Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:40:46 GMT

چرایی جذابیت آستارا برای گردشگران داخلی و خارجی

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۶۰۸۱۱

چرایی جذابیت آستارا برای گردشگران داخلی و خارجی

چند دهه می باشد که شهرستان مرزی و بندری آستارا به یکی از مهمترین مقاصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا، شهرستان مرزی بندر آستارا با بیش از 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان سرسبز و ساحلی گیلان و همجواری استان اردبیل و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

آستارا ، به عنوان دروازه طلایی اروپا، به واسطه مرز زمینی و راه آهن با کشور جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه و به واسطه مرز دریایی (منطقه ویژه اقتصادی بندر) با کشورهای حاشیه خزر مراودات اقتصادی و تجاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل اینکه پس از دارالفنون تهران، نخستین مدرسه به سبک نوین به نام حکیم نظامی (بنای 110 ساله این مدر سه به موزه فرهنگ و آموزش تبدیل شده است) در آستارا دایر گردیده، این منطقه از دیر باز به عنوان نخستین شهر باسواد ایران و یا شهر فرهنگ شناخته شده است.

در کنار پتانسیل های اقتصادی و فرهنگی این شهرستان ، طبیعت بی بدیل ساحلی با بزرگترین دریاچه جهان (خزر) ، تالابی (استیل عباس آباد و تالاب آق) ، جلگه ای (جنگل های هیرکانی) و کوهستانی (ارتفاعات لوندویل ، خانه های آسیاب و حیران) برای طبیعت دوستان رخ نمایی می کند.

بزرگترین آبشار چهارفصل کشور (آبشار 105 متری لاتون) در ارتفاعات شهر شکوفه های بنفش (لوندویل) و قرار گرفتن روستای تاریخی آسیه شوان ، آبگرم کوته کومه و حوضچه های طبیعی در مسیر این آبشار ، جلوه ای از قدرت نقاش طبیعت در این خطه از میهن عزیز است.

پناهگاه حیات وحش لوندویل که در تاریخ ۱۳۵۲ به عنوان یکی از مناطق حفاظت شده کشور معرفی شد و در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۵۴ بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور ملحق گردید ، یکی دیگر از جاذبه ها آستارا می باشد که به شکل توأمان بخش‌های جلگه‌ای ، جنگلی ، ساحلی (دریای خزر) ، برکه‌ای ، آب بندان و تالاب   را در وسعت ۱۰۷۴ هکتاری خود جای داده است.

در این پناهگاه بالغ بر ۱۲۵ گونه جانوری شناسایی شده است که مهمترین آنها روباه ، سمورآبی ، گراز ، خرگوش ، جوجه تیغی ، شغال ، راکون و سایر جانوران هستند که اکثر آنها به آسانی قابل مشاهده هستند. ۶۰ هکتار از این منطقه به شکل کامل محصور ، برای نگهدای گوزن زرد ایرانی و مرال ایرانی در نظر گرفته شده است که به دلیل مساعد بودن شرایط زیستی مرال ها ، همه ساله ۲ الی ۶ رأس مرال به جمعیت مرال های موجود افزوده می شود.

پارک جنگلی بی‌بی یانلو با وسعت ۱۵۱۲ هکتار ، در روستای مرزی بی‌بی یانلو از دیگر جاذبه های آستارا می باشد که احاله مدیریت این پارک از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به شهرداری آستارا واگذار شده و این شهرداری با مشارکت بخش خصوصی زیرساخت های ایده آلی را برای گردشگران مهیا کرده است.

روستای کوهستانی حیران (دره بهشت) از دیگر مناطق طبیعی توریست پذیر غرب گیلان است که همه ساله هزاران نفر از اقصی نقاط جهان را به خود جذب می کند. سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ایجاد یک دهکده گردشگری کاملاً مدرن با امکاناتی از قبیل هتل بین المللی ، تله کابین ، سورتمه ، زیپ لاین ، پیست کارتینگ ، رستوران ، کافی شاپ ، دریاچه قایقرانی ، شهربازی و بازار صنایع دستی ویژگی های این منطقه را دوچندان کرده است.

خانه بلژیکی ها (ساختمان چوبی گمرک) ، بهشت کاکتوس ها ، باغ پرندگان ، بازارهای مرزی ، دوستاق خانه (خانه دیو) ، باغ ملی ، بقعه 750 ساله شیخ محمود خیوی ، بقعه پیرقطب الدین (دوره قاجاریه) ، قلعه شیندان ، ساختمان تاریخی مرزبانی (مدرسه شهید مدنی) ، ساحل صدف ، ساحل سفیر امید ، سد دربند و... از دیگر اماکن گردشگری آستاراست که نمی توان بی تفاوت از کنار آنها عبور کرد.

گزارش از رامین بشرویه، خبرنگار ایسنا


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۶۰۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی

  غلامرضا باغ شیرین در نخستین نشست کمیسیون مقابله و ساماندهی اتباع خارجی با اشاره به الگوی آماری تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز در استان بیان کرد: متأسفانه مجاورت مرزی با کشورهای مجاور شرقی به پدیده مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه به استان دامن زده و بسیاری از رسته‌های صنفی و فرصت‌های شغلی و معیشتی در استان را این گروه به خود اختصاص داده‌اند.
 
 وی افزود: از سوی دیگر به‌واسطه برخورداری این گروه از یارانه‌های پیدا و پنهان همچون ارزاق معیشتی یا حامل‌های انرژی، بار مضاعفی در حوزه بیت‌المال و منابع عمومی به کشور و به‌ویژه استان تحمیل می‌شود که این امر مانع دستیابی مناسب به اهداف و الگوهای توسعه بومی و درون‌زا می‌گردد.

 سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: همچنین از آن‌جا که این استان، استان ممنوعه در حوزه سکونت اتباع خارجی تلقی می‌شود، طبعاً سکونت این گروه‌های اجتماعی نیز در استان ممنوع تلقی شده و این اسکان غیرمجاز عامل اصلی افزایش هزینه‌های اجاره‌بها منازل مسکونی و اماکن تجاری در شهرهای استان شده چرا که معمولاً این گروه‌ها منازل و واحدهای تجاری را با قیمت‌های بالاتر از عرف محله استیجار می‌کنند که این امر خود به افزایش عمومی هزینه‌های مرتبط با اجاره محل سکونت و یا واحد صنفی معطوف فعالیت اقتصادی منتج می‌گردد.

وی گفت: متأسفانه همچنان در طول نوار مرزی با بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر در استان با کشورهای مجاور با کثرت خلأها و گذرهای مرزی غیرمجاز مواجهیم که این امر به افزایش آمار ورود اتباع خارجی غیرمجاز انجامیده و موجبات شکل‌گیری اقتصاد زیرزمینی در قالب، عبور دهندگان غیرمجاز اتباع خارجی به داخل استان را فراهم آورده است.
 
 باغ شیرین اذعان کرد: سیاست‌های کلان قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های متولی در استان، تأکید بر طرد اتباع خارجی غیرمجاز، بالابردن هزینه‌های قانونی معطوف به کارفرمایان متخلف در استفاده از نیروی کار خارجی فاقد مجوز، تسریع در فرایندهای انسداد مرز، برخورد قاطع و بازدارنده با باندهای سازمان‌یافته عبور دهنده اتباع خارجی، سلب انتفاع از خوابگاه‌های سکونت یا حضور بین‌راهی اتباع خارجی و اتخاذ دیپلماسی‌های مرزی با کشورهای مجاور به‌منظور مدیریت توأمان نوار و جداره مرزی باهدف کاهش آمار و ورود اتباع خارجی غیرمجاز به استان است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: حسب سیاست‌های کلان شورای‌عالی امنیت ملی، مقرر است تا توقیف ۶ماهه خودروهای حامل اتباع خارجی غیرمجاز حتی‌المقدور در محورهای مواصلاتی جاده‌ای و بین‌شهری در نوبت اول ارتکاب جرم به‌عنوان مجازات تکمیلی عملیاتی شده تا از این طریق تا حد زیادی بتوان موج مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه دراین‌خصوص را ساماندهی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • بیش از ۷۳۶ هزار مسافر از پایانه مرزی سرو تردد کرده اند
  • جذابیت گوهر سنگ خراسان جنوبی برای هیئت های خارجی نمایشگاه اکسپو
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • تشدید محدودیت‌ها برای گردشگران پاکستانی در سفر به ایران
  • تشدید محدودیت ها برای زائران پاکستانی در سفر به ایران
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد