Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، پنجمین جشنواره تئاتر خیابانی ارس همزمان با روز جهانی تئاتر افتتاح شد و تا پنج شنبه دهم فروردین ماه ادامه دارد.

ایوب آقاخانی بازیگر و کارگردان تئاتر و داور جشنواره تئاتر خیابانی ارس در گفت وگو با خبرنگار تئاتر فارس درباره ضرورت و اهمیت برپایی جشنواره های خیابانی تئاتر عنوان کرد: درباره شکل گیری جشنواره ها باید تأکید کنم که وجود این جشنواره ها در عرصه تئاتر مفید است اما این مفید بودن اتفاق خوبی نیست چرا که متأسفانه سیستم تئاتر ما سازمان نیافته و قائم بر جشنواره ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه اگر تئاتر ما روند منطقی و سیستماتیک داشت نمی بایست آنقدر به جشنواره ها وابسته می شد، افزود: اینکه با جشنواره بخواهیم اکثریت علاقه مند به تئاتر را به این عرصه بکشانیم  اتفاق خوبی نیست، با این حال در شرایط کنونی و تعریف اکنون تئاتر ایران جشنواره ها بهترین و موثرترین مفر بدن محتضری به اسم تئاتر هستند.

آقاخانی در این باره افزود: اگر از رنجوری تئاتر صحبت میکنم منظور بنیه تئاتر کشور نیست بلکه جایگاه و رفتارمندی سیستماتیک با تئاتر. به اعتقاد من تعدد جشنواره ها و  تکثرشان در حال حاضر تنها راه مهم بقا و استحکام بخشیدن به تئاتر است اما نکته منفی ماجرا این است که تکثر جشنواره های خیابانی هم راه دیگری برای برون رفت از بحران تقاضای زیاد و عرضه کم در عرصه سخت افزار تئاتر است.

وی با تأکید بر نبود سالن های تئاتر به میزان لازم برای علاقه مندان گفت: به همین دلیل ما به طریق اغراق آمیز به تئاتر خیابانی و بیرونی در شکل عام بال و پر می دهیم . برپایی جشنواره های خیابانی می تواند خجسته باشد اما نشان از یک ضعف زیرساختی دارد که اگر بخواهیم آن را نادیده بگیریم وجود جشنواره ها میمون و مبارک است و می تواند مردم عام را با مقوله ای به نام تئاتر آشناتر می کند.

آقاخانی درباره جشنواره تئاتر خیابانی ارس گفت: من به این جشنواره خوش بین هستم، نه به خاطر کارهایی که در این جشنواره اجرا می شود بلکه به دلیل تفکری که پشت آن است، با وجود اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوانی به لحاظ سنی محسوب می شود اما اگر زیرساخت های آن تقویت شود و انسان های فکوری پای این کار بایستند و سیاست گذاری منطقی در حد بضاعت استان هایی که میتوانند از این جشنواره حمایت کنند ، صورت گیرد مطمئن هستم اتفاقات بهتری هم برای آن می افتد.

وی با اشاره به تجربه جشنواره تئاتر مریوان گفت: شم بومی و  ملی در این بدنه و پیکره جشنواره ها تجلی بهتری پیدا میکند. ما در تهران مدام فریاد می زنیم که هر کسی از ریشه های فرهنگی خود به تئاتر افزون کند اما این اتفاق به دلیل فشار اقتصادی به تئاتر عملی نمی شود، در این جشنواره ها راحتتر این شعار محقق می شود و انگار تئاتر خیابانی ضرورت ویترینی است بنابراین حتی اگر شده کاذب این جشنواره ها بنیه های فرهنگی و قومی را در بدنه تئاتر تقویت میکنند.

این کارگردان و نویسنده تئاتر با بیان اینکه در فضای جشنواره ها به یک سری قابلیت ها در فضاهای شهریتی پی می بریم، افزود: جلفا و منطقه آزاد ارس به واسطه برپایی این جشنواره ها زیرساخت ها و روساخت های شهری خود را هم تقویت میکنند به خاطر همین رخداد فرهنگی سالیانه این اتفاق آرام می افتد و نفعش به پیکره جامعه می رسد و چه بهتر که این اتفاق با یک بهانه فرهنگی یعنی جشنواره تئاتر خیابانی رخ دهد.

وی با اشاره به اینکه به همه اتفاقات تئاتری کشور در عرصه جشنواره ها خوش بین است، گفت: من چون این اتفاقات را خوب می شناسم خیلی به این قائل نیستم که افزودن به جشنواره ها به تئاتر اهمیت دادن است بلکه یک میانبر یافتن برای فرار از گرفتاری هایی است که ضعف های زیرساختی به ما تحمیل میکنند.

آقاخانی در پایان گفت: مواجه من با جشنواره ها خوشحالی و غم توام با هم است و فکر میکنم با این حال تن به غمی می سپارم و میگویم که ما توان پاسخگویی به این همه تقاضا را نداریم ، بنابراین بهتر است از راه های اندیشیده شده استفاده کنیم و تئاتر را به شکلی که بلد هستیم زنده و پویا نگه داریم.

وی اظهار داشت: ما مجبور هستیم تئاتر را در ایران به شیوه ای که خیلی چیزهای دیگر را باز تعریف می کنیم ، بازتعریف کنیم و جشنواره های خیابانی به نوعی می تواند بازتعریفی از ارزش های ایرانی باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش با کاظم نظری؛ مدیر کل هنر‌های نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری؛ مدیر کل هنر‌های نمایشی و سیامک موحدی؛ مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر؛ مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضا‌های سازمانی ارتش، روی صحنه روند.

در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضا‌های نمایشی و میادین و فضا‌های روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.

همکاری دو طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفتگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهدشد.

همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق دو طرف، گفتگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.

همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.

درپایان این جلسه، گفتگو‌های اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • اتفاقات باورنکردنی در فوتبال پایه؛ کمک داور گل را رد کرد و کتک خورد!
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • اتفاق عجیب در فوتبال پایه ایران + تصاویر | عده‌ای به جان کمک داور افتادند
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان