Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-27@04:02:11 GMT

طبیعت امانت و موهبت الهی نزد ما می باشد

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۸۸۶۲۴

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، مردم با سرلوحه قرار دادن شعار« بیایید طبیعت را ترک کنیم به گونه ای که انگار در آن پا نگذاشته ایم' مانع از تخریب و آلودگی طبیعت کشور در روز سیزده نوروز شوند.

متاسفانه همه ساله در سیزده نوروز با حضور میلیون ها نفر در عرصه های طبیعی موج گسترده ای ازآتش سوزی، تخریب و زباله بر جای می ماند که جبران پیامدهای ناگوار آن بسیار دشوار و پر هزینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیامدها بیشتر دامن منابع طبیعی همچون جنگل ها و مراتع را می گیرد، زیرا این عرصه ها بسیار گسترده است و همچون پارک های ملی و مناطق حفاظت شده دارای ورودی های مشخص جهت کنترل حجم مسافران ورودی نیست.

این اطلاعیه مردم را از ریختن و رهاکردن زباله در طبیعت برحذر داشته و افزوده است: ما به طبیعت نیاز داریم و این مواهب الهی را مانند امانت حفظ و مراقبت کنیم، چرا که بعد از ما افراد دیگر هم باید از صفا و سرسبزی طبیعت لذت ببرند.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان همچنین توصیه کرده است: هموطنانی  که در کنار رود  خانه ها و سدها  تفریح و استراحت می کنند از ریختن زباله در آب ها و حاشیه آن جدا خودداری کرده و زباله ها را تا اولین سطل زباله با خود حمل نمایند.

 توصه میشود از ریختن مایع ظرف شویی و مواد آلوده در آب ها و رودخانه ها خودداری کنند زیرا این کار آب را آلوده کرده و زندگی آبزیان را به خطر می اندازد.

*ماهی های قرمز را در هیچ سد، و رودخانه ای رها نکنند، زیرا این کار زندگی ماهیان بومی آن محل را به دلیل وجود نوعی انگل در ماهی قرمز به شدت تهدید می کند،

حفظ درختان بسیار حیاتی است  و از هموطنان و گردشگران عزیز در خواست میشود  از شکستن و آسیب زدن به آن به هرعنوان خودداری کنند.

سالانه هزاران هکتار جنگل و مرتع به دلیل بی احتیاطی هموطنانمان در آتش می سوزد، بنابراین مردم در صورت نیاز به آتش حتی الامکان منقل همراه خود برده  و در غیر این صورت حتماً خاکستر آتش را با آب و خاک خاموش کنند. واز انداختن  ته سیگار در طبیعت  جدا خودداری نموده که اینکار باعث بروز آتش سوزی در جنگلها و مراتع میشود و خسارت جبران ناپذیری را به طبیعت وارد مینماید

از هم استانیها و گردشگران عزیز و دوستداران طبیعت در خواست میشود در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی در جنگل ها و مراتع، ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی را با شماره تلفن 1504 " امداد جنگل و مرتع " مطلع نمایند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۸۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا طبیعت را جارو نکنید!

به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدم‌ها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به ‌دست وارد طبیعت می‌شوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گل‌های سر طاقچه‌شان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.

اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمی‌توانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.

گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به‌ صورت شلخته چیده شوند تا برای سال‌های بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گل‌های لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.

اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلی‌ها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در می‌آورند و با خودشان به خانه می‌برند.

این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بی‌رویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسل‌های آینده شده‌اند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاه‌های طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشت‌های لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار می‌رود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد

مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گل‌های موجود و خطر انقراض این گل‌ها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.

خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیط‌زیست باشد و توصیه ما مثل مجری‌های تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.

کد خبر 846747 برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم گیاهان و درختان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!