Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه اعلام کرد که آمریکا ضمن محدودکردن امکان واردات خودرو به این کشور، امکان دسترسی خودروسازان آمریکایی به بازار کره جنوبی را گسترش داد.

برپایه این گزارش، واشنگتن و سئول توافق کردند با تجدیدنظر در قرارداد شش سال قبل تجارت آزاد دو کشور، شرایط را برای تولیدکنندگان آمریکایی با هدف دسترسی به بازار کره جنوبی فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: از آنجا که دونالد ترامپ توافق امضا شده قبلی را عامل کاهش اشتغال در آمریکا می داند، تصمیم گرفت برای اشتغال زایی در بخش خودرو، واردات از کره جنوبی را بسیار محدود و در عین حال دسترسی خودروسازان آمریکایی به بازار آن کشور را تسهیل کند.

براساس توافق جدید دوجانبه، خودروسازان آمریکایی مجازند با برطرف شدن محدودیت های بروکراتیک، سالانه 50 هزار محصول به کره جنوبی صادر کنند و در عین حال به مدت 20 سال یعنی تا سال 2041 از 25 درصد معافیت تعرفه صادراتی کالا به این کشور برخوردار باشند.

دولت کره جنوبی نیز در مقابل از 25 درصد تخفیف در تعرفه جدید صادرات فولاد به آمریکا بهره مند می شود.

آمریکا و کره‌جنوبی 15دی 96 به نخستین دور از مذاکرات درباره قرارداد تجاری دوجانبه پایان دادند. ترامپ از زمان آغاز به کار درکاخ سفید بحث خروج واشنگتن از توافق ‌های چندجانبه را داغ کرد و در عین حال تجدیدنظر در موافقتنامه با کره‌جنوبی را که سال 2012 اجرایی شده بود، کلید زد.

میزان ارزش تجارت کالا و خدمات گوناگون بین دو کشور در سال 2016 (95-1394) 150 میلیارد دلار بود که کره‌جنوبی را به ششمین شریک تجاری آمریکا تبدیل کرد.

اما کسری ارزش تجاری کالاهای آمریکایی نسبت به کره‌جنوبی از سال 2012 (91-1390) یعنی همان سالی که «توافقنامه تجارت آزاد دو کشور» (Korus)، اجرایی شد، دو برابر شده است.

به‌طور تقریبی 90درصدکسری تجاری سال 2016 (95-1394)امریکا که معادل 27/6 میلیارد دلار است، در بخش خودرو بود. به زبان ساده‌تر درسال 2016 (95-1394)

از کل کسری تجاری امریکا در برابر کره‌جنوبی 90 درصد به بخش خودرو اختصاص داشت یعنی کره‌ای‌ها در این سال‌ها تا بالاترین حد ممکن صادرات پرشمار خودرو به آمریکا داشته اند.

با این حال براساس آنچه مقام‌های دو طرف تاکنون گفته‌اند، اولویت نخست آمریکا حفظ تعرفه 25 درصدی واردات پیکاپ‌های کره‌ای به آمریکا است که این قرارداد از سال 2019 (98-1397) به مرحله اجرا می‌رسد.

صنعت خودرو کره‌جنوبی اکنون با دو خودروساز بزرگ یعنی هیوندای موتور و کیا موتورز شناخته می‌شود.

منتقدان می‌گویند سئول با سیاست اعمال طیفی از تعرفه‌ها برای واردات به کره جنوبی میان کشورها تبعیض قائل می‌شود. شرکت‌های خودروسازی کره‌ای بر این باورند که واشنگتن نیز به‌دنبال افزایش انتقال 25هزار خودرو به ازای هر خودروساز به کره‌جنوبی بدون در نظر گرفتن قوانین داخلی صنعتی این کشور است.

برخی کارشناسان هم بر این باورند که ترامپ موضوع خودرو را برای قرارداد دوجانبه بهانه کرده تا به امتیازهای بزرگ تری برسد.

بازار خودرو در کره‌جنوبی یک‌دهم آمریکا گنجایش دارد. یعنی این کشور نمی‌تواند آنچنان که آمریکایی‌ها می‌خواهند خودرو وارد و تفاوت قابل‌توجهی در کسری تجاری این کشور ایجاد کند.

تمام تلاش آمریکا اکنون این است کسری تجاری خود با کره‌جنوبی را کاهش دهد که بخش بزرگ آن به حوزه خودروسازی برمی‌گردد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو کره جنوبی آمریکا خودرو سازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۸۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است

مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: در این شرایط خاص کشور با توجه به جنگ اقتصادی، حرکت اقتصادی رو به جلو جای شکرگزاری دارد.

او افزود: ما در دنیا منابع خدادادی هیدروکربوری را داریم که شکر آن استفاده درست از آن می شود.

وی ادامه داد: استفاده از این منابع تبدیل به ارزش افزوده است. علی الرغم تحریم ها وزارت نفت اقدامات موثری انجام داده است به عنوان مثال فاز ۱۴ پارس جنوبی که تماماً ایرانی است.

به گفته ابهری ورود سرمایه گذاری به بالا دست در دولت سیزدهم رقم خورد.

دبیر انجمن کارفرمایان پتروشیمی خاطر نشان کرد: طی مدتی کوتاه انقلابی برای صدور مجوز ها در وزارت نفت صورت گرفت و روند آن تسریع شد.

وی ادامه داد: قطعاً سرمایه‌گذاری پتروشیمی ها برای کشور مفید و مثمر ثمر است و با توجه به شعار سال الزاماتی نیز در این زمینه وجود دارد.

ابهری با اشاره به قراردادی که امروز منعقد شد خاطر نشان کرد: با این قراردادها هم بخش خصوصی به یکی از مهمترین سرمایه گذاری ها ورود پیدا می‌کند که خود به آن نیاز دارد و هم در روند اقتصادی کشور مثمر ثمر خواهد بود.

مهدوی ابهری تصریح کرد: سرمایه گذاری در میادین و صرفه جویی در بخش گاز یکی از اهم فعالیت ها است ولی سخن کای این است که باید پتروشیمی‌ها در این بخش ورود کنند.ما باید در بخش گاز سرمایه‌گذاری کنیم و این آمادگی از سوی پتروشیمی‌ها مشکلی نیست.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به ناترازی گاز در کشور اضافه داد: فریادهایی که ما می زنیم برای سرمایه گذاری در میادین گازی، مصرف بهینه و صرفه‌جویی به دلیل این است که لطمه‌ای به تولید وارد نشود در حالی که باید سال‌های گذشته به آن فکر می‌کردیم

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی