Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@08:07:07 GMT

ربات‌های پرستار در سرای سالمندان ژاپن

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۸۳۲۹۳

ربات‌های پرستار در سرای سالمندان ژاپن

خانه‌های سالمندان ژاپن حال و هوای خود را دارند. در آنجا علاوه بر پرستاران، مددکاران الکترونیک نیز به کمک می‌آیند. ربات‌ها اگرچه گرانند اما چون ارتباط خوبی با سالمندان برقرار می‌کنند، آنها دوستشان دارند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جمعیت ژاپن هم‌اکنون به گونه‌ای است که یک سوم آن را افراد سالخورده تشکیل می‌دهد و دولت این کشور با چالش بزرگی برای نگهداری این افراد مواجه است و جالب اینجاست که این دولت روش جالبی را برای روبه‌رو شدن با این چالش پیش گرفته و آن استفاده از ربات‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلاس ورزش با پی‌پر

طول عمر در جوامع دنیا، به‌خصوص ژاپن بالا می‌رود. بنابر ارزیابی‌ها، در سال ۲۰۳۵ یک‌ سوم جمعیت ژاپن ۶۵ ساله خواهد بود. حتی امروز هم ژاپن برای مراقبت بهتر از سالمندان ربات‌ها را به کار گرفته است.

پی‌پر: راست، چپ، آفرین

در این سرای سالمندان در توکیو پی‌پر که رباتی است‌ انسان‌نما کلاس ورزش گذاشته است. او که صدایش الکترونیکی است به حاضران آموزش می‌دهد: راست، چپ، آفرین. از پی‌پر در حال حاضر در حدود ۵۰۰ خانه سالمندان ژاپن استفاده می‌شود. او نه تنها می‌تواند گروه‌های ورزشی را سرپرستی کند بلکه می‌تواند گفت‌وگوهایی ساده نیز انجام دهد.

بازی با آی‌بو

در سرای سالمندان «شی ـ تومی» ربات‌ها می‌توانند جایگزین حیوانات خانگی شده‌اند و با سالمندان ارتباط برقرار کنند. در این تصویر یک زن با رباتی به نام آی‌بو بازی می‌کند. در این خانه سالمندان گروه پرستاران از ۲۰ نوع مختلف‌ این ربات برای سرگرم کردن ساکنان استفاده می‌کنند. دولت ژاپن امید دارد که این خانه سالمندان به الگویی حتی برای خارج از کشور تبدیل شود.

ربات خرسی‌ که به نوازش جواب می‌دهد

«پارو» یکی دیگر از این ربات‌هاست. سال‌ها طول کشید تا این ربات خرس‌مانند که حسگرهای لمسی دارد تولید شود. تعداد آنها در سراسر دنیا در حال حاضر پنج هزار تاست و در ژاپن سه هزار تای آن وجود دارد. پارو گران است، در ژاپن ۸۰۰ دلار قیمت دارد و در اروپا برای هر یک باید پنج هزار یورو بپردازی. او ارزش خود را تنها مدیون بدن خز مانند خود نیست، بلکه مدیون این است که وقتی نوازشش می‌کنی با صدای خود به آن واکنش نشان می‌دهد.

پارو در ارتباط با سالمندان

پارو در ارتباط با انسان از چنان توانایی‌هایی برخوردار است که دولت ژاپن پذیرفته برای ارزان‌تر شدن ‌آن برایش یارانه بپردازد. حضور او سالمند را دلگرم می‌کند، چون پارو نه تنها به نوازش بلکه به صحبت و نور هم واکنش نشان می‌دهد. سرش را تکان می‌دهد، چشمک می‌زند یا مثل یک فُک زوزه می‌کشد.

مددکار بهیاران

ربات‌ها تنها همدم ساکنان سرای سالمندان نمی‌شوند. آنها مددکار بهیاران نیز می‌شوند. وقتی بهیار می‌خواهد کهنسال کم‌توانی را بلند کند رباتی که به شکل کوله‌پشتی با سگگ‌هایی در جلو طراحی شده، مانند عضله‌ کمکی به او یاری می‌کند. در واقع این ربات یک اسکلت خارجی است که وقتی بهیار این ربات را که «مانتوی عضله» نام دارد می‌پوشد بلند کردن بیمار را برایش راحت‌تر می‌کند.

کمک به مراقبت از بیمار

برخی ربات‌ها مثل لباس طراحی شده‌اند. مددکار آنها را قبل از این که سالمندان کم‌توان را حرکت دهد می‌پوشد و ‌آنهامثل عضله کمکی به یاری او می‌آیند. مددکار با پوشیدن این ربات احساس بهتری دارد و به خاطر بلند کردن یا حرکت دادن سالمند کمتر به کمردرد مبتلا می‌شود.

عصای پیری

ربات‌‌ها امروزه می‌توانند در راه رفتن نیز به سالمندان کمک کنند. آنها تعادل ایجاد می‌کنند و نشان می‌دهند که باید پایت را حالا کجا بگذاری. با وجود همه این قابلیت‌ها دولت ژاپن به‌خوبی می‌داند که ربات‌ها نمی‌توانند جای انسان را پر کنند. اما ربات‌ها می‌توانند در تحرک و مراقبت به یاری مددکار بیایند تا او فرصت بیشتری برای وظایف دیگرش داشته باشد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۳۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشوردر گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با مشکل کمبود پرستار اظهار کرد: اخیراً خبر‌هایی مبنی بر استخدام ۲۵ هزار نفر نیروی جدید در بدنه وزارت بهداشت منتشر شد که از این تعداد معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد نیروی پرستارا است؛ یعنی چیزی حدود ۱۰ هزار نفر پرستار استخدام می‌شوند. با این حال استخدام نیرو نمی‌تواند مشکل کمبود پرستار را حل کند باید فکری اساسی برای بهبود شرایط و معیشت پرستاران شود.

وی ادامه داد: در مرحله اول باید وضعیت معیشت پرستاران را حل کرد که انگیزه کافی را برای ادامه کار در کشور داشته باشند؛ زیرا یکی از معضلات مهمی که اکنون با آن روبه روهستیم مهاجرت پرستاران است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: اگر بخواهیم مشکل پرستاری را حل کنیم باید بتوانیم سالانه حداقل ۱۵ هزار پرستار طی ده سال آینده جذب کنیم تا شرایط بدتر نشود. با این وجود اگر بخواهیم در یک شرایط مطلوب قرارگیریم باید این عدد افزایش یابد.

رحیمی به مشکلات پرستاران اشاره کرد و گفت: بزرگ‌ترین مشکل و دلیل مهاجرت پرستاران معیشت و امنیت شغلی است. اگر پرستاران در ایران شغل، امنیت شغلی و درآمدی خوب که از پس هزینه‌های زندگی برآیند داتشه باشند، قطعاً مهاجرت نمی‌کنند. بیشتر پرستارانی که از کشور خارج شده‌اند نیرو‌هایی بودند که موفق به استخدام نشدند. سن آنها افزایش یافته و به دنبال یک ثبات شغلی بودند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: حقوق پرستاران بسیار متفاوت است. پرستاران وزارت بهداشت میانگین ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟