Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، روز ولادت اولین امام شیعیان (ع) به عنوان روز پدر نامگذاری شده است. این امام برجسته در دستگیری از فقرا و نیازمندان دست بخشنده ای داشتند و یتیمان کوفه را ناشناس اطعام می کردند.

در این حقیقت تردیدی وجود ندارد که آفریدگار والامقام جهان هستی، از چشم ها پنهان است و حواس پنج گانه راهی به درک او ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی آن پروردگار مهربان، از خود نشانه هایی بر جای گذاشته که بر علم و قدرت بی پایان او گواهی می دهند و جویندگان حقیقت را با عظمت و کمال پایان ناپذیرش آشنا می سازند. هر یک از این نشانه ها، به قدر کمال خود، دم از خالق می زنند و به مقدار جمال خود، پرده از آن زیبایی ناپیدا برمی دارند. ولی در این میان، نشانه ای بزرگ، همچون خورشیدی در میان آسمان آیات الهی می درخشد و به فرموده امام صادق (ع) عظیم ترین نشانه خداست.

بزرگ مردی که با ادعای «سلونی قبل ان تفقدونی» از علم بی پایان خدا پرده برداشت و با گفتن «والله لو تظاهرت العرب علی قتالی ما ولیت عنها» گوشه ای از قدرت بی پایان خدا را به نمایش گذاشت. مهربانی بی مانندش با مستمندان و یتیمان، جلوه ای از رافت و جمال خدا بود و خشم و غضبش با کافران و مشرکان، نشانه ای از غضب و جلال خدا. با عدالت فراگیرش ندا می داد که خدای او به هیچکس ظلم نمی کند و با بخشش و احسانش اعلام می کرد که پروردگاری بس بخشنده و نیکوکار دارد. عبادات خاضعانه اش از معبودی والامقام خبر می داد و اخلاص و پاکی نیتش، از یگانگی و بی شریک بودن آن معبود.

در وقت عمل، برترین بود و هنگام سخن، سخنورترین، کلمات و جملات همچون موم در دستانش شکل گرفت و جملات و خطبه ها و نامه های آن خدایگان سخن به زیبایی هر چه تمام تر در دفتر تاریخ ثبت شده و ادیبان و خطیبان بزرگ تاریخ را در حیرتی عمیق فرو برد و در پیشگاه کلام او به خضوع و تواضع وا داشت.

در این میان دانشمند فقیه و ادیب نامور شیعه، ابوالحسن محمد بن حسین بن موسی، معروف به «سید رضی» یا شریف رضی به تلاش ستودنی دست زد و با پژوهشی عمیق، بخشی از سخنان مولا را که در فصاحت و بلاغت، درخشش خاصی داشت در کتابی جمع آ وری کرد و آن را «نهج البلاغه» یعنی راه رسا سخن گفتن نامید. نهج البلاغه نه تنها کتاب فصاحت و بلاغت، بلکه کتاب خداشناسی، نبوت شناسی، قرآن شناسی، امام شناسی، انسان شناسی و هستی شناسی است.

امیر مومنان علی (ع) در این کتاب همچون معلمی دلسوز، دست شاگرد خویش را می گیرد و به او می آموزد که در راه پر فراز و نشیب زندگی، چگونه سفر کند تا به مقصد برسد. راه را از بیراهه به او می نمایاند و راهزنان را معرفی می کند. از آغازین لحظات آفرینش تا آخرین منزل کاروان بشریت سخن گفته و آنچه را که یک مسافر در بین این دو منزل به آن نیاز دارد با سخاوت و مهربانی به او می بخشد.

نهج البلاغه به حق جلوه ای از شخصیت والای امیر مومنان (ع) است. ایمان و اخلاص، انفاق و یاری همنوعان، هجرت و جهاد، زهد و دوری از دنیاپرستی، حسن معاشرت با خانواده و مردم و.. هر کدام بعدی از ابعاد روح بیکران علی (ع) است.

هرچند سعات شرفیایی به محضر آن حکیم الهی را نداریم ولی این پیشوای فرزانه با صدایی رسا در میان امت خود فرمودند: ای مردم، من پند و اندرزهایی را که پیامبران در میان امتهای خود داشتند، در میان شما نشر دادم و وظایفی را که جانشینان پیامبران گذشته در میان مردم خود به انجام رساندند، تحقق بخشیدم.

چگونگی پیدایش کتاب نهج البلاغه

سید رضی می گوید: در آغاز جوانی دست به تالیف کتابی در خصائص و ویژگی های ائمه علیها السلام زدم که مشتمل بر خبرهای جالب و سخنان برجسته آن ها بود. پس از گرد آوردن خصائص امیر مومنان علیه السلام مشکلات و حوادث روزگار مرا از اتمام بقیه کتاب بازداشت. من آن کتاب را در فصل های مختلفی تقسیم کرده بودم و در پایان آن فصلی را که متضمن سخنان جالب امام (ع) از سخنان کوتاه در مواعظف حکمف امثال و آداب نه خطبه های طولانی و نه نامه های گسترده آورده شد.

برخی دوستان آن را جالب و شگفت انگیز از جنبه های گوناگون دانستند و از من خواستند کتابی تالیف کنم که سخنان برگزیده امیر مومنان (ع) در جمیع فنون و بخش های مختلف، از خطبه ها، نامه ها، مواعظ و ادب در آن گرد آید. از این رو خواسته دوستان را اجابت کردم و این کار را شروع کرده و در حالی که یقین داشتم سود و نفع معنوی آن بسیار است و به زودی همه جا را تحت سیطره خود قرار خواهد داد و اجر آن ذخیره آخرت خواهد بود.

در این کتاب سخنان حضرت بر مدار سه اصل خطبه ها و اوامر، نامه ها و رسائل و کلمات حکمت آمیز و مواعظ تنظیم شده است. نام کتاب را نیز نهج البلاغه گذاشتم زیرا این کتاب درهای بلاغت را به روی بیننده می گشاید و خواسته هایش را به او نزدیک می سازد. این کتاب هم مورد نیاز دانشمند و عالم و هم دانشجو و متعلم است و هم خواسته شخص بلیغ و زاهد در آن یافت می شود. در بین کلمات امام (ع) سخنان شگفت انگیزی در مورد توحید، عدل و تنزیه خداوند از شباهت به خلق می بینم که تشنگان را سیراب کرد و پرده ها را از روی تاریکی شبهات بر می گیرد.

502

سید رضی امیر مومنان نهج البلاغه سخنورترین خطبه ها

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۲۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد و بررسی مجموعه کتاب‌های «کودکی نامداران» در راستای نشست «صبحانه با کتاب» با حضور کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان برگزار شد.

پرویز امینی نویسنده مجموعه کتاب «کودکی نامداران» از نگارش کتابی درباره امام قلی خان (از فرماندهان نظامی هرمزگان) خبر داد و گفت: کار بزرگ امام قلی خان یعنی آزادسازی تمام سواحل ایران، بسیار مهم و منحصر به فرد است. توپخانه پرتقالی‌ها، بزرگترین توپخانه دنیا بود اما سردار ایرانی آنها را در هم شکست. قطعاً معرفی این افراد برای ما افتخار است.

وی با تأکید بر نقش امام قلی خان در آزادسازی خلیج فارس، ادامه داد: همه ایرانیان باید این سردار بزرگ را بشناسند؛ زیرا امام قلی خان در تاریخ جهان به ابَر مَرد قرن ۱۶ معروف است. تلاش‌های مردم غیور ایران و در رأس آنها، امام قلی خان غیرقابل تکرار است. در جریان آزادسازی هرمز و قشم ۱۰ هزار نفر شهید شدند.

نویسنده مجموعه کتاب «کودکی نامداران» گفت: در پایان سخنانش ضمن آرزوی سربلندی برای مردم ایران گفت: باید قدر خاک ارزشمند سرزمین‌مان را بدانیم و برای ماندگاری نام شخصیت‌های تاریخی، آثار باکیفیت تولید کنیم.

در ادامه پروین پشت‌کوهی مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان ضمن ابراز خرسندی از حضور نویسنده مجموعه کتاب «کودکی نامداران» بیان کرد: باید برای الگوسازی کودکان و نوجوانان اقدام‌های جدی انجام داد و آنها را با شخصیت‌های مهم تاریخ آشنا کرد.

وی با اشاره به مناسبت روز ملی شدن خلیج فارس و اهمیت معرفی چهره‌های نامدار به کودکان و نوجوانان افزود: آشنایی نوجوانان با شخصیت امام قلی خان و ارائه بخشی از زندگی این نامداران ایرانی در قالب داستانی و روایت می‌تواند در آینده آنها تاثیر بگذارد.

مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان گفت: کتاب امام قلی خان، می‌تواند نوجوانان را با تاریخ استان آشنا و اعتماد بنفس‌شان را به عنوان مرزداران این ناحیه محکم‌تر کند. ضرورت دارد فرزندان این مرز و بوم با تاریخ استعمارستیزی این سرزمین آشنا شوند و رشادت‌های بزرگ مردان از دیرباز تا امروز را به خاطر بسپارند.

وی افزود: حضور نویسنده مجموعه «کودکی نامداران» نقطه عطفی برای کانون، اعضا و مربیان است. امیدواریم نگارش کتاب امان قلی خان هرچه سریع تر انجام شود.

در ادامه این نشست مربیان کانون پرورش فکری استان هرمزگان به نقد و بررسی مجموعه کتاب‌های «کودکان نامداران» پرداختند.

کد خبر 6093329 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • رمان اجتماعی معمایی «آفرودیت» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت روز معلم
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند