Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@18:43:39 GMT

لوزه كودك را بايد درآورد يا نه؟‏

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۹۱۰۴۵

لوزه كودك را بايد درآورد يا نه؟‏

خبرگزاري آريا -

لوزه‏ها در دو طرف حلق قرار داشته و در مقابله با عفونت هاي تنفسي و ديگر عفونت ها نقش مؤثري دارند. اما گاهي خود لوزه‏ها تبديل به محلي براي ايجاد عفونت هاي حاد و مزمن مي‏شوند.
دانشمندان معتقدند لوزه ها در تكامل دستگاه ايمني بدن كودك نقش دارند. لوزه ي كودكان به طور طبيعي بزرگ تر از افراد بالغ است و با افزايش سن از حجم آن كاسته مي‏شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر چند بزرگي لوزه معمولا ناشي از عفونت است، ولي در بسياري از موارد نيز ممكن است لوزه كودكي بزرگ تر از حد طبيعي باشد، ولي هيچ گونه عفونتي در آن وجود نداشته باشد
.
در بسياري از كودكان، لوزه‏هاي دو سمت حلق ممكن است چنان بزرگ باشند كه در خط وسط به هم برسند، بدون اين كه كودك مشكل خاصي داشته باشد. بر عكس اين حالت هم امكان پذير است، يعني در مواردي لوزه با اندازه كوچك، داراي عفونت قابل ملاحظه اي است. بنابراين بر اساس حجم لوزه نمي توان به طور مستقيم به عفونت آن پي برد. وجود ترشحات سفيد پنيرك مانند روي لوزه نيز هميشه دال بر عفونت آن نيست.
قرمزي و پرخوني لوزه همراه با تورم غدد لنفاوي زير گلو بهتر مي‏تواند نشان دهنده ي عفونت ‏ باشد.
بسياري از والدين سرماخوردگي‏هاي مكرر كودك، گرفتگي بيني، عفونت مكرر گوش، بي‏اشتهايي، لاغري يا تب مكرر را در اثر بزرگي و عفونت لوزه مي‏دانند و اصرار در برداشتن لوزه كودك دارند. ولي اين مساله احتياج به معاينه و بررسي از سوي پزشك متخصص دارد و چون لوزه در ايمني بدن مؤثر است، همواره سعي مي‏شود تا حد ممكن از برداشتن آن خودداري شود.
لوزه‏ها در جريان عفونت حلق يا اصطلاحا گلودرد چرکي كه در كودكان بسيار شايع است عفوني و بزرگ مي‏شوند كه اكثرا با بهبود عفونت، مجددا كوچك مي‏گردند
در بعضي از خردسالان لوزه دچار عفونت مزمن مي‏شود كه علايم آن شامل گلودرد مكرر، درد در هنگام بلع غذا، اشكال در تنفس، خشكي، تحريك گلو و بوي بد تنفس است. گاهي در اين موارد بزرگي لوزه به حدي است كه باعث انسداد قابل ملاحظه جريان هواي تنفسي مي‏شود و منجر به تنفس سخت و كمبود اكسيژن خون مي گردد و در صورت عدم درمان، عوارض ريوي قابل ملاحظه خواهد داشت. در اين موارد بهتر است با جراحي لوزه انسداد تنفسي برطرف شود.
در بيشتر كودكان با افزايش سن، تعداد و شدت عفونت هاي لوزه كم مي‏شود.
لوزه سوم در قسمت پشت و بالاي حلق قرار دارد و بافت نرم و پهني است كه عفونت و بزرگ شدن آن معمولا از لوزه‏هاي دو سمت حلق تبعيت مي‏كند، اما گاهي نيز به تنهايي بزرگ مي‏شود. بزرگي لوزه سوم باعث انسداد جريان هواي بيني و بسته شدن شيپور استاش كه گوش مياني را به حلق متصل مي‏سازد، مي‏شود.
تنفس دهاني
علايم بزرگي لوزه سوم شامل گرفتگي بيني، تنفس از دهان و ترشح مداوم بيني است. اين كودكان معمولا صداي گرفته و تودماغي دارند. تنفس دهاني گاهي فقط در هنگام خواب بروز مي‏كند، به خصوص اگر فرد به حالت درازكش خوابيده باشد. اما اگر لوزه سوم خيلي بزرگ باشد، كودك در هنگام روز هم با دهان نفس مي‏كشد و لب و دهان او خشك مي‏شود.
از ديگر علايم بزرگي لوزه سوم، عفونت مكرر يا مزمن حلق است. ورود ترشحات چركي به حلق به خصوص در هنگام شب و نيز خشكي گلو در اثر تنفس دهاني، منجر به سرفه‏هاي شديد مي‏شود. لوزه سوم باعث بسته شدن شيپور استاش و عفونت مكرر يا مزمن گوش مياني همراه با كاهش شنوايي مي‏شود.
در بعضي از كودكان كه لوزه‏هاي آنها بسيار بزرگ است، در هنگام خواب انسداد موقت جريان هوا روي مي‏دهد كه منجر به خرناس كشيدن، تنفس سخت، كاهش اكسيژن خون و بالا رفتن گاز كربنيك آن و مشكلات ريوي قابل ملاحظه خواهد شد.
چه لوزه هايي را بايد درآورد؟
لوزه‌ها يك عضو دفاعي بدن به شمار مي‌روند كه گلبول سفيد مي‌سازند، از اين رو كودكاني كه لوزه سوم دارند، نبايد بي ‌دليل تحت عمل جراحي قرار گيرند. اما در موارد زير برداشتن لوزه الزامي است :
- در كودكاني كه به علت عفونت هاي شديد و مكرر، ترس از افزايش ابتلا به تب روماتيسمي وجود دارد.
- بزرگي لوزه باعث انسداد قابل ملاحظه ي راه هوايي کودک مي‏ شود.
- عفونت مكرر گوش و كاهش شنوايي بروز مي كند.
- در لوزه، آبسه پديد مي آيد.
برداشتن لوزه تأثيري در درمان و پيشگيري از سرماخوردگي و سينوزيت ندارد
توصيه هاي ضروري
* کودکان را شب حمام نکنيد. سرماخوردگي‌‌‌هاي مكرر يكي از عوامل تشديد و برگشت لوزه سوم در كودكان است. استحمام كودكان در شب يكي‌ از عوامل ابتلاي‌ آنها به سرماخوردگي است، زيرا در شب درجه حرارت بدن پايين مي آيد و از طرفي به خاطر كنار زدن رو انداز توسط كودك، كودك مستعد ابتلا به سرماخوردگي مي‌شود.
* كودكي كه تحت عمل جراحي لوزه سوم قرار گرفته است نبايد از غذاهاي آماده استفاده كند، زيرا ادويه‌هاي موجود در اين غذاها موجب تحريك و حتي برگشت لوزه مي‌شود.
* در كودكان داراي حساسيت (آلرژي) عمل جراحي لوزه نبايد در ماه هاي تابستان انجام شود. ولي براي كودكان سالم و بدون حساسيت، ماه هاي خرداد تا شهريور، زمان مناسبي براي برداشتن لوزه است.
* جراحي لوزه نسبت به ساير جراحي هايي كه توسط بيهوشي عمومي صورت مي گيرند، خطري ندارد و بايد مراقب عوارض پس از عمل بود.
* نكته مهمي كه در مورد لوزه هاي دائم الچركي وجود دارد اين است كه نبايد تصور كرد لوزه كودك بدون جراحي، التيام پيدا مي كند. عفونت مزمن لوزه هايي كه دائماً چرك مي كنند، خطرناك است و حتماً بايد جراحي شود تا كودك، درمان شود، زيرا تكرارعفوني شدن لوزه مي تواند منجر به انسداد راه تنفسي، تغيير وضعيت صورت، دردهاي پياپي گلو و عفونت گوش شود.
منابع:
روزنامه ايران
فارس - دکتر احمد هاشمي ، فوق تخصص اطفال


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۹۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد زیر بغل نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

ممکن است فقط درد داشته باشید یا علائم دیگری مانند بثورات پوستی یا غدد لنفاوی متورم داشته باشید.

کشیدگی عضلات

هر یک از عضلات داخل و اطراف زیر بغل می‌تواند در اثر استفاده بیش از حد و فشار عضلانی دردناک شود. فعالیت‌هایی که می‌توانند باعث این نوع درد شوند عبارتند از:

• بلند کردن

• کشیدن

• پرتاب کردن

• هل دادن

صدمات

ساختار‌های زیر بغل می‌توانند به روش‌های مختلفی آسیب ببینند. یک نقطه آسیب‌پذیر شبکه اعصاب تشکیل دهنده شبکه بازویی است. زمانی که بازو به شدت کشیده شود یا خم شود می‌تواند آسیب ببیند. درد زیر بغل ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

• از دست دادن حرکت در شانه

• ضعف

• بی‌حسی یا گزگز در دست یا بازو

آسیب‌های دیگر در این ناحیه از جمله دررفتگی شانه می‌تواند باعث درد شود.

تحریک پوست

پوست تحریک شده در زیر بغل می‌تواند منجر به درد شود. می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

• لباسی که زیر بغل تنگ دارد

• پارچه‌های خشن

• اصلاح

بثورات
 
زیر بغل به دلیل چین‌خوردگی‌های پوستی و تمایل به گرم و مرطوب بودن، محل اصلی جوش است.

عفونت‌ها

چین‌های پوستی و گرمای زیر بغل آن را به بستر مناسبی برای عفونت تبدیل می‌کند. بسیاری از این‌ها قارچی یا باکتریایی هستند. هر دو عفونت موضعی و سیستمیک (در سراسر بدن) می‌توانند منجر به درد زیر بغل شوند. برخی از این‌ها باعث التهاب در زیر بغل می‌شوند. برخی دیگر غدد لنفاوی زیر بغل را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل

درد در زیر بغل ممکن است با غدد لنفاوی متورم و حساس (لنفادنیت) همراه باشد. تورم ممکن است در اوایل مشخص نباشد و یک یا هر دو طرف را تحت تاثیر قرار دهد. غدد لنفاوی زیر بغل ممکن است به دلایل مختلفی متورم شوند. دلایل رایج عبارتند از عفونت، بیماری خود ایمنی و سرطان.

فشرده سازی اعصاب

فشرده شدن عصب در زیر بغل ممکن است باعث درد زیر بغل شود. اغلب درد سوزشی است. همچنین ممکن است ضعف، سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی در دست یا بازو داشته باشید.

فشردگی عصب ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

• جراحت

• فشار روی اعصاب ناشی از تومور یا تورم

• تومور‌های پانکواست (از نوعی سرطان ریه)

بیماری قلبی

درد قفسه سینه همیشه علامت اولیه بیماری قلبی نیست و به ویژه در زنان صادق است. گاهی اوقات، اولین علامت درد زیر بغل است. معمولا کسل‌کننده و دردناک است.

زونا

زونا یک بیماری دردناک است که توسط ویروس آبله مرغان ایجاد می‌شود. این ویروس برای همیشه در بدن شما باقی می‌ماند. معمولاً در ریشه‌های عصبی نهفته است. گاهی اوقات دوباره فعال می‌شود و باعث زونا می‌شود. فعال شدن مجدد در برخی اعصاب می‌تواند باعث درد در زیر بغل یا نزدیک آن شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ستاره بایرن چمن برنابئو را از جا درآورد! (عکس)
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • فریاد «نه به نسل‌کشی در رفح» قلب لندن را لرزه درآورد
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه