Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-24@16:40:42 GMT

نگاه طمع ورزانه امارات به بنادر يمن

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۵۳۰۲۸

‍‍‍‍‍‍

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره، امارات متحده عربي از عمليات "طوفان قاطعيت" و شرکت در (به اصطلاح) ائتلاف عربي به عنوان پوششي براي گسترش نفوذش در بندرهاي يمن و تسلط بر درآمدهاي آن استفاده کرده است.
در طول سه سال جنگ يمن، ابوظبي کنترل پنج بندر از مجموع هشت بندر يمن را به دست گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترين اين بنادر بندر عدن است که داستان طمع ورزي هاي امارات درباره آن به دهه هاي گذشته باز مي گردد.
خبرنگار اين شبکه گفت: زير نقاب ائتلاف عربي و بازگرداندن حکومت قانون، امارات به يمن بازگشت تا طمع ورزي هاي قديمي خود را که با شروع عمليات طوفان قاطعيت آغاز نشده است کامل کند. ابوظبي در طول دهه هاي گذشته چشمان خود را از بندرهاي يمن و به ويژه بندر عدن بر نداشته است. اين بندر در دهه پنجاه قرن گذشته و در زمان اشغال انگليس، پس از نيويورک مرتبه دوم را به خود اختصاص داده بود. جايگاه ويژه اين بندر، عمق ورودي آن و فراواني نيروهاي انساني محلي و کم هزينه فقط بخشي از مزاياي بندر عدن است که آن را شايسته رقابت با بندر دبي و تأثير بر صدرنشيني منطقه اي آن مي سازد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در دهه نود و پس از متحد شدن يمن، مسئولان در صنعا تصميم گرفتند منطقه آزاد تجاري در بندر عدن تأسيس کنند. مسئولان سابق يمني امارات را به متوقف ساختن گفتگوها با شرکت هاي بين المللي براي توسعه بندر عدن متهم کردند و اين موضوع باعث شد تا مسئولان يمني در نهايت مجبور شوند با شرکت بنادر دبي همکاري کنند، اما اين شرکت در زمينه توسعه بندر و منطقه آزاد عدن کم کاري مي کرد. در سال 2008 امارات از طريق شرکت بنادر دبي و امضاي توافقنامه اي غير منصفانه با حکومت علي عبدالله صالح، بر بندر و منطقه آزاد عدن مسلط شد، اما اين کشور به تعهدات خود در زمينه توسعه بندر عدن پايبند نبود و در نهايت فعاليت اين بندر به صورت قابل ملاحظه کاهش يافت. تحليلگران معتقدند اين موضع گيري امارات طبيعي است چرا که حاکمان ابوظبي از وجود يک بندر پيشرفته در عدن که توان رقابت با دبي را داشته باشد خرسند نخواهند بود، حتي اگر خود آن را اداره کنند.

پس از آغاز انقلاب مردم يمن، منصور هادي توافقنامه تسلط امارات بر بندر عدن را در سال 2012 به دليل فشارهاي مردمي لغو کرد. ناظران ظلم امارات در حق رئيس جمهور يمن را به اين موضوع نسبت مي دهند و چندين طرح ترور وزير حمل و نقل يمن را در همان سال در اين چارچوب تفسير مي کنند. پس از اين پيش زمينه هاي تاريخي، عمليات طوفان قاطعيت فرصتي طلايي را براي امارات فراهم کرد تا دوباره در سايه وجود بحران ها در صحنه سياسي و نظامي بر درآمدهاي يمن مسلط شود و آن را به طور کامل ببلعد. بحران هايي که امارات تلاش مي کند آن را با شعله ور ساختن درگيري هاي جدايي طلبانه و سازماندهي شبه نظاميان وابسته به خود ماندگار کند تا بتواند نه فقط بر بندر عدن بلکه بر تمام بندرهاي يمن به صورت کامل مسلط شود.

نتيجه سه سال عمليات طوفان قاطعيت، تسلط امارات بر پنج بندر تجاري و نفتي از مجموع هشت بندر يمن بوده است. امارات بندرهايي يمن را يکي پس از ديگري به چنگ مي آورد، از جمله بندر تاريخي المخا در ساحل درياي سرخ که در آغاز سال 2017 از انصارالله گرفته شد، اما هنوز فعاليت خود را شروع نکرده است و با وجود اهميت فراوانش براي هزاران نفر از ساکنان محلي که به آن به عنوان يک منبع درآمد نگاه مي کنند به يک پايگاه نظامي براي امارات تبديل شده است.

در جنوب بندر المخا تنگه باب المندب قرار دارد که داراي اهميت راهبردي بين المللي است و تلاش هاي امارات براي تسلط بر دو طرف يمني و آفريقايي اين تنگه ادامه دارد. امارات در بخش يمني تنگه بر منطقه ذباب و جزيره مَيّون که بر تنگه مشرف است تسلط يافته است اما همسايگان آفريقايي در غرب تنگه اخيرا براي قطع همکاري با شرکت اماراتي دست به کار شده اند و اين امر در سومالي و جيبوتي محقق شده است. اين مواضع اماراتي ها مردم يمن را بر آن داشته تا به فکر رهايي از تسلط و نفوذ امارات باشند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش درآمدها وموفقیت درجذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دربندرامام خمینی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، معاون برنامه‌ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی در حاشیه سفر خود به بندر امام خمینی  با اشاره به بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی بخش دولتی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی،    انعقاد قرارداد‌های سرمایه‌گذاری را از دستاورد‌های قابل توجه در بنادر خوزستان توصیف و آن را ناشی از توجه ویژه سازمان بنادر و دریانوردی به آن عنوان کرد.

محمدحسین علامه  در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریا محور توسط مقام معظم رهبری افزود: سازمان بنادر و دریانوردی در محوریت امور دریایی کشور عهده‌دار دبیرخانه سیاست‌های کلی خواهد بود و با اتکا به سرآمدی سازمان و محوریت موضوعات دریایی در آن، در آینده‌ای نزدیک شاهد ثمرات و نتایج اثربخش آن در همه حوزه‌ها خواهیم بود.

وی با اشاره مجموعه اقدامات و عملکرد منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به ویژه در حوزه افزایش درآمد‌ها و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بیان کرد: در تداوم این موفقیت‌ها در سال ۱۴۰۳ این اقدامات همچنان با قوت هر چه بیشتر تداوم داشته باشد.

معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اهمیت جشنواره شهید رجایی برای ارائه و تبیین اقدامات و عملکرد یک ساله دستگاه‌های اجرایی گفت: ثبت و ضبط دقیق و جامع مستندات و گردآوری آنها و ارائه در این جشنواره می‌تواند جایگاه این بندربزرگ تجاری کشور را برای افکار عمومی تبیین کند.

 

دیگر خبرها

  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • صادرات۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر
  • تخلیه و بارگیری ۴۸۵ هزار و ۳۵۲ تن کالا در امیرآباد
  • فروردین ماه پررونق در بزرگترین بندر شمال 
  • ◄ صادرات یک میلیون تن مواد معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • ۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر در یک ماه نخست سال صادر شد
  • آغاز رکورد شکنی بندر امیرآباد در سال ۱۴۰۳
  • افزایش درآمدها وموفقیت درجذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دربندرامام خمینی
  • صادرات ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندرخمیر
  • صادرات بیش از ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندر چند منظوره خمیر