Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-23@12:47:32 GMT

مهم‌ترین اقدامات مدیریت بحران در حوادث بزرگ 96

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۵۶۹۲۵

مهم‌ترین اقدامات مدیریت بحران در حوادث بزرگ 96

رئیس مرکز مدیریت اطلاعات و حوادث سازمان مدیریت بحران کشور مهم‌ترین اقدامات سازمان مدیریت بحران را در حوادث بزرگ سال 96 تشریح کرد.

مهدی رحمتی نژاد، رئیس مرکز مدیریت اطلاعات و حوادث سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد مهم‌ترین اقدامات این سازمان در حوادث بزرگ سال 96 اظهار کرد: در سالی گذشته مدیریت بحران آخرین وضعیت راه‌های مواصلاتی را از طریق دوربین‌های راهداری رصد کرده و هرگونه اتفاق و حادثه را به مدیران مرتبط گزارش داد و همچنین با هماهنگی سازمان فضایی ایران برای برقراری ارتباط ماهواره‌ای از طریق ماهواره ایرانست 21 در مناطق زلزله زده و ارائه پهنای باند ماهواره‌ای به منظور ارائه خدمات به آسیب دیدگان حادثه اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ارسال اطلاعیه‌ها و اخطاریه‌های سازمان هواشناسی به اداره کل مدیریت بحران استان‌‌ها و سایر دستگاه‌های ذیربط گفت: سازمان مدیریت بحران پس لرزه‌های رخداده در استان‌های تحت تاثیر حادثه را به صورت لحظه به لحظه رصد کرده و جهت رسیدگی موضوع بلافاصله حوادث را به مدیران و مسئولان مرتبط اعلام کرد.

رحمتی نژاد ادامه داد: با استفاده از ظرفیت شرکت همراه اول نسبت به راه اندازی و فعال سازی شماره 5 رقمی در استان‌های تحت تاثیر اقدام کردیم به طوری که با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های اپراتورهای تلفن همراه در کشور جهت گسترش شبکه های مخابراتی بیش از 3500 کد پنج رقمی بر روی خطوط دائمی همراه اول کارکنان سازمان مدیریت بحران، ادارات کل بحران استان‌ها، کارگروه‌ها و حوزه‌های مرتبط با مدیریت بحران جهت برقراری ارتباط با اولویت بالا در زمان بحران و مدیریت بهتر حوادث راه اندازی شد.

رئیس مرکز مدیریت اطلاعات و حوادث سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: به منظور توسعه و بهینه سازی نظام پایش و مستند سازی سیستم مدیریت بحران (سامانه سما) و دریافت لایه‌های اطلاعاتی و استفاده از پایگاه اطلاعاتی سازمان‌ها و دستگاه‌های ذیربط در حوزه مدیریت بحران و بارگذاری در سامانه سما تمام مراحل از ثبت اطلاعات در هنگام بروز حادثه، تا ثبت سارات، بودجه، پروژه‌ها، تجهیزات، آموزش‌ها و مانورها و شورای هماهنگی استان‌ها و... را در برمی‌گیرد.

رحمتی نژاد اضافه کرد: علاوه بر تجهیز این سامانه به مواردی مثل دریافت اطلاعات از هواشناسی کشور، موسسه ژئوفیزیک، سازمان امداد و نجات، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و سیستم اطلاعات جغرافیایی( GIS) پرداخته شده است و این سیستم به منظور اتوماسیون اطلاعاتی مدیریت بحران با رویکرد مدیریت اطلاعاتی حوادث و به صورت Web Base در قالب10 زیر سیستم پیاده‌سازی شده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: قوه قضاییه می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم در این بخش نیز جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، محمدحسن نامی در جلسه مشترک امروز با معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه که در سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، گفت: امروزه بحران موضوع اصلی بسیاری از کشور‌ها است و در ۱۲۳ کشور جهان «بحران» اولین و راهبردی‌ترین موضوع است. امروزه کشور‌های دنیا با موضوعات تغییر اقلیم بیابان زایی و تغییر آب و هوایی مواجه هستند. همچنین کمبود آب شیرین موجب شده موضوع پیشگیری از بحران دارای اهمیت شده و اقداماتی در این خصوص در کشور‌ها صورت بگیرد.

نامی با اشاره به قانون مدیریت بحران کشور افزود: این قانون ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و روح حاکم بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در حوزه مدیریت بحران بر پیشگیری تاکید دارند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مخاطره کشور ما سیلاب است، گفت: باید موضوع آبخیزداری و آبخوانداری را به طور کامل انجام دهیم. امروز در دنیا احداث سد‌های زیرزمینی آغاز شده است و سد‌های زیرزمینی باعث می‌شود آب بیشتری به سفره‌های زیرزمینی منتقل شود و فرونشست را کاهش دهد.

نامی افزود: یکی دیگر از موضوعات کشور ما فرونشست است و ما امروزه از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم، درحالی که استاندارد برداشت آب زیرزمینی ۲۰ درصد است و ما در برخی مناطق ۸۰ تا ۸۵ درصد از این آب‌ها را برداشت کرده‌ایم و باید با آبخوان‌داری یا آبخیزداری و تاسیس سد‌های زیرزمینی پیشگیری کنیم.

وی ادامه داد: همچنین ناپایداری سازه‌ها در مقابل زلزله از دیگر مخاطرات ما است و ۶۲ درصد جعرافیای کشور ما یا روی گسل است یا در حریم گسل‌ها قرار دارد. در تهران سه گسل وجود دارد که خطرناک‌ترین آن گسل شهرری است؛ بنابراین باید مقاومت مصالح ساختمانی را به هشت ریشتر برسانیم البته درباره زیرساخت‌ها باید بیشتر از این مقاوم سازی شود. همچنین جنس سازه باید به گونه‌ای باشد که مقاومت در برابر هشت ریشتر را داشته باشد و ما در اکثر شهر‌ها آزمایشگاه مقاومت سنجی مصالح را داریم.

نامی با اشاره به وقوع زلزله در ترکیه و تخریب‌های گسترده ناشی از آن، اظهارکرد: وقتی مصالح ساختمانی استحکام لازم را نداشته باشد، ساختمان با زلزله‌ای بالای شش ریشتر فرو می‌ریزد.

وی گفت: در ۲۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله داشته‌ایم که بالای ۷ ریشتر بوده است و بطور متوسط سالانه حدود دو هزار زلزله به وقوع می‌پیوندد. بعنوان نمونه در سال گذشته حدود ۱۸ هزار زلزله داشتیم. باید برای سکونت در چنین وضعیتی مقاومت بیش از هشت ریشتر را برای ساختمان‌ها در نظر بگیریم؛ لذا ضرورت دارد در خصوص پیشگیری اقدامات جدی در دستورکار قرار بگیرد.

نامی همچنین تاکید کرد: قوه قضاییه می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • بحران فرونشست در اصفهان/ استانداری: در سال گذشته بیش از ۳۰ مورد حادثه و در سال جاری تا کنون ۱۲ حادثه داشته ایم
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • دست یاری تهران به بلوچستان | چگونه شهرداری تهران به سیل زدگان چابهار کمک می‌کند؟
  • کمک تهران به بلوچستان | چگونه آتش نشانان تهرانی به سیل زدگان چابهار کمک می‌کنند؟
  • آماده باش مدیریت بحران در استان یزد
  • پشت پرده بحران اقتصادی ونزوئلا
  • مهم‌ترین حوادث کشور در هفته گذشته چه بود؟