Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی و پژوهشی وزارت صنعت از اشتغال فراگیر فارغ التحصیلان با هدفمندکردن پایان نامه‌ها خبر داد.

دکتر برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: اکنون دانشگاه‌ها کارهای بزرگی در پژوهش‌های کاربردی انجام می دهند ولی خواسته ما این است که سهم آر اند دی از تولید ناخالص ملی به ۳ درصد برسد، متاسفانه اکنون این میزان کمتر از نیم درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: باید به سمت هدفمندکردن پایانه نامه ها و مقلات پیش برویم، برای تحقیق این موضوع وزارت صنعت طرح منسجمی با عنوان توانمندسازی و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) تهیه کرده است که براساس آن به سمت اشتغال فراگیر دانش آموختگان دانشگاهی در کشور پیش می رویم.

وی افزود: موضوع بیکاری امروز ابرچالشی فراروی نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور است و پیش بینی می شود در دوره اجرای برنامه ششم توسعه متوسط افزایش سالانه عرضه نیروی کار جدید در کشور حدود یک میلیون نفر باشد که حدود 700 هزار نفر از این تعداد (بیش از 64 درصد) دارای تحصیلات دانشگاهی خواهند بود.
در حالی که گفته می شود ایجاد اشتغال برای سطوح بالای دانش آموختگی پرهزینه و دشوار است، آمارها بیانگر آن است که در سال جاری حدود 90 هزار نفر دانشجوی دوره دکتری، 800 هزار دانشجوی دوره کارشناسی ارشد و4 میلیون دانشجوی دوره های کارشناسی و کاردانی در دانشگاه های کشور به تحصیل اشتغال دارند.
در فراخوان جذب هیات علمی سال 1395، در حالی که ظرفیت جذب تنها 4 هزار نفر بود، تعداد متقاضیان به 30 هزار نفر رسید که بیانگر تراکم شدید و پر فشار در عرضه کار است. به طور حتم امروز وجود نیروی انسانی دانش آموخته توانمند برای به روز کردن فناوری در بخش های مختلف از جمله صنعت بسیار اثرگذار و راهگشا است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ادامه داد: بنگاه های صنعتی باید نگاه نوآورانه و آینده نگرانه به تحولات بازار علم و فناوری را در سازمان خود درونی و نهادینه کنند و این امر نیازمند نیروی انسانی دانش آموخته توانمند است، بنگاه های غفلت زده از این امر به طور حتم موفق نخواهند بود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: لذا ضرورت طراحی و اجرای پروژه های گوناگون برای غلبه بر ابرچالش اقتصادی و اجتماعی کشور، از میان گزارش های میدانی و از خلال انبوه قوانین و مقررات موجود در این خصوص به خوبی پیداست.
وی گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی اشتغال، سیاست های ابلاغی بخش صنعت کشور و همچنین مواد متعددی از برنامه ششم توسعه کشور به دولت در این خصوص مأموریت داده است و علاوه بر آن در جدیدترین اقدامات بسته حمایت از توسعه اشتغال پایدار و دیگر تکالیف مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، موضوع بسته های پنج گانه رونق تولید و اشتغال، از جمله مصوبات جلسات این ستاد در این خصوص در سالجاری بوده است که از سوی معاون محترم اول ریاست جمهوری ابلاغ شد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تمرکز بر روی نیروی انسانی دانش آموختۀ برخوردار از مهارت و توانمندی، موجب انتقال ظرفیت های جدیدی برای توسعۀ فنآوری های نوآورانه به بنگاه های اقتصادی کشور می شود، نیروی انسانی دانش آموخته و توانمند شده، از توان بالای کارآفرینی و ضریب تولید شغل آفرینی بالا برخوردارند.
قبادیان اضافه کرد: به کارگیری نیروهای تحصیکرده و دانش آموخته مزیت های مضاعف جدیدی را به نظام تولید صنعتی کشور منتقل می کند، دولت دوازدهم برای رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال فراگیر در کشور این بار به دنبال طرحی نو، تحت عنوان توانمندسازی و توسعۀ اشتغال پایدار 'تاپ'، از وزارت صنعت، معدن و تجارت خیز برداشته است.
وی گفت: این طرح در واقع راهبرد اساسی در طرح توانمندسازی و توسعۀ اشتغال پایدار در بنگاه های صنعتی، معدنی و تجاری کشور، توسعه دانش بنیان بنگاه ها و ظرفیت سازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزودۀ جدید و بنابر این تأمین اشتغال پایدار است.
قبادیان مطرح کرد: طرح تاپ در گام نخست و در کوتاه مدت، ایجاد یا فعال سازی و توسعه واحدهای تحقیق و توسعه در بنگاه های متقاضی تأکید دارد، بنا به آمار موجود، در شرایط کنونی کمتر از یک درصد از بنگاه های صنعتی دارای واحد تحقیق و توسعه هستند.
قبادیان افزود: تاپ در گام دوم و در میان مدت، دانش بنیان سازی محصولات و عملکرد بنگاه ها در اهداف برنامه قرار می گیرد، در گام سوم و بلندمدت، دانش بنیان کردن ساختار، تشکیلات، عملکرد و محصول بنگاه های اقتصادی به عنوان هدف نهایی این طرح مورد توجه است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۶۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل نوبخت اژدری در جلسه منتخبان جدید هیات مدیره تعاونی زنبورداری استان اردبیل، تعداد کل زنبورستان‌های این استان را بر اساس اطلاعات گردآوری شده در شماری پاییز سال گذشته سه هزار و ۷۱۴ مورد اعلام کرد.
وی بیان کرد: استان اردبیل سال گذشته با تولید هفت هزار و ۴۳۸ تن عسل در رتبه چهارم کشوری استحصال این محصول قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: بر اساس اطلاعات سرشماری فعالیت زنبورداری استان اردبیل در پاییز سال گذشته، زنبورداران استان با بیش از ۵۰۲ هزار و ۹۶۹ کلنی در حال تولید عسل در استان هستند.
وی میانگین تولید عسل در کلنی‌های مدرن را ۱۴.۷ کیلوگرم و میانگین تولید در کلنی‌های سنتی را ۶.۷ کیلوگرم اعلام کرد و ادامه داد: استان اردبیل قطب کشاورزی و تولید محصول عسل کشور به شمار می‌رود.
اژدری اظهار کرد: ۳۵ درصد اشتغال استان اردبیل مربوط به بخش کشاورزی این استان است و این آمار نشان می‌دهد که یک سوم سهم اشتغال استان مرتبط با فعالیت تولیدی کشاورزی است.
عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستان‌های استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشور‌های عراق، ترکیه، کشور‌های حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • امسال برای اشتغال فارغ‌التحصیلان برنامه ریزی شده است
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • وزارت کار بخشی از سهم اشتغال کشور را به فارغ‌التحصیلان اختصاص داده است
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت