Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@11:46:52 GMT

فرصتی برای استان بوشهر دربرنامه ششم توسعه

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۴۷۰۹۳

فرصتی برای استان بوشهر دربرنامه ششم توسعه

بوشهر- ایرنا- پایگاه خبری - تحلیلی خلیج فارس یادداشتی از عباس علوی نژاد معاون سابق استانداری بوشهر با عنوان نگاهی به یک قانون؛ 'فرصتی برای استان بوشهر در برنامه ششم توسعه' را منتشر کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است:درماده 112 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور به منظور جبران عقب ماندگی های استان هایی که مناطق عملیاتی دفاع مقدس بوده اند، تکالیفی تعیین شده که استفاده از آن برای استان بوشهر هم مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بند الف ماده مذکور، ستادکل نیروهای مسلح را موظف کرده محدوده مناطق عملیاتی دفاع مقدس را تا پایان سال اول اجرای برنامه به سازمان برنامه و بودجه اعلام نماید.
درهمین راستا ستاد کل نیروهای مسلح در آذرماه سال گذشته مناطقی را که مشمول مناطق جنگی در دوران دفاع مقدس می شدند به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که از استان بوشهر, شهرستان های بوشهر، گناوه، دیلم و جزیره خارک جزء آن مناطق هستند.
در ماده 112 قانون مذکور، تکالیفی را برای دولت تعیین کرده که عبارتند از:
1- دربند ب ماده مذکور سازمان برنامه و بودجه موظف شده ارزیابی جامعی از وضعیت توسعه یافتگی زیرساخت های این مناطق را تا سطح شهرستان تهیه نماید.
اگرچه زمان مشخصی برای انجام این کار تعیین نشده (سایربندها زمان بندی دارد اما این کار پایه ای، زمانی برای آن تعیین نشده که به قانونگذار ایراد وارد است) ولی با توجه به زمان پنج ساله قانون برنامه که یک سال آن هم گذشت، علی القاعده این کار باید پس از گذشت یک سال انجام شده باشد و اگرانجام شده خوب است نتایج آن برای اطلاع مردم و کارشناسان اعلام گردد.
2- دربندهای 'ث، و، ج' ماده مذکور هم تکالیفی برای سازمان امور اداری و استخدامی تعیین شده تا نسبت به افزایش فوق العاده موضوع بند یک ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری (تحت عنوان فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا) برای شاغلین دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر تا سقف 25 درصد امتیاز حقوق ثابت و برای سایرین تا 20 درصد پرداخت نمایند.
اما ابهامی در همین رابطه برای برخی دستگاهها پیش آمده که این امتیاز فقط مربوط به دوران دفاع مقدس است یا شامل کارکنان فعلی هم می شود که به نظر می رسد باتوجه به هدفی که درماده مذکور ذکرشده برای زمان فعلی می باشد.
3- بند ج ماده مذکور هم سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی مکلف شدند نسبت به صدور احکام پرداخت مزایای شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس از سال دوم (سال97) اجرای قانون برنامه اقدام نمایند. دستگاههایی که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند هم مکلفند از محل منابع مربوطه اقدام مشابه انجام دهند.
4- علاوه براین موارد، در بندپ ماده مذکور دولت موظف شده ردیف متمرکزی را در قانون بودجه سنواتی برای جبران عقب ماندگی ها و ارتقای شاخص های برخورداری مناطق مذکور اختصاص دهد به گونه ای که این شاخص ها سالانه 10 درصد افزایش یابد و به سطح متوسط شهرستان های برخوردار کشور برسند.
5- بند اخیر فرصت خوبی است برای استان تا از این محل برای توسعه شهرستان های مشمل این قانون یعنی دیلم، گناوه، خارگ و بوشهر استفاده کند و از سایر منابع هم برای توسعه همزمان بقیه شهرستان های استان بهره گیری نماید.
6045

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد برنامه ششم بوشهر توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد

قانون بیمه کارگران ساختمانی در هفته کارگر از سوی رییس جمهور ابلاغ شد تا روزنه‌ای برای تحقق آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بیمه لحظه شماری می‌کردند، گشوده شود.

به به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

قانون بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد و مجلس فروردین ماه امسال با تصویب کلیات و جزییات طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازوکاری برای پرداخت بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرد.

کارگر ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار می‌رود و طبق آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت در کارگاه‌های ساختمانی و بخش ساختمان است.

برابر آمارها ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی و ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمه‌شدگان دیگر مشاغل است که این مساله اهمیت بیمه کارگران ساختمانی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

روز گذشته در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارگران منتخب برگزار شد، حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و تامین مسکن کارگران مورد تاکید قرار گرفت.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر از رئیس جمهور خواست تا موضوع بیمه کارگران ساختمانی را رسیدگی کند و گفت: بیمه کارگران ساختمانی مدام به محاق می‌رود و کم اهمیت‌تر نزد مسئولین می‌شود. از شما خواهش می‌کنیم که به این موضوع رسیدگی کنید.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی به بن بست رسیده است، توجه به بیمه کارگران ساختمانی و کمک به این قشر از کارگران را توجه به شریف‌ترین بخش کارگران کشور دانست.

بر اساس استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مقرر شد که ۲۵ درصد از عوارض شهرداری به سازمان تامین اجتماعی به منظور بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند تا کارگر ساختمانی مورد حمایت قرار گیرد. همچنین از محل مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری حق بیمه کارگران ساختمانی به جهت اینکه ساخت و ساز به واسطه آنها صورت می گیرد، پرداخت شود. با تعیین این ساز و کار دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد چون هم منافع تامین اجتماعی از محل بیمه کارگران ساختمانی تامین شده و هم منابع بیمه کارگران مشخص شده است.

به گزارش ایسنا، با ابلاغ قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی موظف است به تعهد قطعی خود در خصوص بیمه کارگران ساختمانی عمل کند و به آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بهره مندی از مزایای بیمه اجتماعی لحظه شماری می کردند، جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات باشند
  • خانه های هلال کشور توسعه می یابند
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • اکسپو فرصتی برای توسعه
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند