Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که آمریکا نظامیان خود در افغانستان را افزایش می‌دهد و موضوع صلح در این کشور بیش از زمان دیگری برجسته شده است، کارشناسان غربی معتقدند که طالبان با حمایت مردمی که دارند در اهداف خود ثابت قدم‌ار از دولت‌های واشنگتن و کابل عمل کرده‌اند. ۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه شبه قاره نظرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به نقل از «آتلانتیک»، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از انتقاد از جنگ آمریکا در افغانستان با اعزام نظامیان بیشتر به این کشور اکنون همان مسیری را رفته است که دو رئیس جمهور سابق آمریکا طی کردند،اما طالبان قدرتمندتر از هر گروه دیگر در افغانستان حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر خلاف دیگر گروه‌های مخالف دولت افغانستان، اعضای طالبان افغان هستند. این گروه از حمایت مردم برخوردار است و دستکم نیمی از این کشور را تحت نفوذ یا کنترل دارد.

در حالی که جامعه‌ بین‌المللی خواستار مصالحه بین دولت افغانستان و طالبان است، بسیاری از قدرت‌های جهانی که برای دهه‌ها در این کشور دخالت کرده‌اند، هنوز به ویژه در مناطق مرزی نفوذ دارند.

«حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی افغانستان هفته گذشته در واشنگتن گفت: با وجودی که شمار جنگجویان خارجی در کشورش افزایش یافته است، اما ما می‌توانیم با طالبان افغان در صورتی که علاقمند باشند صلح کنیم زیرا آنها افغان هستند.

این در حالی است که تلاش‌های گذشته برای صلح به دلیل کارشکنی پاکستان و بازداشت یکی از اعضای کلیدی طالبان با شکست روبرو شد، حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان نیز در سال 2014 سعی کرد که مخفیانه با طالبان مذاکره کند اما دولت اوباما مانع این تلاش‌ها شد.

با این حال، نقش آمریکا در افغانستان از سال 2001 به این‌طرف تغییر کرده است. پیش از این و در اوج جنگ علیه تروریسم دستکم یکصد هزار نظامی آمریکایی در این کشور حضور داشتند اما موفقیتی کسب نکردند، امروز این رقم به 15 هزار نظامی رسیده است.

اگرچه که حنیف اتمر مشاور امنیت ملی افغانستان معتقد است؛ در میان طالبان رهبرانی هستند که ادامه درگیری‌ها را زیر سوال می‌برند اما به نظر کارشناسان اگر شروط طالبان به ویژه عدم حضور نیروهای خارجی تامین نشود دست یافتن به صلح در افغانستان به سادگی امکانپذیر نیست.

«بارنت روبین» کارشناس برجسته مسائل سیاسی در امور افغانستان و جنوب آسیا در این باره می‌گوید: این تصور درست نیست که اعضای طالبان افراد قبیله‌ وی متمرد هستند. آنها با یک صدای واحد صحبت می‌کنند. در واقع، طالبان در موضع‌گیری‌های سیاسی خیلی ثابت‌قدم‌تر از دولت‌های آمریکا و افغانستان هستند.

انتهای پیام/.

R36461/P36461/S8,87,91/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است

سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات معاون وزارت خارجه روسیه اظهار داشت حکومت کنونی افغانستان فراگیر است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

«میخاییل گالوزین» معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی حکومت طالبان به «آمو» گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی «فراگیر» است.

حدود یک هفته پیش نیز «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

واکنش طالبان به اظهارات «امیرعبداللهیان»: در راستای حکومت فراگیر تلاش می‌کنیمچین: از طالبان برای تشکیل حکومت فراگیر حمایت می‌کنیمواکنش طالبان به درخواست‌ها برای تشکیل حکومت فراگیر: موضوع داخلی است

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: «کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایند‌گان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند