Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:10:29 GMT

نوجوانان بسکتبال در مسیر جهانی‌شدن

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۸۵۰۱۱

نوجوانان بسکتبال در مسیر جهانی‌شدن

رقابت‌های قهرمانی نوجوانان آسیا از فردا در چین آغاز می‌شود و تیم ملی ایران نیز در این تورنمنت حضور دارد و به دنبال سهمیه جام جهانی آرژانتین است.

به گزارش ایسنا،‌ در چهار دوره گذشته که این مسابقات در قاره کهن برگزار شده تیم ملی ایران در رده سنی زیر ۱۶ سال دو بار در مسابقات حضور داشته تنها یک‌بار روی سکو رفته و سوم شده اما تاکنون نتوانسته سهمیه جام جهانی را بدست بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا پنجمین دوره مسابقات از فردا سیزدهم فروردین آغاز می‌شود و تیم ملی که از چهاردهم کارش را شروع می‌کند به دنبال کسب سهمیه جهانی است. نوجوانان ایران که از شرایط خوبی برخوردار هستند و یک اردو با چند مسابقه تدارکاتی در صربستان را پشت‌سر گذاشته‌اند برای تاریخ سازی باید به جمع چهار تیم برتر قاره کهن برسند تا جهانی شوند.

*ضعف در زیر ۱۶ سال

در ادوار گذشته رقابت‌ بین کشورهای آسیایی بود که ایران یکبار در سال ۲۰۰۹ سوم شد اما سهمیه جهانی برای قاره به دو تیم اول داده شد و پس از آن هم که سهمیه به سه عدد افزایش پیدا کرد تیم‌های ملی زیر ۱۶ سال ایران روی سکو نرفتند. حتی در سال ۲۰۱۳ نیز که ایران میزبان بود تیم ملی با هدایت علی توفیق به رده ششمی قاره کهن بسنده کرد تا مشخص شود بسکتبال با اینکه در رده جوانان و بزرگسالان شرایط خوبی در قاره دارد در رده زیر ۱۶ سال ضعیف است.

*شرایط مناسب تیم کنونی

تیم کنونی اما شرایط متفاوتی دارد. سرمربی صربستانی هدایت ملی‌پوشان را در اختیار گرفته و آنطور که قبل از اعزام به چین هم گفته از شرایط بازیکنانش راضی است. صعود به مرحله نیمه‌نهایی یعنی جهانی شدن و پس از آن نوجوانان می‌توانند به سکوی آسیایی نیز فکر کنند. متین آقاجان‌پور، حمیدرضا بهرام‌زاد، امیرحسین علی‌یاری، امیرحسین یازرلو، نصرت‌الله یازرلو، سینا واحدی، دانیال نوروزی، محمدرضا درخشی، جلال آقامیری، سورنا علیزاده، پیتر گیرگوریان و علیرضا مرتضوی دوازده بازیکنی هستند که نناد ترونیچ سرمربی صربستانی تیم ملی نوجوانان برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا انتخاب کرده‌است.

*ایران در گروه سوم

۱۳ تیم در این دوره از رقابت‌ها حضور دارند که برای نخستین‌بار استرالیا و نیوزلند نیز در رقابت‌های آسیایی شرکت می‌کنند. سه گروه سه تیمی و یک گروه چهار تیمی مرحله مقدماتی را برگزار می‌کنند که تیم ملی ایران در گروه سوم با ماکائو و چین تایپه رقابت خواهد کرد. در گروه اول، تیم‌های چین، نیوزلند، هنگ کنگ مسابقه می‌دهند، استرالیا، فیلیپین و مالزی در گروه دوم هستند و در گروه چهارم نیز کره جنوبی، ژاپن، لبنان و هند به مصاف هم می‌روند. از هر گروه دو تیم به مرحله یک چهارم پایانی صعود می‌کند و به صورت حذفی با حریف پیکار خواهد کرد.

*چین یا نیوزلند در مسیر جهانی شدن ایران

طبق اعلام فیبا آسیا تیم‌های نخست هر گروه به طور مستقیم راهی مرحله یک چهارم پایانی می‌شوند و تیم‌های بعدی هر گروه باید به صورت ضربدری با گروه کناری خود رقابت کنند و برای رسیدن به هشت تیم نخست قاره تلاش کنند. طبق این برنامه‌ریزی تیم ملی ایران اگر در گروهش اول شود به طور مستقیم به جمع هشت تیم اول می‌رسد و سپس باید برای صعود به نیمه‌نهایی و جهانی شدن با برنده دیدار تیم دوم گروه A و تیم سوم گروه B پیکار کند. به نظر می‌رسد که حریف ایران در یک چهارم پایانی یکی از دو تیم چین یا نیوزلند خواهند بود. به نظر می‌رسد که چین و نیوزلند دو رده اول گروه A را کسب می‌کنند و استرالیا و فیلیپین نیز در گروه B اول و دوم خواهند شد و مالزی در این گروه سوم می‌شود. با توجه به شرایط بسکتبال چین و نیوزلند می‌توان گفت هرکدام از این کشورها می‌توانند در مرحله دوم مالزی را شکست دهند و به یک چهارم پایانی صعود کنند.

*اگر ایران اول نشود

اگر تیم ملی نوجوانان ایران در مرحله گروهی سرگروه نشود و تیم دوم شود باید برای رسیدن به یک چهارم پایانی با تیم سوم گروه چهارم پیکار کند. کره جنوبی، ژاپن یا لبنان در گروه D می‌توانند سوم باشند. نوجوانان در صورت پیروزی در این مسابقه به یک چهارم پایانی صعود می‌کنند و حریف تیم اول گروه A می‌شوند. در هر حالت نوجوانان بسکتبال ایران برای جهانی شدن باید چین یا نیوزلند را شکست دهند.

*برنامه ایران در مرحله اول

تیم ملی بسکتبال ایران روز نخست مسابقات را استراحت می‌کند و از روز دوم استارت خواهد زد. حریف اول نوجوانان ایران ماکائو است. تیم ملی ساعت ۱۱ به وقت تهران در روز سه‌شنبه چهاردهم فروردین برابر این تیم بازی خواهد کرد. چهارشنبه دیدار دوم ایران برگزار می‌شود و تیم ملی ساعت ۱۳ به مصاف چین تایپه خواهد رفت.

*نتایج ادوار گذشته:

تاکنون چهار دوره از رقابت‌های بسکتبال زیر ۱۶ سال آسیا برگزار شده و مالزی، ویتنام، ایران و اندونزی میزبان مسابقات بوده‌اند. در سال ۲۰۰۹ به میزبانی مالزی، ۲۰۱۱ به میزبانی ویتنام و ۲۰۱۳ به میزبانی ایران تیم نوجوانان چین به مقام قهرمانی رسید. در سال ۲۰۱۵ نیز که اندونزی میزبان بود کره جنوبی به مقام قهرمانی رسید.

۲۰۰۹ – مالزی

چین – کره‌جنوبی – ایران – فیلیپین

۲۰۱۱ – ویتنام

چین – کره‌جنوبی – ژاپن – فیلیپین

ایران حضور نداشت

۲۰۱۳ – ایران

چین – فیلیپین – ژاپن – چین‌تایپه

ایران ششم شد

۲۰۱۵ – اندونزی

کره‌جنوبی – چین‌تایپه – چین - ژاپن

ایران حضور نداشت

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۵۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاداش یک و نیم میلیاردی به مدال آوران رقابت‌های جهانی کشتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، فدراسیون کشتی مبلغ یک و نیم میلیارد تومان به ۹ مدال آور رقابت‌های کشتی آزاد و فرنگی جهان از جمله ۵ کشتی گیر مازندرانی در سال ۲۰۲۳ میلادی اهداء کرد.


برای تیم ملی کشتی آزاد امیر حسین زارع (مازندران) مدال طلا، حسن و امیرمحمد یزدانی (مازندران) مدال نقره و نخودی (مازندران) مدال برنز و برای تیم ملی کشتی فرنگی میرزازاده مدال طلا، مهمدی مدال نقره، محمد هادی ساروی (مازندران)، محمدرضا گرایی و دادمرز مدال برنز کسب کردند.


پیش از این نیز پاداش و حقوق ماهیانه مصوب فدراسیون به مدال آوران جهانی به ترتیب برای مدال‌های طلا، نقره و برنز ۵۰۰، ۲۰۰، ۱۰۰ میلیون تومان و ماهیانه ۳۰، ۱۵ و ۱۰ میلیون تومان اهدا شده بود.

دیگر خبرها

  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • پاداش یک و نیم میلیاردی به مدال آوران رقابت‌های جهانی کشتی
  • پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ سه وضعیت آقایان
  • پاداش یک‌ و نیم میلیاردی فدراسیون کشتی به ۹ مدال‌آور رقابت‌های جهانی
  • حضور ناظران داوری در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • برد حیاتی مشهدی‌ها در لیگ بسکتبال جوانان کشور
  • کاشان میزبان مسابقات بسکتبال کشوری شد
  • رسمی: داور فینال جام جهانی برای بازی رئال-بایرن
  • هانیه رستمیان به فینال جام جهانی رسید