Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@07:26:46 GMT

اعتکاف فرصتی برای خودسازی معنوی است

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۷۳۷۲۳

حجت‌الاسلام رسول ملکیان اصفهانی، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، با بیان اینکه یکی از آئین‌هایی که قبل از دین اسلام وجود داشته، اعتکاف بوده است، اظهارکرد: اهمیت مسئله اعتکاف را می‌توان از آیه 125 سوره بقره که می‌فرماید: « وَعَهِدْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ؛ و ما به ابراهيم و اسماعيل امر كرديم كه خانه مرا براي طواف كنندگان و مجاوران و ركوع كنندگان و سجده كنندگان پاك و پاكيزه كنيد»، فهمید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یکی از نیازهای فطری بشر در دوران قبل از اسلام و بعد از اسلام، خلوت کردن انسان با خود و مرور کردن زندگی گذشته، حال و اعمالش است، افزود: وقتی در زمان معاصر به بشر جدید می‌نگریم، می‌بینیم این نیاز در این دوران صنعتی و پست مدرن نیز بیشتر شده تا انسان‌ها بتوانند فراغتی پیدا و با خود خلوت کرده و به دور از هیاهو و روزمره زندگی، با خالق خود ارتباط برقرار کنند. این نیاز فطری در دین اسلام به معناي اعتکاف و معتکف شدن در مساجد و به معنای دوری گزیدن از غیر خدا با قصد قربت به خداوند است. 

ملکیان با بیان اینکه در قرآن، میقات حضرت موسی ذکر شده است که حضرت موسی چهل شبانه روز با خدا خلوت کرد، گفت: افراد مومن و موحد و همه انسان‌ها نیاز به چنین خلوتی دارند. اما آنچه اهمیت دارد این است که اکثر افراد مهارت اینکه چگونه با خداوند صحبت و ارتباط برقرار کنند، ندارند.

وی تصریح کرد: افرادی که خودسازی  کرده و اهل عرفان هستند، در طول عمر خود حالت اعتکاف دارند و در عین داشتن زندگی عادی، مرتب با خدا در ارتباط هستند و این ارتباط با خدا را مهم‌تر از ارتباط یا مردم و طبیعت می‌دانند. یکی از نکات مثبت در زمان ما، گرایش جوانان و نوجوانان و تحصیل‌کردگان به اعتکاف است. 

این استاد حوزه بیان کرد: معتکفین به دلیل آنکه دارای خودسازی و شخصیت‌سازی عمیق معنوی و انسانی می‌شوند، در روابط خود در اجتماع، ارتباط انسانی و الهی قابل توجهی دارند. افرادی که در جامعه ناهنجاری ایجاد می‌کنند و ارتباط خوبی با اجتماع ندارند، در ارتباطشان با خدا هم دچار مشکل هستند. اگر بخواهیم اعتکاف را در یک جمله خلاصه کنیم، می‌گوییم؛ ما خلوتی که در آن، افکار و دل خود را از دنیا خالی و توجه خالصی به خالق‌مان پیدا می‌کنیم.

این استاد و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه شریعت و دستورات دینی، شرایطی برای اعتکاف در نظر گرفته است، تصریح کرد: مدت زمان اعتکاف باید بین سه تا ده روز باشد و اعتکاف باید حتما داخل مسجد انجام شود.

وی تصریح کرد: استفاده از ابزارهای دیجیتال مثل موبایل و لپ تاب در حین برگزاری مراسم اعتکاف با فلسفه اعتکاف مغایرت دارد. باید قبل از برگزاری مراسم اعتکاف، برای افرادی که سنین کمی دارند و با اعتکاف خیلی آشنایی ندارند، توضیح داده شود که هدف از اعتکاف چیست،  اما زمانی که اعتکاف شروع شود، باید افراد را به حال خود بگذارند و افراد به معنای واقعی این سه روز را با خدای خود خلوت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از معلم نیکوکار بیرجندی برای حمایت ۱۱ فرزند معنوی

معلم خیر بیرجندی که سال‌هاست در طرح اکرام ایتام ثابت قدم است از حس خوب یتیم نوازی و دلیل ماندگاری ‌اش در این مسیر می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، معلم خیر بیرجندی که به‌اتفاق همسرش حمایت از ۱۱ فرزند یتیم تحت حمایت کمیته امداد بیرجند را بر عهده دارد، می‌گوید: معتقدم که خداوند روزی عده‌ای از افراد نیازمند را در روزی ما قرار داده است و این موضوع سبب علاقه بسیارم به مشارکت در انجام کارهای خیر و کمک به ایتام شده است.

آشنایی با طرح اکرام

وی با اشاره به این که حدود ۷ سال پیش که به‌اتفاق همسرم در مراسم شب‌های قدر شرکت کرده بودیم با طرح اکرام ایتام کمیته امداد آشنا شدیم، افزود: بعد از آن با مراجعه به کمیته امداد حمایت یک فرزند یتیم را بر عهده گرفتیم و کم کم هر سال تعداد این فرزندان برای حمایت افزایش داده ایم.

دستگیری از نیارمندان

وی انگیزه خود را از انجام اقدامات خیرخواهانه، دستگیری از نیازمندان به‌ویژه ایتام و حل مشکلات آن‌ها بیان کرد و ادامه داد: احسان، نیکوکاری و انفاق در راه خدا از مفاهیم ارزشمندی است که در آیات و روایات نسبت به انجام آن بسیار تأکید شده است.

به گفته وی بزرگ کردن فرزند بدون حضور پدر به ویژه در شرایط فعلی، کار بسیار مشکلی است لذا برای پاسخ به احساس درونی ام در مسیر کمک به کودکان یتیم قدم برمی داریم و تا جایی که توان داشته باشیم به آن‌ها کمک خواهیم کرد.

برکات کمک به یتیمان

وی در ادامه به برکات و معجزه‌های دعای یتیمان که نصیبشان شده اشاره کرد و افزود: افزایش حقوق‌، پذیرش در مقطع دکتری، بهبود شرایط کاری که قبل از این موضوع قصد ترک کار خود را داشتم و هزاران برکت دیگر از ثمرات دعای یتیمان بوده است.

این معلم خیر بیرجندی که حدود ۳۵ ساله است، تاکید کرد: هیچ وقت در زندگی دنبال مادیات نبوده ام و حرکت در این مسیر به دلیل احساس خوب درونی کمک به یتیمان بود که بیش از هر چیزی من را جذب و ماندگار کرد و در بخش‌های مختلف زندگی وجودشان را احساس کردم.

این معلم نیکوکار که قصد دارد به امید خدا یتیمان بیشتری را تحت حمایت قرار دهد، تصریح کرد: خوشبختانه در بین همکارانم افراد بسیاری در انجام این طرح مشارکت دارند و با توصیه‌هایی که داشتیم در بین اقوام هم تعدادی جذب این کار خیر شده اند.

کد خبر 750247

دیگر خبرها

  • زائران حج مورد عنایت ویژه الهی هستند
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • حجاج حال معنوی سفر زیارتی را از دست ندهند
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم برگزار شد
  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم
  • تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
  • روایتی از معلم نیکوکار بیرجندی برای حمایت ۱۱ فرزند معنوی
  • هفته تعلیم و تربیت فرصتی برای دستیابی به اهداف سپاه
  • معلم بیرجندی با ۱۱ فرزند معنوی