Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-03-29@06:35:25 GMT

بوشهر پادشاه اقلیم‌های متفاوت در ایران

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۷۳۱۵۶

بوشهر پادشاه اقلیم‌های متفاوت در ایران

خبرگزاری میزان- تعطیلات نوروز، فرصت بسیار خوبی برای سفر به استان‌های جنوبی کشورمان از جمله استان بوشهر است چرا که در این زمان، می‌توان هوای دلنشین بهاری را در بوشهر احساس کرد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، استان بوشهر را باید یکی از استان‌های بسیار زیبای ایران نامید. جایی که می‌توانید اقلیم‌های متفاوت را در کنار هم ببینید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان بوشهر به سراغ یاسر عرب، کارگردان و مستندساز با سابقه کشورمان رفته‌ایم. او مستند «جایی که نمی‌شناختیم» را چندی پیش ساخته بود که در آن به معرفی مناظر طبیعی ایران می‌پرداخت.  

یاسر عرب، سفر به استان بوشهر را پیشنهاد می‌کند و می‌گوید: تعطیلات نوروز، فرصت بسیار خوبی برای سفر به استان‌های جنوبی کشورمان از جمله استان بوشهر است چرا که در این زمان، می‌توان هوای دلنشین بهاری را در بوشهر احساس کرد. از نظر جاذبه‌های گردشگری، استان بوشهر یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور و ۳-۴ پارامتر مهم برای جذب گردشگر را دارد.

وی به وجود بافت‌های متفاوت اقلیمی در این شهر اشاره کرد و گفت: بوشهر را باید پادشاه اقلیم‌های متفاوت در کشور دانست. جایی که بافت‌های متفاوت اقلیمی، امتیاز ویژه‌ای را به این منطقه داده است. در استان بوشهر، انواع بافت‌های اقلیمی، کویری، جنگلی، کوهستانی و ... را داریم که نیاز هر گردشگر اقلیمی را برطرف می‌کند. هم‌چنین در هم آمیختگی این اقلیم‌های متفاوت با یکدیگر، منظره‌های زیبایی را رقم می‌زند. برای مثال، باید به جاده بوشهر به بندر طاهری اشاره کنم. تمام طول این جاده، منطقه گردشگری است و جاذبه‌های بسیار اعجاب‌انگیزی دارد. در سمت راست این جاده، دریا وجود دارد و جاده‌ای را می‌پیمایید که ساحلی است. در همین جاده ساحلی، کشتی‌های پرتغالی چوبی را می‌بینید که قریب به ۱۰۰ سال است که در کنار جاده و نزدیک به دریا جا خوش کرده‌اند. در طرف مقابل و در سمت چپ جاده، اقلیم متفاوتی را مشاهده می‌کنید که در ایران نظیر ندارد. در این بخش، صحرای بسیار زیبایی دیده می‌شود که به لحاظ تصویری، صحرای آریزونا را به عنوان رقیب جدی خود می‌بیند. در این صحرای زیبا، صخره‌های بسیار بزرگی دیده می‌شود که تخته سنگ‌های زیبا آن را احاطه کرده است. گویی که نیرو‌هایی غیبی رفته‌اند و تخته سنگ‌های بزرگی را بالای صخره‌ها قرار داده‌اند. این طبیعت زیبا، حاصل فرسایش زمین در طی میلیون‌ها سال در این منطقه است. انتهای این جاده، به بندر طاهری می‌رسد که خود منطقه‌ای زیبا برای گردشگران است.  
بندر سیراف یا (طاهری) از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان در شهرستان کنگان استان بوشهر است. این بندر یکی از قدیمیترین بنادر ایران است که زمانی دارای رونق فراوانی بوده است. در زمان تجارت از طریق جاده ابریشم، این بندر نقش به سزایی در تجارت بین‌المللی داشته است. سیراف مرکز مهم تجارت دریایی بوده است که کالا‌های مورد نیاز خاورمیانه را از طریق هندوستان، چین، جنوب شرقی آسیا و شرق آفریقا تأمین می‌کرده است و دریانوردان آن از یک طرف تا سواحل جنوبی عربستان و سواحل شرقی آفریقا، و از طرف دیگر تا سواحل هندوستان، چین، جزایر اقیانوس آرام و حتی تا جزایر ژاپن ارتباط برقرار می‌کردند.   انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تعطیلات نوروز جاذبه های گردشگری استان بوشهر مناظر طبیعی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

كتیبه كانی اژدهای اشنویه، یكی از قدیمی‌ترین اسناد مرتبط با آب در شمال غرب ایران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  بهروز خان‌محمدی، باستان‌شناس اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در یادداشتی نوشته است: این اثر که به نام‌های اژدها بولاغی، تازه بولاغ، عین‌الروم و چشمه منوا نیز شناخته می‌شود محوطه‌ای اورارتویی است که در ۵۴ کیلومتری جنوب ارومیه و کنار جاده ارومیه-اشنویه و در نزدیکی روستای عین‌الروم قرار گرفته و شامل تورفتگی صخره‌ای به شکل طاقچه و چشمه­ای است که از دل سنگ‌های پای طاقچه می جوشد و پس از عبور از زیر جاده به رود قاسملو می‌ریزد.

ساختار اورارتویی چشمه به ترتیبی بود که احتمالاً آب از وسط طاقچه به بیرون راه داشته و هنوز می‌توان فرسایش ناشی از جریان آب را در آن مشاهده کرد. بعدها محل خروج آب چشمه تغییر کرده است، احتمالاً آب پس از خروج از دهانه­ای که در وسط طاقچه داشته کانالیزه شده و به شکل فواره بیرون می­ریخته در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از ساختار مربوط به فواره باقی نمانده است.

این مکان نخستین بار توسط پروفسور دایسون رئیس هیئت باستان‌شناسی حسنلو کشف و در همان سال مورد بازدید پروفسور ولفرام کلایس قرار گرفته و در سال بعد اطلاعات مربوط به آن منتشر شد، در سال ۱۳۵۵ این اثر باستانی ضمن بررسی دره اشنویه مورد بازدید و بازخوانی پروفسور سالوینی هم قرار گرفت.

در بالای این چشمه طاقچه‌ای ایجاد شده که ۶۰/۲ متر ارتفاع و ۵/۱ متر حداکثر پهنا و عمقی متغییر از ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر در بالا تا ۸۰ سانتی‌متر در پایین دارد و دارای طاق قوس‌داری است.

نوشته‌های میخی در چهار نقطه مجزا از یکدیگر در طاقچه تکرار شده و شامل هفت سطر در بالاترین نقطه طاقچه و بلافاصله زیر قوس طاق، چهار سطر در نزدیکی کف طاقچه، هفت سطر در دیواره سمت راست و هفت سطر در دیواره سمت چپ طاقچه در ارتفاع ۹۵ سانتی‌متری از کف است، متن هر چهار بخش کاملاً مشابه بوده در رابطه با احداث چشمه آب توسط شاه مقتدر اورارتویی یعنی منوا است.

متن کتیبه چنین است:

«به حول و عظمت خدای خالدی منوا فرزند ایشپوینی، پادشاه بزرگ، پادشاه قدرتمند، پادشاه سرزمین بیه و خداوندگار شهر توشپا است، منوا این تارمانیلس[ آب نما یا چشمه] را بنا نمود».

 

شروع سال ۱۴۰۳ که به نام سال اژدها معروف بوده و بی ارتباط با نام کتیبه نیست  و ایام تعطیلات نوروزی بهترین فرصت برای گردشگران و ایران گردان را فراهم ساخته تا از این اثر ارزشمند تاریخی به عنوان یکی از مقاصد گردشگری و تاریخی استان و شهر اشنویه بازدید کنند و جرعه‌ای از آب این چشمه قدیمی و سه هزار ساله را بنوشند، نوش جان و گوارای وجود!

دیگر خبرها

  • پل بزن بین بلخ و نیشابور، هردو اقلیم یک خراسان است
  • پسربچه مرودشتی در ساحل بندر سیراف غرق شد
  • سواحل جنوبی استان بوشهر میزبان گردشگران نوروزی + تصویر
  • کتیبه کانی اژد‌های اشنویه، یکی از قدیمی‌ترین اسناد مرتبط با آب در شمال غرب ایران 
  • درگیری خونین در ساحل بندر | قاتل،همشهری اش را کشت و فرار کرد
  • درگیری درساحل بندر امام حسن بوشهر یک کشته برجا گذاشت
  • كتیبه كانی اژدهای اشنویه، یكی از قدیمی‌ترین اسناد مرتبط با آب در شمال غرب ایران
  • تأسیسات برق‌رسانی استان بوشهر خسارت دید
  • سه اسکله مجاز قایقرانی در ساحل بندر بوشهر راه اندازی شد
  • امدادرسانی به ۲ خدمه بارج مسطح در آب‌های بوشهر انجام شد