Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ايكنا از خراسان رضوی، در دهكده‌اي چوبي، مسجدي با مناره‌هاي مرتفع خودنمايي مي‌كند، غروب كه مي‌شود، دهكده چوبي خاموش است و چراغ‌هاي سبز مسجد نماي عجيبي به فضا مي‌دهد، اين جا پرندگان اذان مي‌گويند و انگار چوب‌ها به صدا در مي‌آيند، حوض تكبير مي‌گويد، درختان ركوع و مناره‌ها سجده مي‌كنند، آرامش اين مكان به هنگام غروب صد چندان مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنايي كه مستحكم و استوار دور از هياهوي شهر به انتظار گردشگران است. درباره مجموعه و مسجد چوبي گفت‌وگويي با فرزند سازنده اين مسجد داشتيم كه در ادامه خواهد آمد.
محمدرضا مجتهدی، مدیرعامل مجموعه مسجد چوبی نیشابور گفت: مجموعه مسجد چوبي از سال 92 به بعد روند صعودی در جذب گردشگر داشته و در سال‌های اخیر روزانه پذیرای حدود هزار نفر گردشگر در روزهای ابتدایي سال بوده است.


وی عنوان كرد: ساخت این مجموعه از سال 1378 توسط مرحوم حمید مجتهدی آغاز و پس از 16 ماه مسجد به بهره‌برداری رسید. از سال 79 تا 81 مابقی مجموعه اعم از کتابخانه، رستوران، محوطه‌سازی و ... انجام شد. مساحت مسجد 200 متر مربع بوده و مرتفع‌ترین نقطه آن که مناره‌هاست كه 13 متر ارتفاع دارد، کل مجموعه نيز حدود 8 هکتار است.
مجتهدی در رابطه با حضور گردشگران در اين مجموعه در ایام نوروز گفت: اين مجموعه از سال 92 به بعد روند صعودی در جذب گردشگر داشته و در سال‌های اخیر روزانه پذیرای حدود هزار نفر گردشگر در روزهای ابتدایي سال بوده‌ایم. برای سال پیش رو نيز با فعال بودن تمام قسمت‌های مجموعه، پذیرای گردشگران نوروزی خواهیم بود.
وي افزود: چوب‌هایی که در این مجموعه استفاده شده صنعتی و از درختان غیر مثمری مانند کاج، سپیدار، صنوبر و ... هستند. بنیانگذار مجموعه از هیچ گونه چوب درختان جنگلی برای ساختن آن استفاده نکرده چون در وهله اول با این کار مخالف بودند و دوم مقاومت این‌گونه چوب‌ها در مقابل چوب‌های صنعتی کمتر است. در اسکلت ساختمان چوب کاج و در درجه دوم سپیدار به کار رفته ولی در لایه‌های بیرونی که در معرض خورشید، باد، باران قرار مي‌گيرد، از چوب بید استفاده شده که اگر چه استحکامش مانند کاج و سپیدار نیست ولی از آن‌ها تخریب ناپذیرتر است.

مجتهدی اظهار كرد: سازه مسجد که اصطلاحا سازه سبک محسوب می‌شود تماما از چوب است و چیزی که آن را از سایر سازه‌های چوبی متمایز می‌کند نوع اسکلت آن مي‌باشد، که موسوم به اسکلت عنکبوتی است و دلیل آن وجود مناره‌هاست؛ مناره‌ها هر کدام 6 تن وزن دارند، ولی به دلیل این‌که ستون ندارند به کل ساختمان مسجد کلاف و مانند تار عنکبوت به سقف بافته شده‌اند. این سازه‌های سبک تحمل زلزله‌های 8 ریشتری را نيز دارند و در مقابل تکان‌ها آوار نخواهند شد.
مديرعامل اين مجموعه درباره نگهداری مجموعه و اصلاحاتی که از ابتدا تا کنون انجام گرفته است، گفت: این مجموعه به دلیل نوع چوبی که در آن به کار رفته نیازی به نگهداری خاص ندارد ولی سازه مسجد، دوبار در سال‌های مختلف روغن كاري شده، قسمتی از سقف کتابخانه تعمیر گرديده و مواردی مثل یادگاری‌هایی که مردم در مجموعه ایجاد کرده‌اند را نیز اصلاح و مرمت کرده‌ایم. برای موریانه نيز تمهیداتی انجام گرفته که به صورت طبیعی موریانه نه بتواند رشد کند و نه آسیبی به مجموعه بزند که البته در اين باره سمپاشی به هیچ وجه صورت نگرفته است.


وی با بيان اين‌كه پروژه‌هاي ديگري نيز در حال پيگيري است، خاطر نشان کرد: از سال 92 به بعد 8 واحد اقامتی به مجموعه اضافه شده، تعدادی آلاچیق و سرویس‌های بهداشتی ایجاد و محوطه سازی و فضاسازی انجام شد.
مجتهدي گفت: در فاز دو که آغاز گرديده در حال ساخت 4 ساختمان دو واحدي هستیم که البته چوبی نیستند ولی برای اقامت شبانه روزی در نظر گرفته شده است و تا یک ماه دیگر به پایان خواهد رسید. همچنین، تعداد دیگری آلاچیق، مغازه‌های جدید، زمین تنیس، پینت بال، کارتینگ در طرح است و عملیات ساخت آن‌ها در آینده اجرایی خواهد شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۴۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت رسانی ۴۱۵ گروه جهادی به مناطق محروم نیشابور

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور گفت:بسیج سازندگی نیشابور از سال گذشته تاکنون در قالب ۴۱۵گروه جهادی به مناطق محروم این شهرستان خدمت رسانی کرده است. - اخبار استانها -

سرهنگ علی نیک یاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نیشابور اظهارداشت: بسیج سازندگی نیشابور از ابتدای آغاز طرح گروه های جهادی در کشور در عرصه‌های مختلف از جمله محرومیت‌زدایی، عمران و بهسازی مدارس و مساجد، بهداشت و درمان و خدمات حمایتی به مردم مناطق محروم و کم‌برخوردار فعالیت داشته است.

وی عنوان کرد: بسیجیان نیشابوری در عرصه سازندگی و اردوهای جهادی کارنامه قابل‌ قبولی از خود به نمایش گذاشته‌اند که می‌توان به بیش از 70مورد از اجرای پروژه‌های عام‌المنفعه، زیرساختی، زودبازده و محرومیت‌زدایی همچون بهسازی مدارس، کمک در ساخت و بهسازی مساجد و حسینیه‌ها اشاره کرد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور احداث، تکمیل و مرمت 126 باب مسکن محرومینِ روستاهای سرولایت، دهستان بینالود و حاشیه شهر نیشابور، مرمت و لایروبی قنوات 23 رشته، انجام نذر قربانی و توزیع بین نیازمندان با قربانی 378 رأس گوسفند، تهیه و توزیع حدود سه هزار بسته‌ لوازم‌التحریر، تهیه و توزیع بیش از 30 هزار بسته‌ معیشتی، تهیه و توزیع 497 بسته بهداشتی، تهیه و توزیع حدود سه هزار قوطی شیرخشک، تهیه و توزیع بیش از هزار و 500 سری کفش و لباس، تهیه و توزیع بیش از 280 سری جهیزیه شامل اقلام ضروری مانند یخچال، اجاق‌گاز، ماشین لباسشویی، تلویزیون، جاروبرقی و فرش، تهیه و توزیع حدود 100 سری سیسمونی را از جمله خدمات بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج نیشابور به روستاییان و مناطق محروم و کم‌برخوردار را از جمله فعالیت‌های سال گذشته گروه‌های جهادی بسیج عنوان کرد.

سرهنگ نیک یاد خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی نیشابور خدمت‌رسانی به مناطق محروم را در قالب 415 گروه جهادی و 17هزار و یازده نفر روز به سرانجام رسانده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور با اشاره به اینکه بسیج سازندگی نیشابور توانسته با اعطای وام برای راه‌اندازی مشاغل مختلف اعم از صنعتی، کشاورزی، دام سبک‌ و سنگین و... در روستاهای محروم و حاشیه این شهر، زمینه اشتغال بیش از 286 نفر را به‌صورت مستقیم و 535 نفر را به‌صورت غیرمستقیم فراهم کند، یادآور شد: در مجموع بیش از 20 میلیارد تومان وام برای راه‌اندازی این مشاغل به متقاضیان اعطا شده که این وام‌ها در قالب تبصره 18 به‌صورت تسهیلات قرض‌الحسنه بلندمدتِ هفت ساله اعطا شده است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • هوای خراسان‌شمالی ۱۰ درجه خُنک‌تر می‌شود
  • خدمت رسانی ۴۱۵ گروه جهادی به مناطق محروم نیشابور
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • نجات گردشگران مفقودی ارتفاعات نیشابور
  • پس از ساعت‌ها جست‌وجو گردشگران مفقوده شده خانم در ارتفاعات نیشابور پیدا شدند
  • بمباران مسجدی در رفح هنگام نماز ظهر+فیلم
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت