Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران با وجود اختلاف نظر در مورد موضوع گاز در جهت حفظ روابط با ترکمنستان گام بر می دارد. آفتاب‌‌نیوز : سایت «دیپلمات» که گزارش های تحلیلی درباره مسائل سیاسی آسیا منتشر می کند در گزارش تازه خود اشاره می کند که به نظر می رسد ترکمنستان و ایران قصد دارند اجازه ندهند تا اختلاف نظر دو کشور در مورد جریان گاز به طور کامل باعث تاثیرگذاری منفی بر روابط دوجانبه فیمابین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب نیوز این سایت می نویسد:«در تاریخ ۲۷ مارس حسن روحانی رییس جمهوری ایران به عشق آباد سفر کرد و با «قربان قلی بردی محمدوف»  رییس جمهوری ترکمنستان دیدار داشت. فراتر از روابط دوجانبه، این دیدار نشان دهنده اماده سازی ایران برای اینده ای نامشخص و مقابله با اقدامات مقابله جویانه امریکاست.
 به گفته وزارت خارجه ایران روسای جمهوری دو کشور ۱۳ توافق نامه در طیف گسترده ای از زمینه های همکاری دوجانبه از جمله در حوزه های فرهنگ، هنر، آموزش و پرورش، کشاورزی و حمل و نقل هوایی را امضا کردند. با این حال، موضوع اصلی مورد علاقه برای تهران و عشق آباد مسئله «انرژی» است. 
ایران در ژانویه ۲۰۱۷ میلادی اعلام کرد که ترکمن گاز شرکت گاز ترکمنستان گاز جریان صادرات گاز به شمال ایران را قطع کرده و بدین ترتیب قرارداد ۲۰ ساله میان دو کشور را نقض کرده است. این موضوع سبب شد تا ترکمنستان ادعا کند که ایران در بازپرداخت بدهی ۲ میلیارد دلاری خود مسامحه به خرج داده است و علت قطع جریان گاز بدین خاطر بوده است.
 در گزارش های تازه این رقم به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است. این موضوع سبب شد تا دو کشور برای حل و فصل مشکل ایجاد شده به دیوان داوری بین المللی مراجعه کنند. 
در پایان ماه ژانویه «رویترز» گزارش داد که تهران اماده است پرونده ای را در این باره به دادگاه بین المللی درباره کیفیت و قیمت گاز دریافتی از ترکمنستان ارائه کند. علیرغم آن که ایران و ترکمنستان هر دو اعلام کرده اند که مشتاق به حل و فصل موضوع از طریق دیوان بین المللی هستند هنوز مشخص نیست که آنان چه گام عملی ای در این مسیر برداشته اند. 
به نظر می رسد که دو طرف اجازه نمی دهند تا این اختلاف نظر بر کلیت روابط تجاری و اقتصادی شان تاثیر بگذارد.
 به گزارش وزارت امور خارجه ایران، روحانی تاکید کرده است که مذاکرات درباره تنظیم نوع جریان گاز و همکاری در حوزه انرژي در دریای خزر صورت گرفته است.
 شرکت ملی گاز ایران نیز پیش تر گفته بود که ترکمنستان امیدوار است بتواند میزان گاز مبادله ای بیش تری را به آذربایجان و ارمنستان به میزان ۱۵ میلیون متر مکعب در روز از طریق لوله های ایران انتقال دهد.
 یکی از مقام های ایرانی اما در ماه نوامبر ۲۰۱۷ گفته بود که ایران مخالف مبادله گاز ترکمنستان با عراق و ترکیه است اما با انتقال گاز به جمهوری آذربایجان و ارمنستان مشکلی ندارد. این در حالیست که ترکمنستان به دنبال جذب مشتریان متنوع تر و بیش تر است. در حال حاضر بخش عمده گاز ترکمنستان به چین از طریق لوله های چینی صادر می شود».
«دیپلمات» در ادامه می نویسد:«با اشاره به این که در روز ۱۲ مه دونالد ترامپ درباره تمدید یا عدم تمدید لغو تحریم ها علیه ایران تصمیم گیری می کند احتمال خروج امریکا از برجام نیز تقویت شده است.
 هم چنین انتخاب «جان بولتون» به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ این گمانه زنی را تقویت می کند که برجام ادامه نیابد. دقیقا مشخص نیست که امریکا پس از خروج از برجام چگونه بازی خواهد کرد.
 دیدار روحانی بخشی از سیاست تهران برای گسترش تجارت با کشورهای دیگر است. پس از بازدید از ترکمنستان، روحانی به جمهوری آذربایجان سفر کرد کشور دیگری که می تواند به عنوان بخشی از شبکه امنیتی مدنظر ایران برای تامین منافع آن کشور در نظر گرفته شود.
 به نظر می رسد ایران قصد ندارد به ترکمنستان چیزی را بپردازد که عشق آباد معتقد است مالک آن است. با این حال، تهران نمی خواهد پل های پشت سرش را بسوزاند چرا که می داند در ماه های آینده به این پل ها نیاز خواهد داشت».

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۹۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به توافقات و دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا بیان کرد که اشتیاق گسترده عمومی در خیابان‌ها و میادین شهرهای پاکستان و بطور خاص در فضای مجازی به شکل کم سابقه ‌ای مشهود بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به کشورهای پاکستان و سریلانکا در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: در سفر رئیس جمهور کشورمان به سریلانکا (در چارچوب سیاست نگاه به آسیا)، پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» که توسط مهندسان ایرانی ساخته شده است، با حضور روسای جمهور و مقامات دو کشور افتتاح شد.

وی همچنین نوشت: پیش از آن رییس جمهور محترم در شهرهای تاریخی لاهور و کراچی( مراکز فرهنگی و اقتصادی پاکستان) با اقشار دانشگاهیان، فرهیختگان، تجار و فعالین اقتصادی دیدار و گفت‌وگو داشتند.

وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: اشتیاق گسترده مردمی، علی‌الخصوص در میان جوانان، در ابراز محبت و احساسات به مقام معظم رهبری و اشتیاق دیدار رییس جمهور کشورمان، در خیابان‌ها و میادین شهرهای پاکستان و بطور خاص در فضای مجازی به شکل کم سابقه ‌ای مشهود بود.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در صدر یک هیئت عالی‌رتبه سیاسی در هفتۀ جاری به پاکستان و سریلانکا سفر کرد.

مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته است و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده است و پیگیری می‌شود.

بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسیرئیسی: امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • توسعه همکاری‌های برق و انرژی ایران و ترکمنستان
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی