما متاسفانه به دلیل برخی از نگاه‌ ها که ریشه در تصمیم گیری های متولیان امر دارد و همچنین نبود زیرساخت های مورد نیاز برای گردشگری، این ظرفیت ها امروز مغفول مانده و حتی گاهی هجوم مسافران در روزهای پایانی سال موجب بروز چالش ها و تهدیدهایی نیز می شود.
تاریخ این منطقه و زندگی مردم ساکن در آن در واقع بخشی از تاریخ خلیج فارس بوده و با آن پیوندی ناگسستنی یافته است.
بعضی از آثار تاریخی به جا مانده در استان هرمزگان که هر کدام مربوط به دوره ای از تاریخ دیرپا و پرفراز و نشیب این خطه است منعکس کننده قدمت، دیرینگی و شکوفایی تمدن آن است.
هر چند بیشتر آثار باستانی استان مربوط به دوران صفویه و بعد از آن است و اکثر بناهای قدیمی دستخوش تطاول طبیعت شده و یا با هجوم و تاراج اقوام تجاوزگر از میان رفته، ولی بعضی از این آثار به جا مانده مانند قلعه فین که تاریخ بنای آن را زمان اردشیر بابکان می دانند و یا خرابه های شهر باستانی خوربس در قشم که مربوط به دوره مادها است، این حقیقت را که منطقه هرمزگان از گذشته کانون و پذیرای تمدنی کهن بوده، به اثبات می رساند.
اما با وجود همه این جاذبه ها ، بیشتر گردشگران در هرمزگان، به قصد سفر به کیش و قشم وارد این استان می شوند و در حقیقت این دو منطقه مقصد نهایی گردشگری در هرمزگان محسوب می شود.
پس با این حساب، حضور خیل عظیم مسافران در هرمزگان و آمار بالای سفرها در معنای عام سودی برای شهرهای بین راهی ندارد، که جا دارد مسئولان با هدف نگاه داشت بیشتر مسافران در استان و همچنین منتفع کردن سایر شهرهای استان از مبحث گردشگری، دست به اقدامات تشویقی از جمله فعال سازی بازارچه‌ های مرزی با شرایط مالیاتی و گمرکی ویژه در شهرهای ساحلی شمالی و بین راهی استان نیز بزنند.
برخی از شهرها و کشورها از جاذبه های طبیعی و تاریخی خاصی بهره مند نیستند که این کشورها همانند کشورهای جنوبی خلیج فارس برای عقب نماندن از مزایای صنعت گردشگری، در حوزه گردشگری لوکس تمرکز کرده اند.
گردشگری لوکس بیشتر به خدمات نوین برای جذب گردشگر تاکید دارد که در این میان شهر دبی نمونه‌ای بارز از این مثال می‌تواند باشد که همه ساله ایرانیان بسیاری برای سفر این نقطه را انتخاب می کنند.
شهری که از نظر آب و هوایی مشابه هرمزگان بوده، اما از نظر زیرساخت ها و استانداردهای گردشگری با هرمزگان که هیچ با ایران فاصله بسیار دارد.
به نظر می رسد دیگر زمان آن رسیده که مسئولان و برنامه ریزان به اهمیت هر چه بیشتر صنعت گردشگری و نقش به سزای آن در توسعه اقتصادی پی ببرند و با توجه به بهره مندی بیشتر نقاط ایران اسلامی از جمله هرمزگان از جاذبه های گردشگری، در جهت توسعه آن گام بردارند و از فرصت فضای مجازی نیز در این مسیر و در جهت معرفی هر چه بیشتر جاذبه های استان غافل نباشند.
7198/2094
*خبرنگار مرکز بندرعباس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گردشگري قشم و كيش هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۶۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟

بسیاری از کشورهای سراسر جهان به دلیل مسائل امنیتی و حفظ حریم شخصی، استفاده از برنامه اجتماعی تیک‌تاک را در دستگاه‌های دولتی خود ممنوع کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بسیاری از کشورهای جهان نگران امنیت تیک‌تاک (TikTok) و پیوندهای این پلت‌فرم با چین هستند، بنابراین ممنوعیت‌هایی را علیه این برنامه اجتماعی به مرحله اجرا گذاشته‌اند. در این میان ایالات متحده یک گام دیگر به سمت تبدیل شدن به اولین کشور ممکن برداشته است که برنامه رسانه‌های اجتماعی تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های حفظ حریم خصوصی ممنوع می‌کند. این کشور در بیست‌وسوم آوریل قانونی را تصویب کرد که مالک چینی اپلیکیشن، شرکت فناوری ByteDance، را مجبور می‌کند ظرف ۹ ماه این پلت‌فرم را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود.

شرکت یادشده اصرار دارد که به‌طور مستقل اداره می‌شود و داده‌ها را با دولت چین به اشتراک نمی‌گذارد و تیک‌تاک اتهامات مربوط به جمع‌آوری داده‌های کاربران بیشتر از سایر شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را رد و این ممنوعیت‌ها را «اطلاعات نادرست اساسی» معرفی کرده است که مدرکی برای آن در دسترس نیست.

با این حال بسیاری از کشورها در مورد پلت‌فرم تیک‌تاک و روابط آن با چین محتاط هستند و چندین کشور در سراسر جهان استفاده از آن را در دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده‌اند، زیرا می‌ترسند هنگام دانلود برنامه، اطلاعات حساس آن‌ها در معرض دید قرار گیرد.

ممنوعیت تیک‌تاک در کشورهای جهان

استرالیا دلیل نگرانی‌های امنیتی در چهارم آوریل استفاده از تیک‌تاک را در همه دستگاه‌های دولتی فدرال به ممنوع کرد، زیرا خطرات امنیتی و حریم خصوصی را به همراه دارد.

استونی در پایان مارس اعلام کرد که استفاده از تیک‌تاک در گوشی‌های هوشمند صادر شده توسط دولت برای مقامات دولتی منع خواهد شد، اما پیگیری آن در گوشی‌های شخصی در اختیار دولت نیست.

انگلستان در شانزدهم مارس ممنوعیت فوری این اپلیکیشن را در دستگاه‌های رسمی دولتی اعلام و این اقدام را بهداشت سایبری معرفی کرد که بر اساس گزارش مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا مبنی بر وجود خطری در مورد نحوه دسترسی و استفاده از داده‌های حساس دولتی توسط پلت‌فرم‌های خاص انجام گرفته است.

اتحادیه اروپا استفاده از تیک‌تاک را در دستگاه‌های کارکنان پارلمان، کمیسیون و شورای خود به دلیل نگرانی‌های مربوط به امنیت سایبری ممنوع کرده‌اند. این ممنوعیت از بیستم مارس اعمال شد و از اعضا و کارکنان پارلمان خواست این برنامه را از دستگاه‌های شخصی خود نیز حذف کنند.

فرانسه در بیست‌وچهارم مارس نصب و استفاده از برنامه‌های تفریحی مانند تیک‌تاک، نتفلیکس و اینستاگرام را روی تلفن‌های کاری ۲.۵ میلیون کارمند دولتی ممنوع کرد، زیرا این برنامه‌ها ممکن است خطری برای حفاظت از داده‌های این ادارات و مقامات دولتی آن‌ها باشد. این ممنوعیت در مورد تلفن‌های شخصی کارمندان دولتی اعمال نمی‌شود.

هلند از استفاده از همه برنامه‌های کشورهای دارای برنامه سایبری تهاجمی در تلفن‌های توزیع‌شده توسط دولت جلوگیری کرده است، زیرا خطر جاسوسی شدیدی دارند.

نروژ در بیست‌وسوم مارس هشدار داد که تیک‌تاک نباید روی تلفن‌های صادر شده برای کارمندان دولت نصب شود، اما کارمندان دولت همچنان می‌توانند در صورت لزوم و به دلایل حرفه‌ای تنها در دستگاه‌هایی که به شبکه دولتی متصل نیستند از آن استفاده کنند.

بلژیک در دهم مارس اعلام کرد که به دلیل نگرانی در مورد امنیت سایبری، حریم خصوصی و اطلاعات نادرست، تیک‌تاک را به مدت حداقل ۶ ماه از دستگاه‌های متعلق به دولت فدرال بلژیک ممنوع کرده است.

دانمارک در ششم مارس اعلام کرد که به‌عنوان یک اقدام امنیت سایبری استفاده از تیک‌تاک را در واحدهای رسمی ممنوع می‌کند، زیرا مرکز امنیت سایبری کشور خطر جاسوسی را ارزیابی کرده است.

کانادا پس از اقدام ایالات متحده در زمینه تصویب ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک، در بیست‌وهشتم فوریه اعلام کرد که استفاده از این برنامه را در همه دستگاه‌های دولتی ممنوع می‌کند، زیرا خطری غیرقابل قبول برای حریم خصوصی و امنیت دارد. امکان دانلود این اپلیکیشن نیز در آینده توسط کارمندان مسدود خواهد شد.

نیوزلند در هفدهم مارس اعلام کرد که استفاده از تیک‌تاک در تلفن‌های قانونگذاران دولتی ممنوع خواهد بود، البته این ممنوعیت همه کارکنان دولتی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد و تنها برای حدود ۵۰۰ نفر در مجتمع پارلمانی اعمال می‌شود.

هند در سال ۲۰۲۰ به دلیل حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی، تیک‌تاک و ده‌ها برنامه چینی دیگر از جمله برنامه پیام‌رسان وی‌چت را ممنوع کرد.

تایوان در دسامبر ۲۰۲۲ پس از هشدار FBI مبنی بر این‌که تیک‌تاک خطر امنیت ملی را به همراه دارد، این برنامه و معادل‌های چینی آن را به‌طور کامل در همه دستگاه‌های دولتی از جمله تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و رایانه‌های رومیزی ممنوع کرد.

پاکستان از اکتبر ۲۰۲۰ تاکنون حداقل چهار بار تیک‌تاک را به دلیل نگرانی از تبلیغ محتوای غیراخلاقی به طور موقت ممنوع کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۲ تیک تاک و بازی PUBG را به دلیل محافظت از جوانان در برابر گمراه شدن ممنوع کرد.

کد خبر 748312

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • افزایش اجرای پروژه‌های عمرانی شهر اصفهان در ۱۴۰۳/ اجرای کمپ جدید گردشگری در شهر زندگی
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم
  • کسب مدال طلا ۴۰۰ متر با مانع از سوی فاطمه عیدیان